مزوتراپی مو یک روش درمانی است که با تزریق ویتامینها، مواد معدنی و مخلوط آمینو اسیدهای مورد نیاز مو به پوست سر انجام میشود. مزوتراپی مو، اجزای تغذیه کننده فولیکولهای مو را قادر میسازد تا به راحتی در مو بنشینند. با این روش، میتوان ریزش مو را درمان کرد؛ چرا که موهای نازک را ضخیم ساخته و به این ترتیب، به جلوگیری از ریزش مو کمک کرده و همچنین، موها را قویتر و درخشانتر میسازد. امروزه، تعداد کمی از زنان از موهای خود راضی هستند؛ به ویژه که به دلایل زیست محیطی شهری و آب و هوایی، موهای ما به شدت آلوده شدهاند. استرس و تنش نیز بیش از حد معمول رخ میدهد و اکثر مردم دچار اختلالات خواب هستند. همه اینها، زیبایی طبیعی را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
مو جزو اولین قسمتهایی است که تحت تاثیر تغییرات بدن قرار میگیرد. جلوگیری از مشکلات ریزش مو آسانتر از مقابله با نتایج فعلی است، با این حال، تعداد کمی از مردم به روشهای محافظتی متوسل میشوند. افراد تنها زمانی میتوانند به شدت وخیم بودن وضعیت پی ببرند که موهایشان آسیب دیده و شروع به ریزش کند. برای رفع این مشکلات میتوان از روشهای مختلفی مانند مزوتراپی مو بهره برد.
در این مقاله با مطالب زیر آشنا میشوید:
- مزوتراپی مو چیست؟
- کاربردهای مزوتراپی
- مزوتراپی مو برای چه افرادی مناسب است؟
- نحوه انجام مزوتراپی مو
- مزایا و معایب مزوتراپی مو
- نکات قبل از مزوتراپی که باید رعایت شوند
- مراقبتهای بعد از مزوتراپی
- عوارض احتمالی مزوتراپی چیست؟
پس تا پایان همراه ما باشید!
در صورتی که به پاسخ مدنظر خود نرسیدید در انتهای همین مقاله سوال خود را درج کنید تا در سریع ترین زمان به آن پاسخ داده شود.
مزوتراپی مو چیست؟
مزوتراپی مو، تزریق مستقیم ویتامینها، مواد معدنی (کلسیم، ید، منگنز، مس، روی، سلنیوم، آهن، پتاسیم)، عوامل مرتبط با لایه کراتین پوست، آمینواسیدها و دیگر موارد مورد نیاز برای رشد و نمو مو است. مزوتراپی مو برای پوست سر بسیار مفید و موثر واقع خواهد شد و یکی از محبوبترین گزینهها در زیبایی مدرن در مبارزه با مشکلات مختلف مو محسوب میشود.
با مزوتراپی مو میتوانید با مشکلات زیادی مقابله کنید؛ از جمله تحریک فولیکولهای غیرفعال، تغذیه فولیکولهای مو و از بین بردن شوره سر. مزوتراپی مو یک روش درمانی مو است که حتماً باید توسط متخصص باتجربه انجام شود. انواع تزریقهای میکرو به بهرهمندی فولیکولها از انواع داروهای خاص حاوی ویتامینها و مواد مغذی لازم برای رشد مو کمک میکند. ترکیب دارویی بسته به نوع مشکل و به صلاحدید پزشک انتخاب میشود. قیمت این روش نیز با توجه به ترکیب دارویی در نظر گرفته شده تعیین میشود.
برای آشنایی بیشتر با اسکالپ موی سر این مقاله را مطالعه نمایید.
کاربردهای مزوتراپی
مزوتراپی مو استفاده از مواد فعال در زیر پوست با استفاده از ابزارهای مختلف است. این روش دارای آستانه درد احتمالی و مدت زمان خاص استفاده و عوارض جانبی نادر است. یکی از روشهای رایج مورد استفاده توسط متخصصین مو، تزریق مخلوط مزوتراپی به بدن است. برای چنین روشهایی به سرنگهایی با طراحی خاص نیاز است که باید با سوزن بسیار نازک انجام شود. در مقایسه با روشهای دیگر، تزریقها بیدردترین هستند، اما زمان مورد نیاز برای مشاهده نتایج این روش زیاد است.
مزوتراپی مو برای چه افرادی مناسب است؟
اگر از نظر جسمی سالم و در مراحل اولیه طاسی الگوی زنانه هستید، ممکن است کاندیدای ایدهآل برای مزوتراپی مو باشید. در حالی که این درمان برای بهبود تراکم موهای موجود به خوبی کار میکند، ممکن است برای رشد موهای تکه های طاس، کارساز نباشد. اگر به هر دلیلی کچل شدهاید، میتوانید برای دستیابی به نتایج دلخواه، جراحی کاشت مو را امتحان کنید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که به هیچ یک از ترکیبات دارویی، آلرژی ندارید و در صورت مصرف هر گونه داروی خاص به پزشک خود اطلاع دهید.
برای اگاهی از ویژگیهای بهترین جراح لیفت صورت در تهران این مقاله را بخوانید.
نحوه انجام مزوتراپی مو
مراحل انجام مزوتراپی مو عبارتند از:
- ارزیابی پوست سر شما توسط متخصص پوست در جلسه مشاوره انجام میشود. این ارزیابی مشخص میکند که پوست سر شما چه کمبودهایی دارد و چرا با ریزش مو مواجه شدهاید.
- سپس، با مخلوط کردن مواد دارویی، محلولی تهیه میشود که میتواند در دستیابی به نتایج مورد نظر شما و درمان ریزش مو کمک کند.
- سپس، با استفاده از یک بیحسکننده موضعی یا کرم بیحسکننده در نواحی مورد نظر، پوست سر شما برای این عمل آماده میشود.
- چند سوزن میکرو با محلول پر شده و سپس به نواحی مشخصشده پوست سر شما تزریق میشود. پزشک اطمینان حاصل میکند که سوزن به لایه میانی پوست سر یا به اصطلاح Meso برسد.
برای ارتباط با مشاوران کلینیک دکتر نجف بیگی ویک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
مزایا و معایب مزوتراپی مو
مزوتراپی مو مزایای زیادی دارد که در نتیجه آنها، محبوبیت این درمان افزایش یافته است. برخی از مهمترین مزایای مزوتراپی مو عبارتند از:
- موثر است
اگر در مورد اثربخشی مزوتراپی مو کنجکاو هستید، باید به اطلاع شما برسانیم که این روش قطعا کار میکند! مزوتراپی مو به طور حتم برای درمان ریزش مو موثر است.
- بی خطر و بدون درد است
در مقایسه با درمانهای تهاجمیتر و انواع روشهای جراحی، مزوتراپی مو قطعا جایگزین مطمئنتری برای مقابله با ریزش مو است. به علاوه، به طور کلی هیچ آسیبی به بافت اطراف وارد نمیکند.
- ایمنی پوست سر را تقویت میکند
مزوتراپی مو علاوه بر احیای فولیکولهای مو، به پوست سر نیز امکان جوانسازی میدهد. روش ایجاد حفره با استفاده از تزریق اجازه میدهد تا رگ های خونی جدید ایجاد شود و بنابراین، موفق به جوان سازی پوست سر شما میشود که در نتیجه، موهای شما بلندتر، براقتر و ضخیمتر خواهند شد.
- التهاب پوست سر را کاهش میدهد
همانطور که گفته شد، مزوتراپی مو، التهابات ریز در پوست سر را کنترل میکند. بنابراین، اگر به شوره یا خارش دچار هستید، میتوانید مطمئن باشید که مزوتراپی مو، این موارد را نیز درمان کرده و پوست سر شما را سالمتر میکند.
آیا میدانید بالاترین تراکم کاشت مو چقدر است؟
مزوتراپی مو مانند هر روش درمانی دیگری، معایبی نیز دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- مزوتراپی تمام مشکلات مربوط به مو را درمان نخواهد کرد، بنابراین، مزوتراپی مو ممکن است برای بسیاری از افراد مفید نباشد.
- گاهی اوقات مواردی دیده میشود که نشان میدهد مزوتراپی برای جلوگیری از ریزش مو موفق نیست.
- درمان مزوتراپی، یک درمان مداوم برای بیمار در تمام طول عمر است که در آن بیمار سالی 1 تا 2 جلسه یا هر شش ماه یکبار برای حفظ نتیجه به پزشک مراجعه میکند.
- شواهد روشنی از اثربخشی مزوتراپی مو وجود ندارد. این یک موضوع نسبی است که از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
برای آگاهی از ویژگیهای بهترین کلینیک و پزشک کاشت مو پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه نمایید.
نکات قبل از مزوتراپی که باید رعایت شوند:
شما پیش از موعد مزوتراپی مو با پزشک ملاقات خواهید کرد تا دریابید که چه انتظاری دارید. ممکن است لازم باشد از مصرف آسپرین (بوفرین) و سایر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) به مدت یک هفته قبل از عمل اجتناب کنید. این مسکنها میتوانند خطر خونریزی و کبودی را در طول مزوتراپی مو افزایش دهند.
ممکن است لازم باشد از مصرف آسپرین (بوفرین) و سایر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) به مدت یک هفته قبل از عمل اجتناب کنید.
مراقبتهای بعد از مزوتراپی
با وجود این که پس از انجام مزوتراپی مو، مراقبتهای نگهداری زیادی لازم نیست، پس از انجام درمان باید چند نکته را در نظر داشته باشید. اول از همه، شما باید پس از درمان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید (مخصوصاً تابش نور مستقیم به پوست سر) خودداری کنید؛ زیرا تماس با خورشید میتواند باعث واکنشهای آلرژیک شود.
بعد از انجام مزوتراپی مو، موهای خود را در همان روز نشویید و به هیچ وجه از رنگ مو قبل از درمان یا بعد از عمل استفاده نکنید. جدای از آن، به هر واکنش آلرژیکی که پس از درمان رخ میدهد، توجه داشته باشید؛ زیرا حتی کمی بیاحتیاطی میتواند شما را به دردسر بیندازد. تا 48 ساعت بعد از مزوتراپی مو از مصرف الکل خودداری کنید و اگر پزشک شما کرمی را برای مراقبت بعد از عمل توصیه کرده است، حتماً آن را مصرف کنید! اگرچه این روش ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما در واقع آنقدرها هم ترسناک نیست؛ زیرا غیر تهاجمی بوده و انجام آن آسان است. بیمارانی که برای رشد مجدد مو تحت مزوتراپی قرار میگیرند، معمولاً کمترین درد و کمترین ناراحتی را نسبت به روشهای دیگر تجربه میکنند. بنابراین، مزوتراپی مو راهحلی آسان برای رهایی از ریزش بیش از حد مو است. اگر میخواهید کیفیت و سلامت موهای خود را نیز بهبود ببخشید، این یک روش عالی است.
تعداد جلسات لازم برای مزوتراپی چقدر است؟
در ابتدا، متخصص زیبایی باید علت صحیح ریزش مو را تعیین کند تا درمان با تشخیص مطابقت داشته باشد. سپس با استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات مزوتراپی مو، متخصص زیبایی، تزریقهای کوچکی را به عمق کمتر از 1 میلی متر در زیر پوست سر انجام میدهد. ماده وارد شده ترکیبی از ویتامینها، مواد معدنی و آمینو اسیدها و همچنین سرم محرک رشد مو خواهد بود که کارایی آن از نظر بالینی ثابت شده است.
روش درمان ریزش مو میتواند از مشتری به مشتری دیگر متفاوت باشد، با این حال بسته به اندازه ناحیهای که نیاز به درمان دارد، یک جلسه معمولاً بین 10 تا 30 دقیقه طول میکشد. به طور کلی، حداقل 14 جلسه برای ایجاد شرایط لازم برای تحریک رشد مو در پوست سر مورد نیاز است که با یک دوره فشرده درمان به مدت 14 هفته شروع میشود. پس از آن یک بار در ماه به مدت 3 ماه و سپس هر 2 ماه یکبار درمان انجام میشود.
مطالعه مقاله کاشت مو به روش دی اچ آی از دست ندهید.
عوارض احتمالی مزوتراپی چیست؟
اگر به یک پزشک آموزش دیده مراجعه کنید، مزوتراپی مو عوارض جانبی زیادی ندارد. در واقع، از آنجایی که این روش غیر تهاجمی است، اکثر افراد میتوانند بلافاصله پس از انجام عمل به فعالیتهای معمول خود بازگردند! به طور کلی میتوان گفت هیچ عارضه جانبی برای این روش وجود ندارد. ممکن است کمی ناراحتی یا درد وجود داشته باشد، اما میتوان با کرمهای بی حس کننده از آن مراقبت کرد.
با این حال، اگر به هر یک از ترکیبات آلرژی دارید، ممکن است کمی خارش داشته باشید؛ اما در کل، جای نگرانی نیست. جهت کاهش این عوارض جانبی، پزشک در مورد هر گونه آلرژی که ممکن است داشته باشید، از شما سوال خواهد کرد. برخی از مراجعان میتوانند در چند هفته اول درمان نتایج مثبتی را تجربه کنند، اما این بسته به شدت ریزش مو و نحوه پاسخ فرد به درمان میتواند متفاوت باشد. بیماران باید انتظار داشته باشند که نتایج قابل توجهی را در 2 تا 3 ماه اول درمان مشاهده کنند، اما اثر کامل درمان ممکن است تا 6 ماه طول بکشد.
مصرف دارو بعد از کاشت مو و قطع شدن ریزش مو
مصرف داروی مناسب پس از کاشت مو یکی از پارامترهای کلیدی در مراقبتهای بعد از کاشت مو برای دستیابی به نتایج بهتر است. پس از کاشت مو، پزشکان به طور کلی توصیه میکنند که در چند روز اول مقداری آنتی بیوتیک خوراکی و کرم ضد باکتری موضعی برای استفاده روی زخم باز داشته باشید. معمولاً داروهایی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید به همراه درمانهایی مانند درمارولر، پی آر پی و غیره تجویز میشود.
مطالعه مقالهی کاشت مو به روش DHI، اتفاق بزرگ بعدی در کلینیک های کاشت مو پیشنهاد میکنیم.
داروهایی که باید بعد از کاشت مو مصرف شوند:
- قرص ضد تورم
همانطور که قبلاً گفته شد، التهاب پوست سر در بین بیمارانی که تحت عمل کاشت مو قرار گرفتهاند، شایع است. داروهای ضد تورم، التهابها را به طور کامل کنترل کرده و التهابهای موجود پس از کاشت مو را کاهش میدهند.
- آنتی بیوتیکها
رشد باکتریهای مضر در مناطقی که تحت عمل جراحی کاشت مو قرار گرفتهاند، بسیار رایج است. آنتی بیوتیکها ممکن است برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی ناشی از کاشت مو تجویز شوند.
- مصرف داروهای مسکن یا ضد درد
جراحی کاشت مو مانند هر جراحی دیگری باعث ایجاد درد میشود. بیمار در حین کاشت مو احساس درد نمیکند؛ زیرا تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. اما بیمار احتمالاً پس از جراحی، زمانی که اثرات بیهوشی از بین رفته است، درد را تجربه میکند. از این رو، قرصهای مسکن ممکن است توسط جراح تجویز شود.
- ویتامینها، مکملها و داروهای تقویتی
ویتامینها و مکملها به بهبود زخمهای جراحی، ترمیم سلولهای آسیب دیده و تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند. در نتیجه، ممکن است طبق صلاحدید جراح، اینها نیز تجویز شوند.
- شامپو و لوسیون
ممکن است به شما استفاده از یک لوسیون و شامپو به مدت 14 روز توصیه شود؛ زیرا به مرطوب کردن پوست، نرم شدن پوستهها و کمک به روند بهبودی کمک میکند. با نوک انگشتان خود به آرامی روی پیوندها را ماساژ داده و مراقب باشید که آنها را به شدت مالش ندهید. همچنین، به یاد داشته باشید که تحت فشار زیاد دوش نگیرید.
- داروهای ضد اضطراب
داروهای ضد اضطراب ممکن است برای برخی از بیمارانی که استرس شدید ناشی از جراحی کاشت مو را تجربه میکنند، تجویز شود. این داروها به آرامش بیماران کمک میکنند.
زمان و نحوه مصرف داروها بعد از کاشت مو
داروهای فوق قطعاً بعد از کاشت مو بسیار ضروری هستند. اما سوالی که مطرح میشود، این است که چند روز پس از کاشت مو میتوان مصرف این داروها را شروع کرد؟
- پس از 20 تا 30 روز بعد از کاشت مو، میتوانید ماینوکسیدیل را روی پوست سر بمالید؛ زیرا به رشد بهتر موهای کاشته شده کمک میکند.
- استفاده از فیناستراید به طور کلی در طول مسیر کاشت مو هرگز متوقف نمیشود.
- درما رولر را میتوان 6 ماه پس از کاشت مو پس از مشورت با متخصص پوست استفاده کرد.
- حتی از پی آر پی نیز میتوانید 1 تا 1.5 ماه پس از کاشت مو، تحت نظر متخصص پوست استفاده کنید.
قبل از مصرف هر گونه داروی رشد مو، چه خوراکی و چه موضعی، باید با متخصص پوست و جراح کاشت مو مشورت کنید.
خیر؛ مزوتراپی مو اگر به درستی انجام شود، یکی از کمدردترین روشهای بازسازی مو است.
نتایج هر درمان ترمیم مو همیشه بین افراد متفاوت است، اما در بیشتر موارد، 2 تا 3 ماه طول میکشد تا نتایج قابل مشاهده باشد.
متأسفانه، نتایج در مزوتراپی مو دوام زیادی ندارد.
PRP روشی پیچیدهتر از مزوتراپی مو است. در PRP از بیمار، نمونه خون گرفته شده و آنالیز میشود. پس از یک سری فرآیندهای پیچیده، پلاسمای خون شفاف و پلاسمای غنی غلیظ به پوست سر فرد تزریق میشود تا رشد مو را تحریک کند.
به طور معمول، یک جلسه نباید بیش از نیم ساعت تا 45 دقیقه طول بکشد.