هنگامی که انسان به بیست سالگی میرسد، تراکم موهای او در مقایسه با خردسالی به حدود نصف میرسد. این اتفاق به دلیل ریزش موها و البته افزایش مساحت دور سر است. در بعضی افراد این کاهش تراکم با سرعت بسیار بیشتری رخ میدهد و باعث ميشود کم بودن موها بیشتر نمایان شود. استفاده از عمل جراحی کاشت مو برای موهای کم پشت یکی از راههایی است میتواند باعث رفع این مشکل شود.
کاهش تراکم غالبا در جلوی سر اتفاق میافتد اما میتواند کنار شقیقهها یا بالای سر و ناحیه عقب سر نیز اتفاق بیفتد. در این مقاله قصد داریم به طور جامع در مورد کاشت مو برای رفع مشکل کمپشتی موی سر صحبت کنیم.
در این مقاله با مطالب زیر آشنا میشوید:
چه چیزی باعث ریزش مو میشود؟
در حالی که ریزش ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی تلقی میشود، اما بسته به سن فرد، ریزش موی بیش از این میزان باید جدی گرفته شود و برای جلوگیری از ریزش غیرطبیعی با پزشک مشورت شود. ریزش مو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که موارد زیر مهمترین آنها است:
- ریزش مو به دلایل ژنتیکی که «آلوپسی آندروژنتیک» نیز نامیده میشود، ریزش موی ناحیهای است که بیشتر در مردان و زنان سالمند دیده میشود. ریزش مو در مردان از شقیقهها و بالاتر شروع میشود، در حالی که در زنان مناطق ریزش مو بیشتر در ناحیه فرق سر است.
- در برخی از بیماریهای پوستی، ممکن است ریزش موی دائمی غیر قابل برگشت ایجاد شود. تشخیص و درمان زودهنگام این بیماریها برای جلوگیری از ریزش دائمی مو بسیار مهم است.
- برخی از افراد به دلایل روانی موهای خود را میکشند که موجب کنده شدن آنها میشود. این بیماریها با حمایت روانی رواندرمانگر قابل درمان است.
- برخی از بیماریهایی که باعث بینظمی هورمونی میشوند، مانند بیماری تیروئید که میتواند باعث ریزش مو شود.
- ریزش مو در دوران بارداری به دلیل تغییر در سطوح هورمونها قابل مشاهده است. که غالبا این موقتی است.
- کمخونی یکی از شایعترین علل ریزش مو به خصوص در زنان است. با درمان کمخونی میتوان ریزش مو را متوقف کرد.
- کمبود مواد معدنی مانند آهن و روی در بدن میتواند منجر به ریزش مو شود. در چنین مواقعی میتوان با مصرف مکملهای معدنی ریزش مو را متوقف کرد.
- برخی از عادات سبک زندگی نیز میتواند باعث ریزش مو شود. مهمترین این موارد تغذیه ناسالم و نامنظم، کم تحرکی و استرس است.
- عادات نادرست مراقبت از مو یکی دیگر از دلایل ریزش مو است. بستن موها به طور مداوم، عادات غلط شستشو و قرار گرفتن مو در معرض مواد شیمیایی را میتوان به عنوان مثال نام برد.
در بعضی موارد میتوان با تغییر سبک زندگی یا مصرف دارو جلوی ریزش مو را گرفت اما در موارد شدید نیاز به کاشت مو برای موهای کم پشت است.
مطالعه مقاله کاشت مو بهتر است یا پروتز مو؟ مقایسه دقیق کاشت مو با پروتز مو را به شما پیشنهاد میکنیم.
درمان موهای کم پشت چگونه انجام میشود؟
درمان ریزش مو با یافتن علت ریزش مو آغاز میشود. با این حال، درمان موفقیت آمیز پس از تشخیص صحیح امکان پذیر است. هر ریزش مو باید ابتدا توسط متخصص پوست بررسی شود و شرایطی که ممکن است مرتبط باشد باید بررسی شود.
در ریزش موی مردانه، اندازه ناحیه ریخته شده بررسی میشود، اگر این مشکل قابل رفع نباشد و ریزش فولیکول مو بیش از حد باشد، عمل کاشت مو توصیه میشود. در نتیجه زمانی که با ریزش مو مواجه میشویم، ابتدا پس از مشاهده این که آیا مو در چرخه طبیعی خود قرار دارد یا خیر، در صورت مشاهده ریزش فراتر از وضعیت مورد انتظار روش درمانی به ویژه کاشت مو توصیه میشود.
کاشت مو برای موهای کم پشت چیست؟
روش درمان دائمی موهای کمپشت عمل جراحی کاشت مو است. در کاشت مو، فولیکولهای موی سالم به ناحیه کم مو شده منتقل میشوند. برای این منظور از پشت گردن و دو ناحیه اطراف سر مو گرفته میشود. در روشی به نام استخراج واحد فولیکولی (کاشت مو به روش FIT)، فولیکولهای مو یک به یک همراه با ریشههایشان برداشت میشوند و در ناحیه جدید کاشت میشوند.
این روش به دلیل عدم وجود برش یا بخیه به عنوان «کاشت مو بدون جراحی» نیز شناخته میشود. در این روش که با بیحسی موضعی انجام میشود، مدت زمان عمل ۴ تا ۵ ساعت میباشد. بیمار درد زیادی را احساس نمیکند و فولیکولهای مو در عرض سه ماه به تدریج رشد میکنند و در عرض یک سال فرد ظاهری با موهای طبیعی پیدا میکند.
تکنیک معروف دیگر نیز کاشت مو به روش FUT است که فولیکولهای مو با برش منتقل میشوند. در این تکنیک یک نوار زخم در ناحیهای که فولیکولهای مو گرفته میشود باقی میماند و کوتاهی مو نیز انجام نمیگیرد. البته با رایج شدن روش FIT زیاد از این روش استفاده نمیشود.
برای ارتباط با مشاوران کلینیک دکتر نجف بیگی ویک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
بعد از کاشت مو برای موهای کم پشت به چه نکاتی باید توجه کرد؟
لازم است تا سه روز اول پس از کاشت مو با ناحیه پیوند شده تماس نداشته باشید. اولین شستشو در روز سوم پس از کاشت انجام میشود. اگرچه بهتر است اولین شستشو را به پزشکی که کاشت مو انجام داده است بسپارید، اما اگر نحوه شستشو بعد از کاشت مو را یاد بگیرید خودتان هم میتوانید این کار را انجام دهید. لازم است که پس از پیوند از استعمال دخانیات، الکل خودداری کنید. گرد و غبار، باران، باد و اشعه خورشید پس از کاشت میتواند برای موهای تازه کاشته شده مضر باشد. به همین دلیل استفاده از کلاه به مدت دو هفته توصیه میشود. موضوع دیگری که باید در نظر داشت این است که فرد باید داروهایی را که مصرف میکند به طور مداوم به پزشک اطلاع دهد و طبق توصیه او دوباره شروع به مصرف کند.
همچنین ممکن است در ناحیهای که فولیکولهای مو پس از کاشت برداشته میشود، حساسیت ایجاد شود. حساسیت در نواحی برداشته شده و پیوند شده ممکن است تا دو هفته ادامه داشته باشد. علاوه بر این، قرمزی و پوسته نازک در منافذ خالی شده در ناحیهای که فولیکولهای مو برداشته شده است، دیده میشود که جای نگرانی ندارد و به معنای بهبود زخم است.
در هنگام قرمزی و پوسته پوسته شدن، هر دو ناحیه باید از ضربه محافظت شوند و نباید آن را بخارانید. در عرض دو هفته، نواحی پوستهدار به طور طبیعی خوب میشوند. با توجه به توصیه پزشک، پوستههای باقیمانده را میتوان توسط خود شخص یا در واحد بیمارستانی که کاشت در آن انجام شده است پاکسازی کرد.
در هفته اول پس از کاشت، میتوان با دراز کشیدن به پشت از آسیب رسیدن به فولیکولهای موی کاشته شده جلوگیری کرد.
کاشت موی پشت سر چگونه انجام میشود؟
از آنجایی که ارتباط افراد به صورت چهره به چهره است، اولویت اول کسانی که مشکل ریزش مو دارند، ترمیم نواحی جلویی است. در افرادی که دارای ریزش مو هستند معمولا ترمیم ناحیه فرق و پشت سر درجه دوم اهمیت قرار میگیرد. کاشت مو برای موهای کم پشت فرق و پشت سر در سنین پایین توصیه نمیشود. زیرا سرعت و پیشرفت ریزش مو فرق سر در یک فرد جوان قابل پیشبینی نیست و ممکن است مجددا در آینده این موها را را از دست بدهد. بنابراین برای کاشت مو این ناحیه فقط به افراد بالای ۴۵ سال توصیه میشود.
آمادهسازی پیش از کاشت موی پشت سر تفاوتی با کاشت موی سایر نواحی ندارد. کچلی پشت سر معمولا به صورت دایرهای اتفاق میافتد که مساحت تقریبی آن با روش مساحت دایره قابل اندازهگیری است و پزشک معمولا برای هر سانتیمتر مربع از این ناحیه ۳۵ تا ۴۰ تار مو پیوند میزند.
برای کاشت موی این ناحیه نیز از بیحسی موضعی و برداشت گرفتن به روش FIT انجام میشود. گرافت موهای لازم برای این پیوند معمولا از ریش یا سینه انتخاب میشوند. نکتهای که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که نباید فراموش کرد که موهای ریش باید به صورت مخلوط با فولیکولهای موی سر کاشته شوند. علاوه بر این، موهای ریش به دلیل ضخیم و قوی بودن، با سرعت بیشتری نسبت به فولیکولهای مو به این ناحیه پیوند میخورند.
مقاله کاشت مو به روش FUE، بهترین روش کاشت درجای بخیه و زخم را از دست ندهید.
جمعبندی
اگر موهای شما ریزش کرده است یا دچار کمپشتی شدهاید به راحتی میتوانید با کمک روشهای عمل جراحی موهای خود را ترمیم کنید. در این روشها معمولا پزشک از ناحیهای از س یا بدن شما تارهای مو را دریافت کرده و به ناحیه مورد نیاز پیوند میزند. پزشک ابتدا شرایط مو، پوست سر و سلامتی شما را بررسی میکند و در صورت نیاز عمل جراحی را تجویز میکند.
روشهای کاشت مو برای موهای کم پشت متفاوت هستند و به عنوان مثال میتوان از روشهای کاشت موی FIT و FUT را نام برد. همچنین در صورت کمپشت شدن فرق سر یا پشت نیز میتوانید از روشهای کاشت مو استفاده کنید. برای نتیجه بهتر کاشت، لازم است که بعد از عمل مراقبتهای جدی داشته باشید. باید تغذیه مناسبی داشته باشید، از مصرف سیگار و الکل خودداری کنید و از شستشوی سر در روزهای اول پرهیز کنید. در این مقاله به طور مفصل به معرفی روش کاشت مو برای موهای کمتراکم پرداختیم. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر از سایر مقالات ما دیدن کنید.
منبع: maximfacialaesthetics
قهوه میتواند سرعت جریان خون را افزایش دهد، بنابراین میتواند باعث تغذیه بهتر ریشه مو و بهبودی سریعتر شود. مقدار کم قهوه ضرری ندارد ، اما مصرف بیش از حد کافئین میتواند عواقب منفی داشته باشد.
حدود ۱۴ روز بعد از عمل کاشت مو میتوانید ورزش را آغاز کنید. رفتارها و روشهایی را که میتوانند باعث تعریق شوند را کنار بگذارید. اما از روز دوم میتوانید پیادهروی سبک داشته باشید.
بستگی به روشی دارد که برای کاشت انتخاب میکنید. در صورت استفاده از روش FIT میتوانید تا حدود ۴ هزار تار مو پیوند بزنید.
باید به اندازه کافی ویتامین، پروتئین و فیبر و مواد معدنی دریافت کنید. با مصرف میوه، گوشت، تخممرغ، غلات و آب کافی تغذیه کاملی خواهید داشت.