آیا نتایج کاشت مو دائمی است؟

دکتر آرش نجف بیگی

امروزه، درصد بسیار زیادی از آقایان و حتی بانوان در سراسر جهان از ریزش مو رنج می‌برند. ریزش مو سبب ایجاد طاسی موضعی و یا گسترده در ناحیه سر و ریش در آقایان می‌شود. همین موضوع سبب شد تا افرادی که از ریزش مو رنج می‌برند، اعتماد به نفس خود را از دست داده و از چهره خود رضایت نداشته باشند. زیباجویان همواره به دنبال راه‌حلی باشند تا ریزش موی خود را درمان کنند.

دلایل معتددی می‌تواند سبب ریزش مو شود. برای نمونه بارداری در بانوان و تغییرات هورمونی در این بازه زمانی، سبب از دست رفتن قسمتی از موها می‌شود. همچنین، استرس، رژیم غذایی ناسالم، عدم نظافت مرتب موها و استفاده از شامپوهای نامناسب، بی‌خوابی، عوامل ارثی و ژنتیکی و… می‌توانند از عوامل ریزش مو باشند.

در طول سالیان گذشته، روش‌های متعددی برای درمان ریزش مو و کنترل طاسی ابداع شده است. در حال حاضر PRP، مزوتراپی، استفاده از مکمل‌های غذایی و محلول‌های محرک رشد مو رایج‌ترین شیوه‌های درمانی برای کنترل ریزش مو هستند.

اگرچه شیوه‌های درمانی گفته شده اثبات شده و موثرند، ولی به دلایل متعددی مورد پسند زیباجویان نیستند. مهم‌ترین دلیل برای عدم محبوبیت این شیوه‌ها، زمان‌بر بودن بازه درمانی است. خوب است بدانید برای درمان ریزش مو و رشد مجدد موهای از دست رفته نیاز است در یک بازه تقریبا یک‌ساله از محلول‌های محرک رشد مو و مکمل‌های غذایی استفاده کنید تا نتایج بهبودی اولیه خود را نشان دهند. علاوه بر این، برای نتیجه بهتر می‌توانید از روش‌هایی همچون PRP و مزوتراپی به عنوان مکمل درمانی استفاده نمایید.

نکته بسیار مهم تداوم درمان است؛ چرا که اگر مصرف محلول و یا تزریق مزوتراپی را متوقف کنید، تاثیر و نتیجه خاصی را مشاهده نخواهید کرد. این شیوه درمانی علاوه بر زمان زیاد، زیباجو را متحمل هزینه‌های بسیار بالایی می‌کند که ممکن است نتیجه‌ای نیز به همراه نداشته باشد.

بنا به دلایل گفته شده، زیباجویان همواره خواهان این بوده‌اند که از روش‌های درمانی که نتایج بهتری در مدت زمان کمتر به دنبال دارند، استفاده کنند. کاشت مو به عنوان بهترین روش درمانی برای رفع طاسی سر و ریزش مو استفاده می‌شود.

کاشت مو چیست؟

روش‌های متعددی برای کاشت مو وجود دارد. ولی اساس تمامی این روش‌ها عبارتند از انتقال گرافت‌های مو از محل بانک مو، به نواحی که دچار ریزش شده‌اند. در کاشت مو فولیکول‌های مو که فاقد فاکتور ریزش هستند را به روش‌های مختلف از محل بانک مو برداشت می‌کنند. بسته به شرایط بیمار، بانک مو می‌تواند پشت سر، بالای گوش‌ها، زیر ریش و یا ترکیبی از هر 3 باشد. سپس، این فولیکول‌ها آماده‌سازی شده و در نواحی که تنک هستند، کاشته می‌شوند. فولیکول‌هایی که برای کاشت انتخاب می‌شوند، باید ضخامت و استحکام لازم را برای کاشت داشته باشند.

از سال 1950 که کاشت مو به عنوان یک روش درمانی مطرح شد، تاکنون روش‌های مختلفی برای آن معرفی شده است. برخی از روش‌‌ها همچون کاشت پلاک‌های پوستی به صورت کاملا منسوخ شده‌اند و برخی دیگر همچنان در سراسر جهان به صورت گسترده استفاده می‌شوند.

در ادامه، اصلی‌ترین روش‌های کاشت مو دائمی را معرفی کرده‌ایم.

کاشت مو به روش FUT

کاشت مو به روش FUT یکی از محبوب‌ترین روش‌های کاشت مو حال حاضر جهان است. این روش کاشت مو دائمی، سبب شد تا کاشت مو نتایجی واقعی‌تری برای زیباجویان به ارمغان بیاورد. برای کاشت FUT، ابتدا یک نوار بسیار باریک به ابعاد یک در بیست تا بیست و پنچ سانتی‌متر از پوست پشت سر (بانک مو زیباجو) برداشته می‌شود. محل برش توسط پزشک زیبایی و با نخ مخصوص بخیه زده می‌‌شود. پس از رشد موهای بالایی، ردی از این برش باقی نمی‌ماند.

نوار پوست که شامل موهای زیباجو نیز هست، توسط تکنسین‌های کاشت مو و زیر میکروسکوپ به دقت بررسی شده و با استفاده از ابزارهای مخصوص کاشت مو، واحدهای فولیکولی مو از پوست جدا می‌شوند. هر کدام از واحدهای فولیکولی می‌توانند شامل 1 تا 4 تار مو باشند. سپس، فولیکول‌های چندتایی دسته بندی شده و آماده کاشت می‌شوند.

در مرحله نهایی با استفاده از ابزار مخصوص کاشت مو دائمی، برش‌های بسیار کوچکی در محل طاسی سر ایجاد می‌شود. عمق این برش‌ها باید به گونه‌ای باشد که گرافت‌های کاشته شده در محل جدید خود فیکس شده و از بین نروند. همچنین، زاویه این برش‌ها، خواب مو زیباجو را تعیین می‌کند. پس از پانچ کردن پوست سر، پزشک زیبایی گرافت‌ها را در محل جدید خود قرار می‌دهد. در این مرحله، ایجاد تراکم برای موها بسیار اهمیت دارد.

در کاشت مو به روش FUT، گرافت‌ها کیفیت بسیار زیادی دارند. همچنین، در برخی از زیباجویان نیازی به تراشیدن تمام موهای سر نیست. اگرچه نسبت به دیگر روش‌ها تهاجمی بوده و بخیه به همراه دارد.

برای ارتباط با مشاوران کلینیک دکتر نجف بیگی ویک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

کلینیک جردن : ۰۲۱۸۶۰۸۱۸۷۵کلینیک سعادت : ۰۲۱۲۶۷۴۰۰۶۴

کاشت مو به روش FIT

اگرچه روش FUT تحولی در کاشت مو ایجاد کرد، ولی تهاجمی بودن آن سبب شد تا پزشکان و متخصصان به دنبال روشی باشند تا بدون نیاز به بخیه از محل بانک مو برداشت فولیکول‌ها را انجام بدهند. مطالعات و تحقیقات در این زمینه، ابداع روش کاشت مو دائمی دیگری بنام FIT را به همراه داشت.

FIT و یا همان روش کاشت مو FUE، روشی کم تهاجمی‌تر و بدون استفاده از برش و بخیه است. برای کاشت مو به این روش، ابتدا موهای سر در محل بانک مو تراشیده می‌شوند. توجه داشته باشید برای بانوانی که کاشت مو به صورت محدود انجام بگیرد، نیازی به تراشیدن مو نیست. پس از تراشیدن مو، با استفاده از ابزاری بنام پانچ، فولیکول‌های مو به صورت تک به تک از پوست سر جدا شده و با انبر ظریف مخصوص برداشته می‌شوند.

توجه داشته باشید که پانج کردن سبب می‌شود نقاط بسیار کوچک زخم در محل بانک مو ایجاد شود که اسکارهای بسیار کوچکی به همراه داشته و پس از رشد موها، عملا محو می‌شوند. عمل برداشت مو بارها تکرار می‌شود تا تعداد فولیکول‌های مورد نظر با توجه به سطح طاسی برداشت شوند.

همانند FUT، در روش کاشت FIT نیز برش‌های کوچکی در محل گیرنده گرافت‌ها ایجاد می‌شود و عمل کاشت صورت می‌گیرد. گرافت‌ها در روش FIT کیفیت پایین‌تری دارند و احتمال از دست رفتن آن‌ها وجود دارد؛ چرا که سرعت برداشت نسبت به روش FUT کمتر بوده و همین موضوع سبب می‌شود تا فولیکول‌ها مدت زمان بیشتری خارج از بدن باشند و آسیب ببینند.

روش‌های کاشت مو دیگر همچون SUT نیز از مشتقات روش FIT است. به صورت کلی، این دو روش را می‌توان مادر دیگر روش‌های کاشت مو دانست. برای مثال، کاشت مو به روش BHT که شامل برداشت فولیکول‌های مو از بدن می‌شود نیز به روش FIT صورت می‌گیرد.

خوب است بدانید مزیت تمامی این روش‌ها کاشت مو دائمی و بدون ریزش خواهد بود؛ چرا که گرافت‌های کاشته شده فاقد فاکتور ریزش ارثی و ژنتیکی هستند.

احتمال بروز زخم‌های گوشتی در روش FIT تقریبا صفر است.

برای آشنایی بیشتر با کاشت مو به روش SUT پیشنهاد میشود این مقاله را مطالعه نمایید.

آیا نتیجه نهایی کاشت مو دائمی است؟

مهم‌ترین مزیت کاشت مو دائمی بودن آن است. به بیان دیگر، هدف اصلی کاشت مو، انتقال گرافت‌های مو سالم و مقاوم در برابر ریزش به قسمت‌هایی از سر است که دچار طاسی شده‌اند. این گرافت‌ها عمدتا شامل موهای پشت و کناره‌های سر، زیر ریش و سینه آقایان می‌شود.

ممکن است برخی از زیباجویان با مشاهده ریزش مو پس از جراحی، به نتایج کاشت مو دائمی شک داشته باشند، خوب است بدانید این مرحله کاملا طبیعی و پیش‌بینی شده بوده و نیازی به هیچ‌گونه نگرانی نیست.

فاکتورهای زیادی در نتیجه کاشت مو دائمی تاثیرگذارند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • رعایت مراقبت‌های پس از کاشت مو
  • جنس موهای زیباجو
  • کلینیکی که کاشت مو در آن‌ صورت گرفته است
  • مهارت و تجربه پزشک زیبایی
  • شرایط بیمار شامل سن، بیماری زمینه‌ای و…

می‌توان گفت کاشت مو دائمی خواهد بود، اگر در کلینیک مناسب و توسط پزشک با تجربه انجام شده و دستورالعمل‌های پزشک برای دوران نقاهت به طور کامل رعایت شوند.

مقاله فولیکول مو چیست؟ با ساختار و عملکرد آن بیشتر آشنا بشویم را از دست ندهید.

آیا یک جلسه کاشت مو برای همه افراد کافی است؟

تقریبا اکثر زیباجویان در یک جلسه کاشت مو را انجام می‌دهند. خصوصا آن دسته از زیباجویانی که سطح طاسی متوسط و کمی دارند می‌توانند در یک جلسه کاشت مو دائمی را تجربه کنند. البته ممکن است پزشک متخصص زیبایی با توجه به حجم طاسی و یا حساسیت بیمار برای بهترین تراکم، کاشت مو را در دو جلسه انجام دهد.

علاوه بر این برخی از زیباجویان که بانک موی ضعیف‌تری دارند، ممکن است فواصل استراحتی داشته باشند. بدین معنا که کاشت مو در یک مرحله برای آن‌ها صورت گرفته و تا زمان ترمیم بانک مو و رویش موهای کاشته شده منتظر می‌ماند. سپس، با توجه به توان بانک مو و تعداد فولیکول‌هایی که می‌توان برای بار دوم از بانک مو برداشت کرد، اقدام به کاشت مجدد می‌کنند.

آیا کاشت مو در همه افراد دائمی است؟

یکی از اصلی‌ترین سوالات مطرح شده از سوی زیباجویان این است که آیا کاشت مو دائمی خواهد بود؟ همانطور که گفتیم، دلیل اصلی کاشت مو، انتقال گرافت‌های مقاوم در برابر ریزش به محل طاسی سر است. این گرافت‌ها پس از انتقال در مکان خود تثبیت شده و شروع به رشد می‌کنند. پس از رشد چند هفته‌ای، به علت روند کاشت مو، دچار شوک شده و می‌ریزند. البته ریزش صرفا در قسمت ساقه بوده و ریش مو در جای خود ثابت است. پس از این مرحله گرافت‌های مو وارد فاز استراحت‌ شده و تا 3 ماه ممکن است رشد نکنند. پس از گذر از فاز استراحت، گرافت‌های کاشته شده مجدد شروع به رشد کرده و در نهایت، پس از گذشت یک سال از کاشت مو، نتیجه نهایی مشهود خواهد بود.

کاشت مو، دائمی و برگشت‌ناپذیر است. البته لازم به ذکر است با افزایش سن، گرافت‌های کاشته شده ضخامت خود را از دست داده و از تعداد تارهایشان کاسته می‌شود. البته این روند طبیعی عمر تار مو بوده و ارتباطی با کاشت مو ندارد. با افزایش سن، ضخامت موها کمتر شده و کم‌پشت‌تر می‌شوند. تفاوتی نمی‌کند که این تار موها در محل جدیدی کاشته شده باشند و یا در محل اولیه خود باشند.

بنابراین، می‌توان گفت کاشت مو دائمی بوده و نتایج آن با افزایش سن زیباجو، تغییری جزئی و طبیعی خواهد داشت.

مطالعه مقاله کاشت مو به روش تکثیر را از دست ندهید.

چگونه نتیجه نهایی کاشت مو را حفظ کنیم؟

اگرچه کاشت مو دائمی است، ولی راهکارهایی وجود دارد که به زیباجویان کمک می‌کند تا نتیجه نهایی را به بهترین شکل ممکن حفظ کنند. این راهکارها عبارتند از:

انتخاب کلینیک مجهز و پزشک باتجربه

از اصلی‌ترین عوامل تاثیرگذار در نتیجه کاشت مو، کلینیک و پزشک زیبایی است؛ چرا که تجهیزات به‌روز دنیا اگر به دست فرد باتجربه استفاده نشود، قطعا نتیجه مناسبی به همراه نخواهد داشت. همچنین، اگر پزشک بهترین دکتر کاشت مو باشد اما تجهیزات پیشرفته نداشته باشد، نمی‌توان بهترین کاشت مو دائمی را برای شما رقم بزند. به همین دلیل، در ابتدا سعی کنید پزشکی باتجربه در زمینه کاشت مو را انتخاب کرده و حتما حساسیت لازم در انتخاب کلینیک کاشت مو به خرج دهید.

انتخاب تکنیک مناسب کاشت مو

اگرچه روش‌های FUT، FIT، BHT و… هر یک روشی منحصر به فرد برای کاشت مو هستند، اما گاها نیاز است تا پزشک با ترکیب چند روش، بهترین کاشت مو را برای زیباجو انجام دهد. انتخاب روش کاشت مو مناسب می‌تواند نتایج بهتری برای زیباجویان به همراه داشته باشد.

رعایت دستورالعمل‌های دوران نقاهت کاشت مو دائمی

پزشک متخصص زیبایی پس از کاشت مو دستورالعمل‌هایی را برای نگهداری از فولیکول‌های کاشته شده تجویز می‌کند. رعایت دستور‌العمل‌های پزشکی نقش بسیار پررنگی در حفظ سلامت موها و کسب نتیجه دائمی خواهد داشت.

کاشت مو به روش fut

برای آشنایی بیشتر با کاشت مو به روش FIT این مقاله را مطالعه نمایید.

هزینه کاشت با نتیجه کاشت مو موفق چقدر است؟

عوامل متعددی هستند که هزینه کاشت مو دائمی را تعیین می‌کنند. نخستین فاکتور، وسعت طاسی زیباجو است. اگر زیباجو سطح طاسی گسترده داشته باشد، باطبع برای کاشت هزینه بیشتری پرداخت می‌کند؛ چرا که علاوه بر نیاز به برداشت بیشتر، زمان بیشتری برای کاشت گرافت‌های نیز باید صرف شود.

در افرادی که بانک موی‌ ضعیف دارند ممکن است نیاز به برداشت از نواحی دیگر بدن، همچون زیر ریش باشد که این خود مستلزم پرداخت هزینه بیشتر است. به طور کلی، برای افراد دارای طاسی گسترده ممکن است از سه روش FIT، FUT و BHT برای برداشت فولیکول‌های مو استفاده شود که هزینه‌های بیشتری برای زیباجو به همراه دارد.

شیوه کاشت مو نیز در تعیین هزینه کاشت تاثیرگذار است. روش FUT نسبت به دیگر روش‌ها کم‌هزینه‌تر است. البته امروزه کمتر از این روش به تنهایی برای کاشت استفاده می‌شود.

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر کاشت مو دائمی، پزشک و تیم پزشکی است که عمل کاشت مو را انجام می‌دهند. کلینیک‌های مجهز و پیشرفته که از کادر پزشکی خبره برخوردارند، معمولا تعرفه‌های بیشتری نسبت به مراکز دیگر دارند. توجه داشته باشید که این تفاوت هزینه بسیار جزئی بوده و با توجه به نتیجه بسیار خوبی که کاشت در این مراکز دارد، عملا قابل چشم‌پوشی است.

آیا این امکان هست که شخص به کاشت موی مجدد نیاز پیدا کند؟

پاسخ به این سوال را به دو شکل باید داد. نخست اینکه عمده روش‌های کاشت مو به شکلی است که زیباجو تنها در یک جلسه به نتیجه دلخواهش می‌رسد. در صورتیکه زیباجو نتیجه دلخواهش را از کاشت مو نگیرد، بسته به شرایط بانک مو نیاز به کاشت موی ترمیمی خواهد بود. معمولا این موضوع به علت مراجعه به کلینیک‌های نامعتبر، عدم رعایت دستورالعمل‌های پزشکی صادره از سوی جراح زیبایی و یا جنس ضعیف موها رخ می‌دهد. در این صورت، به شکلی ناخواسته، زیباجو به کاشت دوم نیاز خواهد داشت.

دسته دیگر زیباجویانی هستند که پزشک در ابتدا کاشت چند مرحله‌ای را با آن‌ها مطرح کرده است. این افراد ممکن است به علت بانک موی ضعیف و یا وسعت طاسی، به چند مرحله کاشت مو نیاز داشته باشند. در ابتدا قسمتی از طاسی این دسته از زیباجویان کاشت می‌شود. سپس، با گذر زمان و مشخص شدن نتیجه و نیز امکان برداشت مجدد از بانک مو، مرحله بعدی کاشت مو انجام خواهد شد.

تعیین تعداد مراحل کاشت مو، توسط پزشک و براساس شرایط زیباجو خواهد بود.

تعیین تعداد مراحل کاشت مو

مقاله نحوه صحیح خوابیدن بعد از کاشت مو چگونه است؟ را از دست ندهید.

نمای ظاهری بعد از کاشت مو

همانطور که گفته شد، گرافت‌های کاشته شده پس از دو هفته شروع به ریزش می‌کنند و تا 3 ماه وارد فاز استراحت می‌شوند. پس از این فاز و به مرور زمان تا یک سال پس از کاشت، نتیجه نهایی مشهود می‌شود. نمای ظاهری کاشت مو تراکم مناسبی داشته و طاسی مطلق را در زیباجو از بین خواهد برد. همچنین با گذشت زمان، حالت‌پذیری این تار موها بیشتر شده و می‌توان به راحتی به هر مدلی آن‌ها را کوتاه کرده و حالت داد.

گرافت‌های کاشته شده قابل رنگ کردن هستند و ممنوعیتی برای استفاده از سشوار وجود ندارد، اگر کاشت مو در مرکزی معتبر صورت گرفته باشد، بدون شک نتیجه‌ای خارق‌العاده برای شما به همراه خواهد داشت.

چه هنگامی برای کاشت مو دائمی به دکتر مراجعه کنیم؟

همانطور که در ابتدا مقاله اشاره کردیم، ریزش مو مشکلی جدی در بین خانم‌ها و آقایان است و کاشت مو تنها روش دائمی برای رهایی از این بیماری زیبایی ناخوشایند است. اگر تصمیم شما برای کاشت مو دائمی قطعی است، بهتر است همین الان با کارشناسان کلینیک ما در ارتباط باشید تا با بررسی شرایط شما، بهترین خدمات مشاوره‌ای را در اختیارتان قرار دهند.

این اطمینان را به شما می‌دهیم که اگر کاشت مو خود را در مراکز معتبر و تحت نظر پزشکان مجرب و کارآزموده انجام دهید، بدون شک، به نتیجه دلخواه خود دست پیدا خواهید کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

کلینیک دکتر نجف بیگی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، یکی از فعال‌ترین جراحان پلاستیک حال حاضر شهر تهران هستند. دوره پزشکی عمومی و تخصص خود را در دانگاه تهران و بیمارستان شهدای تجریش گذرانده‌اند و مقطع فوق

پست های محبوب

تماس با ما

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

برای مشاوره رایگان کلیک کنید
شماره تماس شعبه جردن: 02191009402 شماره تماس شعبه سعادت آباد: 02126744972 شماره تماس شعبه الهیه: 02126355298