درصد قابل توجهی از آقایان و بانوان به ریزش مو دچار هستند. این کهنه مشکل زیبایی، سالها ذهن متخصصان زیبایی در سراسر جهان را درگیر کرده بود. دانشمندان و پزشکان فعال این حوزه به دنبال راهی بودند تا بتوانند این مشکل را حل کنند. پیگیریها و تلاشهای مستمر آنها منجر به ابداع شیوههای درمانی تهاجمی و غیرتهاجمی بسیاری شد که میتوانند انواع مشکلات ریزش مو، طاسی و… را درمان کنند. برای نمونه آن دسته از زیباجویانی که دچار ریزش مو با شدت و ضعفهای متفاوت هستند، معمولا کاندیداهای مناسبی برای استفاده از مکملهای غذایی و محلولهای محرک رشد مو هستند. در افرادی که ریزش مو سبب ایجاد طاسی محدود شده است، مزوتراپی و PRP هم میتواند به رشد مجدد موها کمک زیادی بکند.
تمامی روشهای درمان طاسی و کنترل ریزش مو، زمانبر هستند و نتیجه آنها با میزان مراقبتی که انجام میگیرد، رابطه مستقیم دارد. زمانبر بودن طول دوره درمان و نیز لزوم تداوم آن سبب شده تا عمده زیباجویان به دنبال راههایی باشند که زودتر به نتیجه برسند.
در صورتی که به پاسخ مدنظر خود نرسیدید در انتهای همین مقاله سوال خود را درج کنید تا در سریع ترین زمان به آن پاسخ داده شود.
پس تا پایان همراه ما باشید!
عوارض کاشت مو چیست؟
بسیاری از افراد هستند که با اطلاع از عوارض احتمالی کاشت مو، قید این شیوه درمانی بسیار موثر را میزنند. ذکر این نکته را لازم میدانیم که این عوارض “محتمل” هستند و لزوما تمامی این عوارض برای همه زیباجویان رخ نخواهد داد. علاوه بر این، مراجعه به بهترین کلینیکهای کاشت مو و پزشکان کارآزموده و دارای تیمهای خبره و باتجربه، احتمال بروز عوارض بیشتر و شدیدتر را به طرز چشمگیری کاهش خواهد داد. رایجترین عوارض کاشت مو عبارتند از:
1. باقی ماندن اسکار در محل برداشت و کاشت
برخی از شیوههای کاشت مو همچون کاشت مو به روش FUT مستلزم ایجاد برش در ناحیه اهداکننده فولیکول مو است. در صورتیکه برش نوار پوستی در این روش کاشت مو توسط پزشک متخصص زیبایی صورت نگیرد، ممکن است که اسکار در محل برش بجا بماند. استفاده از نخ بخیه مناسب در کنار تجربه تیم پزشکی، سبب میشود که اسکار به صورت خطی و بدون گوشت اضافه و بسیار محو باشد که با بلند شدن موها، به طور کامل پوشانده میشود.
اسکارهای بسیار ریز بجا مانده از مرحله کاشت مو که شیارهای بسیار کوچک هستند، همچنین، اسکارهای محل برداشت FIT فولیکولهای مو نیز پس از چند ماه به صورت کامل از بین میروند و در این رابطه اصلا نیازی به نگرانی نیست.
2. بیحسی پوست سر پس از کاشت مو
در برخی از روشهای کاشت مو همچون کاشت مو به روش FUE و کاشت مو به روش SUT، ممکن است در حین برداشت فولیکول از ناحیه اهدا کننده، بخشی از عصبها آسیب جزئی ببینند و ایجاد بیحسی کنند که کاملا طبیعی است. علاوه بر این، پیش از شروع مراحل کاشت مو، تمامی قسمتهای پوست سر با آمپولهای مخصوص به طور کامل بیحس میشوند و این بیحسی ممکن است تا چند هفته همراه فرد زیباجو باشد.
خوب است بدانید بیحسی در ناحیه پوست سر زیباجو کاملا طبیعی بوده و به مرور بهبود پیدا میکند و نیازی به پیگیری و درمان خاصی نیست.
3. عفونت در محل برداشت و کاشت فولیکولها
اگرچه زخمهایی که برای کاشت مو ایجاد میشوند، جزئی و کمعمق هستند، ولی برای بهبود سریعتر به مراقبت نیاز دارند. به طور معمول، پزشک برای جلوگیری از بروز عفونت داروهای آنتیبیوتیک و ضدالتهاب تجویز میکند. مصرف منظم این دسته از داروها و نیز رعایت نظافت محل زخم و تعویض به موقع پانسمان سبب میشود که زخمها به صورت بهبود یافته و عفونت رخ ندهد.
4. احساس خارش در پوست سر
بروز حس خارش در پوست سر به سبب خونرسانی به محل زخم است و نشانهی خوبی از آغاز روند بهبودی شماست. خارش اگر چه ناخوشایند به نظر میرسد اما نشاندهنده این است که بدن شما توانسته دوران نقاهت را به خوبی سپری کند. این حس تا مدت کوتاهی همراه شما خواهد بود و با بهبود محل برشها، فروکش میکند.
موارد دیگری همچون خونریزی، ایجاد کیست، تورم، شل شدن پوست سر و هیپرپیگمانتاسیون نیز به عنوان عوارض کاشت مو شناخته میشوند که احتمال بروز آنها بسیار کمتر از دیگر عارضههاست. در میان موارد گفته شده، ریزش مو بعد از کاشت مو نیز به عنوان عوارض کاشت مو شناخته میشود. سوال اینجاست آیا ریزش مو بعد از کاشت مو جزء عوارض این شیوه درمانی است؟
در میان موارد گفته شده، ریزش مو بعد از کاشت مو نیز به عنوان عوارض کاشت مو شناخته میشود. سوال اینجاست آیا ریزش مو بعد از کاشت مو جزء عوارض این شیوه درمانی است؟
علل ریزش مو بعد از کاشت مو چیست؟
همانطور که اشاره کردیم، پس از عمل جراحی کاشت مو، شما با عوارض طبیعی این جراحی زیبایی مواجه خواهید شد. اگرچه ریزش مو بعد از کاشت مو را نیز در زمره عوارض قرار میدهند، ولی باید این مرحله را جزو واکنشهای طبیعی بدن و بخشی از دوران نقاهت در نظر گرفت. برای بررسی علل ریزش مو بعد از کاشت مو ابتدا نیاز است تا مراحلی که فولیکولها پشت سر میگذارند را با هم بررسی کنیم.
فولیکولهای مو بسته به شیوهای که پزشک برای کاشت مو استفاده میکند، به صورت تکی و یا واحدهای فولیکولی از محل بانک مو برداشت میشوند. این فولیکولها که هر کدام شامل 1 تا 4 تار مو هستند، پس از آمادهسازی در محل جدید خود کاشته میشوند. این تارهای جدید فاقد فاکتورهای ریزش هستند، به همین دلیل، نتایج کاشت مو دائمی است.
تارهای موی کاشته شده، از همان لحظه کاشت شروع به رشد میکنند. رشد در این مرحله معمولا 20 روز طول میکشد و هر کدام بین 1 تا 2 میلیمتر رشد میکنند. به موازات این مرحله، ریزش موهای کاشته شده شروع میشود. معمولا در پایان هفته اول پس از کاشت مو ریزش تارهای مو کاشته شده شروع میشود. نکته بسیار مهم که باید به آن توجه کنید، این است که آنچه دچار ریزش میشود، فولیکولهای مو نیست، بلکه صرفا ساقه موهاست که میریزند؛ چرا که فولیکولهای کاشته شده در زیر پوست سر در میان عروق و بافت موجود سفت و محکم میشوند و احتمال ریزش آنها بسیار کم است.
از آنجا که ساقه موهای ریخته شده مقداری از پوست و بافت چربی را نیز همراه خود دارد، بسیاری از زیباجویان تصور میکنند که تارهای مو همراه با ریشهشان ریختهاند که این برداشت اشتباه است.
در طول ماه اول پس از کاشت مو، تقریبا تمامی تارهای کاشته شده میریزند. این ریزش مو بعد از کاشت مو کاملا طبیعی بوده و پزشکان پیش از کاشت مو زیباجویان را نسبت به آن آگاه میکنند. ریزشی که صورت میگیرد بیشتر به دلیل شوک وارد شده به ریشه مو است. فولیکولها به علت جابهجایی آسیب دیدهاند و ریزش تارهای مو نیز به همین علت است. به بیان دیگر، با قطع جریان خونرسانی به فولیکولهای مو در مرحله برداشت، همچنین تزریق مواد بیحسکننده به پوست سر که با فولیکولها نیز برخورد دارند، فولیکولهای سالم برداشت شده شوکه میشوند و تارهای مو خود را از دست میدهند.
در این مرحله نیاز است که آرامش خود را حفظ کرده و در صورت لزوم با پزشک خود در ارتباط باشید. اکیدا توصیه میکنیم از خاراندن و لمس محل فولیکولها خودداری کنید. فراموش نکنید مرحله ریزش مو بعد از کاشت مو یک مرحله طبیعی و کاملا پیشبینی شده در روند کاشت مو است و نیازی به هیچگونه نگرانی نیست. تقریبا 97 درصد زیباجویان با ریزش مو بعد از کاشت مو مواجه میشوند.
پس از اتمام ریزش تارهای مو کاشته شده، فولیکولها وارد فاز استراحت شده و به اصطلاح به خواب میروند. در این مرحله تقریبا هیچگونه رشد مو از فولیکولهای کاشته شده شاهد نخواهید بود. این مرحله تقریبا 3 ماه به طول میانجامد. پس از آن و در ماه نهم به بعد کاشت مو، فولیکولهای مو وارد فاز رشد میشوند و شکل ظاهری و اصلی خود را پیدا میکنند. این فولیکولها معمولا در ماههای اولیه رشد پس از دوران استراحت به صورت فر و بدون حالت رشد میکنند. پس از گذشت زمان این مورد نیز برطرف خواهد شد.
ریزش مو پس از پایان فاز استراحت فولیکولها غیرطبیعی است و ممکن است به علت بیماری و یا عدم کاشت مناسب فولیکولها باشد. از آنجا که کاشت مو روشی دائمی است، نیاز است تا برای ترمیم موهای ریخته شده مجدد عمل کاشت ترمیمی صورت گیرد.
توصیه میکنیم برای جلوگیری از بروز عوارض اینچنینی، حتما به کلینیکهای معتبر کاشت مو که پزشکان باتجربه با آنها همکاری دارند مراجعه کنید.
مطالعه مقاله علت بی حسی سر بعد از کاشت مو + درمان آن را پیشنهاد میکنیم.
از چه داروهایی برای کنترل ریزش بعد از کاشت مو استفاده کنیم؟
پزشکان برای کنترل ریزش مو بعد از کاشت مو و نیز کمک به رشد مجدد آنها نسخههای متعددی را تجویز میکنند که مهمترین آنها عبارتند از:
1. تجویز فیناستراید
فیناستراید به تولید DHT در بدن کمک میکند تا رشد ریزش مو در آقایان را کنترل کند. اگر از این دارو به صورت مداوم و در بازه سه ماهه استفاده کنید، شاهد نتایج درخشان آن خواهید بود. استفاده از این دارو برای آقایان متاهلی که قصد فرزندآوری دارند، ممنوع است؛ چرا که سبب کاهش میل جنسی میشود.
2. تجویز ماینوکسیدیل
این دارو که با درصدهای مختلف عرضه شده، سبب میشود موهای نازک، ضخامت بیشتری پیدا کنند. برای مشاهده تاثیرات این دارو باید بین 4 تا 6 ماه از آن استفاده کنید. طریقه مصرف این دارو که به صورت محلول عرضه میشود، به صورت موضعی بوده و زیباجو باید با استفاده از قطرهچکان مخصوص، دارو را در نواحی مشخص از پوست سر بریزد. عوارض جانبی این دارو بسیار کم بوده و تاثیر آن در افراد با سن کمتر از 30 سال شگفتانگیز است.
3. PRP
PRP نیز یکی دیگر از شیوههای کنترل ریزش مو بعد از کاشت مو است که از دهه 90 میلادی تاکنون به عنوان یک شیوه درمانی موثر بکار گرفته میشود. پی آر پی (PLASMA RICH PLATELET) مخفف عبارت پلاسمای غنی از پلاکت است. برای انجام این کار ابتدا نمونه خون زیباجو به میزان چند سیسی گرفته میشود. سپس، با استفاده از کیتهای خاص پزشکی، غلظت پلاکت خون بین 3 تا 5 برابر مقدار اولیه افزایش پیدا میکند. سپس، محلول به دست آمده با استفاده از سرنگهای مخصوص به پوست سر زیباجو تزریق میشود.
مقاله کاشت مو به روش DHI، اتفاق بزرگ بعدی در کلینیک های کاشت مو از دست ندهید.
مراقبتهای بعد از کاشت مو که باید رعایت شوند!
با اتمام مراحل کاشت موی شما، میتوان گفت اصلیترین مرحله که دوران نقاهت و نگهداری است شروع شده است. فولیکولهای کاشته شده بسیار آسیبپذیرند و در صورتیکه به درستی نگهداری نشوند احتمال آسیب دیدن آنها بسیار زیاد است. به بیان دیگر، نگهداری از فولیکولهای مو احتمال دستیابی به نتیجه بهتر را بسیار افزایش میدهد.
یکی از اصلیترین نکاتی که پس از کاشت مو باید به آن توجه کنید، نحوه صحیح خوابیدن است. پزشکان توصیه میکنند برای خواب از دو بالشت استفاده کنید تا سر بالاتر از بدن قرار بگیرد. لازم است در زمان خوابیدن از وارد شدن فشار بیش از حد به فولیکولهای مو جلوگیری کنید.
استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی نیز سبب میشود تا بهبودی شما به تاخیر بیافتد. پزشک توصیه میکند تا مصرف این دسته از مواد را تا مدت مشخصی پس از کاشت مو (حداقل سه هفته) به تاخیر بیندازید.
انجام فعالیتهای ورزشی و سنگین در هفتههای اولیه پس از کاشت مو ممنوع است؛ چرا که فولیکولهای کاشته شده هنوز جای خود را در محل جدیدشان تثبیت نکردهاند و انجام هر گونه فعالیت پرتنش بدنی، میتواند سبب ریزش این فولیکولها شود.
علاوه بر این، پزشکان برای زیباجویانی که کاشت مو انجام دادهاند، رژیم غذایی خاصی تعریف میکنند. این رژیم شامل مکملهای غذایی حاوی ویتامینهای D، B12، B5 و E است.
مشاوره فوری کاشت مو و ابرو در کلینیک دکتر نجف بیگی
توجه داشته باشید که عمل کاشت مو و ابرو در زمره جراحیهای زیبایی قرار میگیرند که زیباجویان با میل شخصی خود و با هدف زیباتر دیده شدن به سراغ آنها میروند. همانطور که گفتیم، همانند هر عمل جراحی دیگر، کاشت مو و ابرو نیز ممکن است عوارضی برای زیباجویان به همراه داشته باشد. با انتخاب کلینیکهای معتبر و شناخته شده، میتوانید دوران نقاهت کوتاهتر و صدالبته راحتتری را سپری کنید. تیمهای خبره پزشکی و کادر درمان ما این آمادگی را دارند تا در تمامی مراحل دوران نقاهت شما پاسخگوی سوالات و ابهامات شما باشند تا بهترین نتیجه را از کاشت مو خود بگیرید.
شما میتوانید برای دریافت مشاوره در زمینه کاشت مو و ابرو همین حالا با شمارههای زیر تماس بگیرید.