آیا احساس میکنید موهای شما کمحجم و کمپشت شده است؟ نیازی به نگرانی وجود ندارد. خوشبختانه امروز با روشهای متنوعی که وجود دارد به راحتی میتوان این مشکل را برطرف کرد. یکی از مرسومترین روشها برای رفع این مشکل استفاده از عمل جراحی کاشت مو است. عملهای جراحی گوناگونی برای حل این مشکل وجود دارد که تکنیک میکروگرافت یکی از موثرترین و سادهترین آنها است. کاشت مو به روش میکروگرافت نسبت به روشهای FUT و FIT جدیدتر محسوب میشود و عوارض کمتری دارد. در این مقاله این روش را بررسی میکنیم و مزایا و معایب آن را با سایر روشها مقایسه خواهیم کرد.
روش میکروگرافت چیست؟
موهای روی پوست سر به صورت خوشهای رشد میکنند. این خوشهها حاوی یک تا سه فولیکول مو هستند که جراحان ترمیم مو، به آنها گرافت میگویند. میکروگرفت به مجموعهای از گرافتهای کوچک و منفرد گفته میشود که به دلیل ویژگیهایی که دارند در این روش مورد استفاده قرار میگیرند. کاشت مو به روش میکروگرافت در حال حاضر یکی بهترین تکنیکهایی است که برای ترمیم موهای از دست رفته استفاده میشود. در فرآیند درمان میکروگرافت، از ناحیه مودار پشت گوش یا پشت سر برای برداشت مو استفاده میشود. این عمل با کمترین دخالت دست و با دستگاههای اتوماتیک انجام میشود و به همین دلیل نسبت به سایر روشها به زمان کمتری نیاز دارد. این روش گرافتهای کوچک و منفرد را به جای گرافتهای کامل مورد استفاده قرار میدهد. از آنجایی که کل عمل تحت بیحسی موضعی انجام میشود، احساس درد زیادی در این عمل وجود ندارد.
روش انجام میکروگرافت چگونه است؟
این عمل شامل چند مرحله است که به ترتیب شامل مراحل زیر است:
برداشت گرافت مو
قبل از برداشت فولیکولها، موی سر فرد تراشیده میشود و سپس ناحیه برداشت مو بیحس میشود. پزشک از ابزار جراحی معروفی به نام میکرو مته (قطر ۰.۷۵ میلیمتر) با نوک بلند و توخالی استفاده میکند که از این طریق مو میتواند وارد آن شود. یکی از مزیتهای این روش همین است که با دستگاههای اتوماتیک انجام میشود و کمترین آسیب را به گرافت مو و ناحیه اطراف آن وارد میکند.
پیوند برداشت شده شامل پیاز مو، یک تکه از پوست سر برای محافظت و حفظ پیاز و ساقه مو است. هنگامی که پیوند برداشت شد، بلافاصله در یک سرم فیزیولوژیکی قرار داده میشود تا از خشک شدن آن جلوگیری شود. برخی از سوراخهای ریز روی پوست سر قابل مشاهده هستند اما پس از بهبودی ناپدید میشوند.
آماده کردن گرافتها
یکی از تفاوتهای این روش با سایر روشها این است که فولیکولهای آسیب دیده پیش از پیوند ترمیم میشوند. در این مرحله موها در سلول بنیادی قرار داده میشوند تا به ضخامت لازم برسند.
پیوند
پوست سر بیحس میشود و گرافتها مو داخل دستگاه اتوماتیک قرار میگیرند که آنها را در پوست سر میکارد.
استفاده از دستگاه میکرو گرافت باعث میشود که فرایند سریعتر انجام شود و تراکم موهای کاشته شده بسیار بیشتر باشد.
با کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی بیشتر آشنا شوید.
مزایای کاشت مو به روش میکروگرافت
این روش بسیار مطلوب است و باعث شده که در سالهای اخیر افراد بیشتری به سمت استفاده از آن جلب شوند. این روش مزایای فراوانی را برای شما به همراه میآورد که بعضی از آنها در ادامه شرح داده شده است.
قابل تشخیص نیست
مزیت اصلی میکروگرافت این است که نتایج نهایی تقریبا غیرقابل تشخیص است. گرافتهای موی جابجا شده، موهای جدید را درست مانند محل قبلی خود رشد میدهند.
خطوط موی طبیعی
روش میکروگرافت به ویژه برای ایجاد خطوط موی طبیعی موثر است. خطوط مو صورت مرزهای صورت را مشخص میکنند و روی زیبایی ظاهر بسیار تاثیرگذار هستند.
کارایی بالا
کاشت مو با میکروگرافت روشی کارآمد برای دستیابی به ظاهر کامل مو با تعداد محدودی موی برداشتشده است. اگرچه ممکن است بیش از یک جلسه برای دستیابی به تراکم مطلوب لازم باشد، تنها یک جلسه میکروگرافت باعث ظاهری طبیعی و داشتن تراکم قابل قبول میشود. زیرا این روش نسبت به روشهای دیگر با تراکم بالاتری موها را پیوند میزند.
برای آگاهی بیشتر از ویژگیهای بهترین کلینیک و پزشک کاشت مو این مقاله را بخوانید.
یک جلسه میکروگرافت برای ظاهر طبیعی کافی است
گرافتهای کوچک و منفرد را در روش میکروگرافت میتوان بهگونهای قرار داد که رشد موی طبیعی را آسانتر کند. این گرافتها باعث میشوند تراکم ایجاد شده بسیار بالاتر باشد. بسیاری از افراد که در گذشته به دلیل سطح زیاد بدون مو گزینه مناسبی برای کاشت مو به روشهای قدیمیتر نبودهاند، اکنون کاندیدهای خوبی برای روش میکروگرافت هستند. زیرا میکروگرافت باعث میشود که با تعداد گرافت کمتری بتوانید تراکم بیشتری روی سر ایجاد کنید. به همین دلیل برای بسیاری از افراد یک جلسه استفاده از این روش راضی کننده خواهد بود.
میکروگرافت برای هر مدل مویی قابل استفاده است
موهای کاشته شده به وسیله روش میکروگرافت کاملا مانند موهای طبیعی به نظر میرسند. این روش قابل استفاده برای هر نوع مویی اعم از موی مجعد و موی لخت است. بعد از رشد موهای کاشته شده همه موها به یک صورت خواهند بود و تفاوتی بین موهای جدید و قبلی نخواهد بود.
در کاشت مو به روش میکروگرافت میتوان قبل از طاسی کامل فرد فولیکولها را به صورت جداگانه بین سایر موهای در حال رشد قرار داد تا تراکم آنها بیشتر شود. مردانی که به تازگی شروع به تجربه کاهش خطوط مو کردهاند و زنانی به تازگی با کاهش حجم موهای خود مواجه شدهاند، هر دو میتوانند قبل از آشکار شدن ریزش مو از روش میکروگرافت بهرهمند شوند. میکروگرافتها حتی در بافت عوارض زخم نیز به خوبی رشد میکنند و میتوان آنها را بعد از سایر روشهای جراحی زیبایی مانند لیفت صورت قرار داد تا جای زخمهایی را که در غیر این صورت ممکن است روی پوست سر ظاهر شوند، پنهان کنند.
مقایسه روش میکروگرافت با سایر روشها
این روش نسبت به روشهای کاشت موی FUT و FIT جدیدتر و کارآمدتر است. این روش میتواند ظاهر متراکمتر و طبیعیتری برای موهای شما ایجاد کند.
میکروگرافت جای زخم و تورم بسیار کمتری را نسبت به سایر روشها ایجاد میکند و بر این اساس خیلی سریع بهبود مییابد. مراقبت از پیوندهای مو در این روش به مراقبت کمتری نیاز دارد و معمولا شما بدون بانداژ کردن سر میتوانید از مطب خارج شوید. حتی زمانی که از بانداژ استفاده میشود، تنها یک پد کوچک روی محل برداشت مو در پشت سر قرار داده میشود و این نیز فقط برای یک روز است.
تنها در عرض چند روز پس از روش میکروگرافت تمام عوارض این جراحی از بین میروند.
موهای جدید کی رشد میکنند؟
فولیکولهای موی جابجا شده در عرض ۳ تا ۵ ماه پس از جراحی شروع به رشد میکنند و نتیجه آن ضخیم شدن تدریجی موهای فرد است. از آنجایی که بعد از جراحی هیچ تغییر ناگهانی در ظاهر فرد ایجاد نمیشود، لازم نیست کسی از عمل انجام شده اطلاع داشته باشد.
این تاخیر در رشد به این دلیل است که عمل جراحی معمولا باعث میشود که فولیکولهای مو پیوند شده وارد فاز «استراحت» چرخه رشد خود شوند، که در این مدت ریشه موها تماس خود را برای دریافت خون در پوست سر ایجاد میکنند. در پایان مرحله استراحت، موهای جدید برای یک دوره طبیعی حدود پنج سال رشد میکنند تا دوباره مرحله استراحت بعدی را شروع کند.
معایب کاشت مو به روش میکروگرافت
این روش علیرغم مزایای فراوانی که به همراه دارد بعضی محدودیتها و معایب نیز دارد که مهمترین آنها به شرح زیر است:
نتایج محدود
گرچه تراکم نهایی به دست آمده به تعداد گرافت در هر جلسه، تعداد جلسات، تراکم مو، رنگ مو و تضاد با پوست، فر مو و عرض ساقه مو بستگی دارد. اما در اکثر روشهای جراحی ترمیم مو، انتظار موهای بیشتر بسیار موثر است.
نیاز به روشهای اضافی در بعضی موارد
یک جلسه میکروگرافت واحد فولیکولی ممکن است برای برخی از بیمارانی که به دنبال ترمیم موهای از دست رفته خود هستند، کافی نباشد. تنها مقدار محدودی از گرافتها را میتوان با خیال راحت در یک جلسه میکروگرافت پیوند داد و ممکن است برای افزودن تراکم مورد نظر برخی از بیماران کاشت مو، نیاز به اقدامات بیشتری باشد.
فواصل شش تا نه ماهه جلسات
یک برنامه درمانی میکروگرافت نتایج فوری ایجاد نمیکند. اکثر برنامههای درمانی میکروگرافت برای ۲ یا گاهی ۳ جلسه درمانی طراحی میشوند که هر جلسه بین ۶ تا ۹ ماه فاصله دارد. فاصله جلسات میکروگرافت به گرافتهای قرار داده شده در جلسه قبل اجازه میدهد تا رشد کنند و پوششی برای پیوندهای جدید فراهم کنند. در نظر گرفتن زمان کافی بین جلسات میکروگرافت به دستیابی به بیشترین میزان بقای پیوندها کمک میکند؛ زیرا قرار دادن تعداد زیادی گرافت در یک جلسه، این خطر را به وجود میآورد که گرافتهای مو به اندازه کافی نتوانند مواد غذایی دریافت کنند و از دست بروند. معمولا بین جلسات ۶ تا ۹ ماه فرصت داده میشود تا به پیوندهای تازه اجازه داده شود اتصالات خود را با جریان خون برقرار کنند.
آیا بعد از میکروگرافت نیز امکان ریزش موها وجود دارد؟
اگرچه کاشت مو به روش میکروگرافت یک روش دائمی برای ترمیم موها به شمار میرود، اما این روش نیز مانند سایر روشهای ترمیم مو هیچ تاثیری بر ژنتیک فرد در ریزش مو ندارد. بنابراین اگر دلیل ریزش موهای شما ژنتیکی بوده است بعد از کاشت مو نیز ممکن است تا حدودی با کاهش تراکم موها مواجه شوید. البته این رویز به حجم ریزش سابق نخواهد بود اما با افزایش مو احتمالا تا حدودی با کاهش حجم موها مواجه میشوید.
آیا پوست سر پس از کاشت میکروگرافت متورم میشود؟
روش میکروگرافت معمولا در روزهای اول پس از جراحی، تا حدودی ظاهری غیرطبیعی ایجاد میکند، اگرچه بیماران طی چند روز به حالت طبیعی خود برمیگردند. معمولا پوستههایی از خون خشک شده روی پوست سر وجود خواهد داشت که میتواند ظاهر فرد را برای یک یا دو روز یا بیشتر تحت تاثیر قرار دهد. معمولا این عوارض پس از چند روز بهبودی قابل شسته شدن هستند.
عوارض احتمالی کاشت مو به روش میکروگرافت
تقریبا هر عمل جراحی تا حدودی میتواند با عوارض همراه باشد. روش میکروگرافت نیز شامل برش جزئی بافتهای پوست است و خطر بی حسی موقت و به ندرت از دست دادن دائمی حس پوست سر پس از جراحی وجود دارد.
برای ارتباط با مشاوران کلینیک دکتر نجف بیگی ویک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
کلینیک جردن : ۰۲۱۸۶۰۸۱۸۷۵کلینیک سعادت : ۰۲۱۲۶۷۴۰۰۶۴
الگوی قرار دادن پیوندها در روش میکروگرافت
به طور کلی میکروگرافتها به گونهای قرار میگیرند که حتی با ریزش مو در آینده نیز طبیعی به نظر میرسند. از جمله عواملی که برای قرار دادن پیوندها در نظر گرفته میشود شامل اندازه گرافتهای مورد استفاده، میزان موهای موجود روی پوست سر و تضاد رنگ بین پوست و مو میشود.
غیر از پوست سر، قسمتهایی مانند ابروها، ریش، سبیل و حتی مژهها نیز قابل پیوند با روش میکروگرافت هستند.
بهترین کاندید کاشت مو به روش میکروگرافت
تقریبا هر کسی که دچار ریزش مو است کاندیدای مناسبی برای این روش است. کاندیدهای میکروگرافت میتوانند هرکسی با الگوی ریزش موی مردانه یا زنانه باشد. همچنین این روش را میتوان برای درمان کچلی زیاد یا کمپشت شدن موها به کار برد. تنها محدودیت واقعی این روش این است که باید موهای کافی در پشت سر یا کنار شقیقهها وجود داشته باشد تا در جلوی سر پیوند زده شوند. میکروگرافت حداکثر انعطاف پذیری را در قرار دادن فولیکولهای مو ارائه میدهد، بنابراین افراد بیشتری نسبت به سایر روشهای جراحی ترمیم مو میتوانند از این روش استفاده کنند.
اما به هر حال داوطلبان باید انتظارات واقعبینانه از این روش درمانی داشته باشند. نتایج درمان میکروگرافت میتواند بسیار موثر باشد، اما هیچ موی جدیدی اضافه نمیشود و صرفا شامل انتقال موها است. در نتیجه تراکم کلی موهای سر شما تغییر نمیکند. کاندیدهای میکروگرافت باید انگیزه لازم را داشته باشند تا کل دستورالعملها توصیه شده از سوی پزشک را دنبال کنند و نسبت به مراقبت از موهای خود جدی باشند.
مقاله کاشت مو به روش نئوگرافت Neo Graft پیشنهاد می شود.
جمعبندی
روشهای متنوعی برای کاشت و ترمیم موهای آسیب دیده و کمپشت وجود دارد. اغلب این روشها شامل برداشت فولیکولهای مو از قسمتی از پوست سر یا بدن و پیوند آن در قسمت جلوی سر است. یکی از جدیدترین روشهای کاشت مو تکنیک میکروگرافت است که نسبت به روشهای FUT و FIT جدیدتر محسوب میشود. در این روش بعضی گرافتها کوچکتر و منفرد برداشت میشود و پس از تقویت در ناحیه دیگر کاشته میشود. از مزایای این روش میتوان به این اشاره کرد که کاملا با دستگاه انجام میشود و این باعث میشود که آسیب کمتری به ریشه مو و پوست سر وارد شود.
از آنجا که میکروگرافتها کوچکتر از گرافتهای معمولی هستند، تعداد بیشتری از آنها را میتوان در هر سانتیمتر مربع پیوند زد و به همین دلیل تراکم بیشتر ایجاد میشود. دوره رشد موهای پیوند شده در این روش میتواند بین سه تا پنج ماه طول بکشد. در این مقاله به معرفی و بررسی کاشت مو به روش میکروگرافت پرداختیم و انواع مزایا و معایب آن را بررسی کردیم. در صورتی که به راهنمایی بیشتری نیاز دارید به سایر مقالات ما مراجعه کنید.
منبع: hairtransplantweb
روش میکروگرافت بهتر است یا روش FIT؟
برای پاسخ دقیق این سوال باید با پزشک معالج خود مشورت کنید. به طور معمول میکروگرافت تراکم بیشتری ایجاد میکند؛ اما امکان انجام آن به وضعیت بانک موی شما نیز بستگی دارد.
آیا بعد از میکروگرافت باید کلاه بپوشم؟
این عمل عوارض کمتری نسبت به سایر روشها دارد و غالبا به بانداژ کردن نیز نیاز پیدا نمیکند. با این حال لازم است که از نو خورشید و برخورد با آب دور نگه داشته شود. بنابراین استفاده از کلاه مناسب مسیتواند مفید باشد.
رژیم غذایی بعد از کاشت مو به روش میکروگرافت باید چگونه باشد؟
به مقداری کافی از میوه، سبزیجات، گوشت، تخممرغ و آب استفاده کنید. از مصرف سیگار و الکل نیز در دوره بهبودی دوری نمایید.