مو، یکی از اصلیترین المانهای زیبایی هر فرد است. سالهاست که تبلیغات انبوه حالتدهنده، تقویتکننده و پرپشتکننده مو در فضای مجازی و حقیقی دست به دست میشود و زیباجویان را دست به جیب میکند. درمان ریزش مو میتواند تاثیر غیرقابل انکاری بر زیبایی داشته باشد. به همین دلیل، عمده زیباجویان به دنبال راههایی هستند که در سریعترین زمان ممکن، بهترین نتیجه را برای آنها به ارمغان بیاورد.
تعداد بسیار زیادی از آقایان و بانوان جامعه با مشکل ریزش مو مواجه هستند. ریزش مو میتواند متاثر از دلایل ژنتیکی، عادات زندگی نامناسب، غذای بیکیفیت، بیماری و … باشد.
بسته به سن و شرایط هر فرد، ریزش مو ممکن است شدت یا ضعف داشته باشد. روشهای متفاوتی برای کنترل ریزش مو و رویش مجدد فولیکولهای از دست رفته وجود دارد. روشهایی همچون PRP، مزوتراپی، استفاده از مکملهای کمک کننده به تغذیه موها و نیز محلولهای موضعی محرک رشد مو شیوههایی هستند که متخصصان زیبایی برای کنترل ریزش مو و نیز کمک به رشد مجدد موها تجویز میکنند.
تمامی شیوههای گفته شده که به عنوان روشهای درمانی ریزش مو تجویز میشوند، زمان زیادی برای اثرگذاری نیاز دارند. برای مثال، برای آنکه از محلولهای محرک رشد مو نتیجه بگیرید به 8 تا 12 ماه استفاده مداوم و رعایت دستورالعملهای پزشکی نیاز است. عمده زیباجویان مایلند تا بهترین نتیجه را در کمترین زمان ممکن به دست بیاورند. به همین سبب، به دنبال کاشت مو میروند.
انواع روشهای کاشت مو
کاشت مو روشی دائمی برای درمان ریزش مو و طاسی ناشی از آن است. روشهای مختلفی برای کاشت مو وجود دارد. بسته به شرایط بیمار و نیز حجم طاسی و توان بانک مو، پزشکان و متخصصان زیبایی یکی از روشهای کاشت مو را انتخاب میکنند. روشهای FIT، FUT و SUT از رایجترین شیوههای کاشت مو هستند. هر کدام از این روشها معایب و مزایای خود را دارند. پزشکان و متخصصان زیبایی بسته به شرایط هر بیمار، از یک و یا ترکیبی از چند روش برای کاشت مو استفاده میکنند.
نکته بسیار مهم در کاشت مو، مراجعه به متخصص زیبایی باتجربه است. بسیاری از زیباجویان هستند که با وجود داشتن بانک موی مناسب، نتیجه مطلوبی از عمل کاشت موی خود نگرفتهاند. دلیل اصلی این موضوع نیز مراجعه به کلینیکهای نامعتبر و کمتجربه است.
کاشت مو به روش FIT چیست؟
همانطور که گفتیم، کاشت مو به روش FIT یکی از محبوبترین روشهای کاشت مو در بین زیباجویان است. FIT مخفف عبارت Follicular Isolation Technique است که به معنای استخراج واحد فولیکولی مو میباشد. دیگر روشهای کاشت مو همچون Micro FIT و SUT نیز بر مبنای این روش انجام میگیرند.
پیشنهاد میشود مقاله کاشت مو به روش SUT را مطالعه نمایید.
مراحل انجام کاشت مو به روش FIT
در ابتدا زیباجو به یکی از مراکز کاشت مو مجاز و معتبر مراجعه میکند. پیش از هر کاری پزشک متخصص زیبایی در جلسه مشاوره اولیه، سوالات کاملی پیرامون سوابق پزشکی و شرایط بیمار مطرح میکند. در این جلسه زیباجو میبایست خط رویش مو مورد نظر و تمامی انتظارات خود از نتیجه کاشت مو را با پزشک در میان بگذارد. این جلسه به پزشک و زیباجو کمک میکند تا به درک متقابل از کاشت مو به روش FIT رسیده و هدفی یکسان داشته باشند.
در ادامه، پزشک، پوست سر و موهای شما را به طور کامل معاینه کرده و توانمندی بانک موی شما را بررسی میکند. همچنین، جهت ثبت در پرونده پزشکی شما و بررسی نتیجه عمل کاشت مو از جهات مختلف سر عکسبرداری میشود. ممکن است با اعلام رضایت زیباجو، پزشک تصاویر قبل و بعد از کاشت مو را در صفحات مجازی و وبسایت منصوب به خود را منتشر کند.
بیشتر بخوانید: کاشت مو به روش fit
1. تعیین خط رویش جدید مو
در روز کاشت مو به روش FIT، خط رویش جدید رویش مو طراحی میشود. طراحی خط رویش مو بین زیباجو و پزشک توافقی است. البته میزان طاسی و تعداد تارهای برداشته شده نیز تاثیر بسزایی در تعیین محل جدید خط رویش مو دارند. برای طراحی خط رویش موی جدید زیباجو، پارامترهای مشخصی از جمله شکل خط مو شامل خطی، منحنی و…، قرینه بودن و همخوانی با چهره زیباجو از اهمیت زیادی برخوردارند.
ممکن است خط رویشی که برای افراد دارای صورت کشیده زیبایی به ارمغان میآورد، برای زیباجویان با صورت گرد، مناسب نباشد.
2. استخراج واحدهای فولیکول از بانک موی زیباجو
پس از آنکه طرح جدید موهای زیباجو مشخص شد، نوبت به مرحله استخراج فولیکول است. برای این کار دستیاران پزشک زیبایی با استفاده از داروهای مخصوص، بیحسی موضعی در پوست سر ایجاد میکنند. تمامی مراحل کاشت مو به روش FIT تحت همین بیحسی موضعی انجام خواهد گرفت.
پیش از بیحس کردن، ناحیه اهداکننده و یا تمامی موهای سر تراشیده میشوند تا مراحل کاشت به بهترین شیوه ممکن جلو برود. برای استخراج فولیکولهای مو از ابزار مخصوص جراحی و کاشت مو با دقت میلیمتری به نام پانچ استفاده میشود.
دهانه پانچ ابزاری استوانهای شکل و برنده است که قطر دهانه آن بین 0.75 تا 0.90 میلیمتر متغیر است. تیم پزشکی کاشت مو به روش FIT با استفاده از دستگاه پانچ، اطراف فولیکولهای مو که برای کاشت مناسب هستند را اصطلاحا پانچ کرده و آماده برداشت میکنند.
سپس، تکنسین دیگر کاشت مو، فولیکولهای پانچ شده را با استفاده از ابزار انبرشکل مخصوص از پوست سر جدا میکند. با استفاده از این روش استخراج فولیکول مو، پزشک متخصص میتواند به راحتی و طی یک جلسه بین 1500 تا 2000 فولیکول مو را استخراج کند که به راحتی توانایی پوشش سطح طاسی زیباجویان را دارد.
خوب است بدانید در برخی از کلینیکهای کاشت مو به روش FIT، شمارندههایی در کنار زیباجو قرار دارد که میزان برداشت صورت گرفته از محل بانک مو را نشان میدهد تا زیباجو از مراحل کاشت موی خود اطلاع کامل داشته باشد.
3. آمادهسازی فولیکولهای مو برای کاشت در محل طاسی
پس از آنکه فولیکولهای مناسب از محل بانک مو استخراج شدند، نیاز است تا زمان کاشت در محیطی قرار داشته باشند که کمترین آسیب را ببینند. برای این کار تیم پزشکی کاشت مو، فولیکولهای استخراج شده را در محلولی مخصوص و درون ظروف آزمایشگاهی قرار میدهند تا برای کاشت آماده شوند. این محلول حاوی مواد مغذی و لازم فولیکول مو برای سالم ماندن است.
خوب است بدانید برای حفظ دمای مناسب محیط، از لامپهای LED جهت تولید گرمای لازم جهت حیات فولیکولهای مو استفاده میشود.
همچنین، در این مرحله، تکنسینهای کاشت مو به روش FIT، فولیکولهای مو را براساس تعداد تار مو و ضخامت تارها دستهبندی میکنند تا در زمان کاشت، کمترین زمان ممکن صرف شود.
لازم به ذکر است که مراحل کاشت مو شامل استخراج، آمادهسازی و کاشت میشود که بین 6 تا 10 ساعت زمانبر است. حد فاصل مراحل استخراج تا کاشت که تیم پزشکی مشغول آمادهسازی فولیکولهای مو هستند، بیمار فرصتی نیم ساعته دارد تا یک وعده غذایی سبک توسط کلینیک تهیه شده را میل کرده و اندکی استراحت کند. استراحت بیمار میتواند توان او را برای ادامه مراحل کاشت بازیابی کند.
مطالعه مقاله کاشت مو به روش DHI را از دست ندهید.
4. کاشت واحدهای فولیکولی آماده شده
پس از آنکه آمادهسازی فولیکولهای مو به اتمام رسید، با ایجاد برشهای کوچک در محل دریافتکننده فولیکولهای مو، عمل کاشت توسط پزشک انجام میگیرد. در این مرحله، خواب موها و جهت رشد آتی آنها تعیین میشود.
مراقبتهای لازم پس از کاشت مو به روش FIT که باید از آن مطلع باشید!
پس از آنکه کاشت مو به اتمام برسد، پزشک بار دیگر شرایط عمومی بیمار را بررسی کرده و دستور ترخیص را صادر میکند. پیش از خروج از کلینیک، کادر پزشکی کاشت مو توصیهها و نکات نگهداری از موهای کاشته شده را برای شما بیان میکنند. این نکات عبارتند از:
-
- داروهای ضدالتهاب و مکملی که توسط پزشک تجویز شده است که باید در زمان تعیین شده مصرف کنید.
- تا 15 روز پس از عمل کاشت مو تا جاییکه میتوانید از خم شدن و هر گونه فشار به پوست سر که سبب جمع شدن خون در سر شود، جلوگیری کنید.
- بسته به شرایط هر بیمار زمان متفاوتی وجود دارد، اما به طور میانگین پزشکان توصیه میکنند تا 10 روز پس از کاشت مو از استحمام بپرهیزید. پس از آن نیز باید برخورد فولیکولهای کاشته شده با آب بسیار کوتاه مدت باشد.
- در زمان خوابیدن، سر نباید در حالتی باشد که به فولیکولهای کاشت شده فشار وارد شود؛ چرا که در روزهای اولیه بسیار حساس و آسیبپذیرند. همچنان زاویه سر و گردن باید به شکلی باشد که خون به فولیکولهای کاشته شده برسد. شما میتوانید با استفاده از دو بالش، سر را اندکی بالاتر از زاویه معمولی بدن قرار دهید.
- تقریبا 2 تا 3 هفته پس از کاشت مو شما به زندگی عادی خود میتوانید برگردید. در طول این مدت میتوانید با تیم پزشکی خود به صورت آنلاین و تلفنی در ارتباط باشید.
برای ارتباط با مشاوران کلینیک دکتر نجف بیگی ویک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
کلینیک جردن : ۰۲۱۸۶۰۸۱۸۷۵کلینیک سعادت : ۰۲۱۲۶۷۴۰۰۶۴
سیکل ریزش و رشد مو پس از کاشت مو به روش اف آی تی
پس از کاشت مو با گذشت حدود 20 روز، فولیکولهای مو بین 1 تا 2 میلیمتر رشد خواهند کرد. تا پایان ماه اول پس از کاشت مو، تقریبا تمامی موهایی که پیوندزده و به اصطلاح دچار شوک شدهاند، دچار ریزش میشوند. این موضوع در کاشت مو به روش FIT کاملا طبیعی بوده و جای هیچگونه نگرانی نیست.
توجه داشته باشید که در مرحله ریزش که جزء مراحل بازیابی مو و دوران نقاهت کاشت مو است، صرفا ساقه موهای کاشته شده دچار ریزش میشوند و ریشه موها در پوست سر محکم شده و امکان ریزش وجود ندارد.
پس از گذر از دوران ریزش موهای کاشته شده، فولیکولهای مو به مدت تقریبی 3 ماه وارد فاز خواب و یا استراحت میشوند. در این بازه بهتر است با تیم پزشکی خود در ارتباط باشید. سپس در ماه چهارم پس از کاشت مو، موهای کاشته شده کم کم شروع به رشد میکنند. پس از گذشت 8 ماه از کاشت مو، فولیکولهای مو چرحه طبیعی رشد خود را خواهند داشت و دست آخر، با گذشت یک سال از کاشت مو، نتیجه نهایی مشخص خواهد شد.
نکات مهم قبل از کاشت مو به روش FIT
اگر قصد شما برای کاشت مو جدی است، باید به اطلاعتان برسانیم که علاوه بر نکات پس از کاشت مو به روش FIT، نکات و توصیههای پیش از عمل کاشت را نیز باید رعایت کنید!
مسلما پزشک در جلسه اولیه مشاوره به شما خواهد گفت که تا 3 هفته پیش از کاشت مو باید قید استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی را بزنید. همچنین، پزشک از شما میخواهد اگر از داروهای ضدانعقاد همچون آسپرین، هپارین و یا وارفارین استفاده میکنید، مصرف آنها را متوقف کنید.
پیش از مراجعه به کلینیک حتما موهای خود را به طور کامل بشویید. نیاز به تراشیدن موها نیست و در صورت لزوم این کار توسط عوامل کلینیک کاشت مو انجام میگیرد. استفاده از عطر و ادکلن برای شما ممنوع است.
نتایج حاصل از کاشت مو به روش FIT به چه صورت است؟
کاشت مو به این روش یکی از بهترین شیوهها برای رسیدن به موی دلخواه زیباجویان است. کاشت FIT معمولا طبیعیترین و جذابترین نتایج را به همراه خواهد داشت. در صورتیکه عمل شما توسط تیم پزشکی حرفهای و باتجربه صورت گیرد، همچنین، تمامی نکات مراقبتی قبل و بعد از کاشت مو را رعایت کرده باشید، بدون شک نتیجهای حیرتآور از کاشت موی خود خواهید دید.
مزایا و معایب کاشت مو به روش FIT چیست؟
کاشت مو FIT نیازی به بخیه نداشته و کمترین اسکار ممکن را برای زیباجو به همراه خواهد داشت. همچنین، این روش نسبت به دیگر روشهای کاشت مو همچون FUT کمتهاجمیتر بوده و عوارض کمتری دارد. با توجه به برشهای بسیار کوچک استفاده شده در این روش کاشت مو، امکان ایجاد عفونت و التهاب برای بیمار بسیار کم است.
با استفاده از این روش میتوان از موهای بدن نیز برداشت را انجام داد. این موضوع برای آن دسته از زیباجویانی که بانک موی ضعیفی دارند، بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
از معایب این روش کاشت نیز میتوان به احتمال برداشت فولیکولهای ضعیف در مرحله استخراج اشاره کرد. از آنجا که فولیکولها به صورت تکی و به صورت گسترده از محل بانک مو استخراج میشوند، ممکن است فولیکولهایی که کیفیت مناسب ندارند نیز برداشت شده و در مرحله کاشت از بین بروند. همچنین، در مقایسه با دیگر روشها، برداشت فولیکولهای مو در این روش، زمان زیادی نیاز دارد که همین موضوع ممکن است سبب آسیب دیدن گرافت مو شود.
مقاله کاشت مو به روش FUE، بهترین روش کاشت درجای بخیه و زخم را از دست ندهید.
آیا برای کاشت مو به روش FIT باید موها را تراشید؟
لزومی جهت تراشیدن موها در این شیوه کاشت مو وجود ندارد. برخی از داوطلبان این شیوه کاشت مو، بانوانی هستند که در قسمت شقیقه دچار ریزش مو شدهاند و برای کاشت به تعداد محدودی فولیکول مو نیاز دارند. در این حالت، صرفا قسمتی از محل بانک مو که مورد نیاز است تراشیده میشود تا فولیکولهای لازم برداشت شوند. محل برداشت و تراشیدن به گونهای انتخاب میشود که توسط بقیه موها پوشش داده شده و کمترین اثری از آن مشخص نباشد. تراشیدن موها صرفا در افرادی که طاسی گسترده دارند ضروری است.
کاشت مو به روش FIT بهتر است یا روش FUT؟
در مقام مقایسه، نمیتوان هیچ یک از این دو روش را برتر دانست؛ چرا که هر یک کارایی مخصوص به خود را دارند. در کاشت مو به روش FUT که بیشتر برای افرادی که سطح طاسی گسترده دارند، استفاده میشود، برشی از پوست بانک مو که حاوی بیشترین فولیکول مو باشد، جدا میشود. این تکه پوست ابعاد تقریبی 1 سانتیمتر در 25 سانتیمتر خواهد داشت. در محل برش، پوست سر کشیده شده و توسط پزشک زیبایی بخیه زده میشود تا کمترین اثر از آن باقی بماند.
شیوه FUT معمولا به همراه کاشت مو FIT استفاده میشود؛ چرا که برخی از زیباجویان به علت طاسی گستردهای که دارند، امکان برداشت صرف فولیکولی را سلب میکنند. در صورتیکه برای این افراد صرفا از شیوه FIT استفاده شود، بانک مو بسیار کمپشت و تنک خواهد شد.
به صورت کلی، میتوان گفت برای افرادی که بانک موی مناسب و سطح طاسی کم دارند، شیوه FIT بهتر است. برای افرادی که طاسی گسترده و بانک موی ضعیف دارند، ترکیبی از این دو روش بهتر است. روش FUT به علت تهاجمی بودن و احتمال بروز عفونت در محل برش، نیاز به مراقبت بیشتر دارد.
مهمترین مرحله کاشت مو به روش FIT
شاید بتوان مرحله کاشت و استخراج را به یک میزان دارای اهمیت دانست. در مرحله استخراج فولیکولهای مو توجه به برداشت نامنظم در عین حال دقیق بسیار مهم است؛ چرا که اگر فولیکولهای مو به صورت منظم از یک نقطه برداشت شوند، ممکن است پس از حصول نتیجه نهایی، آن قسمت از بانک مو آسیب دائمی دیده و بسیار کمپشت باشد؛ همچنین، عدم برداشت دقیق فولیکولهای مو علاوه بر امکان صدمه زدن و بلااستفاده کردن آنها، ممکن است سبب ایجاد اسکار در محل برداشت نیز شود.
در کنار این موارد، در مرحله کاشت فولیکولها، خمیدگی یا به اصطلاح خواب موها و جهت رشد آنها را پزشک با نحوه کاشت خود تعیین میکند. این دو مرحله اگر توسط افراد غیرحرفهای و در کلینیکهای نامعتبر صورت گیرد، مسلما نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت.
چه افرادی کاندیدای مناسبی برای کاشت مو به روش FIT هستند؟
کاندیداهای کاشت مو باید شرایط و ویژگیهای مناسب جهت این عمل جراحی زیبایی را داشته باشند. برای کاشت مو به روش fit نیز پزشک با معاینات حضوری و بررسی نتایج آزمایشات تشخیص میدهد که آیا زیباجو کاندید مناسبی برای کاشت مو به روش FIT هست؟
به طور معمول، افرادی که بانک موی قوی و پرپشت دارند، گزینههای بهتری برای کاشت مو به روش FIT هستند. موهایی که در این روش از محل بانک مو برداشت میشوند، باید ضخامت مناسبی داشته باشند تا بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورند. همچنین، افرادی که سطح طاسی خفیفی دارند، گزینه بهتری برای کاشت مو به روش FIT هستند.
امروزه، برای زیباجویانی که بانک موی مناسب و سطح طاسی محدود دارند، به راحتی میتوان تا 6000 تار مو را استخراج کرده و در محل مورد نظر کاشت. استفاده از این شیوه کاشت مو به عنوان روش مکمل در کنار دیگر روشهای کاشت مو همچون FUT رایج است.
خوب است بدانید پزشکان پیش از عمل کاشت مو آزمایشاتی را برای شما تجویز میکنند تا از وضعیت سلامت شما مطلع شوند. این بررسیها به پزشک کمک میکند تا علت اصلی ریزش مو را کشف کند. برای نمونه، ممکن است التهاب و بیماری عفونی پوستی و یا داخلی سبب ریزش مو شده باشد. در این شرایط، پزشک پیش از کاشت مو، به دنبال درمان بیماریهای زمینهای عامل ریزش مو خواهد بود. به صورت کلی، زیباجویانی که در دستهبندی زیر جای بگیرند، کاندیداهای مناسبی برای کاشت مو به روش FIT هستند:
-
- افراد مبتلا به ریزش مو با الگوی مشخص مردانه و زنانه
- افراد مبتلا به ریزش مو ناشی از عوامل ژنتیکی، سوختگی، بخیه و…
- خط رویش ارثی نامناسب و بالاتر از حد استاندارد
لازم است بدانید که متاسفانه امکان کاشت مو برای بیماران مبتلا به بیماریهای ویژه عفونی و ویروسی همچون هپاتیت و ایدز امکانپذیر نیست. همچنین، افرادی که الگوی طاسی نامشخص دارند، نیز کاندیداهای خوبی برای کاشت مو نیستند.
چه تعداد تار مو را در کاشت مو به روش FIT میتوان استخراج کرد؟
میزان استخراج فولیکولهای مو در این شیوه کاشت مو تا حد بسیار زیادی به بانک موی زیباجو ارتباط دارد. با توجه به وسعت محل طاسی و نیز توان بانک مو، در کاشت مو به روش FIT میتوان بین 1500 تا 2500 گرافت که معادل 4000 تا 6000 تار مو است را به راحتی استخراج و به محل کاشت منتقل کرد.
هزینه کاشت مو به روش FIT چقدر است؟
عوامل متعددی هستند که هزینه کاشت مو به این روش را تعیین میکنند. نکتهی حائز اهمیت در این زمینه که باید به آن دقت زیادی داشته باشید، انتخاب کلینیک با توجه به نرخنامه است. برخی از کلینیکهای تازهکار که به دنبال بازاریابی هستند با ارائه نرخهای پایینتر سعی در جذب زیباجویان دارند.
اکیدا توصیه میکنیم پیش از مراجعه به هر کلینیک و یا پزشک زیبایی رزومه و تعداد جراحیهای موفق آنها را بررسی کنید. علاوه بر کلینیک و مرکز زیبایی که انتخاب میکنید، حجم طاسی و تعداد گرافتهای برداشت شده نیز در تعیین هزینه کاشت مو شما موثر است. برداشت فولیکول بیشتر مستلزم صرف زمان و هزینهای بیشتر خواهد بود.
علاوه بر موارد گفته شده، تعداد افراد تیم پزشکی و داروهای مورد نیاز نیز بر هزینه کاشت مو تاثیر خواهند داشت.