1. خانه
  2. /
  3. جراحی صورت
  4. /
  5. جراحی بازسازی گوش چه مشکلاتی را حل می کند؟

جراحی بازسازی گوش چه مشکلاتی را حل می کند؟

دکتر آرش نجف بیگی

جراحی بازسازی گوش زمانی انجام می‌گردد که فرد از زمان کودکی، با ظاهر گوش‌های خود مشکل داشته باشد یا برآمدگی‌ گوش‌ها به شکلی باشد که باعث ایجاد عدم تقارن در آن‌ها گردد.

جراحی بازسازی گوش باعث برطرف شدن برآمدگی در گوش‌ها و ایجاد و تثبیت موقعیت درست در آن‌ها می‌شود. عمل بازسازی گوش و ترمیم لاله گوش، در کودکان با استفاده از بیهوشی عمومی و در بزرگسالان با بی‌حسی موضعی صورت می‌گیرد. این جراحی بایستی توسط پزشک متخصص پلاستیک و زیبایی انجام شود.

جراحی بازسازی گوش برای چه کسانی قابل انجام است؟ در ویدئو زیر (با زیرنویس چسبیده) دکتر آرش نجف بیگی، جراح پلاستیک و زیبایی، در اینباره توضیحاتی ارائه می‌دهند.

عمل برای درمان و بازسازی گوش

جراحی بازسازی گوش یعنی چه؟

این جراحی برای اصلاح کردن آسیب‌های واردشده به گوش و ظاهر نامناسب آن انجام می‌شود. این جراحی علاوه بر تجدید کردن ساختار گوش، ممکن است به منظور اصلاح کردن شکل غیرعادی (کوچکی یا بزرگی) گوش نیز انجام شود. به طور معمول، آسیب‌هایی که ممکن است متوجه گوش افراد شود، به ترتیب زیر می‌باشند:

  • پارگی گوش‌ها
  •  ایجاد سوختگی در گوش
  •  قطع شدن قسمتی از لاله گوش
  • ایجاد سوراخ در گوش
  •  عفونت‌ و لکه‌های عفونی روی گوش‌ها

در برخی از روش‌های جراحی بازسازی گوش، لازم است که غضروف مورد نیاز برای انجام عمل را از دنده‌ بیمار جدا کرده و آن را به گوش وی پیوند دهند. در چنین مواردی لازم است که آزمایشات سنگین‌تر و جدی‌تر در این خصوص انجام شود که مستلزم هزینه‌های بیشتر خواهد بود.

گوش‌های انسان پس از اینکه به سن مشخصی از رشد رسید، حالت غضروفی و نرم خود را عوض کرده و جای آن را غضروف‌های محکم‌تر و باثبات‌تری می‌گیرند. معمولاً این اتفاق در سنین ۶ سال به بعد در انسان رخ می‌دهد.

بنابراین، کودکانی که از عارضه‌های مادرزادی در گوش‌های خود ناراحتند، لازم است که تا رسیدن به این سن صبر کنند. پس از آن در صورتی که این مشکلات با روش‌های دیگری از جمله اسپلینت برطرف نگردید، لازم است که عمل بازسازی گوش یا ترمیم لاله گوش در آنها انجام شود.

به طور کلی عمل جراحی گوش چیست؟

جراحی بازسازی گوش یا اتوپلاستی گوش می‌تواند کمک زیادی به ایجاد چهره جذاب‌تر در افراد کند. هدف از انجام این عمل، رفع مشکلات مادرزادی در گوش‌ها یا عارضه‌هایی است که بر اثر حوادث و مشکلات محیطی برای افراد ایجاد شده است. عمل بازسازی گوش می‌تواند به منظور رسیدن به اهداف مشخص و متفاوتی باشد. ترمیم لاله گوش، تغییر سایز گوش‌ها، عوض کردن شکل و اندازه گوش‌ها و تغییر مکان آن‌ها، از جمله اهدافی است که می‌توان با عمل بازسازی گوش به آن‌ها دست یافت.

برای اطلاعات بیشتر درباره باید و نباید های جراحی گوش، مقالات مراقبت های بعد از جراحی گوش و اقدامات قبل از جراحی گوش که باید بدانید ! را از دست ندهید.

کاندیداهای مناسب برای عمل بازسازی گوش

همانطور که گفتیم، اصلی‌ترین شرط برای انجام جراحی بازسازی گوش یا ترمیم لاله گوش، رسیدن شخص به سن مشخص می‌ باشد. بعد از اینکه فرد به سن حداقل ۶ سال رسید، این امکان را پیدا می‌کند که وارد فاز بعدی بررسی وضعیت جسمانی و سلامتی و دریافت تائیدیه برای عمل گردد.

عمل بازسازی گوش می‌تواند بنا به دلایل مختلف صورت گیرد. در حالت کلی، دو هدف برای ترمیم لاله گوش دنبال می‌شود؛ یکی رسیدن به زیبایی ظاهری و رفع نقایص مادرزادی و دیگری رفع مشکلاتی که در طی حوادث و سوانح برای شخص ایجاد شده است.

برای اینکه تشخیص دهید آیا فرد مناسبی برای عمل جراحی بازسازی گوش هستید یا خیر، باید ببینید که شرایط زیر در شما وجود دارد یا نه!

عمل بازسازی گوش

رفع تاخوردگی گوش نوزاد با جراحی چگونه است؟ در این مقاله از سایت دکتر نجف بیگی بخوانید.

  • فردی که می‌خواهد جراحی بازسازی گوش انجام دهد، لازم است که از نظر شرایط فیزیکی و جسمانی سالم بوده و بیماری فعالی در وی وجود نداشته باشد. همچنین، در صورتی که مبتلا به بیماری‌های قبلی بوده باشد، بایستی حداقل یک سال از زمان بهبودی کامل آن سپری شده باشد.
  • رشد غضروف‌های گوش باید به حد مشخصی رسیده باشد و اصطلاحاً دوره رشد آن‌ها کامل شود. این سن معمولاً بین ۵ سال تا ۶ سال می‌باشد.
  • عفونت‌های مزمن گوش وجود نداشته باشد. در صورتی که گوش شخص دارای عفونت یا بیماری‌های خاصی باشد، باید ابتدا پروسه درمان بیماری تکمیل شده و سپس اقدام به ترمیم لاله گوش نماید.
  • کودکی که می‌خواهد جراحی بازسازی گوش را انجام دهد، باید توانایی بروز احساسات و قدرت تکلم داشته باشد و بتواند با آگاهی به عملی که قرار است تحت آن قرار گیرد، اقدام به انجام آن کند.
  • افراد بالغی که اقدام به جراحی بازسازی گوش می‌کنند، باید از نتایج، عوارض و ریسک‌های این عمل آگاهی کامل داشته و دید واقع‌بینانه‌ای نسبت به آن بیابند.
  • در صورتی که شخص مبتلا به مصرف دخانیات یا مواد مخدر باشد، باید حداقل دو هفته قبل از اقدام به عمل، از مصرف آن‌ها خودداری کند. مصرف مواد مخدر و دخانیات، احتمال بروز عفونت در بدن را تا حد زیادی بالا می‌برد.

جراحی بازسازی گوش چگونه انجام می‌شود؟

جراحی بازسازی گوش، همانطور که اشاره شد، می‌تواند به دلایل مختلفی صورت پذیرد. بنا به اینکه دلیل جراحی بازسازی گوش چیست و هدفی که دنبال می‌شود، کدام است، این عمل می‌تواند به تکنیک‌های مختلفی انجام شود.

پس از تشخیص اینکه عارضه موجود در گوش‌ها چیست و چه تکنیکی برای رفع آن باید دنبال شود، پزشک تشخیص خواهد داد که برش‌های لازم برای ترمیم لاله گوش را در کدام قسمت ایجاد کند و عمل بازسازی گوش را به چه شیوه‌ای دنبال نماید.

به طور کلی، برای انجام جراحی بازسازی گوش، مراحل زیر طی خواهد شد.

·         بیهوشی یا بی‌حسی موضعی

بسته به اینکه سن شما چقدر است و توانایی بدن‌تان در مواجه با عمل ترمیم لاله گوش به چه میزان است، ممکن است وارد پروسه بیهوشی یا بی‌حسی موضعی شوید. به منظور تامین و حفظ آسایش شما در طی عمل بازسازی گوش، داروهایی تجویز خواهند شد که می‌تواند شامل بی‌حسی موضعی، تزریق داخل وریدی و یا بی‌هوشی عمومی باشد. پزشک متخصص شما برای آسودگی هر چه بیشترتان، بهترین روش را برایتان تجویز خواهد کرد.

·         ایجاد برش جراحی

جراحی بازسازی گوش، در گوش‌هایی که شکل برجسته دارند، با ایجاد کردن یا افزایش چین‌های داخلی لبه گوش و کاهش دادن اندازه غضروف‌های بزرگ شده کونکا صورت می‌پذیرد. (کونکا به بزرگترین و عمیق‌ترین فرورفتگی گوش خارجی گفته می‌شود.)

برش‌هایی که در شیوه اتوپلاستی یا جراحی بازسازی گوش ایجاد می‌شوند، معمولاً در سطح پشتی گوش‌ها ایجاد می‌گردند. زمانی که نیاز به ایجاد برش در سطح جلویی گوش‌ها باشد، این برش‌ها در چین‌های داخلی گوش ایجاد می‌شوند تا جای آن‌ها مخفی باقی بماند. بخیه‌هایی که پس از عمل استفاده می‌شوند نیز قابل جذب بوده که در داخل گوش‌ها و برای شکل دادن و پایدار کردن غضروف‌های تازه، به کار گرفته می‌شوند.

·         بستن برش‌ها و زدن بخیه

بخیه‌های خارجی که در جراحی بازسازی گوش استفاده می‌شوند، برای بستن برش‌ها استفاده می‌گردند. تکنیک‌های متفاوتی برای بستن برش‌ها و بخیه زدن وجود دارد. پزشک متخصص باید به این مساله دقت کند که اجزای گوش از حالت طبیعی و ایده‌آل آن منحرف نشده و شکل غیرطبیعی و بیش از حد مصنوعی به خود نگیرد.

·         بهبودی و ملاحظه نتیجه

بعد از اینکه برش‌های ایجادشده در گوش‌ها بسته شدند، باید منتظر ماند تا زخم‌هایی که در طول جراحی بازسازی گوش ایجاد شده‌اند، ترمیم شوند. نتیجه‌ای که از جراحی بازسازی گوش انتظار می‌رود، معمولاً در گوش‌های برجسته، بلافاصله پس از عمل قابل مشاهده خواهند بود. البته تا چند روز پس از عمل، پانسمان‌هایی روی گوش‌ها قرار خواهند گرفت. نتیجه جراحی بازسازی گوش این است که گوش‌ها به شکل طبیعی و دلخواه رسیده و نتایج آن نیز دائمی خواهند بود.

مشکلاتی که به واسطه جراحی بازسازی گوش حل می‌شوند!

عمده‌ترین مشکلاتی که افراد را به انجام عمل اتوپلاستی یا زیبایی گوش سوق می‌دهد، مشکلات مادرزادی آن‌هاست. از آنجا که گوش‌ها و در کل هر یک از اجرای صورت، هر کدام نقشی موثر در زیبایی چهره دارند، تامین هزینه و اقدام به عمل‌های جراحی بسیار رواج یافته است. همچنین، پیشرفت‌های تکنولوژیک و نتایج قطعی نیز باعث اعتماد بیشتر در بیماران شده است.

از جمله مشکلاتی که می‌توان انتظار برطرف شدن آن‌ها را با عمل اتوپلاستی داشت، موارد زیر هستند:

  • گوش کاگوت: افرادی که مبتلا به این عارضه هستند، فاقد لاله گوش می‌باشند.
  • گوش آویخته: فرد مبتلا، گوش‌هایی دارد که شباهت بسیار به فنجان دارند! انحنای گوش‌ها در این عارضه به شدت به سمت داخل است.
  • گوش لوله‌ای: در این وضعیت، گوش‌ها به سمت جلو لوله شده و دهلیز خارجی در آن‌ها بسته شده‌اند.
  • گوش ویلدرموت: انحنای بالای گوش‌ها معکوس شده و جهت آن‌ها به سمت سر بیمار است.
  • گوش استال: تاشدگی گوش‌ها در این حالت به شدت غیرعادی است و ممکن است باعث ایجاد یک لبه در گوش‌ها گردند.
  • گوش علامت سوال: در این حالت، گوش‌ها شباهت زیاد به علامت سوال دارند! لاله گوش‌ها با فاصله‌ای مشخص از جمجمه قرار گرفته و منحنی آن‌ها خارج از محل طبیعی آن می‌باشد.
  • میکروتیا: گوش‌های شخص به طور غیرعادی کوچک بوده و می‌توان اینطور دریافت که گوش‌های وی به اندازه کافی رشد نکرده است.
  • ماکروتیا: گوش‌های شخص به شکل غیرطبیعی بزرگ‌تر از حد معمول است.
  • گوش جمع شده: بخشی از گوش‌ها فاقد پوست و غضروف‌های لازم در نواحی خارجی پشت گوش‌هاست. این حالت اینطور به نظر می‌رسد که گوش‌ها حالت جمع شده به خود گرفته‌اند.
  • گوش مخفی: این گوش اصطلاحاً به گوش‌هایی گفته می‌شود که قسمت فوقانی منحنی آنها در داخل سر قرار گرفته است.
  • گوش برجسته: برجستگی گوش‌ها به دلیل عدم شکل‌گیری صحیح قسمت حلزونی آن است.

مشاوره پیش از عمل بازسازی گوش

موفقیت و نتیجه‌ای که بعد از جراحی زیبایی گوش انجام می‌شود، تا حد زیادی بستگی به این دارد که صداقت و صراحت‌تان در جلسات مشاوره پیش از جراحی چقدر بوده است. همواره پیش از عمل‌های جراحی و بخصوص عمل‌های زیبایی که بنا به تصمیم شخصی افراد انجام می‌شوند، پزشک متخصص با مطرح کردن سوالاتی از بیمار، قصد رسیدن به تصویری شفاف و روشن از انگیزه بیمار و انتظارات وی دارد.

بنابراین، لازم است پیش از رسیدن به جلسه مشاوره با پزشک، آماده مطرح شدن سوالاتی به ترتیب زیر را داشته باشید:

  • هدف شما از انجام این عمل چیست؟
  • انتظارات و نتیجه‌ای که مطلوب شماست کدامند؟
  • شرایط پزشکی، وضعیت بیماری‌ها و سابقه دارو‌هایی که مصرف کرده‌اید، چیست؟
  • در حال حاضر چه داروهایی مصرف می‌کنید؟
  • آیا مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر هستید؟
  • آیا مشروبات الکلی استفاده می‌کنید؟
  • سابقه جراحی‌های قبلی‌تان کدامند؟‌

علاوه بر این‌ها، در اغلب موارد پزشک شما ممکن است وضعیت‌های بدنی‌تان را بررسی کرده تا از صحت و سلامت‌تان مطمئن شود. در بسیاری از اوقات نیز فعالیت‌های زیر، به عنوان پیش‌نیازی برای شروع عمل جراحی انجام می‌شوند:

  • وضعیت سلامتی عمومی بیمار
  • گرفتن عکس از چهره بیمار برای تکمیل پرونده پزشکی
  • قرار دادن گزینه‌های مختلف جراحی برای رسیدن به بهترین شیوه جراحی
  • آگاه کردن بیمار از خطراتی که عمل جراحی برای وی ممکن است داشته باشد.

آمادگی پیش از انجام جراحی بازسازی گوش

موفقیت همه عمل‌های جراحی مستلزم این است که اقدامات مشخصی را از روزهای پیش از عمل انجام دهید. انجام دادن این کارها باعث به حداقل رسیدن ریسک عمل و نیز اطمینان از کسب بهترین نتیجه می‌باشند. پیش از جراحی، به احتمال زیادی از شما خواسته خواهد شد که:

  • آزمایشات و ارزیابی‌های مرتبط را انجام دهید.
  • داروهای خاصی را مصرف کرده و یا از مصرف کردن داروهایی خودداری کنید.
  • سیگار کشیدن و مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی را از مدتی پیش از عمل ترک کنید.
  • موهای پشت گوش‌ها را به اندازه مشخصی کوتاه کنید که باعث دست و پا گیر بودن در حین جراحی نشوند.
  • در روز عمل، لباس‌های دکمه دار و گشاد پوشیده که باعث آسیب زدن به محل جراحی نشوند.
  • داروهای رقیق کننده خون نظیر آسپیرین را از چند روز پیش از عمل قطع کنید.

برای آگاهی بیشتر ، با مشاوران ما در کلینیک دکتر آرش نجف بیگی تماس بگیرید. ما مشتاقانه شما را راهنمایی خواهیم کرد. همچنین می‌توانید یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر نجف بیگی داشته باشید.

.

مزیت‌های عمل زیبایی گوش برای بازسازی گوش ها

عمل زیبایی گوش، همانطور که پیداست، باعث ایجاد و حفظ ظاهر زیبا در شخص می‌گردد. همچنین، این عمل قادر است مشکلاتی که بر اثر سوانح مختلف در افراد ایجاد شده است را نیز به خوبی برطرف نماید. به هرحال، چه افرادی که به صورت مادرزادی در گوش‌های خود دارای عوارض هستند و چه کسانی که سوانح، باعث ایجاد عارضه در آنها شده است، می‌توانند از مزایای جراحی بازسازی گوش بهره‌مند شوند. این مزایا عبارتند از:

  • این عمل بسیار ایمن است و ریسک‌های آن بسیار کم می‌باشند.
  • با ایجاد جذابیت در فرد، باعث بالا رفتن اعتماد به نفس وی خواهد شد.
  • دوره نقاهت کوتاهی داشته و شخص خواهد توانست پس از مدتی کوتاه از انجام عمل، اقدامات عادی زندگی خود را از سر بگیرد. معمولاً پس از یک هفته، شخص به بهبودی زیادی خواهد رسید.
  • برش‌هایی که در جراحی بازسازی گوش ایجاد می‌شوند، بسیار جزئی بوده و همچنین، در پشت گوش پنهان می‌باشند. بنابراین، وضعیت ظاهری بیمار به طور چشمگیر با برش‌ها به هم نخواهد ریخت!

کلینیک دکتر نجف بیگی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، یکی از فعال‌ترین جراحان پلاستیک حال حاضر شهر تهران هستند. دوره پزشکی عمومی و تخصص خود را در دانگاه تهران و بیمارستان شهدای تجریش گذرانده‌اند و مقطع فوق

پست های محبوب

تماس با ما

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر