تاثیر الکل و سیگار بر جراحی بینی بسیار مخرب است. همه ما از خطرات جدی مصرف سیگار و الکل آگاه هستیم. اگر شما استعمال کننده سیگار و یا مصرف کننده الکل هستید و قصد جراحی بینی یا رینوپلاستی را دارید باید به شما بگوییم که هیچ جراح و متخصص ماهر و با تجربه ای جراحی بینی شما را نخواهد پذیرفت بله درست خواندید، هیچ جراحی رسیک عمل بینی شما را به عهده نخواهد گرفت. میتوانید دلایل این موضوع را در مقاله زیر جستجو نمایید.
در مقاله پیش روی شما نکاتی از اثرات مخرب سیگار و الکل بر جراحی بینی آشنا شده ، نگران نباشید ما به شما راهنمایی خواهیم کرد که چطور با تاثیر الکل و سیگار بر جراحی بینی مقابله کنید و به آرزوی خود که ظاهری سالم و زیباست دست یابید.
در ویدیو زیر دکتر آرش نجف بیگی درباره مراقبت ها و اقدامات لازم بعد از عمل بینی توضیح میدهند:
تاثیر مصرف الکل و سیگار بر جراحی بینی چیست؟
در بین توصیه هایی که از سمت پزشکان به مراجعان جراحی بینی میشود تاکیید بر اثرات مخرب سیگار و الکل یکی از مهمترین آنها است. در زیر به دلایل عدم مصرف سیگار و الکل قبل و بعد از جراحی بینی اشاره میکنیم.
تاثیر استعمال سیگار بر جراحی بینی
بهتر است ترک سیگار را 2 الی4 هفته قبل از عمل جراحی بینی خود آغاز کنید. برای ترک سیگار به یاد داشته باشید از آدامسها و چسبهای ترک سیگار که حاوی نیکوتین میباشند استفاده نکنید. نیکوتین موجود در سیگار و قلیان باعث تنگ شدن عروق خونی شده و گردش خون را در پوست تضعیف میکند.
در افراد سیگاری به دلیل گردش خونی ضعیف و کمبود اکسیژن فرآیند ترمیم زخم به تعویق افتاده و این عمر امکان بروز عفونت را بیشتر میکند. سیگار کشیدن باعث مردن سلولهای پوستی میشود و ممکن است جای زخمها بعد از جراحی بینی باقی بماند و دچار بافت مردگی شود.
گردش خون صحیح باعث میشود پوست شادابتر و سالمتر باشد، که این عمر در افراد سیگاری به دلیل وجود سموم بسیار خطرناک در سیگار به پوست صدمه زده و روند بهبود را با اختلال رو به رو میکند.
پس از جراحی بینی نیز نمیتوانید بلافاصله شروع به کشیدن سیگار نمائید. برخی پزشکان این زمان را 2 هفته الی 2 ماه تعیین میکنند. پیشنهاد ما به شما این است که با توجه به مضرات فراوان استعمال سیگار و دخانیات از این فرصت استفاده کرده و سیگار را برای همیشه کنار بگذارید.
مقاله عفونت بعد از عمل بینی و مقابله با آن را ازدست ندهید.
تاثیر نوشیدن الکل بر جراحی بینی
از نوشیدن الکل قبل و بعد از هر گونه جراحی مانند جراحی بینی جدا خودداری کنید. نوشیدن الکل برعکس کشیدن سیگار باعث بزرگ شدن رگ های خونی و همینطور رقیق تر شدن خون میشود. در صورتی که از الکل استفاده میکنید باید بدانید که جراحان از جراحی شما اجتناب خواهند کرد. زیرا الکل باعث رقیق شدن خون میشود و کنترل هر گونه خونریزی احتمالی در حین عمل بینی را با مشکل مواجه میکند.
نوشیدن الکل باعث مقاومت بدن در مقابل داروهای بیهوشی و بی حسی میشود. نوشیدن الکل متخصصان بیهوشی را برای محاسبه درست دوز داروی بیهوشی که شما دریافت میکنید دچار مشکل میکند. علاوه بر مشکلات مصرف الکل بر داروهای بیهوشی امکان تداخل الکل با داروهای دریافتی شما پس از جراحی بینی وجود دارد. که کمترین اثر آن در کیفیت دارو تاثیر دارد و بدترین آن صدمات جبران ناپذیری خواهد داشت.
یکی دیگر از تاثیرات مخرب نوشیدن الکل کم آبی، تکرر ادرا و خشک شدن پوست میباشد. پس از جراحی بینی پوست بسیار حساس شده و امکان ترک خوردن آن وجود دارد. باید بدانید پس از جراحی بینی باید از مصرف الکل خودداری کنید تا پوست بینی دچار بی آبی و خشکی نشود. همچنین از پوست بینی خود در برابر اشعه مستقیم آفتاب مراقبت کنید.
رقیق شدن خون، متورم شدن و گشاد شدن رگ های خونی یکی دیگر از مضرات استفاده الکل میباشد. تورم رگ های خونی باعث تورم بینی و کبودی بیشتر پس از جراحی بینی میباشد. به طور معمول بینی جراحی شده به مدت 12 الی 18 ماه متورم است و برای کاهش این مسئله باید از مصرف الکل خودداری کرد.
پیشنهاد میشود مقاله تغذیه مناسب بعد از عمل بینی را از دست ندهید.