آیا موهای سر خود را به طور کامل از دست دادهاید و بانک موی شما ضعیف شده است؟ خوشبختانه جایی برای نگرانی وجود ندارد. با پیشرفت علم امروزه امکان کاشت مو برای افرادی که هیچ مویی روی سر خود ندارند نیز فراهم شده است. این موها میتوانند ظاهر کاملا طبیعی و غیرقابل تشخیص داشته باشند. این روشها موهایی با تراکم بالا و ظاهری زیبا برای شما به همراه میاورند. در این مقاله به بررسی کاشت مو با بانک موی ضعیف و انواع روشهای آن میپردازیم.
در این مقاله با مطالب زیر آشنا میشوید:
- بانک مو چیست؟
- چرا کیفیت بانک مو در کاشت مو مهم است؟
- ناحیه برداشت مو چگونه تعیین میشود؟
- بانک موی ضعیف در عمل کاشت مو
- ترکیب روش FUT و FIT برای بانک موی ضعیف
- کاشت مو به روش BHT
- بانک موی مناسب برای روش BHT
- ویژگیهای روش BHT برای کاشت مو با بانک موی ضعیف
- معایب کاشت مو به روش BHT
- کاشت مو به روش HRP
- مزایای استفاده از روش HRP
- جمعبندی
بانک مو چیست؟
در عمل جراحی کاشت مو، به ناحیهای که فولیکولهای موی سالم از آن برداشت میشود، بانک مو گفته میشود. مناسبترین و پرکاربردترین منطقه برداشت مو، پشت سر بیمار است. از کنارههای سر نیز میتوان به عنوان بانک مو استفاده کرد. در صورتی که این قسمتها موی کافی یا مناسب نداشته باشند از موی قسمتهای مختلف بدن نیز میتوان به عنوان محل برداشت استفاده کرد. تار موی برداشت شده لزوما باید از بدن خود فرد گرفته شود و نمیتوان موی سر یا بدن شخص دیگری استفاده کرد. اگر موی پشت سر یا نواحی دو طرف سر کافی نباشد، پزشک ابتدا از ریش و سپس از سایر نواحی برای پیوند استفاده میکند. البته کیفیت این پیوندها به اندازه استفاده از موی پشت سر نخواهد بود.
چرا کیفیت بانک مو در کاشت مو مهم است؟
تراکم مو و کیفیت مو در منطقه اهداکننده برای انجام موفقیت آمیز عمل کاشت مو بسیار مهم است. تعداد فولیکولهای گرفته شده از بانک مو برای تراکم مناسب موها بسیار مهم است. کاشت مو با بانک موی ضعیف میتواند منجر به ریزش موهای پیوند شده شود. علاوه بر این، حتی اگر موها ریزش نداشته باشند، به این دلیل که موها تراکم کمی پیدا خواهند کرد معمولا بیمار را راضی نمیکند. به همین دلیل در صورت ضعیف بودن بانک مو پزشکان توصیه میکنند که از روشهای جایگزین استفاده کنید.
کیفیت ناحیه اهداکننده بر نتیجه عمل کاشت مو تاثیر زیادی میگذارد و انتخاب مناسب آن بسیار مهم است.
حتی اگر به یک کلینیک معروف کاشت مو مراجعه کنید، در صورتی که ناحیه اهداکننده شما نادرست باشد، به نتایج دلخواه نخواهید رسید. این باعث میشود که علیرغم هزینه کردن تراکم موی خوبی نیز به دست نیاورید.
در نتیجه، ناحیه اهداکننده در تصمیم گیری برای نتیجه عمل کاشت مو بسیار مهم است.
ناحیه برداشت مو چگونه تعیین میشود؟
برای انتخاب ناحیه برداشت مو، اندازه ناحیه اهداکننده، تعداد فولیکولهای مو در ناحیه و کیفیت تارهای مو بررسی میشود. نواحی با فولیکولهای کمتر از حد لازم به عنوان بانک موی مناسب شناخته نمیشوند. افرادی که دارای نازک و کمپشت هستند به فولیکولهای بیشتری نیاز دارند تا موهایشان پرپشتتر به نظر برسد. به همین دلیل، افرادی که دارای موهای ضخیمتری هستند، به فولیکولهای موی کمتری برای پیوند نیاز دارند. بنابراین ساختار مو مستقیما بر انتخاب محل برداشت مو تاثیرگذار خواهد بود. تراکم موها بر اساس تعداد فولیکولهای کاشته شده در هر سانتیمتر مربع تعیین میشود. به همین دلیل کاشت مو با بانک موی ضعیف نمیتواند تراکم لازم را ایجاد کند.
با تکنیک اسکالپ موی سر بیشتر آشنا شوید.
بانک موی ضعیف در عمل کاشت مو
اگر افراد با تاسی بسیار زیاد یا موی پشت سر ناکافی برای کاشت مو مراجعه کنند نمیتوان از بانک موی سر برای آنها استفاده کرد.
اگر موی شقیقهها در دسترس نباشد پزشک برای ترمیم مو روشهای زیر را پیشنهاد میکند:
- ترکیب روش FUT و FIT
- کاشت مو به روش BHT
- کاشت مو به روش HRP
در ادامه مقاله به معرفی بیشتر هر کدام از این روشها میپردازیم.
ترکیب روش FUT و FIT برای بانک موی ضعیف
هر دو روش کاشت موی FIT و FUT برای کسانی استفاده میشود که ذخیره کافی در بانک موی خود دارند. اما در صورتی که بانک مو تا حدی ضعیف باشد میتوان از ترکیب این دو روش برای کاشت مو استفاده کرد. روش FUT بدین صورت است که ناحیه از پوست سر شما که دارای فولیکولهای مو است برش داده میشود و به ناحیه جلوی سر پیوند زده میشود. روش FIT نیز به معنای استخراج تک تک گرافتهای موی قوی و کاشت مجدد آن در ناحیه مورد نظر است.
حال اگر بانک موی شما تا حدی ضعیف باشد ممکن است پزشک ابتدا با روش FIT هر تعداد موی قوی که ممکن است را از بانک موی شما برداشت کرده و در قسمت جلوی سر بکارد و پس از طی دوره نقاهت موهای ضعیفتر را به روش FUT به ناحیه جلوی سر پیوند بزند. البته میزان موفقیت این روش کاملا به این بستگی دارد که بانک موی شما چقدر ضعیف باشد و در صورتی که ذخیره موهای مناسب شما خیلی کم باشد این روش مناسب نیست.
برای ارتباط با مشاوران کلینیک دکتر نجف بیگی ویک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
کاشت مو به روش BHT
در چنین حالتی ممکن است پزشک توصیه کند که تارهای موی لازم از ریش، سینه، شانه، پا یا بازوها برداشته شود. ممکن است در این روش از چند ناحیه مختلف بدن شما برای برداشت مو استفاده شود.
ساختار فولیکولهای موی گرفته شده از بدن با ساختار موی روی پوست سر ما متفاوت است. به همین دلیل در اولین دورههای بعد از عمل کاشت، تغییری در ساختار ریشه مو ایجاد نمیشود و آن را حفظ میکند. اما چند سال پس از کاشت، ساختار خود را تغییر داده و با محیط جدید خود سازگار میشود.
قبل از انجام عمل، مناسبترین ناحیه برای برداشت مو تعیین میشود. این فرآیند در نتیجه بررسی مو، کیفیت ریشه، سرعت جذب و آزمایشهای مشابه انجام میشود.
در مرحله بعد بیحسی موضعی در منطقه برداشت مو اعمال میشود و گرافتهای مو از پوست سر برداشته میشوند. این فرآیند توسط میکروموتور یا پانچ دستی انجام میشود. از آنجایی که ریشههای استخراج شده متفاوت است، باید توزیع بسیار مناسبی روی سر انجام شود؛ زیرا تعداد و ضخامت گرافتهای گرفته شده به میزان دلخواه نیست.
بانک موی مناسب برای روش BHT
همانطور که قبلا گفته شد، کنارهها و پشت سر معمولا به عنوان محل برداشت مو استفاده میشوند زیرا مو در این مکانها به سرعت رشد میکند. نواحی دیگر، پس از بررسی کیفیت موهای آن میتوانند به عنوان ناحیه اهداکننده استفاده شوند. این نواحی عمدتا شامل موارد زیر هستند:
- مویریش: موهای ریش از آنجایی که متراکم هستند یک ناحیه اهداکننده مناسب هستند و سرعت رشد آنها نیز بیشتر از سایر موهای بدن است.
- موی سینه: ویژگیهای متمایز موی سینه آن را برای ترمیم خط مو مناسب میکند.
- ناحیه اهداکننده در زنان: از آنجایی که موی بدن زنان عمدتا نازک است فقط موی سر به عنوان محل اهداکننده قابل استفاده است.
ویژگیهای روش BHT برای کاشت مو با بانک موی ضعیف
موهای بدن نباید به طور منظم و در کنار هم روی سر فرد کاشته شوند؛ بلکه باید به صورت ترکیبی بین موهای سر کاشته شوند. این به این دلیل است که موهای بدن در مقایسه با موهای سر دارای چرخه رشد کوتاهی هستند که باعث میشود موهای بدن نسبت به موهای سر برای کاشت کمتر مطلوب باشند. هر موی سر بین یک تا شش سال رشد میکند و سپس به مدت چهار تا شش هفته به مرحله استراحت خود میروند که در آن فولیکول مو قبل از شروع چرخه رشد دیگر و رشد موهای دیگر میریزد.
از طرف دیگر موهای بدن چرخه رشد کاملا متفاوتی دارند که شامل فاز رشد بسیار کوتاهتر و فاز استراحت طولانیتر است. به عبارت دیگر، بسیاری از فولیکولهای موی بدن که پیوند میزنید، بیشتر عمرشان در مرحله استراحت باقی میمانند و تنها کسری از آنها رشد میکنند و در هر دوره زمانی مشخص دیده میشوند. بنابراین شما در حال پیوند فولیکولهای مویی هستید که میدانید تعداد زیادی از آنها در هر دوره زمانی مشخص دیده نمیشوند. با این حال، کاشت موی بدن برای افرادی که هیچ جایگزینی ندارند مانند بانک موی ضعیف، کیفیت نامطلوب مو یا نواحی اهداکننده با جای زخم قابل توجه که برداشت مو را دشوار میکند، مناسب است.
معایب کاشت مو به روش BHT
اگرچه کاشت مو به روش BHT میتواند مشکل افرادی که موی کافی پشت سر خود ندارند را برطرف کند، اما معایبی نیز دارد که به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
ضخیم بودن موی بدن
به طور معمول موی بدن ضخیمتر از موی سر است. این باعث میشود که حالت دوگانهای بین موهای سر شما ایجاد شود.
عدم تناسب سرعت رشد
همانطور که اشاره شد موهای بدن با سرعت بسیار کمتری رشد میکنند و این عدم هماهنگی میتواند باعث بروز مشکلاتی برای شما شود.
تفاوت رنگ
موی سر و بدن لزوما کاملا همرنگ نیستند و ممکن است موهای بدن قدری روشنتر یا تیرهتر باشند که باعث اختلاف رنگ با موهای موجود در سر شود.
مقاله همه چیز درباره ترمیم مو HRP را از دست ندهید.
کاشت مو به روش HRP
در این روش فرد یک پروتز کامل از موی طبیعی روی سر خود دریافت میکند. این روش برای کسانی که به علل ژنتیکی یا شیمی درمانی موی سر خود را به صورت کامل از دست دادهاند میتواند مفید واقع شود.
این روش شامل یک عمل جراحی نیست و نیازی به برش یا زخم ندارد. برای اجرای این تکنیک در یک جلسه پزشک ابعاد سر شما و جنس و رنگ موی شما را بررسی میکند و سپس موهایی نزدیک به ویژگیهای موهای شما تهیه میکند و روی یک پروتز میکارد. در مرحله نهایی این پروتز روی سر شما نصب میشود. این موها در واقع به سر شما پیوند نمیخورند و شبیه یک کلاه گیس دائمی و با موهای طبیعی عمل میکند.
اگرچه این موها طبیعی هستند اما چون ریشه ندارند قابلیت رشد کردن ندارند و نیازی به اصلاح نیز پیدا نمیکنند. این موها ظاهر کاملا عادی دارند و قبل تشخیص نیستند.
مزایای استفاده از روش HRP
کاشت مو با بانک موی ضعیف در صورتی که با روش HRP انجام شود میتواند مزایای زیر را برای شما به همراه داشته باشد:
- عدم نیاز به جراحی و ایجاد زخم و درد
- ایجاد ظاهر کاملا طبیعی
- استفاده از الیاف موی طبیعی
- قابلیت شستشو
- قابلیت آرایش، سشوار زدن، اسپری و اتوی مو
- قیمت ارزانتر نسبت به روشهای جراحی
این موها به طور معمول حدود ۲.۵ سال روی سر شما باقی میماند و بعد از آن با کاهش تراکم روبرو خواهید شد و نیاز به ترمیم مجدد دارد. این روش به خصوص برای کسانی که در اثر شیمی درمانی موهای بدن خود را نیز از دست دادهاند بسیار مناسب و کارآمد است.
پیشنهاد می شود مقاله استفاده از کلاه مناسب بعد از کاشت مو را مطالعه نمایید.
جمعبندی
بسیاری از افراد هستند که تمایل دارند موهای از دست داده خود را ترمیم کنند اما به دلیل ضعیف بودن بانک مو با مشکل مواجه هستند. خوشبختانه روشهایی برای کاشت مو برای این افراد نیز وجود دارد. بانک مو در واقع به ناحیهای از سر گفته میشود که موهای قوی و مناسبی برای برداشت و پیوند دارد. این ناحیه عموما شامل پشت و دو طرف سر میشود. اگر فردی به دلیل بیماری یا سالمندی این موها را نیز از دست داده باشد میتواند از روشهای جایگزین استفاده کند.
ممکن است با استفاده ترکیبی از دو روش FUT و FIT بتوان تا حدی این مشکل را برطرف کرد. اما اگر ریزش مو شدید باشد باید از روشهای دیگری مثل BHT استفاده کرد. این روش شامل برداشت مو از بدن و پیوند به ناحیه جلوی سر است. در این روش میتوان از موهای ریش، سینه یا پا استفاده کرد. البته از معایب این روش این است که جنس، ضخامت و سرعت رشد موهای بدن با موی سر تفاوت دارد.
برای کاشت مو با بانک موی ضعیف میتوان از روش HRP نیز استفاده کرد. این روش شامل ساخت پروتزی از موهای طبیعی و قرار دادن آن روی سر است. این موها رشد نمیکنند اما ظاهر طبیعی دارند. در این مقاله به بررسی روشهای ترمیم مو با بانک موی ضعیف پرداختیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به سایر مقالات ما سر بزنید.
منبع : realself
بله این موها دائمی هستند و مثل موهای دیگر شما خواهند بود. اما در اثر افزایش سن ممکن است با کاهش تراکم مواجه شوید.
از نور خورشید و برخورد حمام دوری کنید، موهای خود را لمس نکنید و مراقبت وارد نشدن فشار و ضربه به آنها باشید و تغذیه مناسب داشته باشید.
به هیچ وجه. سیستم ایمنی شما در مقابل موی دیگران واکنش میدهد و پیوند را پس میزند.