کلینیک جراحی زیبایی اندام و صورت دکتر نجف بیگی

گره‌های لنفاوی زیر بغل یا اگزیلاری

سونوگرافی آگزیلاری، روشی ایده‌آل برای تشخیص و درمان سرطان پستان است

ویدئو معرفی

گره‌های لنفاوی زیر بغل یا اگزیلاری

اگزیلاری

چرا اگزیلاری . . .

برداشتن غدد زیربغل

حذف موثر غدد کنار سینه و زیر بغل به صورت موضعی

درمان بدون درد

جراحی اگزیلاری در یک جلسه با کمترین درد و زمان بهبودی

بدون جای زخم و برش

از بین بردن توده‌های اگزیلاری با روش لیپوماتیک بدون اثری از جای زخم

هر آنچه درباره جراحی اگزیلاری باید بدانید . . .

معرفی جراحی اگزیلاری

اگزیلا چیست؟

قبل از اینکه درباره اگزیلاری صحبت کنیم، ابتدا باید اطلاعاتی درباره آگزیلا در اختیار شما قرار دهیم. آگزیلا یک ناحیه کوچک از بدن است که با نام حفره زیربغلی نیز شناخته می‌شود. این ناحیه بین بخش انتهایی بازو و بخش بالایی قفسه سینه واقع شده است. اگزیلا دارای چهار سطح  قدامی، خلفی، داخلی، خارجی می‌باشد.

توده‌هایی که در این ناحیه تشکیل می‌شوند، اصطلاحاً توده‌های اگزیلاری نام دارند. معمولاً تورم گره‌های لنفاوی یا غده‌های زیر بغل، منجر به تشکیل توده‌های اگزیلاری می‌شود. به خطر افتادن سیستم ایمنی بدن، موجب تورم برخی از غده‌های لنفاوی می‌شود. گره‌های لنفاوی زیر بغل به سختی متورم می‌‌شوند و معمولاً در برابر ویروس‌ها و عوامل بیماری زا مقاوم هستند.

در مقابل گره‌های لنفاوی ناحیه گلو که بیشتر از سایر نواحی بدن در معرض بیماری قرار دارند، سریع‌تر تحریک می‌شوند. تورم غده‌های لنفاوی همیشه منجر به تشکیل توده‌های اگزیلاری نمی‌شود. در صورتی که غده‌های لنفاوی برای مدت طولانی متورم باشند یا بدن درگیر بیماری خطرناک و مزمنی شده باشد، احتمال تشکیل توده‌های اگزیلاری بسیار زیاد است.

علائم اگزیلاری چیست؟

تشخیص توده‌های اگزیلاری چندان ساده نیست. به همین دلیل بهتر است برای بررسی این مسئله به پزشک متخصص مراجعه کنید. برخی علائم ظاهری وجود دارد که به تشخیص توده‌های اگزیلاری کمک می‌کند

در مقابل، تورم غده‌های لنفاوی به راحتی قابل تشخیص است. غده‌های لنفاوی متورم باعث بروز عوارضی مثل احساس درد یا سوزش در ناحیه زیر بغل می‌شوند. در صورتی که تورم غده‌های لنفاوی زیر بغل برای مدت طولانی ادامه پیدا کرد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. زیرا در این حالت احتمال تشکیل توده‌های اگزیلاری بسیار زیاد است. برخی علائم توده‌های اگزیلاری شامل موارد زیر هستند:

·یک توده قابل مشاهده زیر بغل

یکی از مهم‌ترین علائم اگزیلاری این است که یک توده قابل مشاهده در ناحیه زیربغل تشکیل خواهد شد. شما می‌توانید با کمی دقت این توده‌های کوچک را مشاهده کنید. علاوه بر این، توده‌های اگزیلاری با لمس نیز تشخیص داده می‌شوند. غده‌های لنفاوی نباید اندازه‌‌ای بزرگ‌تر از ۲ سانتی متر داشته باشند. بزرگ شدن غدد لنفاوی یکی از علائم رایج توده‌های اگزیلاری است.

برجستگی های اطراف ناحیه زیر بغل که در حال تغییر شکل هستند:

در زمان تورم غدد لنفاوی، هر چند ساعت یکبار برجستگی‌های زیر بغل را بررسی کنید تا متوجه تغییر شکل این برجستگی‌ها شوید. توده‌های زیر بغل ممکن است اندازه‌ای بسیار کوچک یا بزرگ داشته باشند. برخی از آن‌ها در تمام طول بیماری کوچک هستند و تغییر شکل نمی‌دهند. در مقابل، برخی دیگر از توده‌های اگزیلاری به مرور زمان بزرگ می‌‌شوند. این توده‌ها بسته به نوع بیماری سفت یا نرم هستند.

به همین دلیل است که تشخیص توده‌های اگزیلاری و بیماری‌های مرتبط با آن کار چندان راحتی نیست و باید توسط پزشک انجام شود. در صورتی که توده‌های اگزیلاری با بیماری‌هایی مانند سرطان ارتباط داشته باشند، ساختار سفتی خواهند داشت و ممکن است خاصیت جابجایی داشته باشند. در مقابل برخی از توده‌های اگزیلاری ناشی از عفونت داخلی بدن هستند.

این توده‌ها ساختار نرم‌تری دارند و با درد و ناراحتی همراه هستند. تغییر شکل و تغییر ابعاد توده‌های اگزیلاری یک مسئله خطرناک بوده و ممکن است با بیماری‌هایی مثل سرطان پستان یا تومور و مواردی مانند این مرتبط باشد.

·احساس درد یا سوزن سوزن شدن

از دیگر علائم تشکیل توده‌های اگزیلاری، احساس درد یا سوزن سوزن شدن در ناحیه زیر بغل است. توده‌های سرطانی معمولاً بدون درد هستند و همین مسئله نگرانی بیمار را افزایش می‌دهد. این توده‌ها شباهت بسیار زیادی به غده‌های چربی دارند و اغلب زیر سطح پوست جابجا می‌شوند. معمولاً بیماران هنگام تشکیل توده‌های سرطانی احساس درد یا سوزن سوزن شدن نخواهند داشت.

نحوه از بین بردن توده های اگزیلاری

اگر دچار توده های اگزیلاری شده‌ایید ( غدد های زیربغل ) و میخواهید که در خانه و با استفاده از روش های غیرجراحی و پزشکی، آن را از بین ببرید، باید به مواردی که در ادامه توضیح میدهیم عمل کنیم. برخی از این موارد عبارتند از :

1 – تمرینات ورزشی : تمرینات استاندارد و هدفمند ورزشی به تقویت عضلات زیربغل و کاهش چربی در این ناحیه کمک میکند که با آب شدن چربی ها،‌ غده ها نیز از بین میروند. تمریناتی مانند بلند کردن وزنه، بارفیکس، شنا و حرکات کششی مخصوص میتواند به تقویت عضلات و از این بردن چربی و غده ها کمک کند. سعی کنید که حداقل 3 الی 4 روز در هفته،‌ ه روزی هم 30 دقیقه زمان خود را صرف ورزش کردن کنید.

2 – رژیم غذایی مناسب : رژیم غذایی مناسب و استاندارد، میتواند نقش مهمی در کاهش توده های چربی زیربغل ایفا کند. سعی کنید از مواد غذایی که دارای کالری پایینی هستند استفاده کنید و به سمت مواد مغذی روی بیآورید و از آنها در قبل از تمرینات ورزشی خود استفاده کنید. ترکیب ورزش کردن و یک رژیم غذایی مناسب و کلیسیمی، میتواند هر مرضی را از بین ببرد و یکی از آن مرض ها،‌ توده های آگزیلاری زیربغل هستند.

3 – ماساژ : یک ماساژ ملایم در ناحیه زیربغل میتواند به گردش خون در این ناحیه و تسکین درد، کمک شایانی کند. میتوانید از روغن های طبیعی، مانند روغن زیتون یا نارگیل،‌ برای استفاده و ماساژ خود استفاده کنید.

4 – سبک زندگی سالم : استرس و خواب ناکافی میتواند به افزایش چربی در بدن کمک کند. افزایش چربی بدن موجب شدت گرفتن و تقویت توده های زیربغل میشود و موجب التهاب و درد بیشتری خواهد شد. در کنار مواردی که در بالا اشاره شد، تمرینات تنفسی، مدیتیشن و خواب کافی را فراموش نکنید و استرس خود را کاهش دهید. میتوانید برای گرفتن اطلاعات بیشتر از مواردی که ارائه شد، با پزشک شخصی خود مشاوره کنید تا بهترین رژیم غذایی و برنامه ورزشی را برای شما تدارک ببیند.

نحوه کاهش دادن درد ناشی از غدد لنفاوی متورم

اگر غدد لنفاوی که شما درگیرش شده‌ایید حساس یا دردناک باشد، قرار دادن یک کمپرس گرم و مرطوب، مانند یک پارچه داغ بر روی گره دردناک، بر روند کاهش درد تغییرات مثبتی ایجاد میکند. همچنین مصرف مسکن هایی مانند آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و استامینوفن، میتواند در کاهش درد لنفاوی بسیار کارآمد و مفید باشد. استراحت کردن هم برای قوی کردن قوای جسمی و روانی میتواند بسیار موئثر باشد و در التهاب و درد غدد لنفاوی را کاهش داده و سیستم عملکرد ایمنی بدن را بهبود ببخشد.

چگونه میتوانیم سیستم لنفاوی خود را تقویت و بهبود ببخشیم ؟

هر فعالیت یا مراقبتی که بتواند جریان مایع لنفاوی را در بدن بهبود ببخشد، دارای تاثیر بسزا و مفیدی در تقویت کردن سیستم لنفاوی بدن است. این کارها باعث میشود تورم و درد کاهش یافته و در مواقع بعدی احتمال اینکه درگیر تورم و درد بشویم، بسیار کمتر خواهد شد. برخی از اقداماتی که میتواند برای تقویت سیستم لنفاوی بدن مفید باشد را در ادامه نام میبریم.

ورزش کردن : پیاده روی، دوییدن و سایر ورزش های دیگر قادر هستند گردش لنفاوی بدن را بهبود بخشیده و به طرز چشمگیری به آن کمک کنند.

نوشیدن آب بیشتر : از آنجا که حجم بیشتر مایع لنفی از آب تشکیل شده است، نوشیدن آب کافی در روز میتواند به افزایش حجم و چرخش بیشتر این مایع در غدد لنفاوی منجر شود. زمانی که بدن دچار دی هیدراته شدن میشود، همزمان مواد سمی از غدد لنفاوی به بیرون میروند.

مصرف میوه : آنزیم ها و اسید های موجود در میوه ها، پاک کننده های طبیعی غدد لنفاوی هستند و همچنین شرایط را برای رشد ویروس ها و باکتری ها در غدد نامطلوب میسازند.

دوش آب گرم : دوش گرفتن و استحمام سبب شل شدن ماهیچه های بدن و به گردش آمدن بهتر مایع لنفاوی میشود. منقبض و گرفته بودن عضلات، عامل مهم در تجمع مواد سمی در بافت ها و عضلات است.

علل تشکیل توده های اگزیلاری چیست؟

همانطور که گفته شد، عوامل مختلفی بر تشکیل توده‌های اگزیلاری موثر هستند. به طور کلی هر عامل بیماری زایی که موجب تورم غده‌های لنفاوی شود، می‌تواند تشکیل توده‌های اگزیلاری را تحریک کند. توده‌های اگزیلاری نوعی غدد زیر بغل هستند که به تورم گره‌های لنفاوی واکنش نشان داده و به سرعت متورم می‌شوند. تورم توده‌های اگزیلاری ممکن است به صورت موقت تشکیل شوند یا به دلیل ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، تا چندین سال بیمار را به خود درگیر کنند. برخی از بیماری‌ها و عوامل شایع تشکیل توده‌های اگزیلاری شامل موارد زیر هستند:

· عفونت های سینه

یکی از دلایل رایج تشکیل توده‌های اگزیلاری، عفونت سینه است. عوامل مختلفی منجر به عفونت داخلی سینه می‌شود. این عفونت ممکن است به نواحی زیر بغل رسیده و منجر به تشکیل توده‌های اگزیلاری شود.

·هرپس سیمپلکس

ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) یکی از دلایل تشکیل توده‌های اگزیلاری و تورم غده لنفاوی است. این ویروس منجر به بروز بیماری‌هایی مانند تبخال می‌شود و با درد شدید همراه است. با توجه به اینکه در این بیماری بدن درگیر عفونت می‌شود، احتمال تورم گره‌های لنفاوی تمامی نقاط بدن مثل زیر گلو یا زیر بغل بسیار زیاد است. هرپس سیمپلکس از طریق تماس پوست به پوست پخش می‌شود و یک بیماری مزمن است.

·عفونت های بازو

از دیگر عوامل موثر برای تشکیل توده‌های اگزیلاری، عفونت‌های ناحیه بازو هستند. برخی عوامل مثل زخم شدید یا سوختگی شدید در ناحیه بازو ممکن است منجر به انتقال عفونت به ناحیه زیربغل شوند. غده‌های لنفاوی زیر بغل بسیار حساس بوده و با کوچک‌ترین عفونت متورم می‌شوند. البته احتمال تشکیل توده‌های اگزیلاری بعد از عفونت بازو بسیار کم است. مگر اینکه عفونت سریع درمان نشده و تمام بدن را درگیر کند.

·بیماری خراش گربه

بیماری خراش گربه، یک بیماری عفونی است که در موارد بسیار نادر موجب تشکیل توده‌های اگزیلاری می‌شود. این بیماری، نوعی عفونت باکتریایی بوده و توسط گربه‌ها انتقال پیدا می‌کند. زمانی که یک گربه زخم باز بدن انسان را لیس بزند، احتمال انتقال بیماری خراش گربه بسیار زیاد است. بعد از انتقال بیماری، در وهله اول گره‌های لنفاوی متورم می‌شوند و در نهایت توده‌های اگزیلاری تشکیل خواهد شد. برخی دیگر از بیماری‌هایی که منجر به تشکیل توده‌های اگزیلاری می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • بیماری‌های خود ایمنی ، مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس
  • بیماری سل
  • سارکوئیدوز
  • کیست خوش خیم
  • آبسه
  • لیپوما (یک بافت چربی خوش خیم)
  • واکنش به واکسن (این مسئله چندین سال است که توسط پزشکان مورد بررسی قرار گرفته و تاکنون تحقیقات گوناگونی روی آن انجام شده است. نتایج تحقیقات پزشکان نشان می‌دهد احتمال تورم غده‌های لنفاوی بعد از تزریق واکسن بسیار زیاد است. این تورم ممکن است در نهایت موجب تشکیل توده‌های اگزیلاری شود. به عنوان مثال بعد از تزریق دو دوز واکسن کرونا، بسیاری از افراد درد شدیدی در ناحیه زیر بغل احساس کردند که ناشی از تورم گره‌های لنفاوی این ناحیه بود.
  • لنفوم
  • لوسمی لنفوسیتی
  • سرطان پستان

چرا انتخاب کلینیک زیبایی

دکتر آرش نجف بیگی

چرا انتخاب کلینیک زیبایی

دکتر نجف بیگی

دارای گواهینامه‌های ISO 9001:2015 و ISO10002:2018 از DEF که نشانه کیفیت بالا و رعایت استانداردهای جهانی در کلینیک‌های تخصصی زیبایی دکتر آرش نجف‌بیگی است:
کلینیک جردن و کلینیک سعادت‌آباد

هیات علمی دانشگاه

ارائه تمام خدمات زیبایی بدن٬ پوست و مو٬ جراحی زیبایی صورت و … به صورت تخصصی با بیش از ۱۲ سال سابقه و ۱۲۰۰

عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

ارائه تمام خدمات زیبایی بدن٬ پوست و مو٬ جراحی زیبایی صورت و …

خدمات منحصر بفرد کلینیک ما

خدمات اختصاصی ، متمایز

ویژه جراحی اگزیلاری

در کلینیک دکتر نجف بیگی

مشاوره رایگان کلینیک قبل از عمل شما

تشخیص توده‌های اگزیلاری کمی پیچیده است و در صورتی که با تشخیص خطا دست به جراحی بزنید ممکن است با عوارض غدد لنفاوی مواجه شوید. تشخیص دقیق و به موقع توده‌های اگزیلاری به سلامت سیستم ایمنی شما کمک زیادی می‌کند. مزایای سونوگرافی اگزیلاری کلینیک دکتر نجف بیگی عبارتند از:

دقت دستگاه سونوگرافی اگزیلاری در تشخیص توده سرطانی در مقایسه با دستگاه اشعه ایکس بیشتر است

انجام سونوگرافی سریع و بدون معطلی خواهد بود و نتیجه آن همان موقع مشخص می‌شود

ضرر اشعه ایکس را ندارد و از امواج رادیویی استفاده می‌شود

مشتریان جراحی اگزیلاری

آیا می‌دانستید با انجام سونوگرافی دقیق اگزیلاری می‌توانید از گسترش توده‌های سرطانی جلوگیری کنید؟

مریم خادم

جراحی اگزیلاری

اخبار آمار ابتلای بالای خانم‌ها به سرطان پستان، خواب را از سرم پرانده بود. برای اینکه خیالم راحت شود از اینکه سرطان سینه ندارم، به کلینیک دکتر نجف بیگی مراجعه کردم و سونوگرافی اگزیلاری شدم تا خیالم از دقت دستگاه سونوگرافی راحت باشه.

تجربه های مشتریان ما

درباره جراحی اگزیلاری

جراحی اگزیلاری

مریم خادم

جراحی اگزیلاری

اخبار آمار ابتلای بالای خانم‌ها به سرطان پستان، خواب را از سرم پرانده بود. برای اینکه خیالم راحت شود از اینکه سرطان سینه ندارم، به کلینیک دکتر نجف بیگی مراجعه کردم و سونوگرافی اگزیلاری شدم تا خیالم از دقت دستگاه سونوگرافی راحت باشه.

چرا انتخاب کلینیک زیبایی دکتر نجف بیگی

چرا انتخاب کلینیک زیبایی دکتر نجف بیگی

مشاوره رایگان

جراحی اگزیلاری

با مشاوره رایگان قبل از عمل اگزیلاری با آرامش خاطر بدن خود را به ما بسپارید.

اگر هنوز هم درباره جراحی اگزیلاری سوالی دارید

پرسش های متداول جراحی اگزیلاری

سوالات متداول شما

درباره اگزیلاری

آگزیلاری، یک توده هرمی شکل است که مابین بازو و قسمت فوقانی سطح خارجی قفسه سینه قرار می گیرد. توده های آگزیلاری بسیار شایع هستند و نیاز به درمان فوری ندارند.

دلیل ایجاد توده اگزیلاری می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. با این حال، شایع ترین علل ایجاد آن شامل افزایش وزن و تغییرات هورمونی، مانند دوران بارداری می شود.

جراح در پیکر تراشی اگزیلاری یا جراحی برداشتن بافت پستان زیر بغل، توده اگزیلاری را از زیر بغل خارج می کند. این جراحی اغلب شامل ترکیبی از جراحی لیپوساکشن و اکسیزیون (برداشتن چربی) است.

افرادی که از بافت اگزیلاری موجود در زیر بغل خود ناراضی هستند، می توانند پیکر تراشی اگزیلاری انجام دهند. کاندیدای ایده آل برای پیکر تراشی اگزیلاری، کسانی هستند که شرایط زیر را داشته باشند:

  • هر فرد بالای 18 سال که از افتادگی زیر بغل رنج می برد
  • کسانی که توده اضافی زیر بغل مانع حرکت آسان بازو و دست هایشان می شود
  • افرادی که شرایط جسمی و روحی خوبی دارند
  • افرادی که سیگاری نیستند

اگر هنوز هم درباره اگزیلاری سوالی دارید

نظرات و سوالات شما از دکتر نجف بیگی

سوالات شما درباره جراحی اگزیلاری

از دکتر نجف بیگی

سلام. من در دوران شیردهی هستم و مشکوکم که دچار توده‌های اگزیلاری هستم یا نه. می‌خواستم بدونم آیا سونوگرافی اگزیلاری تو دوران شیردهی مشکلی ایجاد نمی‌کنه؟

سلام. خیر، انجام سونوگرافی اگزیلاری در دوران شیردهی مشکلی ندارد. برای تشخیص‌های بعدی وضعیت بدن شما که آیا می‌توانید به شیردهی ادامه دهید یا خیر باید مراجعه حضوری به پزشک داشته باشید.

4 1 رای
امتیازدهی به مقاله
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای مشاوره رایگان کلیک کنید
شماره تماس شعبه جردن: 02191009402 شماره تماس شعبه سعادت آباد: 09105092722 شماره تماس شعبه الهیه: 09128434116