1. خانه
  2. /
  3. بلاگ
  4. /
  5. آیا تداخلی میان تیروئید و جراحی بینی وجود دارد؟

آیا تداخلی میان تیروئید و جراحی بینی وجود دارد؟

دکتر آرش نجف بیگی

چکاپ مشکل تبروئبد قبل از انجام عمل بینی

تیروئید و جراحی بینی برای افرادی که درگیر این بیماری و همزمان متقاضی انجام جراحی بینی هستند، به عنوان یک سؤال و مانع ذهنی مطرح می‌گردد. آیا افرادی که دچار تیروئید کم‌ کار یا پر کار هستند، امکان انجام جراحی بینی را دارند؟ آیا مخاطرات این عمل برای اینگونه افراد بیش از سایرین است؟ اگر امکان انجام این عمل برای افراد درگیر با تیروئید کم‌ کار یا پر کار وجود دارد، چه نکاتی باید رعایت شود که کمترین عارضه را دربر داشته باشد؟

انجام عمل زیبایی بینی یکی از جراحی‌های پرطرفدار به حساب می‌آید و قطعا بخشی از متقاضیان آن دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، بنابراین، قبل از انجام این عمل ارتباط بین تیروئید و جراحی بینی بایستی بررسی گردد. افراد باید در مورد ابعاد مختلف تداخل بیماری خود با روند جراحی بینی از جمله تأثیر داروی بیهوشی بر تیروئید، اطلاعات کافی را اخذ نمایند. در این مقاله، سعی بر این است که اطلاعات مورد نیاز در مورد ارتباط بیماری تیروئید و جراحی بینی در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

در ویدیو زیر نمونه جراحی بینی توسط دکتر نجف بیگی را مشاهده میکنید :

ارتباط کم کاری و پرکاری تیروئید با عمل بینی

بسیاری از افرادی که به گونه‌ای با بیماری‌های تیروئید درگیر هستند، در مورد ارتباط تیروئید و انواع جراحی های بینی مانند جراحی بینی گوشتی یا جراحی بینی استخوانی نگرانی‌هایی دارند. به طور مثال، یکی از این نگرانی‌ها تأثیر داروی بیهوشی بر تیروئید است. این نگرانی کاملأ هم بی‌راه نیست؛ زیرا تیروئید و جراحی بینی تا حدی تداخلات و اثرات متقابلی بر هم دارند؛ به طوری که حتی برای برخی از بیماران مبتلا به پر کاری تیروئید، انجام این عمل با خطراتی همراه است.

بیمارانی که دارای تیروئید کم کار هستند نیز با تأثیر داروی بیهوشی بر تیروئید درگیر می‌شوند، به صورتی که این افراد به مواد بیهوشی حساسیت نشان می‌دهند. این حساسیت به صورت افت فشار و گاهی با ایست ضربان قلب، خود را نشان داده و به هوش آمدن این افراد را با تأخیر مواجه می‌کند.

با توجه به این مخاطرات و تأثیر داروی بیهوشی بر تیروئید این افراد، در مقابل سایر عوارض احتمالی عمل جراحی، آسیب‌پذیر می‌شوند. بنابراین، احتمال رفتن بیمار به اغمای میگزدم (در اثر کمبود شدید بدن به هورمون‌های ترشح شده از تیروئید) و در پی آن ظهور علائمی مانند اختلالات روانی، کاهش سدیم خون، کاهش دم و بازدم، افت دمای بدن، فشار خون و ضربان قلب شدت به وجود می‌آید.

برای مطالعه بیشتر مقاله انتخاب نوع بیهوشی برای جراحی بینی را پیشنهاد میکنیم.

بایدها و نبایدها برای جلوگیری از ایجاد اثرات نامطلوب ناشی از همزمانی تیروئید و جراحی بینی

همانطور که ذکر شد تیروئید و جراحی بینی دارای تداخلاتی هستند و برای حداقل کردن و حذف اثرات منفی ناشی از این همراهی، با مراجعه به پزشک متخصص نکاتی رعایت می‌گردد.

افرادی که پر کاری تیروئید دارند، اگر تیروئید خود را کنترل نکنند و سطح هورمون‌های خود را با درمان به حالت طبیعی برنگردانند، درمعرض خطر جدی قرار می‌گیرند. بنابراین، این افراد در صورتی که متقاضی جراحی بینی باشند ابتدا بایستی به درمان تیروئید خود مبادرت نمایند.

تأثیر داروی بیهوشی بر تیروئید در نوع کم کار این بیماری خود را بیشتر نشان می‌دهد و همراهی تیروئید و جراحی بینی در این شرایط می‌تواند تأثیرات بسیار نامطلوبی بر سلامتی فرد بگذارد. بنابراین، بیماران تیروئیدی که متقاضی انجام عمل جراحی بینی هستند، بایستی با نظارت پزشک معالج خود در ابتدا بیماری را در کنترل درآوردند و با انجام آزمایش‌های لازم از آمادگی بدن خود برای انجام این عمل اطمینان یابند.

مشخص کردن غده تیروئید در بدن انسان به صورت شماتیک

جراحی بینی عملی بسیار پرطرفدار است که افراد با مبادرت به انجام این عمل و طی تغییرات به وجود آمده در چهره‌شان از اعتماد به نفس بیشتری برخوردار می‌شوند و کیفیت زندگی آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. اما تمایل به این عمل نبایست سلامتی افراد را تحت تأثیر قرار دهد. با توجه به اهمیت سلامتی و مخاطرات همراهی تیروئید با جراحی بینی همواره فرد متقاضی بایستی سلامت خود را در اولویت قرار دهد و با انجام بررسی‌های لازم از بی‌خطر بودن این عمل اطمینان حاصل نماید تا بهترین نتیجه را در کنار حفظ سلامتی به دست آورد.

در ادامه به بررسی انواع تیروئید و رو‌ش های تشخیص و درمان هر یک می‌پردازیم تا قبل از هر گونه اقدام برای جراحی زیبایی بینی، از ارتباط میان تیروئید و جراحی بینی آگاهی یابید.

قبل و بعد از عمل زیبایی بینی در یک خانم جوان

انواع تیروئید را بشناسیم!

تیروئید غده‌ای است که در قسمت جلویی گردن قرار گرفته و به شکل پروانه می‎باشد و در تمامی انسان‌ها وجود دارد. این غده نیز مانند سایر غدد بدن، وظیفه‌ی ترشح هورمون را بر عهده دارد. هورمون‌هایی که توسط تیروئید تولید می‌شوند و از طریق خون به تمام بدن می‌رسند، وظیفه‌ی تنظیم سوخت و ساز بدن و کنترل فعالیت متابولیک سلول‌ها را بر عهده دارند.

با توجه به عملکرد این غده تنظیم دمای بدن، میزان مصرف کالری و نهایتا وزن بدن نیز بر عهده‌ی آن می‌باشد. غده تیروئید با عملکرد تمام سیستم‌های بدن از جمله مغز، اعصاب و قلب در رابطه است. اگر به دلیلی در عملکرد این غده اختلالی ایجاد گردد، سرعت سوخت و ساز یا همان متابولیسم بدن با کاهش یا افزایش مواجه می‌شود.

زمانی که سطح این هورمون‌ها با سطح نرمال آن تفاوت زیادی پیدا کند، نشانه‌های این بیماری در افراد ظاهر می‌گردد. با ایجاد اختلال در عملکرد تیروئید، فرد دچار علائم خاص این بیماری می‌گردد و این بیماری مانند سایر بیماری‌های زمینه‌ای، محدودیت‌هایی برای اشخاص به وجود می‌آورد.

در این راستا، در ارتباط با تیروئید و جراحی بینی نیز محدودیت‌هایی ایجاد می‌گردد که شخص و پزشک معالج وی نباید از تأثیرات این بیماری بر عمل زیبایی بینی، همچون تاثیر داروی بیهوشی بر تیروئید، غافل شوند. در ادامه به بررسی انواع بیماری تیروئید می‌پردازیم.

در صورت تمایل، می‌توانید یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی داشته باشید.

.

·         کم کاری تیروئید (Hypothyroidism)

کم کاری تیروئید که شایع‌ترین بیماری مربوط به تیروئید است، زمانی اتفاق می‌افتد که این غده به اندازه‌ی مورد نیاز بدن، هورمون ترشح نکند.

بیماری‌های مربوط به تیروئید با بررسی علائم بالینی و سپس آزمایش فاکتورهایی مانند کلسترول خون، سنجش هورمون‌های تیروئید، هورمون تحریک‌کننده تیروئید، تری گلیسیرید، اسکن تیروئید و نهایتا سونوگرافی و یا سی‌تی‌اسکن به طور دقیق مشخص می‌گردد.

با توجه به اینکه تیروئید و جراحی بینی دارای ارتباط هستند و تیروئید اثراتی را بر روند جراحی می‌گذارد، فرد متقاضی این عمل، ابتدا بایستی پس از مواجهه با این علائم، از ابتلا یا عدم ابتلا به تیروئید اطمینان حاصل کند.

·         پرکاری تیروئید (Hyperthyroidism)

در بررسی ارتباط بین تیروئید و جراحی بینی یکی دیگر از بیماری‌های تیروئید که مورد توجه قرار می‌گیرد، پرکاری تیروئید می‌باشد. پرکاری تیروئید همانطور که از اسمش پیداست، در صورت ترشح بیش از حد هورمون توسط این غده به علل مختلف و متفاوت، به وجود می‌آید که باعث می‌شود بیش از اندازه‌ی نیاز بدن، هورمون به بافت‌ها برسد.

پرکاری تیروئید نسبت به کم کاری آن کمتر شایع است و افراد کمتری مبتلا به این بیماری می‌شوند. بیماری گریوز (Graves-Basedow disease) که نوعی بیماری خود-ایمنی است، به صورت شایعی از علل پرکاری تیروئید می‌باشد.

از دیگر دلایل ابتلا به این بیماری می‌توان التهاب تیروئید یا تیروئیدیت، تومورهای بیضه و تخمدان، تومورهای غده هیپوفیز و تیروئید و مصرف زیاد ید را نام برد.

این بیماری از طریق انجام معاینات بالینی توسط پزشک و سپس آزمایش‌ سطح خونی هورمون‌های تیروئید، آزمایش ید رادیواکتیو و … تشخیص داده می‌شود. برای کنترل بیماری در تیروئید پرکار توصیه می‌گردد هر 3 ماه یکبار آزمایش‌ها تکرار شوند تا روند درمان به درستی طی گردد.

·         گره تیروئید

گره‌ تیروئید به برجستگی‌هایی که داخل و یا بر روی این غده به وجود می‌آیند و غالبا از خود تیروئید منشا می‌شود، اطلاق می‌گردد. این برجستگی‌ها می‌توانند گرد و یا بیضی باشند. این گره‌ها معمولأ بی‌خطر هستند و ارتباطی با کم کاری و پر کاری تیروئید ندارند.

این گره‌ها به قدری شایع هستند که تقریبا 6 درصد از زنان و 1.6 درصد از مردان به این عارضه دچار می‌شوند. گره تیروئید می‌تواند ناشی از وجود یک کیست حاوی مایع، یک تومور خوش خیم و یا درصد بسیار کمی یعنی حدود 5 درصد از موارد بدخیم باشد. وجود و ماهیت این گره‌ها توسط انجام سونوگرافی، نمونه‌برداری از گره، آزمایش خون و یا اسکن تیروئید توسط مواد رادیواکتیو مشخص می‌گردد.

چکاپ تیروئید در یک خانم توسط یک دکتر

علائم انواع بیماری‌های تیروئید

کم کاری و پر کاری تیروئید، هر کدام علائم مختص به خود را دارند که با توجه به این موضوع که ابتلا به تیروئید و جراحی بینی به صورت همزمان نیازمند بررسی‌ها و انجام مراقبت‌های خاص خود است، افراد متقاضی این عمل جراحی با آگاهی از این علائم می‌توانند احتمال ابتلای خود را به هر کدام از این بیماری‌ها بررسی نمایند.

یکی از تأثیرات متقابل تیروئید و عمل بینی، تاثیر داروی بیهوشی بر تیروئید است، بنابراین، تمام جزئیات اثرات متقابل این بیماری و جراحی بر هم، بایستی مدنظر قرار گیرد. لازم به ذکر است که در نهایت این افراد باید برای حصول اطمینان به پزشک متخصص و مجرب مراجعه نمایند.

علائم مربوط به کم‌ کاری تیروئید

در ابتدا علائم مربوط به کم کاری تیروئید که شایع‌ترین نوع بیماری تیروئید است را بررسی می‌کنیم. شدت ایجاد علائم در کم کاری تیروئید بسیار متفاوت است و بستگی به شخصی که به این بیماری مبتلا می‌شود، دارد.

امکان دارد فردی دچار کم کاری تیروئید شود؛ اما علامت خاصی در بدن وی ظاهر نگردد، اما فرد دیگری اکثر علائم را با شدت زیاد بروز دهد. اما در اکثر موارد به دلیل اینکه این بیماری به تدریج به وجود می‌آید علائم به صورت خفیف ظاهر می‌شوند و پس از مدتی با شدت گرفتن بیماری تشدید می‌شوند. احتمال ابتلا به این بیماری در مردها بیشتر از زنان است و با افزایش سن، رابطه‌ی مستقیمی دارد. در ادامه علائم ناشی از این بیماری را برمی‌شماریم:

  • خشک شدن پوست بدن
  • افزایش وزن یا عدم کم شدن وزن
  • خشک، نازک و شکننده شدن تار مو
  • ریزش ابرو
  • خشک و شکننده شدن ناخن
  • ضخیم شدن پوست بدن
  • تجربه احساس سرما
  • ایجاد تورم و پف غیر عادی در اطراف ناحیه چشم به خصوص در هنگام صبح
  • ابتلای فرد به کم خونی
  • یبوست
  • احساس تنگی نفس و خستگی بیش از حد پس از انجام فعالیت بدنی
  • کم اشتهایی
  • کاهش ضربان و انقباض عضله قلب
  • افزایش فشار خون و کلسترول به صورت خفیف
  • تضعیف عضلات تنفسی
  • خشن شدن صدا ناشی از تورم زبان و تارهای صوتی
  • ایجاد بی نظمی در قاعدگی
  • کند شدن حرکات و سستی بدن
  • افسردگی و احساساتی شدن بیش از حد
  • کاهش یا ازبین رفتن میل جنسی

علائم مربوط به پر کاری تیروئید

پرکاری تیروئید باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود. این تغییر علائمی را به دنبال دارد که باعث می‌شود ارتباطی دو طرفه مابین تیروئید و جراحی بینی ایجاد گردد. بنابراین، آگاهی از این بیماری پیش از انجام عمل بینی ضروری به نظر می‌رسد. در ادامه، علائم پرکاری تیروئید را برمی‌شماریم:

  • افزایش ضربان قلب به بازه‌ی 100 تا بیش از 120 بار در هر دقیقه
  • افزایش اشتها
  • کاهش وزن
  • اسهال
  • تغییر میل جنسی
  • ایجاد لرزش غیر ارادی در دست‌ها
  • ضعف عضلانی به ویژه در قسمت شانه‌ها، ران و لگن
  • احساس خستگی زیاد
  • عصبی شدن
  • برجسته شدن چشم‌ها
  • ریزش شدید مو
  • خارش پوست
  • ایجاد اختلال در خواب و ابتلا به بی‌خوابی
  • تعریق زیاد و گر گرفتگی بدن
  • عدم تحمل دمای زیاد
  • کاهش میزان خونریزی در دوران قاعدگی و یا افزایش فاصله بین دو دوره
  • بزرگ و برجسته شدن غده تیروئید
  • افزایش حجم سینه در آقایان
  • تحریک پذیری شدید و عصبی شدن
  • بی‌قراری و ضعف در تمرکز
  • اضطراب

این بیماری در صورت وخامت می‌تواند علائمی مانند سرگیجه، تنگی نفس، از دست دادن هوشیاری و تغییر زیاد در نظم ضربان قلب را به همراه داشته باشد که در این صورت احتیاج به مراقبت‌های پزشکی، بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.

علائم گره و سرطان تیروئید

گره‌های تیروئیدی اغلب اوقات، کوچک و بدون درد هستند؛ در گردن حس نمی‌شوند و علامت ظاهری ندارند. این گره‌ها گاهی نیز از ظاهر افراد و به صورت واضحی مشخص می‌شوند و برآمدگی‌هایی را در قسمتی که تیروئید در آن قرار گرفته است، ایجاد می‌کنند. زمان‌هایی که توسط گره تیروئید در ظاهر گردن تغییری ایجاد نشده باشد، به طور اتفاقی توسط معاینه‌ی پزشک و یا سونوگرافی مشخص می‌شوند.

نمایش محل درد ایجاد شده در زیر گلوی یک خانم ناشی از مشکل تیروئید

درمان بیماری‌های مربوط به تیروئید

درمان تیروئید کم کار

با توجه به اینکه زمانی که تیروئید دچار کم کاری می‌شود، به این معنی است که به مقدار مورد نیاز بدن، هورمون‌های مربوطه را ترشح نمی‌نماید، برای رفع این مشکل، هورمون تیروئید در روند درمان جایگزین می‌شود.

کمبود این هورمون‌ها توسط قرص‌هایی که اغلب خوراکی هستند، جبران می‌گردد. پس از شروع درمان حدودأ دو هفته زمان می‌برد تا بیمار بهبود را احساس کند و پس از چند ماه علائم به طور کامل برطرف می‌شوند. در طول درمان، فرد بیمار در فواصل مرتبی آزمایش می‌دهد تا روند بهبود و درمان کنترل گردد و مقدار مناسب داروی مصرفی مناسب هر شخص تعیین گردد.

·         درمان تیروئید پر کار

در درمان تیروئید هدف اصلی عادی‌سازی مقدار هورمون تیروئید است. در برخی موارد، به صلاح‌دید پزشک، درمان توسط داروهای ضد تیروئیدی صورت می‌گیرد. لازم به ذکر است مصرف این داروها بدون تجویز و نظارت پزشک می‌تواند عوارض خطرآفرینی برای فرد در پی داشته باشد.

شیوه‌ی درمان دیگری که در مواجهه با تیروئید پر کار اخذ می‌گردد، درمان با ید رادیواکتیو است که برای اغلب مبتلایان بزرگسال کاربرد دارد. در این شیوه سلول‌هایی که هورمون‌های اضافه را تولید می‌کنند، از بین ‌می‌برند. خشکی چشم و دهان، گلودرد و اختلال حس چشایی از عوارض این شیوه‌ی درمان است.

همچنین، در مواردی برای درمان تیروئید با توجه به وخامت بیماری و نظر پزشک معالج، عمل جراحی صورت می‌گیرد و طی آن بخش یا تمام غده تیروئید برداشته می‌شود.

·         درمان گره تیروئید

گره‌های تیروئید اگر خوش‌خیم باشند، در فاصله‌های تعیین‌شده توسط پزشک معاینه و کنترل می‌شوند تا در صورت تغییر به وضعیت وخیم، اقدامات لازم صورت بگیرد. با توجه به اندازه گره و نظر پزشک امکان دارد، داروی متناسب برای توقف رشد گره و یا کوچک شدن آن‌ها تجویز گردد. در مواردی گره نیاز به جراحی پیدا می‌کند که شامل موارد زیر می‌باشد:

  • با توجه به ادامه‌ی رشد گره امکان بدخیم شدن آن وجود داشته باشد.
  • گره بدخیم باشد و به سرطان تبدیل شود.
  • اندازه‌ی گره به میزانی باشد که زیبایی گردن را تحت‌الشعاع قرار دهد و به درخواست بیمار، تحت عمل قرار گیرد.
  • گره به قدری بزرگ باشد که باعث ایجاد فشار در گردن شود.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest

10 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ایرج
ایرج
2 سال قبل

سلام
آقای دکتر بنده سابقه تیروئید پرکار دارم که سه سال هست که قرص منی مازول ۵ استفاده میکنم الان تست TSH 0.01و T4 9.96 هست میخواستم جراحی بینی انجام بدم میخواستم ببینم از نظر شما مشکلی برای عمل ندارم

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  ایرج
2 سال قبل

سلام وقت بخیر
شما میبایست پیش از عمل جراحی آزمایشات لازم را انجام داده و با گرفتن تاییده از پزشک خود و همین طور پزشک متخصص زیبایی اقدام به عمل نمایید
شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های کلینیک تماس بگیرید
سعادت آباد 02126740054- جردن 02186084326

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس
2 سال قبل

باسلام من در قسمت تیروئیدم گره یا همون ندول یا کیست دارم نزدیک به ۲۰ سال هست تحت درمان هستم و قرص مصرف میکنم آیا میتونم جراحی بینی انجام بدم؟؟

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  کاربران ناشناس
2 سال قبل

سلام وقت بخیر
با گرفتن تاییده از پزشک خود و همچنین جراح زیبایی میتوانید عمل بینی را انجام دهید
شما میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان با شماره های کلینیک تماس بگیرید
سعادت آباد 02126740064- جردن 02186084326

فاطمیا
فاطمیا
2 سال قبل

سلام خسته نباشید، من پرکاری تیروییددارم ۴ماه قرص متی مازول روزی ۴تا میخورم tsh۰/۰۳هست میتونم عمل بینی انجام بدم

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  فاطمیا
2 سال قبل

سلام و احترام
ابتدا میبایست آزمایشات لازم را انجام دهید و سپس با تایید پزشک خود و فوق تخصص زیبایی اجازه انجام عمل به شما داده شود

نسیم عنبری
نسیم عنبری
3 سال قبل

سلام خسته نباشید من برای ترویید پرکار یک ساله تحت نظر هستم و دارو مصرف میکنم با توجه به اخرین ازمایشم دکتر غدد گفت ک دیگه مشکلی نداری بهتر شدی روزی یک عدد متی مازول میخورم بعد میخوام عمل بینی انجام بدم ایا میتونم خطری دارد یا ن

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  نسیم عنبری
3 سال قبل

با سلام
دوست عزیز اگر از متخصص غدد نامه داشته باشید که جراحی برای شما مشکلی پیش نمی آورد می توانید انجام دهید.

صبا سادات میری
صبا سادات میری
3 سال قبل

با سلام و خدا قوت
جناب آقای دکتر من 2 سال پیش جراحی غده تیرویید داشتم و جراح کلا غده تیرویید و برداشتن و در حال حاضر غده تیرویید ندارم و دارو مصرف میکنیم.میخواستم بدونم من الان میتونم جراحی بینی انجام بدم؟

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  صبا سادات میری
3 سال قبل

با سلام
دوست عزیز اگر تحت نظر متخصص غدد هستید و هرمون های شما نرمال است می توانید جراحی انجام دهید.

کلینیک دکتر نجف بیگی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، یکی از فعال‌ترین جراحان پلاستیک حال حاضر شهر تهران هستند. دوره پزشکی عمومی و تخصص خود را در دانگاه تهران و بیمارستان شهدای تجریش گذرانده‌اند و مقطع فوق

پست های محبوب

تماس با ما

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر