انواع لیفت لب ها روشهای جراحی هستند که سعی در برجسته سازی لبها دارند. لبها تاثیر عمیقی بر زیبایی چهره میگذارند و در عین حال، همراه با افزایش سن بیش از هر عضو دیگری در صورت، اسیر افتادگی میشوند. افتادگی لب ها یک عارضه طبیعی است که احتمالا هر کسی در گذر زمان آن را تجربه خواهد کرد. در این بین، برای برجسته سازی لب، برخی روشهای موقت اعم از تزریق انواع ژل و یا ایمپلنتهای لب مطرح هستند.
روشهایی که همگی با عوارض گاهاً سنگینی همراه هستند؛ اما جراحیهایی که در انواع لیفت لب ها صورت میگیرد، قرار است به شکل دائمی و ماندگار همراه چهره جدید افراد بماند.
همه زیبایی چهره در حضور لبهایی است که در لحظه لبخند زدن اندکی از دندانها را نشان میدهند؛ اما لبهایی که افتاده هستند و یا فاصله زیادی میان لب بالایی تا بینی وجود دارد، نمیتوانند این تأثیر جذاب در زیبایی چهره را نمایان سازنند. در انواع لیفت لب ها با روشهای جراحی زیبایی همراه هستیم که قصد دارند موقعیت بخش بالایی لب را بالاتر برده و آن را در فضایی نزدیکتر به بینی قرار دهند. به این ترتیب، از چهرهای جوانتر و زیباتر که حالا لبخندهای دلنشینتری دارد، برخوردار هستیم.
انواع لیفت لب مناسب چه کسانی است؟
هر کسی دوست دارد تا از چهرهای زیبا و جذاب بهرهمند باشد. به یقین، لبها از مهمترین عناصر صورت هستند که در خلق این زیبایی تاثیر میگذارند. یک لب زیبا، خطوط مشخص و برجستهای دارد. به شکلی که فرم زیبا و صورتیرنگ آن کاملاً از دیگر اجزای صورت قابل تشخیص است؛ اما این لبهای جوان و زیبا همیشه همراه ما نمیمانند. گذر عمر، اصلیترین تهدید در زیبایی چهره است و تاثیر عمیق آن بر زیبایی لبها، بیش از هر عضو دیگر چهره نمایان است.
بالا رفتن سن باعث میشود تا پوست قابلیت ارتجاعی خود را از دست بدهد. این یک واقعیت اجتناب ناپذیر است. ممکن است در برخی از افراد بسیار کمرنگ و در برخی دیگر بسیار به چشم بیاید.
به هر صورت، پوستی که ساختار منسجم و ارتجاعی خود را ندارد، به مرور زمان شل شده، دیگر نمی تواند فرم ایدهآل و زیبای خود را حفظ کند. این پوست شل شده به وضوح تمام فرم زیبای صورت را تخریب میکند.
در این بین، لبهایی که در پایینترین بخش صورت قرار دارند، بیش از هر عضو دیگری تحت تاثیر افتادگی پوست قرار گرفته، ممکن است فرم زیبای خود را از دست بدهند. در این حالت، شاهد از بین رفتن مرز سرخ لبها هستیم. تا جاییکه فاصله زیادی میان لب بالایی و بینی ایجاد شده و یا اینکه گوشههای لب به حالتی افتاده قرار میگیرند.
تقریباً تمام کسانی که علاقه به انجام انواع لیفت لب ها دارند، از طول زیاد لب بالایی خود ناراضی هستند. ممکن است این طول زیاد لب بالایی بر اثر افتادگی پوست باشد و یا فرم طبیعی چهره ذاتا این شکلی بوده و حالا صاحبان آنها ناراضی از فرم لبخند خود، قصد پرداختن به روش های بالا کشیدن لب ها را دارند.
کسانی که از لب بالایی نازکی برخوردار هستند و یا فاصله لبه بالایی تا زیر بینی بسیار زیاد است، مستعد انجام روش های بالا کشیدن لب ها هستند. در این بین، ممکن است برخی در اثر افتادگی کنارههای لبها سعی در اصلاح خطوط آن داشته باشند. چنین مواردی نیز از طریق انواع لیفت لب ها مرتفع خواهد شد.
تمامی ایدهها در خلق انواع روش های بالا کشیدن لب ها متکی بر جراحیهای زیبایی است. در این جراحیها، بخشی از ناحیه لب بالایی برداشته خواهد شد.
جراحی لیفت لب ها از طریق بیحسی موضعی صورت میگیرد. در این جراحی، فرم لبها با توجه به الگوی بینی از طریق برشهای کوچکی که همراه با حذف بخشی از بافت لب بالایی است، اصلاح میشود. در نهایت، شکاف ایجادشده به شکل تخصصی بخیه زده خواهد شد تا پس از دوره نقاهتی کوتاه، لب بالایی با فرم جدید و زیباتری نمایان شود.
آشنایی با انواع لیفت لب ها
روش های بالا کشیدن لب ها، ایدههای جراحی زیبایی هستند که سعی دارند با حذف بخشی از بافت لب، فرم آن را اصلاح کنند. تمامی این روشها را میتوان در دو دسته بندی کلی قرار داد.
- لیفت لب بالا
- لیفت گوشه لب
ایده های جراحی برای لیفت لب بالا
بالا دادن بخش بالایی لبها یک نوع جراحی زیبایی است که باید با ظرافت و دقت بسیار زیادی انجام پذیرد. این جراحی که تماماً با برشهایی در ناحیه لب بالایی صورت میگیرد، مستعد ایجاد جای زخم میباشد. تاثیری که میتواند تمام فاکتورهای زیبایی یک چهره را تخریب کند.
لیفت لب بالایی به شکل بیحسی موضعی انجام میشود. لذا میتواند در دسته جراحیهای سرپایی قرار بگیرد. این جراحی با هدف کوچکتر کردن فضای بالای لب صورت میگیرند. البته روشهای متنوعی برای این منظور ابداع شده است.
در تمام این روشها نیاز است تا بخشی از پوست ظریف بالای لب شکافته شود. این پوست در انتهای عمل جراحی مجددا بخیه میخورد. از این رو انواع لیفت لب ها مستعد ایجاد جای زخمهای ماندگار هستند. برای همین است که عموم پزشکان نسبت به انجام آن تردید دارند و در این بین، آنها که از سطح مهارت بالا در انجام جراحیهای زیبایی دارند، قابلیت انجام تمیز چنین عمل ظریفی را در خود میبینند. لذا لازم است تا فرد متقاضی انواع لیفت لب ها، با اطلاع دقیق از نوع جراحی و میزان مهارت پزشک معالج تصمیم نهایی خودش را گرفته باشد.
برای لیفت لب بالایی انواع ایدههای جراحی مطرح شده است که به قرار زیر هستند:
- روشهای کلاسیک در انواع لیفت لب ها که متکی بر برشهای عمیق از بافت لب بالایی هستند. در این روش، سعی بر آن است که بتوانیم بخشی از حجم عضلات لب بالایی را حذف کنیم. به این ترتیب، میتوانیم از فاصله میان بینی تا لب بالایی بکاهیم. این روش تاثیرپذیری کمی دارد و گاها ممکن است نتوان بخش انتهای جراحی را به خوبی سپری کرد و در نهایت، با جای زخمهای عمیق و ماندگار مواجه شد که قطعاً تاثیر منفی بر زیبایی چهره میگذارد. از طرفی، حذف بخشی از بافت عضلانی لب بالایی قطعاً تأثیرات منفی بر آناتومی لب و قدرت حرکتی آن خواهد گذاشت. امروزه، این ایدههای کلاسیک، منسوخ شده هستند؛ چرا که روشهای نوظهوری مطرحاند که میتوانند انواع لیفت لب ها را راحتتر و در عین حال امنتر و البته موثرتر انجام دهند.
- حذف پوست اضافی و کم کردن ناحیه بالای لب از دیگر انواع لیفت لب ها میباشد که عاری از هر گونه دستاندازی در بافت عضلانی لب بالایی صورت میگیرد. در این روش، پوست در مرز قرمز رنگ لب، بریده خواهد شد. سپس، قسمتی از حجم پوست که در بخش بالایی شکاف ایجادشده، وجود دارد، حذف میشود. پوست کوتاه شده دوباره در مرز قرمز رنگ لب توسط بخیههایی ظریف و قابل جذب، متصل خواهد شد. به این ترتیب، توانستهایم بخشی از فاصله بلند لب بالایی تا زیر بینی را حذف کنیم. نتیجه نهایی، این جراحی لیفت لب، کم شدن حجم پوست در ناحیه بالای لب است، مادامیکه هیچ اثر مستقیم بر بافت عضلانی لبها صورت نگرفته است. البته در این ایده از روش های بالا کشیدن لب ها، همچنان، خطر بر جای ماندن جای زخم وجود دارد. مهارت جراح در هرچه ظریفتر شدن این جراحی تاثیرگذار است. مهارتی که باید بتواند مرز قرمزرنگ لب را بدون اثر جای زخم، دوباره به پوست بالای آن متصل کند.
- یکی دیگر از روشهای مدرن در انواع لیف لب ها، برش سطح پوست در ناحیه زیر بینی میباشد. در این روش، نیز مانند روش قبلی، هیچ دستاندازی در بافت عضلانی و یا عصبی لب بالایی صورت نمیگیرد. بلکه بخشی از پوست زیر بینی حذف خواهد شد. هر گونه ایجاد برش در ناحیه اطراف لب واضح است و کاملا به چشم میآید. ممکن است نتوانیم جای زخمهای اطراف لبها را به طور کامل بپوشانیم؛ اما پوست در ناحیه زیر بینی به مراتب کمتر جلب توجه میکند. این ناحیه از پوست کاملاً تحت تأثیر فرم بینی قرار گرفته و به طور کامل، قابل رویت نمیباشد. در این روش، پوست زیر بینی را برش میزنند. نوار باریکی از پوست بخش پایین برش خورده را برمیدارند و بخش بریده شده را مجدداً به ناحیه بالایی پوست، درست در زیر بینی بخیه میزنند. به این ترتیب، بدون آنکه هیچ برشی در اطراف ناحیه لبها صورت گرفته باشد، جراحی لیفت لب را انجام میدهند
انواع لیفت لب ها بستگی به شرایط افتادگی و یا فرم طبیعی آنها دارد. این روشهای جراحی شده، چه در انواع کلاسیک که با ایجاد برشهایی عمیق همراه است و چه در ایدههای مدرنتر که تنها بخشی از ناحیه پوست را هدف میگیرند، بسته به جنسیت، نوع فرم لب، انتظار بیمار از چهره نهایی خود و در نهایت، تشخیص پزشک معالج، شرایط متغیری را تجربه خواهد کرد. به هر صورت، در روش های بالا کشیدن لب ها، سعی بر آن است که بتوانیم فرم لب را با حذف بخشی از پوست مازاد زیر بینی اصلاح کنیم. در این روشها، گاها سعی در بالا کشیدن بخش بالایی لب داریم و گاها میخواهیم لبهای نازک را پهنتر سازیم.
مقاله جوانسازی دور لب بدون جراحی را برای مطالعه بیشتر پیشنهاد میکنیم.
جزئیاتی از لیفت گوشه لب
افتادگی گوشه لب، تاثیر نامطلوبی بر هارمونی مناسب صورت دارد. در این حالت، فرم کلی لب مناسب است و فاصله آن از زیر بینی موقعیت خوبی دارد؛ اما گوشههای لب حالت افتادهای پیدا کردهاند که ظاهری تقریباً اخمالو را برای افراد تداعی میسازد. این عارضه، غالباً در اثر افزایش سن و تحلیل انسجام بوست صورت میگیرد.
در این حالت، عضلات پوست صورت کشیده شده و حالتی افتاده پیدا میکند. فشار این افتادگی به بخشهای زیرین صورت یعنی درست جاییکه لبها حضور دارند، بیشتر است. در نتیجه، فرم کلی لب در گوشهها حالتی خمیده پیدا میکند.
لیفت گوشه لب نیز مانند لیفت بالای لب در دسته جراحیهای سرپایی همراه با بیحسیهای موضعی قرار میگیرد. البته در این روش جراحی، برش خاصی در لایههای پوستی صورت انجام نمیگیرد. بلکه پزشک معالج، سعی دارد تا با کمک بخیههایی قابل جذب شدن، گوشههای لب را به سمت عضلات بالایی پوست صورت مایل کند. در این روش، بدون آسیب به حجم عضلانی و یا سیستم عصبی صورت، تنها بخشی از پوست را به سمت بالا لیفت میدهیم.
البته گاها برای هر چه پررنگتر شدن فرم نهایی لب، ممکن است که برش مثلثی کوچکی بر سطح پوست در گوشههای لب صورت گیرد. با این کار میتوانیم فرم نهایی لب را برجستهتر سازیم و حالتی زیبا و جوانتر را برای آن فراهم آوریم.
مقدمات در آغاز جراحی لیفت لب
تمامی جراحیهای زیبایی در دسته انواع لیفت لب ها به شکل سرپایی با بیحسی موضعی صورت میگیرند. از آنجا که خبری از بیهوشی عمومی نیست، لذا آزمایش خاصی که در مقدمات امر لازم باشد، مطرح نمیشود؛ مگر آنکه پزشک معالج پس از معاینه مقدماتی بیمار، حضور برخی از آزمایشها را ضروری بداند. در عین حال، بهتر است تا در هفتههای منتهی به انجام جراحیها برای انواع لیفت لب ها، از استعمال سیگار و یا مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین خودداری کنید.
عموم جراحیهای زیبایی به درخواست فرد متقاضی صورت میگیرد. مخصوصاً در جراحیهایی که با هدف تغییرات در فرم صورت باشد، توجه به خواست بیمار اهمیت دارد. در انواع روش های بالا کشیدن لب ها نیز نظر و خواست فرد متقاضی جراحی باید اعمال شود. در این حالت، غالباً با افرادی مواجه هستیم که به هر دلیلی قصد تغییر در فرم لبهای خود را دارند و در این بین، عموما خواسته هایی نه چندان علمی دارند.
به هر حال، از مردم عادی نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که بتوانند ایدههای کاملاً درست و منطقی در انجام جراحیهای زیبایی داشته باشند. پزشک معالج، ملزم به رعایت خواستههای بیماران خود است؛ اما نباید تسلیم محض ایدههای آنها در جراحی انواع لیف لب ها باشد.
یک مشاوره هدفمند، قبل از آغاز به هر جراحی، برای انواع لیفت لب ها صورت میگیرد. در این مشاوره پزشک معالج ضمن گوش دادن به تمام خواستهها و نظرات بیمار، سعی دارد تا بهترین الگوی فرم لب را برای وی تدارک ببیند.
دوره نقاهت در جراحی لیفت لب
انواع لیفت لب ها به شکل جراحیهای سرپایی هستند. لذا غالباً به ماجراهایی پیچیده مانند بستری شدن نمیانجامند؛ اما مانند هر نوع جراحی دیگری، دوره نقاهتی هر چند کوتاه خواهند داشت. غذا خوردن، مشکل بزرگ دوره نقاهت در انواع لیفت لب ها میباشد.
لذا توصیه شده است که در روزهای پس از انجام جراحی، از خوردن غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند، خودداری کنید.
مصرف غذاهایی مانند سوپ که عاری از جویدن هستند و در عین حال، کاملا مقوی میباشند، توصیه شده است.
در ساعات پس از اتمام جراحی لیفت لبها با یک تورم شدید و دردناک در ناحیه تحت جراحی مواجه خواهید شد که بهرهمندی از یک کمپرس یخ تا حدود بسیار زیادی موجب تسکین درد است. تحت اجازه پزشک معالج میتوانید از داروهای مسکن برای تسکین درد استفاده کنید.
به طور معمول، دوره نقاهت ۵ الی ۷ روز به طول میانجامد. در این دوره، باید با درد و تورم لبهایتان کنار بیایید. بهتر است چندان تلاشی برای خروج از خانه نداشته باشید. اما پس از گذراندن یک هفته، شرایط لبها به حالت طبیعی بازمیگردد. هر چند ممکن است مقداری کبودی و یا ورم کردن وجود داشته باشد. غالبا پس از گذراندن دو الی سه هفته، لبها باید شرایط کاملاً طبیعی داشته باشند. در غیر این صورت، دوره درمانی با استفاده از کرمهای استروئیدی تجویز میشود که به سرعت اثرات تورم را کاهش خواهد داد.
این کار گوشههای دهان را کمی بالا میبرد و زیبایی چهره را هم هنگام لبخند زدن و هم در صورت عدم لبخند، بهبود میبخشد. این جراحی ساده و سرپایی، حدود یک تا دو ساعت زمان نیاز دارد و معمولا با بیحسی موضعی انجام میشود. ریکاوری یا نقاهت بعد از عمل لیفت لب نیز بین پنج تا هفت روز طول خواهد کشید.
لیفت لب بالایی ممکن است کمی تغییر حالت در قاعده بینی، ایجاد جای زخم و باز شدن بینی را در پی داشته باشد. تمام لیفت های لب این امکان را دارند که فرم بینی را کمی تغییر دهند. با این حال وقتی این عمل توسط که جراح فوق تخصص زیبایی انجام میشود، حالت لب و بینی شما به یک هارمونی و تعادل خواهد رسید که به زیبایی بیشتر صورت شما کمک خواهد کرد.
با تقویت ظاهر لب بالایی و لیفت لب، این امکان را خواهید داشت تا دندانهای بالایی خود را هنگام لبخند زدن، بیشتر نمایان کنید. با انجام جراحی لیفت لب، می توانید فاصله بین قاعده بینی و لب بالای خود را کاهش دهید؛ لب بالایی را پرتر و دندان های بالایی خود را بیشتر نمایان کنید.
سلام آقای دکتر من میخوام هزینه عمل لیفت وبالا کشیدن گوشه لب که افتاده را بدونم چقدر میشه
باتشکر
سلام وقت بخیر
لطفا برای کسب اطلاعات کامل با شماره های کلینیک تماس بگیرید
شعبه سعادت آباد 02126740054- شعبه جردن 02186084326