ریزش مو یکی از اصلیترین دغدغه زیباجویانی است که به کلینیکهای زیبایی مراجعه میکنند. عوامل متعددی همچون فاکتورهای ژنتیکی، سبک زندگی، استرسهای شغلی و کاری و… همگی سبب ریزش مو در افراد میشود. در گام اول زیباجویانی که به ریزش مو مبتلا میشوند به دنبال شیوههایی هستند تا با استفاده از آنها روند ریزش مو را مهار کنند. برای این کار روشهایی همچون مزوتراپی، PRP، استفاده از قرصها و مکملها، اصلاح سبک زندگی و… وجود دارد. در صورتیکه ریزش مو سبب کمپشت شدن موها شده باشد، پزشکان به زیباجویان توصیه میکنند که با استفاده از محلولها و ترکیبات محرک رشد مو، سبب تقویت مناطق طاسی سر شوند.
با ادامه روند ریزش و افزایش حجم طاسی، مسلما بهترین راه برای کنترل و درمان ریزش مو، کاشت مو است. در این روش موها از محل بانک موی زیباجو که نسبت به ریزش مقاوم هستند برداشته شده و در قسمتهایی که کمپشتتر هستند، کاشته میشود. روشهای متعددی برای کاشت مو وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. زیباجویان همواره به دنبال بهترین روش کاشت مو بودند تا با کمترین برداشت از بانک مو به بهترین نتیجه برسند.
کاشت مو به روش HRT یکی از بهترین و جدیدترین روشهای کاشت مو است. برای کاشت اچ آر تی از جدیدترین و مدرنترین تجهیزات روز دنیا استفاده میشود. شما میتوانید در ادامه اطلاعات مفیدی درباره کاشت مو به روش HRT کسب کنید که در انتخاب شیوه کاشت مو به شما کمک زیادی خواهد کرد.
اچ آر تی چیست؟
همانطور که گفتیم، عوامل متعددی بر ریزش مو افراد تاثیر میگذارد. خوب است بدانید ریزش مو چالشی مشترک بین بیش از 30 درصد از جمعیت کره خاکی است. شدت ریزش مو در بین برخی از زیباجویان به قدری زیاد است که آنها عملا بانک موی مناسبی نیز برای کاشت مو ندارند.
در شرایط این چنینی متخصصان زیبایی به دنبال روشهایی همچون برداشت تارهای ضخیم مو در بدن و زیر چانه زیباجویان میروند. حال سوال اینجاست، اگر داوطلب کاشت مو، علاوه بر بانک ضعیف، موی مناسب کاشت در قسمتهای مختلف بدن نیز نداشته باشد، باید چکار کرد؟ آیا باید قید کاشت مو را زد؟
پاسخ این سوال، کاشت مو به روش HRT است. زمانی که پزشکان نمیتوانند از روشهای دیگر همچون BHT، FIT، FUT و… استفاده کنند و بدلیل ضعیف بودن بانک مو زیباجو، دسترسی به گرافتهای مناسب برای کاشت مو ندارند، به سراغ کاشت مو به روش HRT میروند. تفاوت کاشت مو اچ آر تی با دیگر روشهای کاشت مو، عدم نیاز به گرافتهای طبیعی بانک مو است.
برای کاشت مو به روش HRT، تمامی گرافتهای لازم به صورت مصنوعی ساخته خواهند شد. البته پزشکان و متخصصان برای ساخت گرافتهای مصنوعی تمامی شرایط موی زیباجو همچون جنس، رنگ، حالت و ضخامت را در نظر میگیرند تا نتیجه کاشت برای زیباجویان طبیعی باشد. اگرچه با وجود تلاش بسیار زیاد پزشکان برای هر چه طبیعیتر بودن نتیجه کاشت مو به روش HRT، خروجی کاشت مسلما به زیبایی و طبیعی بودن دیگر روشهای کاشت نیست.
برخلاف گرافتهایی که از بانک موی زیباجو استخراج میشوند، تارهای مصنوعی تولیده شده برای کاشت مو به روش HRT، امکان رشد ندارند. زنده نبودن این تارها سبب میشود که دوام و قوام کمتری نسبت به موهای طبیعی داشته باشند. لازم است بدانید تقریبا نیمی از تارهای مصنوعی تولید شده با گذشت یک سال از زمان کاشت به روش HRT دچار ریزش شده و از بین خواهند رفت. به بیان دیگر، HRT روشی دائمی برای کاشت مو نیست و به صورت دورهای، نیازمند ترمیم و بازسازی موهای ریخته شده است. این ترمیمهای دورهای هزینههایی برای زیباجویان به همراه خواهد داشت که مسلما از هزینههای دیگر روشهای کاشت بیشتر خواهد بود. در ادمه، به معایب این شیوه کاشت مو بیشتر میپردازیم.
کاشت مو به روش HRT شباهت بسیاری زیادی به ترمیم مو به روش پانچ دارد. در این روش نیز از تارهای مصنوعی برای پر کردن طاسی سر زیباجویان استفاده میشود. برای ترمیم مو به روش پانچ، تارهای مصنوعی مو که رنگ و جنس مشابه با موهای داوطلب دارند، انتخاب شده و با استفاده از دستگاهی به نام پانچ، زیر پوست زیباجو فیکس میشوند.
همانند HRT، پانچ کردن مو روشی دائمی نیست و به صورت دورهای جهت بازسازی و ترمیم باید به کلینیک کاشت مو مراجعه کنید. همچنین، نسبت به موهای طبیعی، مراقبتهای بیشتری نیز از موهای پانچ شده باید داشته باشید؛ چرا که این موها هیچگونه ریشهای نداشته و صرفا به پوست سر چسبیدهاند.
توجه داشته باشید که عدم مراجعه به مراکز معتبر و دارای مجوز برای ترمیم مو به روش پانچ، ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازد. خارش، سوزش و عفونت در محل پانچ مو، رایجترین مسائلی است که زیباجویانی که پانچ انجام دادهاند، با آن روبهرو خواهند شد.
مقاله آیا کاشت مو از ریش به سر امکان پذیر است؟ از دست ندهید.
کاشت مو به روش HRT چگونه انجام میشود؟
پیش از هر کاری باید کلینیکی که قرار است کاشت HRT را انجام دهد، انتخاب کنید. شما میتوانید با مراجعه به وبسایت و یا صفحات مجازی کلینیکهای فعال در زمینه کاشت مو به روش HRT، نمونه کاشتهای مشابه با شرایط فعلی خود را دیده و نظرات دیگر زیباجویان را مطالعه کنید. توجه داشته باشید که با توجه به موقت بودن کاشت HRT، برخی از کلینیکهای مطرح این نوع کاشت را انجام نمیدهند.
پس انتخاب کلینیک، طی جلسه مشاوره حضوری، شرایط بانک مو و سلامت زیباجو بررسی شده و توضیحاتی درباره نحوه انجام کار و نتیجه نهایی به شما داده میشود. میزان تراکم، تعداد گرافتهای مورد نیاز، مدت دوام گرافتهای مصنوعی و نحوه نگهداری از موها برای شما به طور کامل شرح داده خواهد شد.
مهمترین و اصلیترین گام برای کاشت مو به روش HRT انتخاب شبیهترین گرافتهای مصنوعی به تارهای موی طبیعی زیباجوست. هرگونه عدم تطابق میان این تارها با موی داوطلب، نتیجه نهایی را از حالت طبیعی خود خارج خواهد کرد. برای انتخاب بهترین تارهای مصنوعی، از ابزارهای اسکن دیجیتالی بسیار دقیق استفاده میشود. با استفاده از این ابزار، جنس، حالت و ضخامت موی فرد بررسی شده و اطلاعات در اختیار تکنسینهای کلینیکهای زیبایی قرار خواهد گرفت. پس از این مرحله، گرافتهای حاوی تارهای مصنوعی مشابه موهای طبیعی داوطلب تولید خواهد شد.
پس از آمادهسازی گرافتهای مصنوعی، قسمت مد نظر جهت کاشت به طور کامل باید پاکسازی و ضدعفونی شود تا از ورود میکروب و باکتری به پوست سر جلوگیری شود. همچنین تمیز کردن ناحیه گیرنده باعث هر چه بهتر چسبانده شدن تارهای مو میشود.
بیشتر بخوانید: کاشت مو به روش hrt
در گام بعدی، پزشک و یا تکنسین کاشت مو، با استفاده از ابزار مخصوص، گرافتهای مصنوعی را در محل مورد نظر فیکس میکند.
تمامی مراحل کاشت این گرافتها در یک جلسه 5 تا 6 ساعته انجام خواهد شد.
در صورت تمایل، میتوانید یک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی داشته باشید.
کلینیک جردن : ۰۲۱۸۶۰۸۱۸۷۵کلینیک سعادت : ۰۲۱۲۶۷۴۰۰۶۴
مراقبتهای لازم پس از کاشت مو به روش HRT
پس از کاشت به این روش، هیچگونه محدودیتی متوجه زیباجو نخواهد بود. همچنین استراحت و یا محدودیت خاصی نیز وجود نخواهد داشت؛ چرا که عملا در طول کاشت مو، صرفا لایهای از پوست سر درگیر شده و با سوراخهای بسیار کوچک، میزبان گرافتهای مصنوعی شده است.
خوب است بدانید این نتیجه از کاشت، با تجربه و ظرافت کار متخصص کاشت ارتباط مستقیم دارد. هر چه متخصص و یا تکنسین کاشت مو، به روش HRT مسلطتر بوده و تعداد دفعات بیشتری این کار را انجام داده باشد، امکان به دست آمدن نتیجه بهتر، بیشتر خواهد بود.
خوب است بدانید این نتیجه از کاشت، با تجربه و ظرافت کار متخصص کاشت ارتباط مستقیم دارد.
برای آشنایی بیشتر با روش کاشت مو میکروفیت Micro FIT این مقاله را مطالعه نمایید.
HRT مناسب چه کسانی است؟
مهمترین دلیلی که ممکن است کسی به سمت کاشت مو به روش HRT کشیده شود، نداشتن بانک موی قوی است. بنابراین میتوان گفت افرادی که بانک مو نداشته و یا دچار طاسی گسترده با بانک موی بسیار ضعیفند اصلیترین گزینههای این روش کاشت مو هستند.
علاوه بر این، برخی از زیباجویان نیز از انجام عمل کاشت مو منع شدهاند. عمده این افراد در دستهبندی زیر جای میگیرند:
-
- افرادی که پس از حادثه و یا تصادفی دچار اسکارهای کلوئیدی در ناحیه پوست سر شدهاند.
- بیماران مبتلا به سرطان که به دلیل استفاده از داروهای شیمی درمانی دچار ریزش مو شدهاند.
- بانوانی که در بخش وسیعی از پوست سر دچار ریزش مو شدهاند.
- افرادی که به ریزش موی سکهای مبتلا شدهاند.
- بیماران مبتلا به دیابت
- بیماران مبتلا به فشار خون
زیباجویانی که به هر دلیلی نمیتوانند عمل کاشت مو به دیگر روشهای را انجام دهند، میتوانند از روش HRT برای کاشت مو استفاده کنند. خوب است بدانید برخی از پزشکان زیبایی، کاشت به روش HRT را برای بیماران مبتلا به بیماریهای حاد و یا خاص پوستی ممنوع کردهاند. توصیه میکنیم پیش از هرگونه اقدام برای کاشت به این شیوه، حتما با پزشک فوق تخصص زیبایی باتجربه و متبحر مشورت کنید.
اگر بخواهیم به صورت عمومی بررسی کنیم، زیباجویان بین 20 تا 60 سالی که بانک موی مناسب نداشته و بنا به نظر پزشک ممنوعیتی برای کاشت مو به روش HRT ندارند میتوانند کاندیداهای مناسبی برای این کاشت باشند. اگرچه حفظ نتیجه نهایی مستلزم تکرار مجدد کاشت در دورههای چند ماهه و یا سالیانه است.
مطالعه مقاله کاشت مو به روش دی اچ آی از دست ندهید.
مزایای کاشت مو به روش HRT
اگر بخواهیم واقعبینانه نگاه کنیم، کاشت HRT را نمیتوان در گروه عمل پیوند مو قرار داد. چرا که در این روش عملا مو پیوند زده نشده و نتیجه دائمی نیز حاصل نخواهد شد. بلکه بیشتر شیوهای ترمیمی است که سبب زیباتر دیده شدن زیباجو میشود. به صورت کلی، مزایای روش HRT به موارد زیر محدود میشود:
-
- این روش کاشت برای افرادی که بانک مو بسیار ضعیف داشته و یا به طاسی کامل مبتلا هستند و امکان کاشت مو به دیگر روشها برای آنها میسر نیست بسیار مناسب است.
- کاشت مو به روش اچ آر تی کاملا غیر تهاجمی است که در صورت انجام در کلینیکهای معتبر و شناخته شده، هیچگونه عوارضی به همراه نخواهد داشت.
- عوارض شایع کاشت مو همچون خونریزی محل کاشت مو، تورم در محل کاشت و… در روش HRT وجود ندارد.
- گرافتهای مصنوعی کاشته شده در همان ابتدا سایز دلخواه زیباجو را داشته و قابلیت مدلپذیری دارند.
- برای کاشت مو به این روش به بیحسی موضعی نیاز نیست.
- امکان افزایش تراکم در صورتیکه زیباجو درخواست کند مهیا است.
- در صورتیکه زیباجو از نتیجه کاشت HRT راضی نباشد و یا از کاشت منصرف شود، امکان برداشته گرافتهای مصنوعی وجود دارد.
خوب است بدانید پزشکان و متخصصان زیبایی برای ترمیم موی زیباجویانی که بانک موی ضعیفی دارند، از روشهای ترکیبی استفاده میکنند.
مطالعه مقاله کاشت مو به روش Super FUE از دست ندهید.
معایب کاشت مو HRT
خوب است بدانید پزشکان و متخصصان زیبایی برای ترمیم موی زیباجویانی که بانک موی ضعیفی دارند، از روشهای ترکیبی استفاده میکنند. برای مثال، پزشکان میتوانند علاوه بر برداشت نوار از بانک مو (روش FUT)، با استفاده از ابزار مخصوص تا آنجا که تراکم بانک مو اجازه میدهد گرافتهای طبیعی نیز به صورت تک به تک برداشت کرده (روش FIT) و در کنار این دو روش و برای کسب نتیجه بهتر، از روش BHT نیز استفاده کند. در روش BHT از ناحیه زیر چانه و سینه زیباجو نیز فولیکولهای مناسب مو برداشت میشوند. بنابراین، میتوان گفت روشهای دیگری نیز برای آن دسته از زیباجویان که دچار طاسی گسترده هستند وجود داشته و لزوما نباید از روش HRT استفاده کرد. همچنین، لیست زیر قسمتی از معایب و مشکلاتی است که کاشت مو اچ آر تی به همراه خواهد داشت:
-
- هیچ یک از تارهای مصنوعی کاشته شده در این روش قابلیت رشد ندارند
- در صورتیکه زیباجویان به کلینیکهای غیرمجاز و یا کمتجربه مراجعه کنند، امکان ابتلا به عفونت و قارچهای پوستی بسیار زیاد است.
- اگرچه تارهای مصنوعی به تارهای طبیعی مو بسیار شبیه هستند، ولی اگر کسی به موهای زیباجو دقت کند، متوجه مصنوعی بودن آنها خواهد شد. ظاهر نهایی کار بسیار به کلاهگیس شباهت دارد.
- این روش کاشت در قیاس با دیگر روشهای کاشت مو، هزینهی بالاتری دارد. همچنین برای حفظ نتیجه نهایی کاشت، شما به ترمیمهای دورهای نیاز خواهید داشت.
- فر شدن و تغییر حالت تارهای مصنوعی کاشته شده دور از انتظار نیست
- اگر زیباجو پوست سر چربی دارد، امکان ریزش تارهای مصنوعی بسیار زیاد خواهد بود
- زمان بسیار زیادی را در بازههای مختلف برای ترمیم گرافتها باید صرف کنید.
- احتمال بسیار زیاد بروز قارچ کف سر به دلیل تعریق و گرما
- نیاز به مراقبت بسیار زیاد در زمان حمام کردن و شانه کشیدن. چنگ زدن و تند شانه کردن موها سبب ریزش گرافتهای مصنوعی میشود.
- از دیگر معایب کاشت مو به روش HRT، محدودیتهایی است که برای زیباجو به همراه دارد. برای نمونه زیباجویانی که این روش کاشت را انتخاب کردهاند، صرفا از یک سری مدل موی مشخص میتوانند استفاده کنند و در صورتیکه بخواهند موهای بلندتر داشته باشند، باید منتظر ریزش تارهای مصنوعی فعلی باشند تا در زمان ترمیم، تارهای مصنوعی بلندتری داشته باشند.
مطالعه مقاله کاشت مو به روش SUT را پیشنهاد می دهیم.
هزینه کاشت مو به روش HRT
شما میتوانید برای کاشت مو به روشهایی همچون FIT، SUT و… تنها با یکبار پرداخت هزینه، نتیجه نهایی را به دست آورید. هزینههای جانبی شامل هزینه مزوتراپی، PRP و یا مکملهای خوراکی نیز پس از مدتی قطع خواهند شد و دیگر نیازی به هزینه نیست. معمولا یک تا دو سال پس از کاشت مو به روشهای گفته شده، نتیجه نهایی به دست آمده و تنها هزینهای که باید بپردازید هزینه آرایشگر است!
قضیه کاشت مو HRT کاملا متفاوت است. این روش کاشت مو هزینه دائمی برای شما به همراه خواهد داشت. چرا که با توجه به وضعیت پوست سر شما، نحوه نگهداری، جغرافیای محل زندگی و … گرافتهای مصنوعی دچار ریزش شده و به ترمیم نیاز پیدا خواهند کرد. این ترمیمها به صورت دورهای هر چند ماه و یا سالیانه باید تکرار شوند و تا زمانی که شما مایل باشید گرافتهای مصنوعی نقش موی شما را داشته باشند، این هزینه ادامه پیدا خواهد کرد.
علاوه بر این، میزان تراکم مد نظر زیباجو نیز بر هزینه کاشت HRT تاثیرگذار است. هر چه تراکم بیشتری مد نظر زیباجو باشد، دقت و زمان بیشتری توسط پزشک و یا تکنسین میطلبد که این موضوع نیز هزینه به همراه خواهد داشت.
طول تارهای استفاده شده، تعداد آنها، ضخامت و رنگ خاص نیز در هزینه کاشت HRT تاثیرگذار است.
برای آشنایی با بهترین زمان رنگ کردن موها پس از کاشت مو این مقاله را از دست ندهید.
جنس تارهای مصنوعی کاشت HRT
همانطور که گفتیم، برای کاشت HRT از الیاف مصنوعی استفاده میشود. این تارها از جنس پلیمر ساخته شدهاند که به آنها گرافت ترانس درمال نیز میگویند. تارهای مصنوعی مورد استفاده در این روش کاشت از تعدادی گرافت ترانس درمال، با حداکثر ضخامت 0.35 تا 0.40 میلیمتر تشکیل شده است.
کارشناسان حوزه صنعت پزشکی تمام تلاش خود را بکار گرفتهاند که این تارها بیشترین شباهت را به موی انسان داشته باشند. گرافتهای مصنوعی شامل غشای بسیار نازکی است که محتوی تعدادی از تارهای مصنوعی است.
کلام آخر
هدف نهایی تمامی جراحیهای زیبایی، زیباتر دیده شدن و ایجاد حس خوب در زیباجویان است. به همین سبب، تمامی جراحیهای زیبایی در زمره جراحیهایی هستند که زیباجو با میل خود و با هدف تجربه حس زیبایی بیشتر به آنها روی میآورد. کاشت مو و یا پیوند مو راه حلی بسیار خوب برای رهایی از مشکلات ریزش مو و یا کمپشت بودن موهاست. در حال حاضر، در سراسر دنیا کلینیکهای بزرگ و کوچک بسیار زیادی اقدام به کاشت مو به روشهای مختلف میکنند که هر کدام معایب و مزایای مختص به خود را دارند.
در این بین، روش HRT را باید کم طرفدارترین شیوه دانست که به عنوان آخرین راهکار برای آن دسته از زیباجویانی که دچار طاسی گسترده و بانک موی ضعیف هستند توصیه شده است. فراموش نکنید کاشت مو به روش HRT روشی موقت بوده و برای کسب نتیجه بهتر نیازمند ترمیم، صرف هزینه و وقت بسیار زیاد است. همچنین، مراجعه به کلینیکهای غیر معتبر ممکن است سبب ایجاد عفونت و بیماری در زیباجو نیز شود. توصیه میکنیم پیش از آن که روش HRT را برای کاشت مو انتخاب کنید، حتما با پزشک فوق تخصص زیبایی باتجربه صحبت کنید. مسلما پزشک متبحر بهترین شیوه و روش ممکن را به شما پیشنهاد خواهد داد.
مقاله همه چیز درباره کاشت مو به روش اتوماتیک Safer را از دست ندهید.
در صورتی که به پاسخ مدنظر خود نرسیدید در انتهای همین مقاله سوال خود را درج کنید تا در سریع ترین زمان به آن پاسخ داده شود.