
تاثیر الکل و سیگار بر جراحی بینی
تاثیر الکل و سیگار بر جراحی بینی بسیار مخرب است. همه ما از خطرات جدی مصرف سیگار و الکل آگاه هستیم. اگر شما استعمال کننده سیگار و یا مصرف کننده الکل هستید و قصد جراحی بینی را دارید باید به شما بگوییم که هیچ جراح و متخصص ماهر و با تجربه ای جراحی بینی شما را نخواهد پذیرفت بله درست خواندید، هیچ جراحی رسیک عمل بینی شما را به عهده نخواهد گرفت. میتوانید دلایل این موضوع را در مقاله زیر جستجو نمایید.
در مقاله پیش روی شما نکاتی از اثرات مخرب سیگار و الکل بر جراحی بینی، مراحل جراحی بینی و مراقبت های قبل و بعد از آن قرار دارد. نگران نباشید ما به شما راهنمایی خواهیم کرد که چطور با تاثیر الکل و سیگار بر جراحی بینی مقابله کنید و به آرزوی خود که ظاهری سالم و زیباست دست یابید.
- چرا به جراحی بینی نیاز پیدا میکنیم؟
- قبل از عمل بینی باید بدانیم که:
- آیا بینی شما نیاز به جراحی دارد؟
- چه سنی مناسب برای جراحی بینی است؟
- آیا برای جراحی بینی پیر شده ام؟
- روشهای مختلف جراحی بینی:
- تاثیر مصرف الکل و سیگار بر جراحی بینی چیست؟
- تاثیر استعمال سیگار بر جراحی بینی
- تاثیر نوشیدن الکل بر جراحی بینی
- نکاتی که قبل از جراحی بینی باید به آن توجه کرد؟
- مراقبت های بعد از جراحی بینی
- هزینههای جراحی بینی
چرا به جراحی بینی نیاز پیدا میکنیم؟
بسیاری از افراد برای داشتن چهرهای زیبا، متقارن و متفاوت دست به انواع عملهای زیبایی میزنند. جراحی رینوپلاستی یا همان جراحی بینی میتواند کمک بسیاری به افراد برای رسیدن به ظاهر ایدهال شان نماید. البته تمام افراد برای زیبا ترشدن به جراحان مراجعه نمیکنند. برخی از افراد با مشکلات تنفسی، انحراف، مشکلات مادرزادی خفیف یا حاد اقدام به جراحی بینی خود میکنند. جراحی رینوپلاستی یا همان جراحی بینی با تغییر در ساختار غضروف و استخوان های بینی نواقص را چه به لحاظ زیبایی و چه ساختاری برطرف مینماید.
قبل از عمل بینی باید بدانیم که:
همه ما گاهی با نارضایتی ازمشکلات زیبایی و یا سلامت چهره خود در مقابل آینه ایستاده ایم و خود را با چهره زیبا و سالم تصور کرده ایم. اما ممکن است تصور ما با واقعیت فاصله داشته باشد. به همین دلیل قبل از اقدام به هر گونه جراحی و یا اعتماد به افراد مختلف باید به یک فوق تخصص جراحی پلاستیک مراجعه کنیم. یک جراح فوق تخصص ماهر و باتجربه، پس از معاینه دقیق، با توجه به شرایط فردی و تجویز آزمایشهای مختلف میتواند به ما بهترین شیوهی درمان را توصیه کند. ما با اتکا به معلومات پزشک و عمل کردن به راهنماییهای او میتوانیم از عملی بودن خواستههای خود اطمینان حاصل کنیم.
آیا بینی شما نیاز به جراحی دارد؟
اگر فردی هستید که یک یا چند علامت از موارد زیر را دارید، پس احتمالا تا به حال به جراحی بینی خود فکر کردهاید.
- بینی با سپتوم (تیغه میانی) برجسته
- بینی با سپتوم (تیغه میانی) منحرف
- مشکلات تنفسی
- زاویه نامناسب، بین بینی و لب فوقانی
- آسیب دیدگی بینی بر اثر حادثه و یا سوختگی
- بزرگ یا کوچک بودن بینی
- عدم تقارن بین سوراخهای بینی
- سوراخهای بینی بیش از حد بزرگ و یا کوچک
- نوک بینی بزرگ، کوچک یا کج
• پلیپ بینی
چه سنی مناسب برای جراحی بینی است؟
پیشنهاد ما به شما این است که برای جراحی بینی با هدف زیبایی، عجله نکنید. باید بدانیم که نوجوانان در بسیاری از تصمیمات خود تحت تاثیر گروه همسالان قرار گرفته و خواهان انواع عملهای زیبایی به ویژه جراحی بینی هستند. اما بهتر است تا زمانی که به لحاظ جسمانی و روانی رشد کافی نکردهاند، صبر کنند. برخی پزشکان معتقدند تا سن ۲۲ سالگی برای جراحی بینی صبر کنید چون امکان تغییر شکل ظاهری در بینی وجود دارد. امکان تغییرشکل غضروف ها به دلیل رشد ناکافی در افرادی که در سن پایین جراحی بینی انجام داده اند وجود دارد.
آیا برای جراحی بینی پیر شده ام؟
برای انجام جراحی بینی هیچگاه دیر نیست. اما بهترین سن برای جراحی بینی که جراحیهای زیبایی در آن صورت گیرد سنین جوانی و تا زمانی که پوست خاصیت الاستیک خود را از دست نداده است. این مسئله تاثیر مستقیم در نتیجه پایانی دارد. بهتر است از شرایط جسمی سالمی برخوردار باشید. در مواردی پزشکان برای متقاضیان مسنتر به جای بیهوشی کامل از بی حسی موضعی استفاده میکنند.
روشهای مختلف جراحی بینی:
جراحی بینی به دو شیوه ی باز و بسته انجام میشود. انتخاب شیوه جراحی کاملا به نظر پزشک متخصص و همچین شرایط و خواسته هر فرد، بستگی دارد. هر دو شیوه این عملها با بیهوشی عمومی انجام میشود و به همین دلیل مصرف سیگار و نیکوتین و همچنین الکل از چند هفته قبل از جراحی باید کاملا متوقف شود.
برای شروع عمل، متخصص بیهوشی یک سوزن ظریف را وارد بدن شما میکند تا به مرور داروهای بیهوشی را دریافت کنید در همین هنگام متخصص بیهوشی تا زمانی که شما هوشیاری خود را از دست دهید با شما صحبت میکند. جراح بهترین روش را با توجه به شرایط و خواسته شما اجرا میکند و به غضروف و استخوان و در صورت نیاز به پرههای بینی شما شکل مورد نظر را میدهد. جراحی رینوپلاستی یا همان جراحی بینی به صورت معمول بین ۲ تا ۴ ساعت زمان میبرد.
شیوه جراحی بسته بینی:
هنگامی که دسترسی پزشک به بافتهای داخلی بدون برش صورت گیرد جراح از شیوه ی جراحی بسته استفاده کرده. این تکنیک معمولا نسبت به جراحی باز بینی دراولویت است. زیرا در جراحی بسته تورم و کبودی کمتری پس از عمل مشاهده میشود. از خوبیهای دیگر این شیوه این است که پس از جراحی هیچ اثر و نشانهای از زخم در چهره شما نمایان نخواهد شد. اگر در هنگام جراحی نیاز به ایجاد تغییر در پرههای بینی باشد با همین روش امکان پذیر است.
شیوه جراحی باز بینی:
در تکنیک جراحی باز، جراح آزادی عمل بیشتر، در تغییر شکل غضروفها و استخوانها خواهد داشت. پزشک با برش در ناحیه کلوملا (غضروف بین دو سوراخ بینی) پوست بینی را بلند میکند و تغییرات لازم را بر روی غضروف انجام میدهد. بعد از جراحی به شیوه باز ممکن است جای زخم کوچکی روی بینی باقی بماند.
تاثیر مصرف الکل و سیگار بر جراحی بینی چیست؟
در بین توصیه هایی که از سمت پزشکان به مراجعان جراحی بینی میشود تاکیید بر اثرات مخرب سیگار و الکل یکی از مهمترین آنها است. در زیر به دلایل عدم مصرف سیگار و الکل قبل و بعد از جراحی بینی اشاره میکنیم.
تاثیر استعمال سیگار بر جراحی بینی
بهتر است ترک سیگار را ۲ الی۴ هفته قبل از عمل جراحی بینی خود آغاز کنید. برای ترک سیگار به یاد داشته باشید از آدامسها و چسبهای ترک سیگار که حاوی نیکوتین میباشند استفاده نکنید. نیکوتین موجود در سیگار و قلیان باعث تنگ شدن عروق خونی شده و گردش خون را در پوست تضعیف میکند.
در افراد سیگاری به دلیل گردش خونی ضعیف و کمبود اکسیژن فرآیند ترمیم زخم به تعویق افتاده و این عمر امکان بروز عفونت را بیشتر میکند. سیگار کشیدن باعث مردن سلولهای پوستی میشود و ممکن است جای زخمها بعد از جراحی بینی باقی بماند و دچار بافت مردگی شود.
گردش خون صحیح باعث میشود پوست شادابتر و سالمتر باشد، که این عمر در افراد سیگاری به دلیل وجود سموم بسیار خطرناک در سیگار به پوست صدمه زده و روند بهبود را با اختلال رو به رو میکند.
پس از جراحی بینی نیز نمیتوانید بلافاصله شروع به کشیدن سیگار نمائید. برخی پزشکان این زمان را ۲ هفته الی ۲ ماه تعیین میکنند. پیشنهاد ما به شما این است که با توجه به مضرات فراوان استعمال سیگار و دخانیات از این فرصت استفاده کرده و سیگار را برای همیشه کنار بگذارید.
تاثیر نوشیدن الکل بر جراحی بینی
از نوشیدن الکل قبل و بعد از هر گونه جراحی مانند جراحی بینی جدا خودداری کنید. نوشیدن الکل برعکس کشیدن سیگار باعث بزرگ شدن رگ های خونی و همینطور رقیق تر شدن خون میشود. در صورتی که از الکل استفاده میکنید باید بدانید که جراحان از جراحی شما اجتناب خواهند کرد. زیرا الکل باعث رقیق شدن خون میشود و کنترل هر گونه خونریزی احتمالی در حین عمل بینی را با مشکل مواجه میکند.
نوشیدن الکل باعث مقاومت بدن در مقابل داروهای بیهوشی و بی حسی میشود. نوشیدن الکل متخصصان بیشهوی را برای محاسبه درست دوز داروی بیهوشی که شما دریافت میکنید دچار مشکل میکند. علاوه بر مشکلات مصرف الکل بر داروهای بیهوشی امکان تداخل الکل با داروهای دریافتی شما پس از جراحی بینی وجود دارد. که کمترین اثر آن در کیفیت دارو تاثیر دارد و بدترین آن صدمات جبران ناپذیری خواهد داشت.
یکی دیگر از تاثیرات مخرب نوشیدن الکل کم آبی، تکرر ادرا و خشک شدن پوست میباشد. پس از جراحی بینی پوست بسیار حساس شده و امکان ترک خوردن آن وجود دارد. باید بدانید پس از جراحی بینی باید از مصرف الکل خودداری کنید تا پوست بینی دچار بی آبی و خشکی نشود. همچنین از پوست بینی خود در برابر اشعه مستقیم آفتاب مراقبت کنید.
رقیق شدن خون، متورم شدن و گشاد شدن رگ های خونی یکی دیگر از مضرات استفاده الکل میباشد. تورم رگ های خونی باعث تورم بینی و کبودی بیشتر پس از جراحی بینی میباشد. به طور معمول بینی جراحی شده به مدت ۱۲ الی ۱۸ ماه متورم است و برای کاهش این مسئله باید از مصرف الکل خودداری کرد.
نکاتی که قبل از جراحی بینی باید به آن توجه کرد؟
اگر متقاضی جراحی بینی هستید حتما قبل از جراحی با پزشک خود مشورت کرده و برای تمام مراحل جراحی برنامهریزی کنید. یکی از مراحل جراحی بینی که بسیار مهم است مواردی میباشد که قبل از جراحی باید رعایت کنید.
• تغذیه مناسب قبل از جراحی بینی:
اگر شما از رژیم غذایی سالمی پیروی میکنید به شما تبریک میگویم چون به تسریع در بهبود و جلوگیری از عفونتهای احتمالی پس از جراحی، کمک خواهد کرد. متخصصان توصیه میکنند در هفتههای منتهی به جراحی مصرف انواع میوه ها، سبزیجات، دانههای غلات را افزایش دهید. خوردن سیر، جنسینگ، ماهی و روغن ماهی را کنار بگذارید.
سه هفته قبل از جراحی بینی مصرف مولتی ویتامینها و مکملها را شروع کنید. مصرف ویتامین A، ویتامین C و بروملین را نیز به شما که قصد جراحی بینی دارید توصیه میکنیم. در مصرف ویتامینها حد تعادل را رعایت کنید. ویتامین C، تنها ویتامینی است که در این دوران میتوانید بیشتر از بقیه ویتامینها مصرف کنید، مصرف این ویتامین در روند بهبود زخمهای بعد از جراحی بسیار کارساز است. مصرف بیش از ۴۰۰ میلیگرم در روز باعث افزایش کبودی و ورم بعد از جراحی بینی میشود.
• مصرف داروها قبل از جراحی بینی:
طی جلسه مشاوره، پزشک خود را از داروهایی که مصرف میکنید مطلع نمایید زیرا بسیاری از داروها در روند جراحی و پس از آن تاثیرگذار هستند. در صورتی که داروهای مورد استفاده شما با جراحی بینی در تناقض باشد پزشکتان آن را حذف نموده و یا با داروی دیگری جایگزین میکند. شما باید از مصرف داروهای رقیق کننده خون، آسپرین، ایبوپروفنن، ویتامین E، اکسردین، آلیو و آدویل قبل از عمل خودداری کنید.
• ۲۴ ساعت قبل و بعد از جراحی بینی:
حال تا رسیدن به سلامتی و یا چهره ایدهآل خود تنها ۲۴ ساعت فاصله دارید. اگر دچار اضطراب و نگرانی هستید بسیار قابل درک است. اما باید بدانید که پزشک و کلینیک خوبی را انتخاب کردهاید و میتوانید با خیال راحت خود را به آنها بسپارید. تنها چند نکته است که باید رعایت کنید. شب قبل از جراحی بینی حمام کنید تا از انتقال آلودگی جلوگیری نمائید. غذای سبکی میل کنید و به مقدار کافی آب بنوشید، نوشیدن آب به کاهش حالت تهوع شما کمک میکند. میتوانید تا ساعت ۱۲ شب آب بنوشید ولی پس از ساعت ۱۲ دیگر نه چیزی بخورید و نه چیزی بیاشامید.
ساعت خود را تنظیم کنید تا پس از یک استراحت کامل به موقع به کلینیک برسید. حضور به موقع شما در کلینیک به کاهش اضطرابتان بسیار کمک میکند. پس از حضور در کلینیک باید فرمی را که شامل مشخصات فردیتان میباشد تکمیل کنید. نگران نباشید پزشک شما هیچکدام از خواستههایتان را فراموش نمیکند و حتما قبل از بیهوشی کنارتان خواهد بود. پزشک بعد از مرور روند جراحی به شما اطمینان خاطر میدهد.
پس از اتمام جراحی بر روی بینی شما آتلی قرار میگیرد و بینی تان پانسمان میشود. شما را به بخش ریکاوری منتقل میکنند و پس از چک نمودن ضربان قلب و اکسیژن خون تا زمان هوشیاری کامل در بخش ریکاوری میمانید و پس از آن به بخش منتقل میشوید. حتما از کسی بخواهید همراه شما باشد تا پس از مرخص شدن شما را تا خانه همراهی کرده و حداقل ۲۴ ساعت بعد از جراحی کنار شما باشد.
پیشنهاد میشود مقاله عفونت بعد از عمل بینی و راه های مقابله با آن را از دست ندهید.
مراقبت های بعد از جراحی بینی
تا چند روز اول بعد از عمل باید این موارد را رعایت کنید:
- سر باید در چند روز اول در هنگام خواب بالاتر از بدن قرار گیرد.
- از کمپرس یخ برای کاهش کبودی و تورم استفاده کنید.
- برای سهولت در تعویض لباس از لباس های جلوباز و دکمه دار استفاده نمایید.
- تا زمانی که پانسمان بر روی بینی دارید از دوش گرفتن خودداری کنید
- برای شما جویدن در روزهای ابتدایی سخت خواهد بود پس از غذا های رقیق و مقوی و مصرف مایعات بدون نی غافل نشوید.
- از عینک آفتابی و عینک طبی بر روی بینی تا حداقل ۴ هفته خود دادری کنید.
- تا زمانی که پزشک به شما اجازه نداده است پاسمان های خود را برندارید.
- از قرار گرفتن بینی در معرض نور آفتاب خودداری کنید از کرمهای ضدآفتاب قوی استفاده کنید.
- تا دو روز از فین کردن و تخلیه محتویات بینی خود خودداری کنید.
- در مقابل ضربه خوردن به بینی خود مراقبت به خرج دهید.
• از ورزش کردن و یا هر گون فعالیت سنگین خودداری کنید
هزینههای جراحی بینی
هزنیههای که شما باید برای جراحی بینی بپردازید متغییر میباشد. اما در صورتی که جراحی بینی را با هدف درمان انجام میدهید ممکن است برخی بیمه ها تا میزانی از مبلغ را پرداخت نمایند. اما به طور کلی هزینهها به عواملی مانند موارد زیر بستگی دارد:
- تبحر و ماهر جراح متخصص شما
- کلینیک و یا بیمارستانی که در آن بستری میشوید
- متخصص بیهوشی
- هزینههای مراقبت بعد از جراحی بینی