کلینیک جراحی زیبایی اندام و صورت دکتر نجف بیگی
عمل بازسازی پستان
علت استفاده از عمل بازسازی پستان . . .
تقارن و تناسب اندام
با جراحی بازسازی سینه زیبایی و تناسب و تقارن را به سینههای خود بازگردانید
زیبایی اولیه و طبیعی
بازسازی سینه میتواند حالت سینههای شما را به حالت طبیعی برگرداند
بدون جای زخم و برش
با روشهای جدید بازسازی سینه هیچ اثری از جای زخم و بخیه به جا نمیماند
هر آنچه درباره بازسازی سینه باید بدانید . . .
معرفی جراحی بازسازی سینه
بازسازی سینه بعد از سرطان یا عمل ماستکتومی (Mastectomy) روشی مؤثر برای زنانی است که مبتلا به سرطان سینه شده و بخش و یا کل سینه خود را طی مراحل درمان از دست دادهاند. ترمیم و بازسازی پستان به زنان این فرصت را میدهد تا مجدداً از ظاهر بدن خود رضایت داشته و از تأثیرات روانی منفی که طی درمان به ایشان وارد شده است، خلاصی یابند.
در این میان عده ای معتقدند که استفاده از پروتز سینه بعد از سرطان نیز خود موجب بروز سرطان خواهد شد اما طبق تحقیقات سرطان سینه و پروتز هیچ ارتباطی با هم ندارند. در ادامه، همراه ما باشید تا با روشهای بازسازی سینه و چگونگی انجام هر یک بیشتر آشنا شوید.
عمل ماستکتومی چیست؟
هدف از بازسازی سینه بعد از سرطان اصلاح یا تغییر شکل مجدد یکی یا هر دو سینه بعد از ماستکتومی یا لامپکتومی است.
عمل برداشتن پستان یا عمل ماستکتومی به جراحی گفته میشود که طی آن جراح کل پستان از جمله نوک سینه و آرئولا (Areola) را جهت درمان یا جلوگیری از پیشروی برداشته میشود.
در حالی که لامپکتومی (Lumpectomy) به جراحی گفته میشود که یک بخش از سینه که حاوی تومور است، برداشته میشود.
انکوپلاستی چیست؟
درمان سرطان سینه هرگز آسان نیست. بازسازی سینه پس از ان نیز معمولا کار پیچیدهای خواهد بود. با این حال دانستن اینکه شما گزینههای جراحی دارید که به شما کمک میکند بعد از عمل جراحی سرطان پستان، بهترین ظاهر و فرم سینههای خود را داشته باشید، میتواند تسکین دهنده باشد.
جراحی انکوپلاستیک که انکوپلاستی نیز نامیده میشود، تکنیکی جدید است که پیشرفته ترین روشهای جراحی پلاستیک را با آنکولوژی جراحی سینه، ترکیب میکند.در این روش، تومور شما برداشته میشود و بافت پستان باقی مانده شما تغییر شکل داده خواهد شد. بنابر این ظاهر طبیعی و تقارن پستان خود را بلافاصله پس از جراحی، حفظ میکنید.
جراحی سنتی سرطان سینه میتواند منجر به تورفتگی و ناهمواری سینه و ایجاد فرمهای غیر طبیعی و ناخوشایند شود. آنکوپلاستی با حذف کامل سلولهای سرطانی مانند سایر انواع جراحی سرطان پستان، فرایند درمانی را کامل میکند. با این حال در عین دستیابی به بهترین ظاهر ممکن، تأثیر قابل توجهی را بر تصور شما از بدن خود و حفظ اعتماد به نفس شما خواهد داشت.
شما میتوانید هم از درمان خود مطمئن باشید و هم از نظر شما پس از اتمام درمان، سینههای شما ظاهر مناسبی داشته باشد. چه بسا پس از این عمل، دیگر نیازی به بازسازی سینه و یا پروتز نداشته باشید. البته باید اشاره کرد که جراحی انکوپلاستی یک تکنیک پیشرفته است که نیاز به مهارت و آموزش فوق تخصصی جراحی پلاستیک دارد.
در مواردی که تمام سینه برداشته میشود چه راه حلی وجود دارد ؟
در مواردی که تمام سینه به دلیل بیماری سرطان سینه یا دیگر مشکلات پزشکی برداشته میشود، بازسازی پستان میتواند یک راه حل مناسب باشد. این روش به بیماران کمک میکند تا دوباره احساس زنانگی و اعتماد به نفس از دست رفته را بازیابند. بازسازی پستان یک روند جراحی است که در آن پزشک متخصص با استفاده از بافتهای بدن فرد یا ایمپلنتهای پروتز، شکل و ظاهر سینه را بازسازی میکند. این روش میتواند همزمان با عمل برداشتن سینه انجام شود یا پس از آن با توجه به به شرایط و ترجیحات بیمار صورت پذیرد.
در بازسازی سینه با بافت بدن معمولاً از عضله پشت یا شکم استفاده میشود، در حالی که در بازسازی با ایمپلنت، یک پروتز سیلیکونی یا نسوج مصنوعی دیگر جایگزین میشود. هر یک از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند که باید با پزشک معالج مورد بحث قرار گیرند. بازسازی پستان نه تنها به بازگرداندن ظاهر فیزیکی کمک میکند، بلکه میتواند روحیه و کیفیت زندگی بیماران را نیز بهبود بخشد. با این حال این روند ممکن است چندین جراحی را در بر بگیرد و نیازمند دورههای نقاهت و بازتوانی باشد.
منظور از بازسازی پستان چیست؟
بازسازی پستان، روشی است که غالباً پس از جراحیهایی مانند ماستکتومی یا لومپکتومی که در آن بخشی یا تمام پستان برداشته میشود انجام میپذیرد. هدف از این جراحی بازگرداندن شکل، اندازه و ظاهر پستان قبل از جراحی است تا به فرد کمک کند تا از نظر روحی و جسمی احساس بهتری داشته باشد. این بازسازی میتواند به روشهای مختلفی انجام شود.
روش انتخابی برای بازسازی سینه بعد از سرطان به عوامل متعددی بستگی دارد که شامل وضعیت سلامتی، نوع و مرحله سرطان پستان و ترجیحات شخصی فرد خواهد بود. برخی از جراحیهای بازسازی ممکن است همزمان با جراحی برداشتن سرطان انجام شود، در حالی که برخی دیگر ممکن است به تأخیر افتاده و پس از بهبودی کامل از جراحی اولیه و یا درمانهای تکمیلی مانند شیمیدرمانی یا پرتودرمانی انجام شود. این فرایند میتواند به بهبود کیفیت زندگی و افزایش اعتماد به نفس بیماران کمک کند.
بازسازی پستان برای چه افرادی مناسب است؟
زنانی که ماستکتومی (برداشتن کامل سینه) یا لامپکتومی (برداشتن بخشی از سینه) را تجربه کردهاند، کاندیدای مناسبی برای بازسازی پستان هستند.علاوه بر بیماران سرطانی، افرادی که به دلیل آسیبهای تروماتیک، ناهنجاریهای مادرزادی یا جراحیهای قبلی، سینه خود را از دست دادهاند نیز میتوانند از بازسازی پستان بهرهمند شوند.
با این حال شرایط سلامتی کلی فرد، سابقه پزشکی، سن و انتظارات وی از نتایج، عواملی هستند که باید توسط جراح پلاستیک مورد ارزیابی قرار گیرند تا تصمیم گرفته شود که آیا بازسازی سینه گزینه مناسبی است یا خیر. در نهایت هدف این است که به افراد کمک شود تا دوباره احساس زیبایی، زنانگی و اعتماد به نفس کنند.
بازسازی سینه پس از سرطان
زمان مناسب برای بازسازی پستان پس از سرطان سینه، به عوامل مختلفی بستگی دارد که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند. در کل، دو گزینه اصلی وجود دارد که شامل بازسازی همزمان با ماستکتومی (برداشتن سینه) یا بازسازی متأخر پس از اتمام درمانهای سرطان خواهد بود. بازسازی همزمان معمولاً برای زنانی توصیه میشود که ریسک بازگشت سرطان در آنها پایین است و میتوانند یک مرحله جراحی را برای ماستکتومی و بازسازی پستان تجربه کنند. این روش میتواند از نظر روحی و روانی برای بیمار مطلوبتر باشد، زیرا فرد نیازی به تجربه ظاهر بدون سینه ندارد. با این حال، در صورت نیاز به پرتودرمانی یا شیمیدرمانی پس از جراحی، ممکن است بازسازی همزمان گزینه مناسبی نباشد.
از طرف دیگر، بازسازی سینه متأخر پس از اتمام درمانهای سرطان، برای زنانی که در معرض خطر بالای عود بیماری هستند یا نیاز به پرتودرمانی دارند توصیه میشود. در این روش، ابتدا ماستکتومی انجام میشود و پس از پایان درمانهای سرطان و بهبودی کامل، بازسازی پستان صورت میگیرد. این گزینه اگرچه از نظر روانی ممکن است برای برخی زنان دشوارتر باشد، اما ریسک عوارض ناشی از درمانهای سرطان را کاهش میدهد.
دلایل انجام بازسازی سینه
شناخت و درک کامل عمل بازسازی سینه بعد از سرطان برای زنانی که تمام یا بخشی از سینه خود را از دست دادهاند، بسیار حائز اهمیت است. این روش جراحی نه تنها میتواند ظاهر فیزیکی را بازگرداند، بلکه میتواند تاثیر مثبت قابل توجهی بر روحیه، اعتماد به نفس و کیفیت زندگی این افراد داشته باشد. درک دلایل متعدد انجام این عمل، به زنان کمک میکند تا تصمیم بهتری برای آینده خود بگیرند. دلایل اصلی انجام بازسازی سینه را برای شما بیان میکنیم.
- بازگرداندن ظاهر زنانه و احساس زیبایی پس از از دست دادن سینه
- افزایش اعتماد به نفس و احساس خودپنداره مثبت
- بهبود روابط زناشویی و جنسی
- کمک به روند بهبودی روانی پس از سرطان سینه
- جلوگیری از عوارض جسمی ناشی از از دست دادن سینه مانند درد و عدم تعادل بدن
- فراهم کردن راحتی بیشتر در پوشیدن لباس و جلوگیری از محدودیتهای لباس پوشیدن
- احساس کامل بودن و بازگشت به حالت عادی پس از یک دوره سخت و چالش برانگیز
بهترین زمان بازسازی سینه بعد از سرطان
بهترین زمان برای بازسازی سینه بعد از سرطان به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی از بیماران تصمیم میگیرند بلافاصله پس از جراحی ماستکتومی بازسازی را انجام دهند. این روش، بازسازی فوری نامیده میشود و مزایای روانی زیادی دارد، زیرا بیمار با یک سینه بازسازیشده از جراحی خارج میشود و نیاز به مراحل بعدی کمتری دارد.
در مقابل، بازسازی تأخیری به بیمار این امکان را میدهد تا ابتدا درمانهای تکمیلی مانند شیمیدرمانی یا پرتودرمانی را تکمیل کند و سپس اقدام به بازسازی سینه نماید. این زمان اضافی به بدن اجازه میدهد که از جراحی اولیه بهبود یابد و احتمال عوارض کاهش یابد. انتخاب زمان مناسب برای بازسازی پستان باید با مشورت تیم پزشکی و بر اساس شرایط خاص بیمار انجام شود.
انواع مختلف بازسازی سینه پس از سرطان
شناخت روشهای مختلف بازسازی پستان پس از سرطان اهمیت زیادی دارد زیرا هر بیمار نیازها و شرایط خاص خود را دارد. انتخاب روش مناسب میتواند به بهبود کیفیت زندگی و رضایت بیمار کمک کند. علاوه بر این، آگاهی از گزینههای موجود به بیمار امکان میدهد بهتر فکر کند و بهترین روش را بر اساس وضعیت سلامت، نوع جراحی، و ترجیحات شخصی خود انتخاب کند. بر همین اساس شما میتوانید از انواع روشهای زیر را برای بازسازی سینه استفاده کنید.
بازسازی با پروتز
- استفاده از ایمپلنتهای سیلیکونی یا سالین
- بازسازی در دو مرحله: پروتز موقت و پروتز دائمی
بازسازی با استفاده از بافت بدن (بازسازی اتولوگ)
- استفاده از بافتهای شکم (روش DIEP یا TRAM).
- استفاده از بافتهای پشت (روش Latissimus Dorsi).
- استفاده از بافتهای ران (روش TUG).
بازسازی ترکیبی
استفاده از ترکیب پروتز و بافت بدن
بازسازی تأخیری
انجام بازسازی پس از تکمیل درمانهای تکمیلی مانند شیمیدرمانی یا پرتودرمانی
بازسازی با استفاده از فلپهای میکروواسکولار
بازسازی با انتقال بافتهای آزاد از قسمتهای دیگر بدن با استفاده از تکنیکهای میکروسرجری.
جراحی بازسازی سینه تا چه مدت زمان طول میکشد؟
مدت زمان جراحی بازسازی سینه بستگی به نوع روش انتخابی و وضعیت سلامت بیمار دارد. در بازسازی با پروتز، جراحی معمولاً بین ۱ تا ۲ ساعت طول میکشد. این مدت زمان شامل قرار دادن پروتز موقت و سپس جایگزینی آن با پروتز دائمی است. در مواردی که جراحی به صورت همزمان با ماستکتومی انجام میشود، مدت زمان جراحی ممکن است طولانیتر شود.
بازسازی پستان با استفاده از بافت بدن (اتولوگ) پیچیدهتر و زمانبرتر است. این نوع جراحی معمولاً بین ۴ تا ۸ ساعت طول میکشد، زیرا شامل انتقال بافت از نواحی دیگر بدن به ناحیه سینه میباشد. زمان جراحی ممکن است بسته به تکنیک مورد استفاده و میزان بازسازی مورد نیاز متفاوت باشد. در هر دو حالت، زمان بهبود پس از جراحی نیز متفاوت است و میتواند چندین هفته تا چند ماه طول بکشد.
روند بهبودی پس از جراحی بازسازی پستان
روند بهبودی پس از جراحی بازسازی پستان، یک فرآیند تدریجی و چند مرحلهای است که میتواند چندین ماه به طول بینجامد. در این دوره، بیمار باید انتظارات واقعبینانهای داشته باشد و با صبر و شکیبایی، مراحل بهبودی را پشت سر بگذارد. در هفتههای اولیه پس از عمل، بیمار ممکن است با درد، تورم، کبودی و محدودیت در حرکت دست و بازو مواجه شود. پزشک معمولاً داروهای ضد درد و ضد التهاب تجویز میکند تا این عوارض را کاهش دهد. در این مرحله، استراحت کافی و پرهیز از فعالیتهای سنگین بسیار مهم است. پس از چند هفته، درد و تورم کاهش مییابد و بیمار میتواند به تدریج به فعالیتهای روزانه خود بازگردد.
در ماههای بعد، بافتهای جدید شکل میگیرند و ظاهر پستان بازسازی شده، طبیعیتر میشود. در این مرحله، ممکن است جراحیهای اضافی برای اصلاح شکل، اندازه یا موقعیت پستان لازم باشد. فیزیوتراپی و تمرینات خاص نیز میتواند به بهبود عملکرد و انعطافپذیری عضلات کمک کند. از نظر روانی، برخی زنان ممکن است با چالشهایی در پذیرش تصویر جدید بدن خود مواجه شوند که مشاوره و حمایت روانشناختی پس از بازسازی سینه بعد از سرطان میتواند کمک کننده باشد.
مراقبتهایی که باید پس از جراحی بازسازی پستان انجام دهید
پس از جراحی بازسازی پستان، رعایت مراقبتهای ویژه و دستورالعملهای پزشکی بسیار حائز اهمیت است تا روند بهبودی به خوبی پیش رود و از بروز عوارض جلوگیری شود. در هفتههای اولیه پس از عمل، استراحت کامل و پرهیز از فعالیتهای سنگین ضروری است. باید از بلند کردن اجسام سنگین یا انجام حرکات پیچشی شدید خودداری کرد. پزشک ممکن است برای کنترل درد و التهاب، داروهایی را تجویز کند که باید به دقت مصرف شوند. محافظت از ناحیه جراحی شده در برابر آلودگی و عفونت نیز بسیار مهم است.
رژیم غذایی سالم و متعادل، مصرف آب کافی، ترک سیگار و الکل، و خواب کافی نیز در تسریع روند بهبودی بازسازی سینه نقش دارند. در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی مانند تب، قرمزی، ترشح یا درد شدید، باید بلافاصله با پزشک تماس گرفت. با رعایت دقیق این مراقبتها، احتمال بهبودی کامل و رسیدن به نتایج رضایتبخش افزایش مییابد.
عارضههای جانبی احتمالی پس از بازسازی سینه
آگاهی از عوارض جانبی احتمالی پس از جراحی بازسازی پستان بسیار حائز اهمیت است. هرچند این روش جراحی میتواند تاثیر مثبتی بر کیفیت زندگی و اعتماد به نفس زنان داشته باشد، اما همانند هر عمل جراحی دیگری، خطرات و عوارض احتمالی را نیز به همراه دارد. جدی گرفتن این عوارض و آگاهی از آنها، به بیماران کمک میکند تا انتظارات واقع بینانهتری داشته باشند و در صورت بروز، اقدامات لازم را به موقع انجام دهند. عوارض احتمالی بازسازی سینه بعد از سرطان شامل موارد زیر خواهد بود.
- عفونت محل جراحی
- خونریزی یا تشکیل لخته خون
- عدم تطابق اندازه، شکل یا موقعیت پستانها
- از دست دادن حس در ناحیه سینه یا نوک پستان
- تشکیل اسکار یا برآمدگیهای نامطلوب
- آسیب به عروق خونی یا اعصاب
- نشت یا جابجایی ایمپلنت در صورت استفاده از آن
- واکنشهای آلرژیک به مواد مصنوعی
- درد مزمن یا ناراحتی در ناحیه سینه
- از دست دادن انعطاف پذیری و محدودیت در حرکات بازو
شناخت این عوارض، به بیماران کمک میکند تا نشانههای هشداردهنده را به موقع تشخیص دهند و با پزشک معالج خود در ارتباط باشند. همچنین پزشکان میتوانند با آگاهی از این عوارض، اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهند.
در این میان عده ای معتقدند که استفاده از پروتز سينه بعد از سرطان نیز خود موجب بروز سرطان خواهد شد اما طبق تحقیقات سرطان سینه و پروتز هیچ ارتباطی با هم ندارند. در ادامه، همراه ما باشید تا با روشهای بازسازی سینه و چگونگی انجام هر یک بیشتر آشنا شوید.
عمل ماستکتومی چیست؟
هدف از بازسازی سینه بعد از سرطان اصلاح یا تغییر شکل مجدد یکی یا هر دو سینه بعد از ماستکتومی یا لامپکتومی است.
عمل برداشتن پستان یا عمل ماستکتومی به جراحی گفته میشود که طی آن جراح کل پستان از جمله نوک سینه و آرئولا (Areola) را جهت درمان یا جلوگیری از پیشروی برداشته میشود.
در حالی که لامپکتومی (Lumpectomy) به جراحی گفته میشود که یک بخش از سینه که حاوی تومور است، برداشته میشود.
انکوپلاستی چیست؟
درمان سرطان سینه هرگز آسان نیست. بازسازی سینه پس از ان نیز معمولا کار پیچیدهای خواهد بود. با این حال دانستن اینکه شما گزینههای جراحی دارید که به شما کمک میکند بعد از عمل جراحی سرطان پستان، بهترین ظاهر و فرم سینههای خود را داشته باشید، میتواند تسکین دهنده باشد.
جراحی انکوپلاستیک که انکوپلاستی نیز نامیده میشود، تکنیکی جدید است که پیشرفته ترین روشهای جراحی پلاستیک را با آنکولوژی جراحی سینه، ترکیب میکند. در این روش، تومور شما برداشته میشود و بافت پستان باقی مانده شما تغییر شکل داده خواهد شد. بنابر این ظاهر طبیعی و تقارن پستان خود را بلافاصله پس از جراحی، حفظ میکنید.
جراحی سنتی سرطان سینه میتواند منجر به تورفتگی و ناهمواری سینه و ایجاد فرمهای غیر طبیعی و ناخوشایند شود. آنکوپلاستی با حذف کامل سلولهای سرطانی مانند سایر انواع جراحی سرطان پستان، فرایند درمانی را کامل میکند. با این حال در عین دستیابی به بهترین ظاهر ممکن، تأثیر قابل توجهی را بر تصور شما از بدن خود و حفظ اعتماد به نفس شما خواهد داشت.
شما میتوانید هم از درمان خود مطمئن باشید و هم از نظر شما پس از اتمام درمان، سینههای شما ظاهر مناسبی داشته باشد. چه بسا پس از این عمل، دیگر نیازی به بازسازی سینه و یا پروتز نداشته باشید. البته باید اشاره کرد که جراحی انکوپلاستی یک تکنیک پیشرفته است که نیاز به مهارت و آموزش فوق تخصصی جراحی پلاستیک دارد.
روشهای بازسازی سینه بعد از سرطان چیست؟
به طور کلی، برای ترمیم و بازسازی پستان بعد از جراحی سرطان سینه دو روش وجود دارد. اما اینکه کدام روش بعد از عمل ماستکتومی برای فرد مناسب است، به عوامل مختلفی بستگی دارد.
· ایمپلنت یا پروتز جهت ترمیم و بازسازی پستان
در پروتز سینه از ایمپلنتهای سیلیکون یا شور استفاده میشود.
هنگام بازسازی پستان با ایمپلنت، جراح ایمپلنتهای سیلیکون یا شور را در زیر پوست یا عضله، در محل بافت قبلی پستان قرار میدهد. استفاده از روش ایمپلنت بعد از جراحی سرطان سینه معمولاً برای بسیاری از افراد شامل 2 مرحله است.
در مرحله اول پزشک یک منبسط کننده عضلات را در بخش باقی مانده سینه قرار میدهد. سپس، بعد از یک مدت مشخص جراح به صورت هفتگی میزان مشخصی نمک استریل را به داخل پوست و در واقع منبسط کننده تزریق میکند تا زمانی که سایز سینهها یکسان شده و فرد رضایت داشته باشد.
بعد از این مرحله، با توجه به فضای کافی که برای قرار دادن ایمپلنت ایجاد شده است، جراح منبسط کننده را از بدن فرد خارج کرده و سیلیكون یا ایمپلنت شور را جایگزین میکند. به این روش تیشو اکسپندر (Tissue Expander) می گویند.
به خاطر داشته باشید که برای انجام مرحله دوم از همان جای زخم اول استفاده میشود. در نتیجه، جای نگرانی در مورد جای زخم جدید وجود نخواهد داشت.
اما همانطور که گفته شد، در برخی موارد نیاز به طی کردن مرحله اولیه نبوده و جراح در یک مرحله ایمپلنت دائمی سالین یا سیلیکون را بدون استفاده از منبسط کننده در سینه فرد قرار میدهد.
· جراحی فلپ پوستی یا اتوپلاستی
در این روش، بعد از جراحی سرطان سینه از سایر بافتهای سالم بدن برای بازسازی سینه استفاده میگردد.
برای برداشتن بافت مورد نیاز، جراح معمولاً شکم، ران، باسن و یا پشت پا را انتخاب میکند. انجام عمل بازسازی به این روش بعد از جراحی سرطان سینه بسیار کار پیچیدهای است. برای انجام ترمیم و بازسازی پستان از این طریق از یکی از دو روش زیر استفاده میکنند:
- جراحی فلپ آزاد
- جراحی فلپ اصلی
در روش فلپ آزاد جهت بازسازی، بعد از جراحی سرطان سینه، جراح تمام بافت و رگهای خونی را که گردش خون را برای قرار دادن پستان فراهم میکند، کاملاً از بین میبرد. برای دوختن این رگها از روشی به نام میکروسکوپی استفاده میشود.
برای بازسازی سینه بعد از جراحی سرطان سینه از طریق روش فلپ اصلی، بافتهای باقیمانده به طور کامل برداشته نشده و جراح برای بازسازی سینه از همان بافتهای باقیمانده کمک میگیرد.
در برخی موارد بهترین دکتر جراح سینه برای اینکه نتیجهای کاملاً طبیعی از ترمیم و بازسازی پستان کسب کند، از ترکیب این دو روش با هم استفاده میکند.
بازسازی نوک سینه بعد از عمل ماستکتومی چگونه انجام میشود؟
برای بازسازی نیپل روند جراحی تا حدی متفاوت است. برای بازسازی نوک سینه، جراح، مقداری پوست روی سینه بازسازیشده قرار میدهد تا ظاهری شبیه به نوک سینه ایجاد شود. البته برخی از بیماران برای اینکه ظاهر طبیعیتری داشته باشند، از خالکوبی نیز استفاده میکنند.
بهترین زمان بازسازی سینه بعد از سرطان
برای بازسازی سینه فرد میتواند همزمان با عمل برداشتن پستان یا ماستکتومی یا لامپکتومی این جراحی را انجام دهد که به آن بازسازی فوری گفته میشود؛ اما در برخی موارد بهتر است که فرد جهت انجام ترمیم و بازسازی پستان کمی صبر کند. بنابراین، در حالت کلی میتوان گفت این که کدام زمان برای انجام بازسازی بعد از عمل سرطان سینه زنان مناسب است، به شرایط فرد و تصمیم پزشک بستگی دارد.
مطالعه مقاله انواع مدل پروتز سینه و معرفی کامل جدیدترین آنها در سال 1403 را از دست ندهید.
کاندیدای مناسب برای بازسازی سینه بعد از عمل سرطان سینه زنان
به طور کلی، تصمیم نهایی در مورد این که این عمل انجام بشود یا نه، به عهده خود فرد است. بسیاری از زنانی که عمل برداشتن پستان را انجام دادهاند، دچار اضطراب و استرس شده و اعتماد به نفس خود را از دست میدهند. به همین علت، ترجیح درصد زیادی از آنها انجام بازسازی سینه بعد از سرطان با عمل ماستکتومی است.
اما اینکه فرد، گزینه مناسبی برای بازسازی سینه بعد از سرطان هست یا نه به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه مهمترین آنها را معرفی میکنیم:
-
روش بازسازی بعد از عمل سرطان سینه زنان
همانطور که گفته شد برای انجام جراحی بازسازی بعد از عمل برداشتن پستان روشهای مختلفی وجود دارد. اینکه کدام یک برای فرد مناسبتر است، به شرایط جسمانی وی بستگی دارد. به عنوان مثال در صورتی که فرد لاغر باشد، احتمالاً گزینه مناسبی برای انجام جراحی از طریق برداشتن بافت نباشد.
-
سرعت بازسازی سینه
برخی از افراد برای انجام بازسازی سینه بعد از انجام عمل سرطان سینه زنان عجله زیادی داشته و قصد دارند سریعاً به وضعیت قبلی خود بازگردند.
-
وضعیت سلامت کلی فرد
معمولاً افرادی که از سیگار و یا الکل استفاده میکنند، کاندیدای مناسبی برای انجام بازسازی سینه بعد از سرطان نیستند!
مقاله هرآنچه لازم است درباره کوچک کردن نوک سینه بدانید را ازدست ندهید.
آیا عمل بازسازی پستان می تواند سبب بازگشت سرطان سینه شود؟
بر اساس تحقیقات علمی، معمولا حدود 40% از سرطانهای پستان بین 1 تا 3 سال اول بعد از درمان، ممکن است عود کنند. این بازگشت سرطان ممکن است هیچ ربطی به بازسازی پستان نداشته باشد و بیشتر با عوامل دیگری مانند سبک زندگی و یا نوع سرطان و حتی عوارض زخمهای بعد از عمل و به تعویق افتادن درمانهای تکمیلی، در ارتباط باشد.
برای مثال محققان متوجه شده اند که مواردی مانند خودداری از نوشیدن الکل، عدم خوردن شام سنگین و خالی نگه داشتن معده در طول شب، مصرف چای سبز و داشتن تغذیه مناسب، همگی در کاهش خطر عود سرطان و یا بازگشت سرطان سینه، موثر هستند.
به همین دلیل توصیه میکنند برای کاهش خطر بازگشت سرطان سینه بعد از بازسازی، حتما سبک زندگی فرد تغییر کند و به شیوه سالم تبدیل شود.
حتی در پژوهشی که در سال 2000 روی 618 زن انجام شد، این نتایج به دست آمد که میزان بروز عود موضعی پس از ماستکتومی در بیمارانی که سینههای آنها بازسازی شده بود، 6.8 درصد بوده است. در حالی که در بیمارانی که به تنهایی ماستکتومی انجام داده بودند 8.1 درصد عود سرطان سینه دیده شد. در واقع بازگشت سرطان سینه ممکن است دلایلی غیر از بازسازی و یا پروتز سینه داشته باشد.
دوره نقاهت بعد از بازسازی سینه بعد از سرطان
دوره بازسازی سینه بعد از عمل برداشتن پستان به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما به طور کلی، فرد باید بعد از انجام جراحی چند روزی را در بیمارستان سپری کند. افرادی که جراحی ترمیمی را از طریق روش برداشت بافت انجام دادهاند، دوره نقاهت طولانیتری را باید سپری کنند.
فرد تا 2 ماه بعد از انجام جراحی قادر به انجام فعالیتهای روزانه و معمولی نخواهد بود. بعد از این مدت نیز فرد موارد زیر را تجربه خواهد کرد:
- خستگی
- درد، کبودی، تورم یا درد در سینهها و محلی که از آن جراح در طی عمل جراحی فلپ پوستی مانند شکم، کمر یا باسن بافت مورد نیاز را برداشته است.
- محدودیت در حرکت، مانند بالا بردن بازوها
- فرد به دنبال عمل جراحی بعد از عمل برداشتن پستان به احتمال زیاد به بخیه و لوله تخلیه نیاز دارد.
- در دوره بهبودی اولیه، پزشک احتمالاً تعدادی داروی تسکیندهنده درد تجویز میکند که باید به صورت منظم استفاده شود. علاوه بر این، برای فرم دهی به سینهها فرد باید تا مدت زمان مشخصی از یک سینهبند مخصوص استفاده کند.
علایم عفونت پروتز سینه چیست و راه های درمان آن را در این مقاله مطالعه کنید.
خطرات و عوارض بازسازی سینه بعد از عمل ماستکتومی
مشابه با سایر عملهای جراحی، جراحی بازسازی سینه نیز بعد از عمل سرطان سینه زنان بدون عوارض نخواهد بود. خصوصاً اگر توسط یک پزشک حاذق انجام نشود:
- خونریزی یا لخته شدن خون
- عفونت
- عوارض ناشی از بیهوشی
- تجمع مایعات در پستان یا محل اهداکننده بافت (برای جراحی فلپ پوست)
- عدم وجود حس در محل درمان
در برخی موارد، شدت و میزان عوارض به اندازهای است که فرد به انجام جراحی مجدد نیاز پیدا میکند. برخی از رایجترین مواردی که نیاز به جراحی دوم را افزایش میدهند، عبارت هستند از:
- سینههای نامتقارن
- مشکلات مربوط به کاشت سینه مانند پارگی پروتز سینه یا حرکت آن
- از بین رفتن حس در سینه ترمیمشده
در برخی موارد نیاز به انجام جراحی اضافی بلافاصله بعد از انجام جراحی اولیه احساس میشود. بنابراین، احتمال اینکه فرد بعد از جراحی اولیه تا چند ماه نیاز به انجام برخی از جراحیهای جزئی داشته باشد، وجود دارد.
یکی از جراحیهای ترمیمی که بعد از بازسازی سینه بعد از سرطان و عمل ماستکتومی انجام میشود، تزریق چربی سینه است. خصوصاً اگر در حین جراحی، تعدادی حفره و فضای خالی ایجاد شده است. تزریق چربی احتمالاً به صورت متوالی و در چندین جلسه انجام میشود؛ چرا که چربی تزریقشده از بدن خود فرد بوده و ممکن است مقدار اندکی از آن جذب بدن شخص شود.
برای آگاهی بیشتر از عمل بازسازی سینه، قیمت و شیوه انجام آن، با مشاوران ما در کلینیک دکتر آرش نجفبیگی تماس بگیرید. ما مشتاقانه شما را راهنمایی خواهیم کرد.
چرا انتخاب کلینیک زیبایی
دکتر آرش نجف بیگی
چرا انتخاب کلینیک زیبایی
دکتر نجف بیگی
دارای گواهینامههای ISO 9001:2015 و ISO10002:2018 از DEF که نشانه کیفیت بالا و رعایت استانداردهای جهانی در کلینیکهای تخصصی زیبایی دکتر آرش نجفبیگی است:
کلینیک جردن و کلینیک سعادتآباد
هیات علمی دانشگاه
ارائه تمام خدمات زیبایی بدن٬ پوست و مو٬ جراحی زیبایی صورت و … به صورت تخصصی با بیش از ۱۲ سال سابقه و ۱۲۰۰
عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا
ارائه تمام خدمات زیبایی بدن٬ پوست و مو٬ جراحی زیبایی صورت و …
عضو هیئت علمی دانشگاه
عضو فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی
فوق تخصص جراحی زیبایی و پلاستی
عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا
عضو فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی
خدمات منحصر بفرد کلینیک ما
خدمات اختصاصی ، متمایز
ویژه جراحی بازسازی سينه
در کلینیک دکتر نجف بیگی
دستیابی به فرم قرینه سینهها
اگر تا قبل از برداشتن سینه احساس میکردید، فرم سینهها متقارن نیست، با این جراحی میتوانید به حالت ایده آل در اندام خود دست پیدا کنید
بدون درد
با انجام جراحی بازسازی سینه، درد چندانی متحمل نخواهید شد
طراحی سینه با فرم دلخواه
با انتخاب روش مناسب بازسازی سینه، میتوان فرم جدید و ایدهآل را برای آنها ایجاد کرد
بدون نگرانی از بابت سرطان
روشهای بازسازی سینه کاملا ایمن هستند و خطر ابتلای مجدد به سرطان سینه با انجام آنها وجود ندارد
بهفاصله کوتاه از برداشتن سینه
با تشخیص پزشک، جراحی بازسازی سینه را میتوان بهصورت همزمان یا در فاصله کوتاهی بعد از برداشتن سینهها انجام داد
روشهای مختلف
بازسازی پستان با روش استفاده از پروتز، بافتهای بدن بیمار و تزریق چربی قابل انجام است
مشاوره رایگان کلینیک قبل از عمل
یکی از دغدغههای افراد پس از جراحی برداشتن سینه در سرطان پستان، بازیابی فرم طبیعی سینههاست. در جلسه مشاوره رایگان جراحی بازسازی سینه، پزشک با معاینه وضعیت جسمانی شما، بهترین روش جراحی بازسازی سینه را برمیگزیند و تناسب و زیبایی را به بدن شما بازمیگرداند.
جلسه مشاوره رایگان با دکتر نجف بیگی و تعیین نوع جراحی بازسازی سینه
جراحی بازسازی سینه در یک جلسه کوتاه با حداقل اثر زخم و بخیه
ریکاوری و مراقبتهای پس از عمل
مشتریان جراحی بازسازی سینه
با جراحی بازسازی سینه، آرامش خیال و زیبایی ظاهر را به خود هدیه دهید!
زهره سلیمانی
جراحی بازسازی سينه
بعد از برداشتن سینههام به خاطر سرطان، از نظر روحی و روانی کاملا به هم ریخته بودم و حال و روز خوبی نداشتم. با مشورت پزشک جراحی بازسازی سینه انجام دادم و الان انگار نه انگار که قبلا سینههام برداشته شده بودن. همهچیز عین روز اول شده.
تجربه های مشتریان ما
درباره جراحی بازسازی سينه
زهره سلیمانی
جراحی بازسازی سينه
بعد از برداشتن سینههام به خاطر سرطان، از نظر روحی و روانی کاملا به هم ریخته بودم و حال و روز خوبی نداشتم. با مشورت پزشک جراحی بازسازی سینه انجام دادم و الان انگار نه انگار که قبلا سینههام برداشته شده بودن. همهچیز عین روز اول شده.
چرا انتخاب کلینیک زیبایی دکتر نجف بیگی
چرا انتخاب کلینیک زیبایی دکتر نجف بیگی
مشاوره رایگان
جراحی بازسازی سينه
با مشاوره رایگان قبل از عمل بازسازی سينه با آرامش خاطر بدن خود را به ما بسپارید.
اگر هنوز هم درباره جراحی بازسازی سينه سوالی دارید
پرسش های متداول جراحی بازسازی سينه
سوالات متداول شما
درباره بازسازی سينه
بازسازی سینه از چندین تکنیک جراحی پلاستیک برای بازگرداندن سینه به شکل و ظاهر تقریبا طبیعی استفاده میکند.هدف از انجام بازسازی سینه، بازگرداندن یک یا هر دو سینه به شکل، ظاهر، تقارن و اندازه طبیعی پس از ماستکتومی، لامپکتومی یا ناهنجاریهای مادرزادی است.
۳ نوع اصلی بازسازی سینه وجود دارد. اولین نوع، بازسازی متسع کننده بافت/ بر پایه ایمپلنت است. دومین نوع، بازسازی فلپ است که از بافتهای خود بیمار استفاده میکند (معمولاً از شکم برداشته میشود اما میتواند از باسن یا ران نیز باشد). سومین گزینه کمتر رایج، ترکیبی از ۲ روش با استفاده از بافت پشت (عضله لاتیسیموس دورسی) با ایمپلنت در زیر آن است.
بازسازی سینه یک جراحی بزرگ و سنگین محسوب میشود. بیمار پس از بازسازی ایمپلنت و بازسازی فلپ، چندین روز را در بیمارستان سپری خواهد کرد. ممکن است فرد برای بازسازی کامل سینه به بیش از یک عمل جراحی نیاز داشته باشد. جراحی فلپ پوست نسبت به بازسازی با استفاده از ایمپلنت زمان بهبودی طولانیتری دارد.
ایمپلنت سینه رایجترین فرم از جراحی بازسازی سینه است و شامل استفاده از پوسته سیلیکونی پر شده با نمک (آب نمک استریل) یا سیلیکون (ژل) میباشد. پزشکان بیشتر از سیلیکون استفاده میکنند زیرا نرمتر است و بیشتر شبیه یک سینه طبیعی میباشد.
اگر هنوز هم درباره بازسازی سينه سوالی دارید
نظرات و سوالات شما از دکتر نجف بیگی
سوالات شما درباره جراحی بازسازی سينه
از دکتر نجف بیگی
سلام، دوره نقاهت جراحی بازسازی سینه چقدر طول میکشد؟
سلام، جراحیهای بازسازی سینه تکنیکهای مختلفی دارد که با توجه به شرایط بیمار نوع عمل انتخابی متفاوت خواهد بود و بالتبع دوره نقاهت هر کدام متفاوت است. ولی به طور معمول نهایتا یک تا دو هفته زمان میبرد.
سلام یک سینه ام تخلیه شده میشه هردو سینه رو همزمان انجام بدم؟
باسلام
من یه تومور داخل سینه ی راستم دارم و چند تا کیست داخل سینه چپم اگه مراجعه کنم شما میتونید برام سینه رو تخلیه کنید وهمزمان با تخلیه سینه پروتز برام انجام بدید بدون اینکه شکل نوک سینه عوض بشه یا اینه برش زیادی بخوره که منجر عوض شدن فرم سینه بشه
با سلام
خیر، با چربی به تنهایی نمی توان فرم سینه را بازسازی کرد.
با سلام
بله ، از بافت بدن خود شخص این ترمیم انجام می شود.
با سلام
دوست عزیز برای همه عزیزان نمی شود به صورت همزمان جراحی تخلیه سینه و کارگذاری پروتز را انجام داد.
فقط از طریق معاینه حضوری با پزشک می توان دقیق اعلام کرد که این جراحی قابل انجام است یا خیر.
با سلام
خیر ، نقش ترمیم سینه در بازگشت سرطان اثبات نشده.
با سلام
بازسازی سینه به صورتی انجام می شود که بیشترین تقارن در سینه ها بوجود بیاید.
و امروزه دیگر نیازی به تعویض پروتز سینه نخواهید داشت.
با سلام
دوست عزیز معمولا نمی توان بلافاصله بعد از تخلیه سینه اقدام به جراحی ترمیمی نماید. ولی تشخیص دقیق این مورد تنها از طریق معاینه حضوری قابل انجام است.
با سلام
معمولا در صورت نیاز قبل از کارگذاری پروتز برای این افراد تزریق چربی برای بافت سازی اولیه انجام می شود.
سلام اقای دکتر برای بازسازی سینه های بعد از سرطان از چربی بدن نمیشه استفاده کرد؟ چربی شکم و پهلو یا داخل ران؟
سلام ببخشید وقتی سینه تخلیه بشه و بعد پروتز بشه برای بازسازی نیپل ها چیکار می کنن؟ از پوست بدن برمدارن؟
درسته میگن که عمل بازسازی پستان می تونه باعث بازگشت سرطان سینه بشه یا باعث عود سرطان میشه؟ باید چیکار کنیم؟
سلام برای بازسازی سینه ممکنه پروتز با سینه خودمون تقارن نداشته باشه؟ بعد اینکه توی عمل بازسازی پستان نیاز به تعویض پروتز هست؟
سلام ببخشید اقای دکتر مادر من تومور داره توی سینه اش اما چون خجالت میکشه راضی نمیشه عمل کنه سوالم اینه تخلیه سینه رو میشه با بازسازی سینه با هم انجام داد؟ میخایم از لحاظ زیبایی سینه اش بافت خوبی داشته باشه و تقارن داشته باشه لطفا راهنمایی کنید
سلام من بیماری سرطان پستان دارم که تشخیص دادن باید سینه ام تخلیه بشه و میخام سریع بعد از تخلیه پروتز انجام بدم این عمل بازسازی پستان توی چند مرحله قابل انجامه؟
سلام اقای دکتر خسته نبباشین برای بازسازی سینه بعد از سطرسان اگه بافت سینه گنجایش پروتز یا فلپ رو نداشته باشه باید چیکار کرد؟
سلام خسته نباشین ۴_5سال پیش ماستکتومی شدم یک سال بعد بدون تیشو از بافت کمر پیوند شده و پروتز انجام دادم وبعد ۶ماه حاله سینه رو انجام دادم اما متاسفانه از نظر شکل سینه هم بافت سینه اصلا تقارن نداره وخیلی سفترو غیر عادی تره میخواستم بدونم میشه کاری انجام داد؟؟ایا بافت پیوند شده از کمرو میشه خارج کرد؟یا اصلا چه نوع پروتزی ب بافت خود سینه نزدیکتره ممنون
سلام من سال ۹۵عمل ماستکتومی انجام دادم کل سینه رو برداشتم ۱_خواستم بدونم ،با چربی شکمبدون
پرونز امکان باز سازی و ترمیم وجود داره؟۲_هزینه عمل جراحی باز سازی سینه ام چه قدر میشه۳_ایا طرف قرارداد با بیمه تکمیلی طلایی فرهنگیان هستید؟۴_چند هفته بعد عمل باز سازی میتونم برگردم به زندگی عادیم با تشکر ازلطف شما ،یونسی
سلام من یک سال پیش عمل ماسکتومی انجام دادم شنیدم اگه سرطان دوباره رشد کنه اگه پروتز کرده باشید خودشا نشون نمیده ایا این حرف درست ممنون میشم راهنمایی کنید
باسلام چه زمان مناسبی رو برای عمل زیبایی سینه بعد از خارج کردن تومور توصیه میکنید
با سلام
خیر حتما باید از پروتز استفاده کرد.
باعرض سلام وادب ٫ من عمل ماسکتومی سینه داشتم وکل سینه برداشته شده میخواستم بدونم میشه فقط با تزریق چربی سینه رو بازسازی کرد بدون گذاشتن پروتز
برای دیدن نمونه کارهای جراحی سینه به پیج اینستاگرام ما مراجعه نمایید:
https://www.instagram.com/drnajafbeigi_protez/
با سلام
بله فقط تکنیک انجام این عمل برای هر فرد بسته به شرایط بدنی آن متفاوت است.
نمونه کارهای زیبایی دکتر نجف بیگی
بازسازی سبنه بعد از بیماری سرطان در صورتی که زیک سینه و ماهیچه های زیر سبنه برداشته شده باشد امکان پذیر هیت؟