علت فرو رفتن نوك سينه یا فرورفتگی نیپل چیست؟ درمان فرورفتگي نوک سينه چیست؟ تشخیص فرورفتگی نوک سینه چگونه است؟
جراحی فرو رفتگی نوک سینه برای چه کسانی توصیه می شود؟ مراقبت های بعد از درمان فرورفتگی نوک سینه چیست؟ آیا امکان شیردهی به نوزاد بعد از جراحی نوک سینه وجود دارد؟
در این مقاله به پاسخ این سوالات و همه نکاتی که باید درباره فرو رفتگی نوک سینه بدانید پرداختهایم.
در صورتی که به پاسخ مدنظر خود نرسیدید در انتهای همین مقاله سوال خود را درج کنید تا در سریع ترین زمان به آن پاسخ داده شود.
همین طور میتوانید از پرسش و پاسخ دیگر افراد در قسمت نظرات کاربران اطلاعات خوبی کسب کنید.

سرفصل مطالبی که در این مقاله می خوانید به این ترتیب است:
چنانچه فرصت مطالعه کل محتوای مقاله را ندارید، با کلیک روی خلاصه مقاله و مطالعه آن، به اطلاعات مختصر و مفیدی دست پیدا کنید.
فرورفتگی نوک سینه، از جمله مشکلاتی است که هم در بانوان و هم در آقایان اتفاق میافتد. این عارضه گاهی ممکن است مادرزادی بوده و از بدو تولد در فرد مشاهده گردد که در این صورت نباید نگران بود و گاهی ممکن است نشانهی بیماری سرطان پستان باشد. این عارضه، پس از تشخیص توسط جراح پلاستیک، با جراحی ماموپلاستی درمان میشود. باید این نکته را در نظر داشته باشید که عوارض این جراحی، به مهارت پزشک و میزان فرورفتگی سینه، بستگی دارد. در این عارضه، نوک پستان با درجات مختلف به سمت داخل متمایل میشود. در درجات اولیه، نوک پستان به اطراف متمایل گشته و در درجات فرورفتگی بیشتر، نوک پستان مشاهده نمیشود.
علت ایجاد فرورفتگی سینه
- چاقی و اضافه وزن بیش از اندازه
- بزرگ و پهن بودن عضلات سینه
- وجود عارضهی مادرزادی
- کوتاه بودن مجاری شیری به دلیل عدم رشد این مجاری نسبت به سایر بافتهای سینه
علائم فرورفتگی سینه در بانوان
- عفونت
- ترشح از نوک سینه
- ایجاد کیست و گشاد شدن مجاری شیری
- خارش و ایجاد درد موضعی
جراح پلاستیک با ایجاد برش در زیر سینه و کنار زدن پوست، قطع یا آزاد کردن مجاری شیردهی کوتاه، نوک سینه را برجسته میکند. مهارت جراح و میزان فرورفتگی در حفظ قدرت شیردهی بسیار موثر است. تشخیص فرورفتگی پستان، به وسیلهی معاینهی دقیق توسط پزشک و انجام آزمایشات مشخص میگردد. درصورتی که فرورفتگی تازه شکل گرفته باشد و ترشح از نوک پستان خارج گردد، باید این عارضه را جدی گرفت؛ زیرا ممکن است خطر سرطان، فرد را تهدید کند.
مراقبتهای پس از جراحی
_ وجود درد، ورم و کبودی بعد از عمل طبیعی است.
_ استفاده ار کمپرس سرد و گرم
_ انجام فعالیت سبک تا ۵ روز
_ خودداری از انجام فعالیت سنگین تا یک ماه
_ کاهش مصرف نمک و افزایش مصرف میوه و سبزی
_ استفاده از پمادهای ترمیمی
فرو رفتگی نوک سینه مشکل شایعی است که حدود 10 درصد خانمها و برخی آقایان نیز به آن دچار میشوند. این مشکل معمولا از زمان تولد با فرد همراه است و در زمان بلوغ و رشد سینهها خود را نمایان میکند.
فرو رفتگی نوک سینه
فرو رفتگی نوک سینه عارضهای است که در آن، نوک پستان با درجات مختلف به سمت داخل متمایل شده باشد. در حالی که در یک سینه طبیعی، نوک سینه، بیرون آمده است اما در درجات کمتر فرورفتگی، نوک پستان به اطراف متمایل میشود؛ در درجات بالاتر فرورفتگی نوک سینه ممکن است اصلا نوک پستان دیده نشود.
البته بهتر است این مشکل را فرورفتگی نوک سینه بنامیم، نه پستان؛ چرا که این فرورفتگی در سینه مردان هم پیش میآید. کوتاه بودن مجاری شیری در سینه، عامل مهم این پدیده است. درواقع مجاری شیری به اندازه دیگر بافتهای سینه رشد نمیکنند و به مرور نوک سینه را به درون میکشند. فرورفتگی نوک پستان به دلیل کوتاهی مجاری شیردهی، بعد از بارداری نیز ممکن است روی دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه اکسسوری برست یا پستان فرعی چیست؟ + بهترین راه درمان آن را پیشنهاد میدهیم.

بسته به میزان فرورفتگی نوک پستان و علت آن روش جراحی برای بیرون آوردن نوک سینه به کار گرفته میشود.
البته گاهی چه در زنان و چه مردان، نوک سینه بهطور مادرزادی و با درجات مختلف فرو رفته است و ربطی به مجاری شیردهی ندارد. در بعضی از افراد، بزرگ و پهن بودن عضلات نوک سینه، دلیل این عارضه است. همچنین اضافه وزن و چاقی بیش از اندازه نیز میتواند از عوامل فرورفتگی نوک سینه باشد.
یکی دیگر از نکات قابل توجه، بدون درد بودن فرورفتگی نوک سینه است. اگر فرورفتگی نوک پستان شما دردناک است، حتما به پزشک مراجعه کنید تا سینههای شما معاینه شود. در افراد جوان که فرورفتگی مادرزادی نوک سینه دارند، ممکن است ترشحات نوک سینه موجب تحریک هاله سینه و پیرامون نوک سینه شود.
این موضوع معمولا با خارش همراه است که ممکن است به مرور موجب حساسیت و ایجاد درد موضعی شود. تمیز کردن نوک سینه میتواند این عارضه را کاهش دهد و جای نگرانی نیست. اما وجود دردی که جنبه داخلی داشته باشد، بسیار مهم است و باید پیگیری شود.
آیا فرورفتگی نوک سینه مادرزادی است و علت آن چیست؟
با توجه به اظهارات سایت healthgrades نوک سینه معکوس یا منقبض اغلب مادرزادی است. به این معنی که از بدو تولد وجود داشته است. فرورفتگی نوک سینه هم در زنان و هم مردان ممکن است رخ دهد. در بیشتر موارد، هر دو طرف سینه درگیر این مشکل می شود. علت فرورفتگی نوک سینه را می توان مشکلات مربوط به سیستم مجرای متصل به نوک سینه دانست.
اگر درباره ی تزریق چربی به سینه نیز سوالاتی دارید ، مقاله ی تزریق چربی به سینه را از دست ندهید.
تشخیص فرو رفتگی نوک پستان
تشخیص نوع فرو رفتگی و دلیل آن با معاینه دقیق پزشک و انجام آزمایش مشخص خواهد شد. عمل کوچک کردن سینه از روشهای درمان نوک سينه فرو رفته است.
در تشخیص دلیل فرو رفتگی نوک سینه توسط پزشک، باید به یک نکته مهم توجه داشت. اگر این فرورفتگی به تازگی شکل گرفته باشد و ترشحاتی نیز از نوک پستان خارج شود، باید خطر بیماری سرطان پستان را جدی گرفت و آزمایشهای لازم را هرچه زودتر انجام داد.
از سوی دیگر اگر فرو رفتگی نوک سینه از زمان تولد وجود داشته است اما هنگام بلوغ، با رشد سینهها میزان فرورفتگی نیز بیشتر شده باشد، این نوع فرورفتگی نوک سینه مادرزادی است و معمولا نباید نگران سرطان پستان بود.
معمولا پس از معاینه پزشک تشخیص می دهد که با جراحی ماموپلاستی توسط جراح پلاستیک و زیبایی، این عارضه باید درمان شود. البته اگر نوک سینه قابل دیدن نباشد، ممکن است با جراحی بیرون آوردن نوک سینه، دیگر قدرت شیردادن در سینهها از دست برود. برای تشخیص اینکه عمل جراحی چه عوارضی را ممکن است در پی داشته باشد، باید سینهها معاینه و میزان فرورفتگی درجهبندی شود.
مقاله عمل کوچک کردن سینه یا ماموپلاستی کاهشی چیست و علت كوچك بودن نوك سينه برای مطالعه بیشتر پیشنهاد میکنیم.
درمان فرورفتگی نوک سینه
برای فرورفتگی که نوک سینه دیده نمیشود بیمار نیاز به ماموپلاستی دارد. در این مورد، پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، با انجام ماموپلاستی نوک سینه را آزاد میکند. معمولا در این روش به دلیل کوتاهی مجاری شیردهی، به آنها آسیب وارد میشود و حتی ممکن است برخی از مجاری قطع شود تا بتوان نوک سینه را بیرون آورد. مهارت جراح، انتخاب روش مناسب جراحی و وضعیت نوک سینه در امکان حفظ قدرت شیردهی فرد، بسیار موثر است.

مطالعه مقاله ايا پروتز سينه باعث سرطان ميشود را از دست ندهید.
اختلالات موثر در فرو رفتگی
فرو رفتگی مشکلی است که در نوک سینه خانمها و آقایان دیده میشود و از نظر زیبایی اندام آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. این مشکل ممکن است مادرزادی باشد و یا گاهی در خانمها نشانه سرطان پستان است. به ویژه اگر این تغییر در نوک سینه از زمان بلوغ وجود نداشته باشد و ناگهانی رخ دهد. بالا رفتن سن ازدواج و اولین بارداری، احتمال بروز سرطان پستان و ایجاد اختلالات در سینه را افزایش میدهد.
وجود یک ضایعه در بافت سینه و از دست رفتن بخشی از آن، یکی از دلایل فرورفتن نوک سینه است. گاهی به دلیل عفونت و بیماریهای عفونی این مشکل ایجاد میشود. همچنین وجود ترشحات از نوک سینه نیز میتواند راهنمایی برای تشخیص علت این عارضه باشد. وجود کیستهای فیبرو آدنوز، یائسگی و گشادشدگی مجاری شیری نیز از دیگر عوامل فرورفتگی نوک سینه هستند.
گاهی در برخی افراد نوک سینهها بعد از تغییر دما یا تحریک دچار فرورفتگی میشود. این تغییر ممکن است همیشگی باشد و یا با روشهای جراحی رفع شود. معمولا فرورفتگی نوک سینه در سلامت فرد تاثیری ندارد و دردناک هم نیست.
انواع روش های بازسازی سینه بعد از سرطان را در این مقاله بخوانید.
روشهای درمان فرورفتگی نوک سینه
درمان فرو رفتگی نوک سینه به درجه و نوع فرو رفتگی بستگی دارد. اگر این فرورفتگی از زمان تولد همراه فرد باشد، جای نگرانی ندارد و با روش جراحی قابل درمان است. همانطور که می دانید جراحی سینه انواع متفاوتی دارد مانند بزرگ کردن سینه با جراحی یا لیفت و پروتز سینه یا اصطلاحا پروتزپکسی.
مکش سینه با کمک قیف مکنده، سرنگ یا دستگاه شیردوش تاثیری در بهبود این بیماری ندارد. است. تبلیغات زیادی درباره تاثیر کشش روزانه، ماساژ و ثابت نگه داشتن نوک سینه در حالت بیرون آمده دیده می شود اما باید بدانید که درمان فرورفتگی نوک سینه با روش مکش امکان پذیر نیست.
در واقع بهترین روش درمان این فرورفتگی استفاده از جراحی نوک سینه است.

مقاله کوچک کردن سینه مردان را ازدست ندهید.
جراحی نوک سینه
عمل جراحی نوک سینه با کنار زدن پوست هاله و اطراف نوک سینه، قطع یا آزاد کردن مجاری شیردهی کوتاه و انجام تکنیکهای ترمیمی، نوک سینه را بیرون میآورد و برجسته میسازد. عمل جراحی نوک سینه اگر به درستی انجام شود، میتواند برخی از مجاری شیری را در سینه حفظ کند و امکان شیر دادن برای فرد حفظ شود.
برخی خانمها نگران جای زخم و بدنما شدن توک سینهها هستند. معمولا جراح فوق تخصص پلاستیک و زیبایی با کمک مهارت خود در انجام چنین جراحیهایی، با کمترین برش و بخیه این عمل را انجام میدهد. این برشها معمولا در نقاطی زده میشوند که اثر آن دیده نشود. این برشها معمولا در پایین نوک پستان و بخشهای زیرین هاله سینه انجام میشود.

مطالعه مقاله ی ليفت سينه و پروتز سینه را برای کسب آگاهی بیشتر از انواع جراحی های سینه توصیه می کنیم.
مراقبت های بعد از درمان نوک سينه فرو رفته
پس از انجام جراحی وجود درد، ورم و کبودی در سینهها طبیعی است و برطرف میشود. مصرف داروهای مسکن و همچنین کمپرس سرد و گرم، به رفع این عوارض کمک میکند. تا یک هفته ممکن است درد خفیفی ادامه داشته باشد.
3 تا 5 روز استراحت و انجام فعالیتهای سبک ضروری است. فعالیتهای سنگین و ورزش بعد از یک ماه و با تشخیص جراح قابل انجام است. مصرف نمک باید کاهش پیدا کند و به جای آن مصرف میوه و سبزی تازه از جمله آناناس پیشنهاد میشود.
پس از انجام عمل جراحی ممکن است به دلیل وجود تورم، نوک سینهها بیش از اندازه بیرون زده باشد. پس از 2 تا 4 هفته، ورم کاهش پیدا میکند و نوک سینه به حالت طبیعی خود میرسد. پمادهای ترمیمی به تشخیص جراح ممکن است تجویز شود که به بهبود زودتر جای بخیهها کمک میکند.
مقاله جای بخیه بعد از عمل ماموپلاستی را ازدست ندهید.
حفظ جریانهای شیردهی با وجود فرو رفتگی نوک سینه
حفظ توان شیردهی در خانمها پس از جراحی نوک سینه، کاملا با وضعیت نوک سینه و میزان وارونگی آن، وضعیت مجاری شیردهی و تعداد مجاری دخیل در فرورفتگی در ارتباط است. ممکن است تنها با قطع کردن تعداد کمی از مجاری شیری، نوک سینه آزاد شود. همچنین ممکن است دلیل پنهان بودن نوک سینه، به کوتاهی مجاری شیردهی ربطی نداشته باشد.
در تمام این موارد، معاینه دقیق و جراحی توسط پزشکی که مهارت کافی داشته باشد، به حفظ قدرت شیردادن کمک میکند. بسیاری از خانمها پس از جراحی نوک سینه توان شیردادن خود را حفظ میکنند هرچند ممکن است میزان شیردهی سینهها کاهش یابد. بهتر است برای انجام جراحیهای ماموپلاستی به فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه کنید تا در این زمینه بهترین تکنیکها برای شما به کار گرفته شود.
برای مطالعه بیشتر می توانید این مقاله لاتین را از سایت معتبر healthline بخوانید.
برای دریافت مشاوره رایگان در مورد جراحی نوک سینه و ماموپلاستی، با مشاوران ما در کلینیک دکتر آرش نجفبیگی تماس بگیرید. ما مشتاقانه شما را راهنمایی خواهیم کرد.
معمولا فرو رفتگی نوک سینه در خانمها یکی از علائم سرطان پستان میتواند باشد. اما باید علائم دیگر را نیز بررسی کرد. برای مثال، در خانمهایی که نوک سینه آنها از ابتدا دارای فرو رفتگی بوده است، چنین حالتی احتمالا خطرناک نیست و ارتباطی با سرطان پستان ندارد. اما در خانمهایی که چنین شرایطی به مرور ایجاد شده است و علائمی مثل ترشحات نوک سینه، درد و تورم نیز وجود دارد، باید بررسیهای تشخیصی سرطان پستان انجام شود تا از نوع علائم به طور دقیق اطلاعات کسب شود.
انجام جراحی برای برطرف کردن فرو رفتگی نوک سینه زمانی انجام میشود که فرد به دلایلی امکان زندگی با همین شرایط را نداشته باشد. برای مثال، اختلال در شیردهی یکی از رایجترین عواملی است که فرد را به فکر انجام جراحی میاندازد. اما بهتر است بدانید که تشخیص این موضوع باید توسط پزشک انجام شود. چرا که در برخی مواقع عمل برطرف کردن فرو رفتگی نوک سینه موجب میشود تا اختلالاتی در شیردهی ایجاد شود. پس میتوان گفت که همه افراد نیاز به این جراحی ندارند و تشخیص نیاز فرد، تنها توسط پزشک متخصص امکانپذیر است.
یکی از حالاتی که پیش از یائسگی در بعضی خانمها ایجاد میشود، شباهت زیادی به علائم سرطانی دارد. در این شرایط که اکتازی مجرای شیری گفته میشود، به دلیل گشاد شدن و باز شدن مجاری شیری، مسدود شدگی و تجمع مایع در سینه بروز میکند، موجب فرو رفتگی نوک سینه میشود. التهاب و قرمزی سینه در کنار ترشحات نوک پستان از عوارضی است که معمولا مشاهده میشود. این عارضه کاملا طبیعی است اما باید توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار بگیرد.
در بسیاری از مواقع، پزشکان متخصص تلاش میکنند تا کم ترین اختلال در شیردهی را در نوک پستان ایجاد کنند. اما درصورتیکه فرو رفتگی نوک سینه زیاد باشد، احتمال بروز آسیب در مجاری شیری وجود دارد. در خصوص ریسک اختلال در شیردهی، باید حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. معمولا تلاش پزشکان برای انجام جراحی و ایجاد نوک پستان جهت شیردهی بهتر، موفقیت آمیز است.
حال که درباره علت فرورفتگی نوک سینه و درمان آن اطلاعات درستی کسب کرده اید می توانید از مقالاتی که در پایین هستند اطلاعات تکمیل تری دریافت کنید یا برای خواندن تجربیات دیگران در این زمینه، نظرات کاربران را در انتهای مقاله بخوانید.