کاشت ابرو یک جراحی زیبایی ایده آل برای ترمیم مو و کمک به رشد مو ابروهای نازک یا کم پشت است. ابرو ها جزء ضروری صورت ما هستند و علاوه بر محافظت از چشمان ما در برابر رطوبت، چشم ها را برجسته تر کرده، دریچه ای برای بیان ایجاد می کنند و نشانگر هویت چهره هستند. ابروها شکل ظاهری ما را مشخص می کنند و یک ابروی زیبا و کمانی می تواند بسیار می تواند بسیار جذاب باشد!
زیبایی ابرو یکی از نکات کلیدی زیبایی چهره و صورت است و اهمیت زیادی دارد، به همین دلیل نیز کاشت ابرو ابروهای کاملتر و با ظاهر طبیعی تر در حال تبدیل شدن به جذاب ترین و پرطرفدارترین جراحی زیبایی است اما هر جراحی زیبایی عوارض جانبی دارد و در این مورد هم دلمه های بعد از کاشت ابرو است که دردسر ساز است! بنابراین در ادامه این مطلب می خواهیم بعد از آشنایی با کاشت ابرو راجع به دلمه های بعد از آن، دلیل بوجود آمدن آنها و همچنین روش درمان این دلمه ها صحبت کنیم، پس مطلب امروز را از دست ندهید.
در این مقاله با مطالب زیر آشنا میشوید:
همه چیز در مورد کاشت ابرو
هنگامی که فردی دچار ریزش دائمی ابرو می شود، یعنی از دست دادن فولیکول های ابرو برای همیشه؛ می تواند کاشت ابرو را برای ترمیم آن انتخاب کند. ریزش ابرو به دلایل زیادی ایجاد می شود. اغلب ریزش مو در ابروها به دلیل کندن مداوم مو از همان نواحی اتفاق می افتد اما با این وجود، ریزش ابروها ممکن است ناشی از آرایش دائم و استفاده از محصولت آرایشی ابروی غیر استاندارد یا تاریخ انقضا گذشته باشد و یا سایر شرایط ناگوار دیگر مانند شیمی درمانی برای سرطان یا بیماری های پوستی مثل آلوپسی یا غیره.
لازم به ذکر است که از دست دادن ابرو و ریزش آن انتهای مسیر نیست و پس از از دست دادن ابرو ها در برخی موارد، هنوز فرصت رشد مجدد آن ها وجود دارد. یکی از راه های موجود کاشت ابرو است که بیشتر مورد استقبال افرادی قرار می گیرد که با از دست دادن دائمی ابرو دست و پنجه نرم می کنند. کاشت ابرو در واقع همان فرآیند پیوند فولیکول های مو است که می توان آن را از تمام نواحی اهدا کننده موجود در بدن مثل ناحیه پشت سر استخراج کرد و بعد از آن مو ها را در مناطقی که ریزش ابرو در آن رخ داده است قرار می دهند.
کاشت ابرو یکی از دقیق ترین و سخت ترین روش های کاشت مو است. در کاشت ابرو، دستیابی به ظاهری طبیعی است که اهمیت بسیار زیادی دارد و به همین منظور، زاویه و جهت گرافت های پیوندی باید با یک چشم ثابت و آموزش دیده کنترل شود تا با جهت طبیعی و قوس ابروی اصلی مطابقت داشته باشد.
برای اگاهی از ویژگیهای بهترین کلینیک و پزشک کاشت مو این مقاله را بخوانید.
مراحل کاشت ابرو
ابرو ها به دلایل زیادی ممکن است از بین بروند. آنها ممکن است از بدو تولد وجود نداشته باشند، در طول زمان به دلیل سن و ژنتیک نازک یا کم شوند، به دلیل عفونت های پوستی، سایر بیماری های پزشکی و شیمی درمانی سرطان ریزش کنند، یا به دلیل کندن مکرر، سوختگی و یا جای زخم رشد نکنند و اینجاست که پای کاشت ابرو به میان می آید. از آنجایی که کاشت ابرو فقط به مقدار متوسط 200 تا 300 گرافت نیاز دارد، این عمل معمولاً حدود 2 تا 3 ساعت طول می کشد و عوارضی مانند دلمه های بعد از کاشت ابرو دارد که در ادامه آن را بیشتر بررسی می کنیم. به طور کلی فرایند کاشت ابرو شامل 4 مرحله ثابت است که در ادامه با آن آشنا می شویم:
- مشاوره
طرح ابرو در معاینه فیزیکی و جلسه پیش از جراحی کاشت مشخص می شود. در طول این مرحله، پزشک با در نظر گرفتن ویژگی های صورت و نیازهای فردی بیمار، برنامه کاشت و مدل ابرو را تدوین کرده و ناحیه گیرنده و مو های ناحیه اهدا کننده را ارزیابی می کند.
- استخراج پیوندها
این مرحله اول خود عمل است. برداشت پیوند اهدا کننده عموماً برای افراد دارای موهای بلند اعمال می شود. تعداد اندک گرافت های مورد نیاز برای کاشت ابرو نیز باعث می شود که این روش به راحتی انجام شود. برداشت گرافت ها فقط به یک ناحیه کوچک در پشت سر نیاز دارد تا تراشیده شود اما نگران نباشید این قسمت از سر شما خالی نمی ماند و بقیه موهای شما نقطه ریز تراشیده شده را می پوشانند. هنگام برداشت مو و فولیکول ها، فقط مو های تکی برداشت می شوند. توجه کنید که برای کاشت ابرو ها، تنها موهای تکی می توانند ظاهر طبیعی داشته باشند و بدین ترتیب نتیجه کاشت ابرو زیباتر خواهد بود. لازم به ذکر است که قبل از فرآیند برداشتن مو، بی حسی موضعی در ناحیه اهدا کننده انجام می شود.
- آغاز پیوند
در مرحله بعد، ناحیه گیرنده (یعنی ابرو ها) نیز به صورت موضعی بی حس می شوند. با استفاده از یک قلم کاشت، فولیکول های مو با در نظر گرفتن زاویه و جهت دقیق رشد مو کاشته می شوند. این مرحله از فرآیند کاشت ابرو برای دستیابی به ظاهری زیبا از اهمیت بالایی برخوردار است.
برای ارتباط با مشاوران کلینیک دکتر نجف بیگی ویک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
- مراقبت بعد از کاشت ابرو
در روز بعد از عمل، یک پانسمان برای اطمینان از اینکه فولیکول های مو به اندازه کافی به بافت پوست چسبیده شده اند و همچنین برای جلوگیری از بروز هرگونه عارضه پزشکی دیگر اعمال می شود. در این مدت باید تحت نظر پزشک باشید و دستورالعمل های او را به دقت انجام دهید مثل:
- پرهیز از تابش مستقیم نور خورشید به ناحیه به مدت دو ماه
- عدم اصلاح یا لمس شدید ابرو ها در ماه اول
- داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها را بعد از نوشیدن شیر مصرف کنید
- درد و تورم حدود 4 تا 8 روز طول می کشد و برای بهبود آن می توانید از ناپروکسن و ایبوپروفن استفاده کنید.
- از مصرف الکل و سیگار بپرهیزید
- ابروهای خود را بعد از 2 روز از جراحی با آب ساده بشویید، برای این کار از صابون یا شامپوی بچه استفاده کنید
- در محل اهدا کننده، هنگامی که زخم تازه است، از هیچ نوع ماده شیمیایی استفاده نکنید.
- پماد یا روغن های اسکار مانند روغن دانه هویج یا روغن اسطوخودوس را روی ناحیه اهدا کننده بمالید.
عوارض کاشت ابرو
کاشت ابرو هم مثل هر عمل زیبایی دیگر خطرات و عوارض خاص خودش را دارد، برخی از این عوارض عبارتند از:
- عفونت
- ریزش مو در ناحیه پیوند شده
- عوارض ناشی از بیهوشی
- التهاب فولیکول های مو
- کبودی
- تورم و قرمزی
- جای زخم
- خونریزی غیر قابل کنترل
و در نهایت ایجاد دلمه های بعد از کاشت ابرو که موضوع بحث امروز ما هستند. اما دلیل به وجود آمدن این دلمه ها و راه درمان آن ها چیست؟ در ادامه خواهیم دید.
چرا بعد از کاشت ابرو دلمه ایجاد می شود؟
تشکیل دلمه یک فرآیند طبیعی بدن است، به خصوص در جراحی کاشت ابرو. در واقع می توان گفت دلمه به عنوان یک محافظ طبیعی عمل می کند و زخم های باز روی پوست را می پوشاند؛ به خصوص پس از جراحی ترمیم مو که در آن برش های کوچک زیادی ایجاد می شود. این برش ها باعث خونریزی شده و در نهایت منجر به تشکیل پوسته های بعدی می شوند، پوسته هایی که پس از کاشت ابرو ایجاد می شوند معمولاً در عرض چند روز خشک می شوند و بدین ترتیب دلمه شکل می گیرد. دلمه ها ممکن است مانند هر ضایعه ترمیمی دیگری خارش داشته باشند، اما مهم است که آن ها را نکنید. در طول چند روز بحرانی اولیه پس از کاشت ابرو، پیوندهای تازه کاشته شده بسیار شکننده هستند و هر گونه تماسی ممکن است به آن ها آسیب برساند. این آسیب رسانی ممکن است باعث ایجاد لکه روی پوست شود و نتایج موفقیت آمیز این جراحی را به خطر بیندازد.
حداکثر پس از 10 روز پس از کاشت ابرو پوسته ها به آرامی از روی پوست ناپدید می شوند و به همین منوال پس از دو هفته، پوست باید عاری از دلمه های بعد از کاشت ابرو باشد، البته این به شرطی است که فرد به تمام توصیه های قبلی پایبند باشد و از دستورالعمل های پزشک پیروی کند.
مطالعه مقاله لیفت ابرو و بررسی جامع ماندگاری روش های مختلف آن را پیشنهاد میدهیم.
نحوه درمان دلمه های بعد از کاشت ابرو
چگونه بعد از کاشت مو از شر دلمه ها خلاص شویم؟ هنگام تمیز کردن و حمام کردن خود، پیشنهاد می شود که به آرامی پوست و ابروی خود را با نوک انگشتان ماساژ دهید، این ماساژ نرم و ملایم باعث می شود پوسته ها نرم شده و خود به خود جدا شوند. برداشتن و کندن دلمه ها بسیار وسوسهانگیز هستند، اما فراموش نکنید که این کار باعث شل شدن پیوندهای تازه کاشته شده می شود. اکثر بیماران در صورت پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و مراقبت های بعد از کاشت، در حدود ده روز پس از جراحی به راحتی از شر دلمه ها خلاص می شوند.
دلمه ها ممکن است مانند هر ضایعه ترمیمی خارش داشته باشند، اما مهم است که آنها را نچینید. در طول این چند روز بحرانی اولیه، پیوندهای تازه کاشته شده بسیار شکننده هستند و هر گونه تماسی ممکن است به آنها آسیب برساند. این ممکن است لکه های خالی روی پوست سر باقی بگذارد و موفقیت این روش را به خطر بیندازد.
در چهار روز اول شما نباید به هیچ عنوان ناحیه کاشت خود را لمس کنید. برای اینکه دلمه های شما در سریع ترین زمان ممکن بهبود یابد، باید حداقل سه روز پس از عمل سیگار نکشید یا الکل مصرف نکنید، همچنین نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی نیز توصیه نمی شود.
تا پایان هفته اول گرافت های شما باید پایدار باشند و معمولاً در این زمان می توانید خود را حمام کرده و پوست صورتتان را مرطوب کنید تا پوستهها و دلمه ها آزاد شوند. به طور معمول پوست باید بعد از دو هفته از پوسته ها پاک شود چراکه دلمه تنها یک وضعیت موقت و یک جزء طبیعی از روند بهبودی پس از کاشت ابرو است.
بعد از ده روز می توانید کمی پوست و روی ابروی خود را ماساژ دهید. فولیکول ها باید به طور ایمن به پوست سر شما متصل شده و جریان خون کافی دریافت کنند. مهم ترین نکته در درمان دلمه های بعد از کاشت ابرو این است که برای خلاص شدن از شر آن ها لازم نیست کاری انجام دهید، آن ها پس از خشک شدن خود به خود جدا می شوند. مهم است که به یاد داشته باشید هنگام ماساژ پوست خود را فشار ندهید.
برای مطالعه بیشتر مقاله صفر تا صد لیفت ابرو با ژل را پیشنهاد میکنیم.
در آخر
کاشت ابرو یک عمل زیبایی دائمی است که در آن مو های اضافی از قسمت های دیگر بدن برداشته می شود و به ابروی نازک و کم پشت اضافه می شود تا حجم و شکل ابرو جانی دوباره بگیرد. یک جفت ابرو پر پشت، زیبایی کلی چهره را افزایش می دهد اما عوارضی هم دارد مثل دلمه های بعد از کاشت ابرو که گاهی اوقات می توانند در صورت عدم درمان مناسب، نتیجه کاشت را تحت تاثیر قرار دهند. اما به نظر شما این جراحی زیبایی به عوارض آن می ارزد؟ نظرتان را حتماً با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: anavara