کلینیک جراحی زیبایی اندام و صورت دکتر نجف بیگی
جراحی زیبایی گوش یا عمل اتوپلاستی
با جراحی گوش دیگر از گوشهای بزرگ، برجسته یا نامتقارن خود خجالت نکشید!
هر آنچه درباره جراحی گوش باید بدانید . . .
معرفی جراحی گوش
گوش نقش بسیار مهمی در زیبایی افراد دارد. در تناسب قسمتهای مختلف چهره، گوشها نیز یکی از اصلیترین عوامل زیبایی هر فرد به شمار میروند. در برخی افراد، نامتقارن بودن گوشها و یا عیوب مادرزادی دیگر همچون بزرگ بودن، کج بودن و … میتواند باعث شود تا فرد احساس اعتمادبهنفس خود را از دست بدهد. برای رهایی از این مشکل، جراحان پلاستیک با جراحی زیبایی گوش سعی در رفع این ایرادات دارند.
در جراحی زیبایی گوش، میتوان عیوب مادرزرادی گوش را برطرف کرد. همچنین، بزرگ بودن بیش از حد و یا ایرادات فرم و ظاهر گوش نیز قابل ترمیم و بازسازی هستند. همچنین، در صورتی که گوش، طی حادثهای از حالت طبیعی خود خارج شده باشد، نیز میتوان در جراحی اتوپلاستی آن را ترمیم و بازسازی کرد.
انواع عملهای گوش:
انواع روشهای جراحی گوش یا اتوپلاستی زمانی انجام میشود که گوش خارجی، میانی و یا گوش داخلی به دلایل مختلفی مانند مشکلات ژنتیکی یا بر اثر حادثهای آسیب ببیند و نیاز شود که این نقوص درمان شود.
1. عمل جراحی ترمیم پرده گوش (تمپانوپلاستی):
تمپانوپلاستی یا عمل ترمیم پرده گوش، زمانی نیاز است که پرده گوشی که در انتهای کانال گوش قرار دارد دچار آسیب یا پارگی شود. این آسیب ممکن است به مرور منجر به مشکلات شنوایی و عفونت شود. به همین دلیل لازم است بیمار بلافاصله پس از متوجه شدن برای درمان آن به یک پزشک متخصص مراجعه کند.
2. جراحی ترمیمی گوش گربهای:
زمانی که لبه گوش به دلایل مادرزادی مانند گوش گربه به سمت داخل خم میشود. برای درمان آن نیاز است غضروف شکسته در طی یک جراحی زیبایی ترمیم شود و به حالت نرمال درآید.
3. جراحی زیبایی نرمه گوش (لوبوپلاستی):
جراحی زیبایی ترمیمی لوبوپلاسی زمانی انجام میشود که قسمت پایینی و نرمه گوش در طی سانحه یا استفاده از گوشواره سنگین کشیده و یا پاره شود. با کمک این روش میتوان پارگی را بخیه زد و گوش را مجددا به حالت اولیه برگرداند.
4. جراحی زیبایی ماکروتیا:
زمانی که گوش بسیار بزرگتر از حالت نرمال باشد لازم است برای احیای فرم آن جراحی ماکروتیا انجام شود تا گوش به اندازه طبیعی کوچک شود.
5. جراحی زیبایی میکروتیا:
بعضی از مدلهای گوش به صورت مادرزادی بسیار کوچیک بوده به طوری که به شنوایی فرد تاثیر میگذارد و یا اعضای آن به خوبی رشد نکردهاند. در این روش با اصلاح فرم و بزرگ کردن شکل گوش آن را ترمیم میکنند.
6. جراحی ترمیمی گوش فنجانی:
در این ناهنجاری ظاهری گوش ، شکل گوش به مانند فنجان تغییر میکند و جمع میشود. البته این مشکل کاملا مادرزادی بوده و بر اثر حادثه اتفاق نمی افتد. در این روش جراحی پزشک فوق تخصص پلاستیک و زیبایی به اصلاح فرم ناخوشایند گوش میپردازند.
7. جراحی زیبایی هماتوم (گوش گل کلمی):
این نام گوش مختص ورزشکاران علل خصوص کشتی گیرها است. این غییر ظاهری گوش در اثر ضربههای مکررطی ورزش موجب میشود غضروف شکسته و در زیر پوست خونمرده شود. همین موضوع به مرور به همین شکل جوش میخوره و دچار بدشکلی و حالت گل کلمی میشود.
8. جراحی کاشت ایمپلنت برای بهبود کمشنوایی رسانا:
ایمپلنت اوسیا معمولاً در جراحی ایمپلنت گوش بکار میرود تا شنوایی افراد کمشنوا را بهبود بخشد. این ایمپلنت از جنس تیتانیوم ساخته شده و به دلیل قدرت و نرمی بسیار، مناسبِ استفاده در بدن انسان است. ایمپلنت دقیقاً زیر پوست گوش قرار میگیرد تا استخوان گوش را دوباره شکل دهد و سریعتر و محکمتر فرآیند بهبود را تسریع بخشد. از طریق یک آهنربای کوچک، این ایمپلنت به یک دستگاه شنوایی خارجی متصل میشود که قادر است صدا را جمعآوری و تقویت کند.
9. جراحی برای خارج کردن جرم گوش:
سرومن، که در اصطلاح پزشکی به آن جرم گوش گفته میشود، یک ماده روغنی و زرد رنگ است که به طور طبیعی در گوش افراد وجود دارد. این ماده در مقدار معمول و طبیعی نه تنها مشکلی برای افراد ایجاد نمیکند، بلکه از گوش در برابر حشرات، مواد خارجی، گرد و غبار و میکروارگانیسمها محافظت خواهد کرد. بنابراین، حضور آن به میزان مناسب بسیار ضروری و مفید است.
اگر علائمی مانند درد گوش، خارش، وزوز گوش، سرگیجه، کاهش شنوایی یا احساس پری گوش را تجربه کنید، احتمالاً به دلیل تجمع بیش از اندازه جرم گوش است؛ در چنین مواردی، حتماً با پزشک مشورت کنید.
همچنین، در صورت بروز هر یک از موارد زیر، فوراً به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید:
- داشتن تب
- گوش درد مداوم و بدون بهبود
- خروج ترشحات از گوش
- استشمام بوی بد از گوش
به این ترتیب میتوان از بروز عوارض بیشتر جلوگیری و درمان مناسب را دریافت کرد.
10. جراحی برای کاهش فشار کیسه اندولنف در بیماری منییر:
جراحی منییر گوش، یکی از آخرین راهکارهای درمانی است که در نظر گرفته میشود. در واقع، اگر درمانهای دارویی، رژیم غذایی، کنترل استرس و سایر اقدامات درمانی، برای فرد مبتلا به منییر اثری مثبت نگذارد و بیماری در حال پیشرفت باشد، جراحی گزینه مناسبی خواهد بود تا سلامتی بیمار حفظ شود و از حملات مجدد بیماری جلوگیری گردد.
گرچه جراحی منیر گوش، ایدهآلترین راهکار نیست، اما در مراحل پیشرفته بیماری، چاره دیگری وجود ندارد. در این مرحله، منیر میتواند باعث سقوط فرد شده و با سرگیجه، استفراغ، وزوز گوش و… همراه باشد که سلامتی بیمار را به خطر خواهد انداخت.
این عمل جراحی میتواند به صورت سرپایی یا تحت بیهوشی عمومی در مراکز تخصصی انجام گیرد تا به بهبود شرایط بیمار و کاهش عوارض بیماری کمک کند.
11. جراحی برداشتن توده خارجی گوش:
گاهی اوقات تودهای در پوست بیرونی گوش شکل میگیرد که منجر به چند مشکل بالقوه میشود. در ادامه دو مورد از مهمترین این مشکلات اشاره خواهیم کرد:
- از دست دادن شنوایی: وجود توده در کانال گوش، توانایی شنوایی فرد را کاهش میدهد.
- فلج صورت: در برخی موارد، رشد توده خارجی گوش ممکن است روی عصب صورت فشار وارد کرده و موجب فلج جزئی صورت در سمت آسیبدیده شود.
جهت رفع این مشکلات و بهبود ظاهر بیمار، همچنین کنترل رشد، برداشتن آن توسط جراحی توصیه میشود.
روش جراحی معمولاً شامل ایجاد برشی دور توده و جدا کردن دقیق آن از بافت اطراف است. این کار میتواند به بازگرداندن شنوایی طبیعی و جلوگیری از رشد بیشتر یا عوارض ناشی از توده کمک کند.
طبق تحقیقاتی که انجام شده است، این نوع جراحی به طور کلی ایمن و موثر در درمان تودههای گوش خارجی به حساب میآید. با این حال، همانند هر روش جراحی دیگر، ریسکهایی مانند عفونت، خونریزی و آسیب به عصب وجود دارد که باید با مراقبتهای ویژهی پس از جراحی از شکلگیری آنها جلوگیری کرد.
12. جراحی سینوس جلوی گوش:
سینوس جلوی گوش یک حفره یا کیست کوچک است که معمولاً در قسمت جلوی گوش و بالای کانال شنوایی قرار دارد. این عارضه یکی از شایعترین مواردی است که هنگام تولد مشاهده میشود و ممکن است در یک یا هر دو گوش فرد ایجاد شود.
در بسیاری از موارد، این سینوس مشکلی ایجاد نمیکند و بدون درمان باقی میماند؛ اما در برخی موارد، این حفره ممکن است دچار عفونت شود. در چنین مواردی، پزشک برای درمان از آنتیبیوتیکها استفاده خواهد کرد.
در صورتی که عفونت مداوم یا عوارض دیگری مانند تورم، زخم یا تخلیه ترشحات از این ناحیه دیده شود، احتمالا پزشک، جراحی را به عنوان گزینه درمانی پیشنهاد خواهد داد. در این جراحی، سینوس مربوطه برداشته تا از بروز عفونتهای مکرر جلوگیری شود.
13. جراحی خارج کردن جسم خارجی از کانال گوش:
در بعضی مواقع اشیاء خارجی مانند مهره، سنگ یا حشره در کانال گوش گیر میکند که موجب سردرد و ناراحتی میشود. جراحان با دقت زیاد و به کمک تکنیکهایی همچون میکروسکوپ، میتوانند بدون ایجاد صدمه این اجسام را بیرون آورند؛ این کار معمولاً تحت بیهوشی موضعی انجام میشود تا بیمار احساس ناراحتی نکند.
14. جراحی اُتوپلاستی:
جراحی گوش یا اتوپلاستی به عنوان یک روش درمانی، میتواند شکل، موقعیت یا تناسب گوش را بهبود بخشد. این عمل جراحی، عیوب موجود در ساختار گوش را که از بدو تولد وجود دارند یا به مرور با رشد ظاهر میشوند، قابل اصلاح میسازد.
جراحی اتوپلاستی، شکل طبیعیتری برای گوشها ایجاد و به تعادل و تناسب گوش با چهره کمک میکند. به طور کلی، اگر گوشهای بیرونزده یا آسیبدیده برای فرد یا فرزندش آزاردهنده باشد، جراحی اتوپلاستی میتواند راهکار مناسبی برای بهبود ظاهر گوش باشد.
این عمل جراحی با هدف ایجاد تغییرات مطلوب در شکل و موقعیت گوش انجام میشود و به افزایش اعتماد به نفس و بهبود ظاهر فرد کمک میکند.
عوارض جراحی زیبایی گوش
جراحی زیبایی گوش، در کنار تمام مزایایی که دارد، میتواند عوارضی را نیز به همراه داشته باشد که این عوارض، شامل موارد زیر میشود:
- این احتمال وجود دارد که کبودی و تورمی در این ناحیه به وجود بیاید. معمولا این میزان تورم و کبودی معقول بوده و بعد از چند روز برطرف میشود. برای کاهش تورم، میتوانید با دستورالعمل پزشک متخصص، از کمپرس آب یخ استفاده کنید. در صورتی که کبودی و تورم روی ناحیه گوش شما بعد از چند روز برطرف نشد یا رو به بهبودی نرفت، بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید.
- بد فرم شدن گوش، یکی دیگر از عوارضی است که احتمال دارد اگر از خدمات یک پزشک بیتجربه استفاده کنید، با آن درگیر شوید.
- در صورتی که پزشک متخصص شما، دارای سابقه و تجربه کافی در زمینه این عمل نباشد، ممکن است شاهد تجمع خون در ناحیه گوش خود باشید.
- در نهایت، اگر دستورالعملهای پزشک را رعایت نکنید، ممکن است با عفونت شدیدی در ناحیه گوش خود درگیر شوید.
آیا عمل زیبایی گوش، در کودکان نیز قابل انجام است؟
یکی از سوالات رایج درباره جراحی زیبایی گوش این است که آیا این عمل، در کودکان نیز قابل انجام است؟ در پاسخ به این سوال، باید گفت که بله، کودکان تحت شرایط خاصی میتوانند این عمل را انجام داده و فرم بهتری را به لاله گوش خود بدهند. از جمله شرایط بسیار مهمی که در این زمینه وجود دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کودک مدنظر حتما باید در وضعیت سلامت جسمی و عمومی مناسبی قرار داشته باشد.
- داشتن حداقل 5 سال سن، یکی از مهمترین شرایط برای انجام این عمل است.
- غضروف گوش کودک حتما باید توسعه یافته باشد.
- کودک باید دارای روحیه همکاری بوده و کاملا حرف گوش کن باشد.
- در نهایت، کودکی که قصد انجام این عمل روی او را دارید، حتما باید توانایی ابراز احساسات خود در طول فرایند عمل را داشته باشد تا بتوان، این عمل زیبایی را روی گوش او انجام داد.
نتایج عمل زیبایی گوش به چه شکل ظاهر میشوند؟
به طور کلی، برای اینکه بتوانید جراحی زیبایی گوش را بررسی کنید، نیازمند این هستید که چند مرحله مهم را در این زمینه پشت سر بگذارید. این مراحل شامل موارد زیر میشود:
- در اولین قدم، بعد از چند روز (که این تعداد روز توسط پزشک متخصص تعیین میشود) باید بانداژهایی که روی گوش قرار داده شده است را از روی آن بردارید.
- در این مرحله، میتوانید نتایج اولیه عمل را روی گوش خود مشاهده کنید که اتفاقا نتایج جذابی نیز خواهد بود.
- معمولا با گذشت چند ماه (بین سه الی چهار ماه) و با رعایتکردن دستورالعملهای مراقبتی که توسط پزشک ارائه شده است، میتوانید نتایج کامل را روی گوش خود مشاهده کنید.
توجه داشته باشید که نتایج حاصل از این عمل زیبایی، نتایج دائمی بوده ودر طول زمان تغییر پیدا نمیکنند. همین موضوع نیز به شما اطمینان میدهد، با خیالی راحت بتوانید از خدمات این عمل زیبایی استفاده کنید.
چه شرایطی برای انجام عمل اتوپلاستی وجود دارد؟
برای انجام عمل اتوپلاستی، شما نیازمند این هستید که شرایط خاصی داشته باشید. در ادامه، قصد داریم برخی از مهمترین این شرایط را به شما معرفی کنیم:
- شخصی که قصد انجام این عمل را دارد، نباید زیر 5 سال سن داشته باشد و کودکانی که بالای 5 سال سن دارند نیز حتما باید غضروف گوش آنها توسعه یافته باشد.
- زیباجویی که به دنبال انجام این عمل است، حتما باید از شرایط جسمی سالمی برخوردار باشد.
- بهترین نتایج برای انجام این عمل، زمانی رخ میدهد که غضروف گوش به طور کامل رشد کرده باشد. این موضوع، توسط پزشک در جلسه مشاوره بررسی خواهد شد.
- فردی که قصد انجام این عمل را دارد، حتما باید توانایی ترک سیگار برای مدت زمان 30 روز را داشته باشد. دو هفته قبل و دو هفته بعد از انجام این عمل، شما اجازه سیگار کشیدن ندارید.
- در صورتی که عادت به مصرف مشروبات الکلی دارید، این امکان برایتان وجود ندارد که بتوانید عمل جراحی زیبایی گوش را انجام دهید.
چه عواملی روی نتیجه عمل زیبایی جراحی گوش تاثیرگذار هستند؟
برای اینکه بتوانید بهترین نتایج را از جراحی زیبایی گوش دریافت کنید، نیازمند این هستید که دستورالعملها و نکات مهمی را در این زمینه رعایت کنید که از جمله آنها، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حتما با اطلاعات و آگاهی کامل در جلسه مشاوره با پزشک شرکت کنید. فراموش نکنید که این جلسه، دقیقا به اندازه خود فرایند عمل جراحی، حائز اهمیت است.
- اگر پزشک متخصص، توصیههایی را برای قبل از شرکت در جلسه عمل در اختیار شما قرار میدهد، حتما به دستورالعملهای او توجه کرده و آنها را رعایت کنید.
- دستورالعملهای مراقبتی که بعد از انجام عمل در اختیارتان قرار میگیرند را به دقت رعایت کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را از این عمل جراحی دریافت کنید.
- در صورتی که مشکلی برایتان به وجود آمده که قابل حل نبود، بهتر است در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید.
بهترین پزشک برای عمل اتوپلاستی، چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
انتخاب بهترین پزشک برای جراحی زیبایی گوش همواره میتواند چالشهای زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. برای اینکه بتوانید بهترین پزشک را در این زمینه انتخاب کنید، نیازمند این خواهید بود که در ابتدا، میزان معتبر بودن پزشک را ارزیابی کنید. برای این کار، سطح تحصیلات پزشک را ارزیابی کرده و مطمئن شوید که تجربه و سابقه کافی برای انجام این عمل را داشته باشد. در قدم بعدی، میتوانید اطلاعاتی را درباره زیباجویانی که از خدمات این پزشک استفاده کردهاند به دست بیاورید.
اگر مراجعین پزشک مربوطه رضایت کافی را نسبت به خدمات آن داشته باشند، شما هم میتوانید با خیالی راحت از خدمات آن استفاده کنید. در مرحله بعدی، باید دقت داشته باشید، پزشکی را انتخاب کنید که در ازای خدمات باکیفیت، دستمزد مناسبی را از شما دریافت کند. امروزه، بسیاری از پزشکهایی که در حوزه اتوپلاستی فعالیت دارند، معمولا دستمزدهای نجومی را از مراجعان خود دریافت میکنند که به هیچ وجه منطقی نیست.
ویژگی بعدی که این پزشک باید داشته باشد، این است که تضمین دهد، نتایج نهایی کاملا طبیعی خواهند بود و شما میتوانید با اطمینان کامل، در این جلسه عمل شرکت کنید. کلینیک دکتر نجف بیگی، یکی از بهترین کلینیکهایی است که امروزه خدمات خود را در زمینه عمل اتوپلاستی در اختیارتان قرار میدهد که شما هم میتوانید نهایت بهره را از این خدمات ببرید
چه کسانی کاندیداهای مناسبی برای عمل زیبایی گوش هستند؟
همانطور که گفته شد، هدف از جراحی زیبایی گوش، ترمیم مشکلات مادرزادی و یا مشکلاتی است که طی حادثهای برای گوشها پیش آمده است. همین موضوع نشان میدهد که عمده داوطلبان جراحی زیبایی گوش افرادی هستند که با شکل ظاهری گوش خود مشکل دارند و یا از بیماری مادرزادی خاصی مرتبط با گوش خود رنج میبرند. عمده بیماریهای مادرزادی گوش موارد فهرستشده در زیر هستند که برخی از آنها با عمل اتوپلاستی قابل ترمیم میباشند:
- میکروتیا: گوشها از بدو تولد از حد نرمال کوچکتر بوده و به اندازه کافی رشد نکردهاند.
- ماکروتیا: گوشها از حد عادی خود بسیار بزرگتر هستند و تناسبی با چهره و بدن فرد ندارند.
- افرادی که گوش آنها برخلاف عموم، به جای انحنا به بیرون، به درون انحنا دارند.
- افرادی که گوش آنها به شکل غیرمعمول و عجیبی دارای تاخوردگی و پیچش شده است، در اصطلاح به این نوع گوشها “گوش استال” نیز گفته میشود.
- گوش کوسمان:این گوش ها به گوش های علامت سوالی معروف هستند و در بخش لاله گوش یک فاصله مشخصی تا جمجمه وجود دارد و انحنای گوش به سمت بیرون است .
طیف داوطلبان جراحی زیبایی گوش شامل کودکان خردسال، جوانان و میانسالان و حتی افراد کهنسال نیز میباشد. ماهیت جراحی اتوپلاستی، جراحی زیبایی است. بنابراین، هر شخصی که از لحاظ بدنی سالم بوده و توانایی انجام جراحی را دارا باشد، میتواند کاندیدای جراحی زیبایی گوش باشد.
مزایای عمل جراحی زیبایی گوش
شاید بتوان مهمترین مزیت این عمل را زیباییای دانست که پس از عمل برای انسان به وجود میآید. همانطور که گفته شد، این جراحی ذاتا زیبایی بوده و شاید اصلیترین علتی که فردی خود را به تیغ جراحی میسپارد، زیبایی بخشیدن به چهره و گوشهای خود باشد. پس از جراحی اتوپلاستی، اعتمادبهنفس فرد افزایش یافته و راحتتر میتواند در اجتماع حضور پیدا کند.
همچنین، در برخی موارد، عمل جراحی زیبایی گوش مزایای دیگری نیز دارد. در مواردی که فرد به سبب داشتن غضروف اضافی، شنوایی کمی دارد، عمل جراحی گوش میتواند تا حدودی مفید واقع گردد. این موضوع ناشی از این است که پس از برداشتن غضروف اضافه، گوش فرد میتواند صداها را با کیفیت بهتر و بیشتری بشنود.
همچنین، از دیگر مزیتهای این عمل میتوان به همهگیر بودن آن اشاره کرد. طیف گستردهای از کودکان تا نوجوانان و جوانان میتوانند برای این عمل اقدام کنند. جای بخیههای عمل اتوپلاستی بسیار ظریف بودن و به سختی قابل تشخیص است.
روش جراحی زیبایی گوش
جراحی زیبایی گوش برای افراد گوناگون ماهیتی یکسان اما روشهایی کاملا متفاوت دارد. به طور کلی، این نوع نیاز و شرایط بیمار است که تعیین میکند چه روشی برای جراحی اتوپلاستی استفاده شده و چه تغییراتی در گوش نیاز است تا اعمال شود.
یکی از شایعترین نوع جراحی زیبایی گوش به صورتی است که قسمت اضافه غضروف برداشته شده و نیز با حذف قسمتهای اضافه پوست، برآمدگی بیش از حد معمول گوش برطرف شده و گوش نمای زیباتری پیدا میکند. در انجام جراحی زیبایی گوش ایجاد ساختار جدید گوش بسیار مهم است. به همین دلیل، به این روش “عمل اتوپلاستی” یا “عمل اتوپلاستی تجدید ساختار” نیز گفته میشود.
به طور کلی، در گوشهای بزرگ و یا دارای انحنای خارج از حد معمول، پزشک متخصص جراحی زیبایی و پلاستیک، قسمتی از غضروف را برداشته و غضروف باقیمانده را با جایگذاری در محل مناسب، بخیه میزند. این بخیهها داخلی بوده و قابل رویت نیستند. سپس، پوست را در جای خود قرار داده، اضافه آن توسط پزشک برداشته شده و بخیههای بیرونی برای بستن برشهای خارجی انجام میشود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
برای جراحی گوش به طور معمول در موارد زیر به پزشک مراجعه میکنیم:
- وجود تومور یا رشد غیرطبیعی در گوش: در این موارد جراحی ممکن است لازم باشد تا تومور یا رشد غیرطبیعی را برداشته و بافت سالم را بازسازی کند.
- آسیبهای شدید گوش ناشی از تصادف یا ضربه: در چنین مواردی جراحی میتواند به ترمیم آسیبهای وارده به گوش کمک کند.
- عفونتهای مزمن گوش میانی: اگر عفونتهای مزمن گوش میانی به طور مداوم بروز کند و با درمانهای دارویی کنترل نشود، جراحی گوش راه حل مناسبی خواهد بود.
- نقص شنوایی ناشی از آسیب به استخوانهای گوش میانی: در این موارد، جراحی برای بازسازی استخوانهای گوش میانی و بهبود شنوایی انجام میشود.
در هر صورت، برای تعیین نیاز به جراحی و زمان مناسب آن باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد تا پس از انجام معاینه و تستهای لازم، تشخیص و توصیههای پزشکی را ارائه دهد.
گوش نقش بسیار مهمی در زیبایی افراد دارد. در تناسب قسمتهای مختلف چهره، گوشها نیز یکی از اصلیترین عوامل زیبایی هر فرد به شمار میروند. در برخی افراد، نامتقارن بودن گوشها و یا عیوب مادرزادی دیگر همچون بزرگ بودن، کج بودن و … میتواند باعث شود تا فرد احساس اعتمادبهنفس خود را از دست بدهد. برای رهایی از این مشکل، جراحان پلاستیک با جراحی زیبایی گوش سعی در رفع این ایرادات دارند.
در جراحی زیبایی گوش، میتوان عیوب مادرزرادی گوش را برطرف کرد. همچنین، بزرگ بودن بیش از حد و یا ایرادات فرم و ظاهر گوش نیز قابل ترمیم و بازسازی هستند. همچنین، در صورتی که گوش، طی حادثهای از حالت طبیعی خود خارج شده باشد، نیز میتوان در جراحی اتوپلاستی آن را ترمیم و بازسازی کرد.
مراقبتهای جراحی زیبایی گوش
اقدامات لازم مراقبتی برای عمل اتوپلاستی را میتوان به دو دوسته قبل و بعد از عمل تقسیم کرد. مجموع این اقدامات میتواند شکل پایانی گوشها، میزان ناراحتی بیمار و از همه مهمتر، سلامتی و امنیتی بیمار را تعیین کند. آنچه که توسط بیمار باید پیش و پس از عمل جراحی زیبایی گوش رعایت شود، به اختصار بدین شکل است:
مراقبتها و اقدامات پیش از جراحی گوش
- بهتر است موهای خود را قبل از عمل کوتاه و مرتب کنید؛ چرا که پانسمان گوشها تا چند روز پس از عمل بر روی سر قرار میگیرد و شستشو و استحمام موی سر عملا غیر ممکن میشود.
- برای انجام آزمایشات پیش از جراحی، نزدیکترین زمان را به جراحی انتخاب کنید تا نتایج آزمایش با شرایطی که در اتاق عمل هستید، قرابت بیشتری داشته باشد.
- داشتن یک نفر همراه در روز جراحی میتواند به شما بسیار کمک کند.
- مصرف دخانیات را چند هفته قبل از جراحی کنار بگذارید، همچنین، مصرف قرص آسپرین نیز در این مدت ممنوع است.
- اگر قرار است جراحی بر روی کودک انجام بشود، بهتر است پیش از عمل وی را از لحاظ روحی برای این موضوع آماده کنید. آمادگی داشتن برای عمل اتوپلاستی میتواند کار را برای جراح، والدین و کودک بسیار راحتتر بکند.
مراقبتهای پس از جراحی
- ممکن است بیمار برای یک شب در بیمارستان بستری شود؛ این مورد در بین بیماران کودک بسیار شایعتر است.
- تا دو هفته پس از جراحی، فرد باید به پشت خوابیده تا مانع ایجاد فشار بر گوشها شود. در این بازه، غضروف مکان خود را تثبیت کرده و از استحکام بیشتری برخوردار میشود.
- انجام فعالیتهای سنگین، اعم از ورزشی و یا کاری تا دو هفته ممنوع است.
- زخمها و بخیهها نیازمند رسیدگی و ضدعفونی کردن هستند، نیاز است تا بخیهها مرتب شستشو داده شوند.
- در هفته اول نیاز است تا با استفاده از هدبند، از گوشها مراقبت کرد. پس از دو الی سه ساعت استفاده، میتواند اندکی به گوشها استراحت داد و سپس مجدد از هدبند استفاده کرد.
- از هفته دوم پس از عمل، استفاده از هدبند مختص شب ها بوده و نیاز نیست تا بیمار در تمام طول روز از هدبند استفاده کند.
- خونمردگی و تورم در محل جراحی موضوعی طبیعی بوده که ممکن است اتفاق بیافتد. در صورت بروز این موضوع، جای نگرانی نیست.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اقدامات قبل از عمل گوش مطالعه مقاله اقدامات قبل از جراحی گوش که باید باید بدانید را پیشنهاد میکنیم.
مدت زمان جراحی زیبایی گوش
عمل اتوپلاستی چیزی در حدود 1 الی 2 ساعت زمان خواهد برد. هر چند، عوامل متعددی میتوانند بر مدت زمان جراحی تاثیرگذار باشند. میزان اصلاحاتی که نیاز است بر ساختار گوش اعمال شود، نیاز به برداشت غضروف از دندهها وجود دارد یا خیر و عوامل متعدد دیگر میتوانند زمان جراحی اتوپلاستی را کاهش و یا افزایش دهند.
ماندگاری جراحی اتوپلاستی
جراحی اتوپلاستی که برای ترمیم ساختار گوش انجام میشود، جراحی دائمی است و آثار آن تا همیشه به همراه فرد خواهد بود. در صورت رعایت تمامی شرایط نگهداری از گوش پس از عمل و عدم بروز اتفاقی که به گوش آسیب بزند، گوش فرد برای همیشه شکل و شمایل جدید خود را حفظ خواهد کرد.
هزینه انجام عمل اتوپلاستی
هزینه این جراحی کاملا متغیر است. عواملی همچون پزشک متخصص جراح، نوع بیمارستان، میزان تغییراتی که بر روی گوش باید اعمال شود، هزینه اتاق عمل و تیم عمل و … بر این موضوع تاثیرگذار هستند.
منبع: لینک
چرا انتخاب کلینیک دکتر نجف بیگی؟
اتاق عمل تخصصی و پیشرفته
جراحی گوش با استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا، به سرعت و با دقت بالا انجام میشود!
پرسش های متداول جراحی گوش
جراحی گوش، یک عمل جراحی است که با اهداف درمانی و یا زیبایی روی گوش انجام میشود. به طور کلی جراحی گوش برای درمان مشکلات مختلف مرتبط با گوش مانند بیماریها و صدمات و یا تغییر شکل فرم و ظاهر گوش به کار میرود.
انواع مختلفی از جراحی گوش وجود دارد )بیش از ۱۰ نوع) که هر یک هدف خاصی را دنبال می کنند از جمله جراحی نوروم آکوستیک، جراحی کاشت حلزون، جراحی کاشت سمعک باها، جراحی کاشت سمعک لنگر استخوانی، جراحی گوش شکسته، جراحی کنترل نشت مایع مغزی نخاعی از گوش، جراحی خارج کردن جرم گوش، جراحی برای کاهش فشار کیسه اندولنف، جراحی برداشتن توده خارجی گوش، جراحی برای درمان بیماری گوش موج سوار، جراحی رفع فشار عصب صورت، جراحی ترمیم فیستول، جراحی تومور گلوموس، جراحی ترمیم پرده گوش، جراحی ماستوئیدکتومی، جراحی قرار دادن لوله در گوش، اتوپلاستی، جراحی استاپدوتومی با لیزر و جراحی گوش گل کلمی.
جراحیهای گوش با هدف درمانی غالبا توسط متخصص گوش، حلق و بینی انجام می شوند. این جراحی در برخی موارد با همکاری متخصص مغز و اعصاب صورت خواهد گرفت. عمل زیبایی گوش توسط متخصص جراحی پلاستیک نیز انجام می شود.
ریسک بروز عوارض ناشی از جراحی گوش به وضعیت اولیه بیمار، نوع جراحی و روش آن و همچنین مهارت پزشک جراح بستگی دارد. اگرچه ریسک عوارض جانبی در برخی از انواع جراحی گوش، بیشتر از بقیه است اما انتخاب یک جراح با تجربه برای این عمل می تواند احتمال عوارض جانبی را به حداقل برساند.
نظرات و سوالات شما از دکتر نجف بیگی
فرزند من ۸ سالشه و گوشهای بیرونزده داره. میخواستم ببینم در صورتی که جراحی بشه، آیا درد زیادی رو باید تحمل کنه؟
ممکن است درد و تورمی در اثر جراحی گوش به وجود بیاید، اما با توجه به تکنولوژی پیشرفته اتاق عمل و روشهای نوین جراحی، این درد و تورم به حداقل میرسه.