کانتوپکسی چیست؟
کانتوپکسی، اصطلاحی در پزشکی به معنی جراحی برداشتن پوست و چربی اضافی پلک چشم است. جراحی کانتوپکسی یا جراحی زیبایی چشم کم تهاجمی، با هدف حذف چربی، پوست اضافی و گاها عضله از پلکهای بالا و یا پایین انجام میشود تا به پلکها ظاهری جوانتر و کشیدهتری داده شود. افرادی که به علت پیری یا عوامل ژنتیکی با افت پلکها، پوست اضافی یا کیسههای چربی زیر چشم مواجه هستند، میتوانند از این جراحی استفاده کنند.
کانتوپکسی در حقیقت، یک فرآیند جراحی است که تاندون کانتال جانبی و مناطق داخلی اطراف پلک پایینی را مستحکم میکند. این عمل، ناحیه خارجی چشم، جایی که دو پلک به یکدیگر ملحق میشوند را تغییر میدهد و ظاهر چشم جوانتر و واضحتری را به فرد میدهد.
کانتوپکسی غالباً به همراه جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین انجام میشود تا پلک را محکم کند و برای برخی افراد، ظاهر چشم بادامی را ایجاد کند. در افراد پیرتر که پلک پایینی آنها شل شده است، این فرآیند میتواند به تنهایی اجرا شود اما به جرات میتوان گفت که ترکیب آن با بلفاروپلاستی نتایج بهتری نسبت به وقتی که به صورت مستقل انجام میپذیرد، دارد.
با توجه به توضیحات فوق، کانتوپکسی یک فرآیند جوانسازی چشم است که به محکم کردن پلک پایینی کمک میکند، بدون اینکه نیاز به برش یا جدا کردن تاندون و عضله باشد. این عمل، عضلات پلک را ارتقا میدهد و ساختارهای حمایتی را بازسازی میکند. به این ترتیب، بافتهای افتاده پلک را بالا بیاورد و ظاهر چشم را بهتر میکند.
عمل کانتوپکسی چطور انجام میشود؟
عمل کانتوپکسی به وسیله یک جراح زیبایی انجام میشود. فرآیند این جراحی به شرح زیر است:
- مشاوره و ارزیابی: قبل از جراحی، جراح با بیمار مشورت میکند تا نیازها، انتظارات و احتمال عوارض را مورد بررسی قرار دهد.
- آمادهسازی: بیمار برای عمل جراحی، آمادهسازی شده و معمولاً عمل، به وسیله بیحسی موضعی انجام میشود.
- برش: جراح با استفاده از ابزار ویژه، برشهای دقیقی در پلک بالا یا پایین ایجاد میکند. در پلک بالا، برش معمولاً در جهت خط طبیعی پلک ایجاد میشود تا زخمها پس از بهبود یافتن کمتر دیده شوند. در پلک پایین، برش میتواند داخلی یا خارجی باشد.
- حذف یا تغییر: جراح، پوست اضافی، چربی یا بافتی را که باعث افتادگی و خستگی ظاهر چشم میشوند، حذف میکند. بعد از انجام تغییرات مورد نظر، زخمها با بخیههای نامرئی، بسته میشوند. در نهایت، این عمل حدودا در مدت 15 الی 30 دقیقه به اتمام میرسد. تکنیکهای متعددی برای انجام کانتوپکسی وجود دارد. در روش متداول، گوشه بیرونی یا همان کانتوس جانبی پلک به دیواره خارجی حفره چشم دوخته میشود تا پلک به سفتی برسد. این فرآیند معمولاً همزمان با بلفاروپلاستی پلک پایین انجام میپذیرد.
- رعایت مراقبتها: پس از جراحی، ممکن است پلکها تورم داشته باشند یا خونریزی کنند. برای کاهش تورم و خونریزی، میتوان از کمپرس یخ استفاده کرد. همچنین، بیمار باید داروهای تجویزشده توسط جراح را مصرف کند و از فشار آوردن بر روی چشمها خودداری کند.
- بازیابی: بازیابی کامل از جراحی کانتوپکسی ممکن است چند هفته به طول بیانجامد. در طول این زمان، بیمار باید دقت کند که چشمهایش را محافظت کند و همه توصیههای پزشکی را رعایت کند.
لازم به ذکر است که هر جراحی خطرات و عوارض خود را دارد. بنابراین، قبل از تصمیم به انجام عمل کانتوپکسی، باید به دقت اطلاعات را مورد بررسی قرار داد و با یک جراح متخصص مشورت کرد.
بهبودی بعد از عمل کانتوپکسی چقدر طول می کشد؟
به صورت حدودی میتوان گفت که تا 2 هفته پس از جراحی، کبودی و تورم باقی بماند اما میزان کبودی ها و تورم، بسته به بدن هر شخص میتواند سریعتر یا دیرتر بهبود یابد. همچنین، این احتمال وجود دارد که در پروسه بهبودی پلکها پس از جراحی، آبریزش چشم نیز داشته باشید.
محلی که جراحی میشود و آثار بجا مانده از عمل جراحی کانتوپکسی، بسیار اندک است؛ بنابراین، انتظار میرود تا در مدت 4 الی 5 هفته، بهبودی کامل حاصل شود.
چه افرادی کاندید مناسب عمل کانتوپکسی هستند؟
افرادی واجد شرایط عمل کانتوپکسی هستند که پلک تحتانی آنها به دلیل
- افزایش سن و پیری،
- آسیبهای ناشی از تابش بیش از حد آفتاب
- یا عوارض جراحیهای قبلی که بر روی پلکشان انجام دادهاند،
دچار افتادگی شده باشد.
باید توجه داشته باشید که برخورداری از سلامت عمومی و عدم مصرف دخانیات و الکل از الزامات هر جراحی زیبایی است.
مزایای عمل کانتوپکسی
عمل کانتوپکسی دارای مزایای متعددی است که میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- جوانسازی چشم: این عمل میتواند به بازیابی ظاهر جوان، برجسته و کشیده چشم کمک کند.
- رفع افتادگی پلک پایین: کانتوپکسی از افتادگی پلک پایینی جلوگیری میکند و بافت آن را محکم میکند.
- روش کمتهاجمی: نسبت به برخی از تکنیکهای جراحی، کانتوپکسی کمتهاجمیتر است که باعث میشود بهبودی سریعتر و درد کمتری داشته باشد.
- قابلیت ترکیب با سایر جراحیها: این عمل میتواند به تنهایی یا به همراه جراحیهای دیگر مانند بلفاروپلاستی انجام شود تا نتایج مطلوبتری حاصل گردد.
- بهبود ظاهر چشم: کانتوپکسی میتواند ظاهر چشم را ظریفتر و واضحتر کند و اثرات شل شدگی و خستگی را از بین ببرد. بهبود ظاهر پلکها و چشم میتواند به افزایش اعتماد به نفس و رضایت فرد از ظاهر خود کمک کند.
- عدم تغییر شکل چشم: در مقایسه با برخی روشهای دیگر، کانتوپکسی تغییرات جدی در شکل چشم ایجاد نمیکند و تنها به تثبیت آن میپردازد.
- کاهش خطر عوارض نسبت به سایر روشهای زیبایی: به دلیل رویکرد کمتهاجمی، خطر عوارض مرتبط با جراحی نسبتاً کم است.
نتیجه این که کانتوپکسی یک گزینه جراحی مفید و موثر برای کسانی است که به دنبال بهبود و تجدید ظاهر چشمها و پلکهای خود هستند.
معایب عمل کانتوپکسی
همچون سایر اقدامات جراحی، جراحی کانتوپکسی نیز ممکن است دارای معایب و عوارضی باشد. در زیر به برخی از معایب و خطرات مرتبط با این جراحی اشاره شده است:
- عوارض احتمالی جراحی: همانند هر جراحی دیگر، ریسک عفونت، خونریزی و واکنش التهابی وجود دارد.
- نیاز به اصلاح مجدد: در برخی موارد، نتایج اولیه مطلوب نبوده و نیاز به یک عمل دوم جهت اصلاح وجود دارد.
- تورم و کبودی: پس از جراحی، تورم و کبودی در ناحیه مورد جراحی ایجاد میشود که ممکن است چند هفته طول بکشد.
- خطر اسکار یا زخم: در نقاط برش جراحی، ممکن است اسکار یا زخمهایی ایجاد شود.
- بیحسی یا حس کمتر در ناحیه مورد جراحی: برخی از بیماران ممکن است تجربهی بیحسی یا کاهش حس در ناحیه مورد جراحی داشته باشند.
- نتایج غیرطبیعی: در برخی موارد، پلک ممکن است به نظر غیرطبیعی بیاید یا بیش از حد متورم باشد.
- نیاز به مراقبت پس از جراحی: بیماران نیاز به رعایت دستورالعملهای خاص پس از جراحی دارند که ممکن است شامل محدودیتهایی در فعالیت، مصرف دارو و استراحت باشد.
- خطر تغییر در وضعیت پلک: در موارد نادر، ممکن است وضعیت پلک تغییر کند، مانند پلکی که بیش از حد بسته یا باز میشود.
نتیجه این که قبل از تصمیم به انجام کانتوپکسی، مشاوره با یک جراح متخصص و درک کامل از مزایا و معایب مرتبط با این جراحی ضروری است. در صورت نیاز به مشاوره میتوانید با کلینیک دکتر نجف بیگی ارتباط برقرار کنید.
تفاوت کانتوپلاستی و کانتوپکسی
کانتوپلاستی و کانتوپکسی، هر دو جراحیهایی هستند که بر مواضعی از چشم که پلکها به یکدیگر متصل میشوند، تمرکز دارند. زمانی که تاندون در گوشه بیرونی چشم شل شود، پلک پایین ممکن است آویزان شده یا ظاهری منحنی به خود بگیرد. با مداخله در این ناحیه که “کانتوس جانبی” نام دارد، جراحان به چشمان زیباجو، ظاهری برجستهتر میدهند.
هرچند که کانتوپلاستی و کانتوپکسی هر دو میتوانند برای رفع شل شدگی پلک پایین مورد استفاده قرار گیرند، اما این دو در رویکردشان تفاوت دارند. در کانتوپکسی که روشی کمتهاجمی است، توسط بخیهها، تاندون داخلی پلک تثبیت میشود، در حالی که کانتوپلاستی یک جراحی دقیقتر و تهاجمیتر است که ماهیچهها و تاندون بیرونی را قطع کرده و مجدداً بازمیسازد تا یک ظاهر جدید ایجاد کند.
این دو جراحی، اغلب با دیگر عملهای زیبایی مانند بلفاروپلاستی ترکیب میشوند. برخی بیماران از کانتوپکسی به عنوان بخشی از جراحی اصلاح پلک جهت رفع مشکلات ناشی از عمل بلفاروپلاستی پلک تحتانی که قبلا انجام شده و چشم را گرد نشان میدهد، استفاده میکنند.
کانتوپکسی، بر خلاف کانتوپلاستی، فیزیک و فرم چشم را تغییر نمیدهد. روش کانتوپلاستی میتواند شکل متفاوتی به چشم ببخشد که غیرمتعارف بوده و به شکل چشم گربهای اطلاق میشود؛ زیرا تاندون واقعاً جابهجا شده و موقعیتش تغییر میکند. این اتفاق در کانتوپکسی نمیافتد؛ چرا که این روش فقط برای تثبیت تاندون بدون جابهجا کردن آن انجام میشود، بنابراین شکل چشم بیتغییر میماند.
بهترین جراح کانتوپکسی
بهترین جراح در زمینه عمل کانتوپکسی شخصی است دارای مهارتها و دانش مورد نیاز برای این عمل و سایر اعمال مشابه باشد:
- جراح باید تحصیلات تخصصی در رشته جراحی چشم و سپس آموزش تخصصی در زمینهی جراحی پلاستیک چشم را گذرانده باشد.
- تجربه مهمترین عامل در موفقیت جراح است. یک جراح با تجربه میتواند بهتر از دیگران وضعیتهای پیچیده را مدیریت کند.
- جراح باید با آخرین تکنیکها و فناوریهای موجود در زمینهی کانتوپلاستی و کانتوپکسی مطلع باشد. مطالب جدید و تحقیقات در حوزهی پزشکی به سرعت تغییر میکنند، بنابراین یک جراح کانتوپکسی باید بهروز باشد و آموزشهای مداوم را دنبال کند.
- جراح باید بتواند با بیماران خود به خوبی ارتباط برقرار کند، انتظارات و نگرانیهای آنها را درک کرده و به آنها در مورد فرآیند جراحی و نتایج محتمل توضیح دهد.
- نظرات مثبت و بازخوردهای خوب از بیماران گذشته میتواند نشاندهنده کفایت و مهارت جراح باشد.
در نهایت، انتخاب یک جراح مناسب برای کانتوپکسی باید بر اساس تحقیقات شخصی، گفتگو با جراح، بررسی نمونههای انجام شده توسط او و بازخوردهای دیگر بیماران صورت گیرد.
دکتر آرش نجف بیگی با سابقه درخشان و نمونههای موفقی که در زمینه انواع جراحی های زیبایی دارند، میتوانند در زمینه عمل کانتوپکسی به زیباجویان عزیز، مشاوره و راهنمایی لازم را ارائه دهند تا در نهایت، بهترین تصمیم و انتخاب را داشته باشند.
هزینه کانتوپکسی
هزینه کانتوپکسی به موارد مختلفی بستگی دارد و میتواند در مناطق مختلف و بر اساس تجربه و مهارت جراح، تجهیزات و فناوریهای مورد استفاده و همچنین، ویژگیهای خاص هر زیباجو متغیر باشد. اینکه هزینه دقیق چقدر است نیاز به بررسی محلی و استعلام از کلینیکها یا بیمارستانهای مرتبط دارد، اما در اینجا به برخی از عواملی که ممکن است بر هزینه نهایی کانتوپکسی موثر باشند، اشاره میکنیم:
- مهارت و تجربه جراح: یک جراح باتجربه و مشهور بیشتر ممکن است هزینه بیشتری برای خدمات خود درخواست کند.
- موقعیت جغرافیایی: هزینهها در شهرهای بزرگ یا مناطق با هزینه زندگی بالاتر، معمولاً بیشتر است.
- تجهیزات و فناوری: استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و جدید ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد.
- هزینههای جانبی: ممکن است هزینههایی مانند آزمایشها، معاینات قبل و بعد از جراحی، داروها و پانسمانها نیز وجود داشته باشد که باید در نظر گرفته شود.
- ترکیب با سایر جراحیها: اگر کانتوپکسی با سایر جراحیهای زیبایی، مانند بلفاروپلاستی، ترکیب شود، هزینه کلی ممکن است تغییر کند.
- بیمه: بعضی از بیمهها ممکن است هزینه بخشی از جراحی را پوشش دهند، اگر به دلیل نیاز پزشکی انجام شود. اما اغلب جراحیهای زیبایی توسط بیمه پوشش داده نمیشوند.
برای دقیق تر شدن در هزینهها، بهتر است مستقیماً با کلینیک دکتر نجف بیگی تماس بگیرید و استعلام قیمت کنید.