بهترین سن برای کاشت مو چه سنی است؟

دکتر آرش نجف بیگی

بهترین سن برای کاشت مو چه سنی است؟

از دست دادن موها یکی از حس‌های بد و نامناسب است که بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کنند. ریزش مو موجب می‌شود تا نگرانی، استرس و حس زیبا نبودن در فرد ایجاد شود. اکثر افرادی که درگیر ریزش مو هستند، تلاش‌های زیادی برای بازگرداندن موهای ازدست رفته می‌کنند؛ اما در بسیاری از مواقع تنها راه موفق، کاشت مو است. اطلاع از بهترین سن برای کاشت مو به شما کمک می کند تا هوشمندانه و به موقع در این خصوص اقدام کنید. عدم توجه به بهترین سن برای کاشت مو، ممکن است پروسه کاشت مو را ناموفق گرداند و همه چیز را به سوی شکست بکشاند.

پس اگر شما نیز کاندید کاشت مو هستید و می‌خواهید بهترین سن برای کاشت مو را کشف کنید و نکات مهم کاشت مو در سنین مختلف را بدانید، تا پایان همراه ما باشید!

ریزش مو از چه سنی شروع می‌شود؟

شرایط بدنی هر انسان متفاوت است. در بعضی افراد به دلایل ژنتیکی و موروثی، ریزش مو در سنین پایین‌تری آغاز می‌شود. در برخی افراد دیگر، ریزش مو در سنین بلوغ و تغییرات هورمونی آغاز می‌شود و تا سال‌ها ادامه پیدا می‌کند. به همین دلیل نمی‌توان سن مشخصی را بیان کرد. بیماری‌هایی که موجب ریزش مو می‌شود، مثل آندروژنیک و آلوپسی، در هر سنی بروز می‌کند و نمی‌توان سن مشخصی را برای آن درنظر گرفت؛ تعداد افرادی که در سن 30 سالگی دچار ریزش مو می‌شوند، 25% و درصد افرادی که در 50 سالگی دچار ریزش مو می‌شوند، 50% است! در واقع، نیمی از جمعیت افراد 50 ساله دچار ریزش مو هستند. پس نمی‌توان سن مشخصی را درنظر گرفت؛ چرا که این بررسی به صورت فرد به فرد، متفاوت است و باید مطابق با همین پارامترهای مطرح، در مورد هر شخص تصمیم گیری کرد.

کاندید مناسب برای انجام عمل زیبایی پیوند مو

یکی از ضروری‌ترین موضوعاتی که باید مورد بررسی قرار دهید، کاندید بودن یا نبودن برای کاشت مو است. شما باید بدانید که آیا واقعا کاشت مو روشی مناسب برای شما است؟ آیا احتیاجی به تحقیق بیشتر دارید؟ آیا باید زمان بیشتری منتظر بمانید؟ برای پاسخ به تمامی این سوالات، بهتر است با افراد کاندید کاشت مو آشنا شوید. بررسی این بخش به شما دید مطلوبی می‌دهد تا بدانید آیا واقعا کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید یا خیر.

  • افرادی که در بهترین سن برای کاشت مو هستند؛ بازه سنی 25 الی 30 سال.
  • افرادی که سابقه بیماری دیابت و فشار خون ندارند.
  • افرادی که سابقه طاسی کامل سر در خانواده ندارند.
  • افرادی که از سلامت جسمی خوبی برخوردارند.
  • افرادی که دارای بانک موی قوی هستند.
  • افرادی که از کاشت مو انتظارات واقع بینانه دارند.
  • افرادی که علت اصلی ریزش مو آن‌ها مشخص شده و دوره درمانشان تکمیل است.

مقاله بررسی بهترین زمان رنگ کردن موها پس از کاشت مو را از دست ندهید.

بر چه اساس می‌توان وضعیت بانک مو را پیش بینی کرد؟

همان‌طور که می‌دانید، کاشت مو با استفاده از موهای موجود در بانک مو انجام می‌شود. در واقع، پزشک متخصص از ناحیه‌ای که دارای موهای مقاوم است، برداشت می‌کند و پس از آماده سازی، کاشت مو در محل جدید را انجام می‌دهد. به همین دلیل باید موهای موجود در بانک مو قوی باشند و در محل موهای تثبیت شده قرار داشته باشند. بررسی این موضوع نیازمند توجه به برخی نکات است که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

1- بررسی الگوی ریزش مو

یکی از مهم‌ترین پارامترهای تعیین کننده در بهترین سن برای کاشت مو، بررسی الگو ریزش مو است. در هر فرد این الگو متفاوت است. عواملی مثل ژنتیک، سبک زندگی و سن و سال می‌تواند بر روی الگو ریزش مو اثرگذار باشد. زمانی که فردی دچار الگوی ریزش در ناحیه بالایی سر است، بدیهی است که باید تا زمان تثبیت این ریزش منتظر بمانید و شرایط را بررسی کنید.

عدم توجه به این موضوع موجب می‌شود تا از موهای سست برای پیوند مو استفاده شود. قطعا نتیجه چنین اقدامی هیچ چیزی غیر از شکست پروژه کاشت مو نیست. پس سعی کنید صبور باشید تا پزشک متخصص بهترین تصمیم را بگیرد.

2- شروع سن ریزش مو

پارامتر مهم دیگر، شروع سن ریزش مو است. زمانی که سن ریزش مو در فردی بسیار پایین است و در سنین جوانی آغاز می‌شود، قطعا طاسی مو شدیدتر خواهد بود. ریزش مو در سنین پایین‌تر موجب می‌شود تا خط رویش کم کم به عقب رفته و ناحیه بانک مو نیز ضعیف‌تر شود. در این شرایط اگر منتظر شرایط تثبیت بمانید و هیچ اقدامی برای توقف ریزش مو و تقویت بانک مو انجام ندهید، قطعا دچار مشکل در کاشت مو خواهید شد؛ چرا که برداشت از بانک مو موجب کم پشتی آن می‌شود و گستردگی محل کاشت نیز، نیازمند برداشت زیاد از بانک مو است.

بدون درنظر گرفتن بهترین سن برای کاشت مو

برای آشنایی با فولیکول مو این مقاله را مطالعه نمایید.

3- سبک زندگی

شاید برایتان جالب باشد که سبک زندگی افراد می‌تواند تا حد زیادی در میزان ریزش مو اثرگذار باشد. سبک زندگی شما تعیین می‌کند که تا چه اندازه بهداشت، مراقبت و محافظت از موها انجام می‌شود. فردی که در شغل آشپزخانه‌ای فعالیت می‌کند و زمان زیادی را در تهویه نامناسب، چربی غذاها، حرارت بالا و موارد این‌چنینی را می‌گذراند، قطعا شرایط خوبی برای مراقبت از موهای خود ندارد.

فردی که در بخشی شیمیایی فعالیت می‌کند که گازهای نامناسبی در هوا موجود است و هیچ پوششی برای مراقبت از موها ندارد، قطعا دچار آسیب از ناحیه مو خواهد شد.

این افراد بانک مو ضعیفی دارند و اگر سبک زندگی خودشان را تغییر ندهند، حتی کاشت مو نیز نمی‌تواند انتظارات مدنظر آن‌ها را برآورده کند؛ چرا که بانک مو ضعیف، عدم مراقبت از موهای کاشته شده و ضعیف بودن احتمال موفقیت در کاشت، موجب می‌شود تا شرایط خوبی را تجربه نکنند.

4- ریزش موی هورمونی

برخی افراد به دلایل هورمونی دچار ریزش مو می‌شوند. در این شرایط بانک مو هر روز ضعیف‌تر می‌شود؛ چرا که درمان مناسبی انجام نشده است. اگر فردی قصد کاشت مو داشته باشد، باید نسبت به توقف ریزش مو هورمونی اقدام کند و درمان‌های لازم آن را پیگیری کند تا فولیکول‌های مو دچار مرگ نشوند. به همین دلیل برای تعیین بهترین سن برای کاشت مو، بهتر است بررسی هورمونی در فرد انجام شود تا بدانید آیا ریزش مو هورمونی موجب ازبین رفتن موهای بانک مو می‌شود یا نه. اطلاع از این موضوع موجب می‌شود تا بدون هیچ خطری از بانک مو برداشت کنید و نگران ازبین رفتن فولیکول‌های مو به دلایل هورمونی نباشید.

برای مقایسه کامل کاشت مو بهتر است یا پروتز مو این مقاله را مطالعه نمایید.

بررسی سن مناسب کاشت مو

همان‌طور که پیش‌تر بررسی شد، شناخت بهترین سن برای کاشت مو موجب می‌شود تا شانس موفقیت کاشت مو در شما افزایش پیدا کند. برای مثال، وقتی بدون بررسی الگو ریزش مو و پیش‌بینی آن تصمیم به کاشت مو در سنین زیر 25 سال می‌گیرید، باید ریسک ریزش بر اثر تمام مواردی که اشاره شد را به جان بخرید؛ چرا که ریسک ازدست رفتن موهای بانک مو در همان محل و موهای بانک مو منتقل شده به محل جدید بسیار زیاد است.

از سوی دیگر، تغذیه موها و خونرسانی مطلوب به آن نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. شما باید بدانید که خونرسانی مطلوب به موها در سنین بالای 40 یا 50 چندان موفقیت آمیز نیست. پس این سنین اصلا مناسب کاشت مو نیستند و نمی‌تواند بهترین سن برای کاشت مو باشد. اما در سنین پایین‌تر می‌توان امیدوار بود که مواد مغذی موردنیاز موهای پیوند خورده، به خوبی از طریق خونرسانی تامین می‌شود و کاشت موی موفقیت آمیزی حاصل می‌گردد.

یادتان باشد که مشخص کردن بهترین سن برای کاشت مو در هر فرد متفاوت است.

برای ارتباط با مشاوران کلینیک دکتر نجف بیگی ویک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

کلینیک جردن : ۰۲۱۸۶۰۸۱۸۷۵کلینیک سعادت : ۰۲۱۲۶۷۴۰۰۶۴

زمان مناسب برای کاشت مو چه هنگام است؟

اگر کاندید مناسبی برای کاشت مو باشید، باید بهترین سن برای کاشت مو را بشناسید. شما باید بدانید که اقدام برای کاشت مو، در چه سن و سالی بهترین اثربخشی و نتیجه را خواهد داشت؟ زمان مناسب برای کاشت مو، زمانی است که فرد ریزش مو کاملی را تجربه کرده است و این ریزش به طور کامل متوقف شده است.

توجه داشته باشید، این توصیه به معنای انتظار برای ریزش کامل مو نیست. بلکه شما در پروسه ریزش مو باید تحت نظر پزشک متخصص باشید تا علت اصلی ریزش مو کشف شود و درمان مطابق با همان علت، شروع گردد. در این شرایط قطعا درمان ریزش مو به خوبی انجام می‌شود و مرحله تقویت موهای موردنیاز در بانک مو نیز دنبال می‌گردد. پس از به نتیجه رسیدن تمامی این کارها، می‌توان گفت که بهترین سن برای کاشت مو دقیقا در همین نقطه است. سعی کنید سنین زیر 40 سال و بالای 28 سال را برای کاشت مو انتخاب کنید تا بهترین نتیجه از آن حاصل شود.

راهکار درمان ریزش مو در سنین قبل از 20 سالگی چیست؟

زمانی که فرد در سنین کم‌تر از 20 سال دچار ریزش مو می‌شود، باید توسط پزشک متخصص تحت معاینه بالینی قرار گیرد. پزشک با بررسی احتمال اختلالات هورمونی، ریزش موی عصبی، کمبود مواد مغذی در بدن یا حتی وجود قارچ و انگل در سطح پوست سر، ریزش مو را درمان می‌کند. تجویز داروهایی مثل فیناستراید و محلول موضعی ماینوکسیدیل در برخی مواقع درمان موفقی است.

درنظر داشته باشید استفاده از درمان‌های دارویی برای تامین مواد مغذی یا بهبود عملکرد هورمون‌ها مثل قرص اسپیرونولاکتون نیز، موفقیت آمیز است. استفاده از چنین درمان هایی بدون تجویز و تشخیص پزشک ممنوع است. یادتان باشد که شامپو مناسب، کاهش شست و شوی موها، عدم استفاده از شانه و حرارت بالا پس از استحمام بر روی موهای خیس و همچنین خونرسانی مطلوب با ماساژ سر، می‌تواند اقدامات مطلوبی برای بهبود ریزش مو باشد.

مقاله علت بی حسی سر بعد از کاشت مو را از دست ندهید.

راهکار درمان ریزش مو در سنین بالای 20 سالگی چیست؟

در سنین بالای 20 سال، فرم به ثبات نسبی رد هورمون‌ها رسیده و دوران پیچیده بلوغ پشت سر گذاشته شده است. ریزش مو در این سنین به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که پزشک برای شناسایی علل اصلی، چند راه بیشتر ندارد. بررسی بخشی از پوست سر برای وجود انگل‌های پوستی یا قارچ‌ها، یکی از راه‌کارهای مفید در تشخیص است. راه دیگر، انجام آزمایش خون و بررسی مواد مغذی، ویتامین‌ها و همچنین هورمون‌ها است. با این اقدام پزشک می‌تواند سوابق احتمالی برخی بیماری‌ها را بررسی کند تا تشخیص دقیق‌ترین انجام شود و درمان نیز، به خوبی دنبال گردد. در ادامه به راه‌کارهای درمانی رایج می‌پردازیم.

1- درمان دارویی موضعی جهت رفع ریزش موها

یکی از بهترین روش‌های درمانی برای رساندن مواد مغذی و همچنین تنظیم شرایط مناسب در پوست سر، استفاده از درمان‌های دارویی موضعی است. برای مثال محلول ماینوکسیدیل یکی از رایج‌ترین محلول‌های درمانی است که باید به صورت موضعی در کف سر استفاده شود. استفاده از این مدل محلول‌ها اگر طبق توصیه پزشک متخصص باشد، می‌تواند موجب کاهش ریزش مو و توقف آن گردد. گاهی رشد موها نیز، تا حدود 14% اتفاق می‌افتد که بسیار خوشحال کننده است.

2- درمان دارویی خوراکی برای ریزش مو

استفاده از داروهای خوراکی خاص که دارای تاییدیه FDA هستند، می‌توانند روند کاهش ریزش مو را کنترل کنند. تجویز این داروها باید براساس تشخیص سن مناسب برای اینکارانجام شود؛ چرا که افراد در همان سنین به بهترین شکل پاسخ‌گویی دارویی دارند، اما درنظر داشته باشید که طبق توصیه پزشک و تشخیص وی، هر زمان داروی خوراکی برای کاهش ریزش مو پیشنهاد شود، الزام به مصرف آن وجود دارد.

3- مزوتراپی مو

یکی از راه‌کارهای بهبود ریزش مو، مزوتراپی است. در این روش از کوکتل‌های تقویت کننده ریشه مو جهت تحریک رشد مو استفاده می‌شود. تزریق این کوکتل‌ها موجب جذب با مقادیر بالا خواهد شد و نتیجه عالی آن قابل مشاهده است.

4- پی آر پی مو

استفاده از تکنیک پلاسمای غنی از پلاکت، می‌تواند تمام مواد مغذی موردنیاز موها را جبران کند. این روش تاحدی مطلوب است که حتی برای کاشت مو نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد تا بانک موی فرد کاندید کاشت، تقویت شود. این روش طبق نظر و توصیه پزشک انجام می‌شود و نتایج آن معمولا رضایت بخش است.

5- کاشت مو

یکی از تکنیک‌هایی که به عنوان مرحله‌ای پس از بهبود ریزش مو از آن کمک گرفته می‌شود، کاشت مو است. در این روش فرد باید دوره درمان ریزش مو را کامل کرده باشد و از تقویت موهای موجود در بانک مو، اطمینان حاصل کند. تنها در چنین شرایطی طبق توصیه پزشک متخصص می‌توانید پروسه کاشت مو را آغاز کنید. کاشت مو روش‌های مختلفی دارد که می‌توانید براساس میزان تراکم مو مدنظر، میزان محدودیت‌های مالی و پارامترهای مختلف دیگر، بهترین روش را برای خودتان انتخاب کنید. یادتان باشد که بهترین سن برای کاشت مو توسط پزشک مشخص می‌شود.

مقاله آیا نتایج کاشت مو دائمی است؟ را از دست ندهید.

کمترین سن برای کاشت مو چند سال است؟

از سنین بالای 18 سال می‌توان کاشت مو را انجام داد؛ اما طبق پارامترهای بررسی شده در همین مقاله، بهتر است برای کاشت مو کمی صبر کنید تا الگو ریزش مو مشخص شود و بانک مو قوی پیش بینی گردد.

اهمیت نقش سن در موفقیت کاشت چقدر است؟

همان‌طور که می‌دانید کشف بهترین سن برای کاشت مو اهمیت زیادی دارد؛ چرا که سن افراد مشخص می‌کند که پروسه ریزش مو آن‌ها در چه شرایطی است؟ آیا بانک مو مطلوبی خواهند داشت یا موها بعد از کاشت دچار ریزش می‌شوند؟ برای پاسخ به این سوالات باید سن افراد را درنظر گرفت. موفقیت در کاشت، ارتباط مستقیمی با سن افراد دارد. این سن در هر فرد باتوجه به شرایط خاص زندگی و بدنی، متفاوت است.

آیا کاشت مو در سنین بالای 50 سال ناموفق است؟

معمولا در این سنین، بدن قابلیت‌هایی مثل ترمیم، رشد مو و تقویت آن‌ها را کاهش می‌دهد. به همین دلیل، سرعت بهبودی زخم‌ها کاهش پیدا می‌کنند و فولیکول‌های مو ضعیف می‌شوند. همان‌طور که در بالا بررسی شد، 50% افراد بالای 50 سال دچار ریزش مو هستند. طبیعی است که در این سن فولیکول‌های مو دچار ضعف می‌شوند و نمی‌توان نتیجه خوبی از کاشت مو چنین فولیکول‌های ضعیفی مشاهده کرد؛ اما باز هم شرایط در هر فرد متفاوت است. شاید بعد از بررسی‌های لازم، نظر پزشک نسبت به کاشت مو در این سن نیز مثبت باشد.

آیا کاشت مو در سنین پایین 25 سال نتیجه خوبی دارد؟

معمولا سنین کم، تاثیر بلوغ و اختلالات هورمونی را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر، عدم امکان پیش‌بینی دقیق الگو ریزش مو و سرنوشت بانک مو در این افراد، موجب می‌شود تا خطای بالایی ایجاد گردد. به همین دلیل، توصیه می‌شود برای قرار گرفتن در بهترین سن برای کاشت مو، حتما صبور باشید و طبق توصیه پزشک متخصص و قابل اعتماد عمل کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

کلینیک دکتر نجف بیگی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، یکی از فعال‌ترین جراحان پلاستیک حال حاضر شهر تهران هستند. دوره پزشکی عمومی و تخصص خود را در دانگاه تهران و بیمارستان شهدای تجریش گذرانده‌اند و مقطع فوق

پست های محبوب

تماس با ما

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

برای مشاوره رایگان کلیک کنید
شماره تماس شعبه جردن: 02191009402 شماره تماس شعبه سعادت آباد: 02126740054 شماره تماس شعبه الهیه: 09128434116