همه چیز درباره ورزش و فعالیت بعد از پروتز سینه، لیفت سینه و ماموپلاستی

دکتر آرش نجف بیگی

ورزش بعد از پروتز سينه کار درستی است؟ نظر پرشک جراح برای ورزش بعد از عمل پروتز سينه چیست؟ آیا ورزش به پروتز آسیبی می زند؟

خوب است بدانید تمام جراحی های زیبایی، اختیاری محسوب می‌شوند. بدین معنا که فرد بیمار با اطلاع از شرایط خود، برای زیباتر شدن، اقدام به جراحی می‌کند. مسلما یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که باعث می‌شود یک جراحی نتیجه مطلوبی به همراه داشته باشد، مراقبتهای بعد از پروتز سینه است که بیمار پس از جراحی انجام می‌دهد.

از آن‌جا که عمل جراحی پروتز سینه بسیار حساس است، نیاز است تا مراقبت‌های خاصی نیز پس از جراحی از محل جراحی داشته باشید؛ چرا که برای داشتن نتیجه بهتر، نیاز است تا مدت زمانی، قید فعالیت‌های مرتبط با ورزش بعد از پروتز سینه را بزنید. 

ورزش و فعالیت بعد از پروتز سینه چگونه است؟ در این ویدئو دکتر آرش نجف بیگی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی درباره همین موضوع صحبت می کنند:

https://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/8POsX/vt/frame

مهمترین بایدها و نبایدهای ورزشی بعد از جراحی‌های سینه

چه شما لیفت سینه انجام داده باشید، چه ماموپلاستی و چه پروتز سینه؛ بهتر است بدانید که ورزش نکردن و عدم تحرک ممکن است برای شما خطرناک باشد. داشتن تحرک کافی روزانه، به گردش منظم خون می‌انجامد. این کار از لخته شدن خون در رگ‌ها جلوگیری می‌کند و در نهایت به سلامتی شما و بهبود هرچه سریع‌تر، کمک خواهد کرد.

در ادامه برخی از مهمترین تمرین‌های ورزشی که باید انجام دهید و کارهایی که نباید بکنید، آمده است.

پیاده روی بعد از عمل زیبایی سینه

انجام دهید: هر روز پیاده روی کنید

پس از بهبودی از عوارض اولیه جراحی، پزشک ممکن است پیاده روی منظم را برای شما پیشنهاد کند. پیاده روی کمترین و ساده‌ترین نوع ورزشی است که می‌توانید انجام دهید و تقریبا هیچ آسیبی به قفسه سینه یا سینه‌های شما وارد نمی‌کند. همان طور که اشاره شد، پیاده روی جریان خون شما اثر مثبت می‌گذارد و آن را بهبود می بخشد. این کار به بهبود بافت‌ها و ماهیچه‌های بدن شما کمک می‌کند.

به احتمال زیاد شما حداقل سه تا چهار هفته پس از عمل، کم و بیش به پیاده روی محدود می‌شوید. بنابر این مسیری را برنامه‌ریزی کنید که برای شما راحت باشد. با پیاده روی‌هایی شروع کنید که شما را خسته نمی‌کند و آرام آرام زمان پیاده روی و شدت هر پیاده روی را افزایش دهید. به این ترتیب می‌توانید بدن خود را برای انجام کارهای سنگین‌تر آماده کنید.

انجام ندهید: سعی نکنید خیلی زود بدوید

اگر قبل از کوچک کردن سینه خود دونده بودید، باید بدانید که برای مدت زمان طولانی، ورزش مورد علاقه خود را نباید انجام دهید. دویدن نه تنها فشار زیادی به قفسه سینه و سینه‌های عمل شده وارد می‌کند؛ بلکه می‌تواند عوارضی را در فرایند بهبود شما ایجاد کند. مدت زمان بازگشت شما به مرحله دویدن، بر اساس چند عامل متفاوت مشخص می‌شود.

اول از همه شما بر اساس سرعت بازیابی خود، مورد ارزیابی قرار خواهید گرفت. برخی از زنان سریعتر از بقیه بهبود می‌یابند و در دویدن مشکل چندانی ندارند. همچنین اگر از عوارضی مانند از دست دادن بیش از حد خون در طول عمل خود رنج می‌برید، به زمان بیشتری احتیاج خواهید داشت تا به بدن خود کمک کنید و فرصت ترمیم بدهید. انتظار نداشته باشید زودتر از سه تا چهار هفته بعد از عمل و یا حتی خیلی دیرتر، به دویدن بپردازید.

انجام دهید: وقتی آماده هستید حرکات کششی داشته باشید

یک حرکت کششی خوب قبل و بعد از هرگونه تمرین، ضروری است و عضلات را سالم و آماده نگه می‌دارد. با این حال، حرکات کششی شما تا چند هفته پس از جراحی محدود خواهند بود. فشار بیش از حد – مانند کشش بالای سر – می‌تواند به ماهیچه‌های سینه آسیب برساند و جراحی دوم دیگری را ضروری کند. با این حال، کشش زمانی که بدن شما برای آنها آماده باشد، مزایای بی‌شماری را به همراه خواهد داشت.

به عنوان مثال، حرکات کششی سبک و نرم، از سفتی و ضعف عضلات قفسه سینه در مراحل آخر بهبودی شما، جلوگیری می‌کند. به همان اندازه مهم است بدانید که یک کشش خوب، جریان خون شما را در عضلات و بافت زیر پوست، بهبود می‌بخشد. این حرکات شما را قوی‌تر و سالم‌تر نگه می‌دارد. به طور معمول، شما احتمالاً در اوایل دوره بهبودی، حرکات کششی محدودی خواهید داشت اما تا زمانی که پزشک به شما مجوز نداد، این کار را شروع نکنید.

انجام ندهید: وزنه‌ها را بلند نکنید

اگر قبل از کوچک کردن سینه خود، تمرینات بدنسازی داشتید و از بلند کردن وزنه لذت می‌بردید، پس از اتمام عمل جراحی باید وزنه زدن خود را چند هفته تا چند ماه متوقف کنید. در واقع، وزنه‌ها احتمالاً آخرین تمرینی خواهند بود که پزشک به شما اجازه می‌دهد در طول دوران نقاهت خود انجام دهید. فشار این تمرینات روی قفسه سینه شما تا زمان بهبودی کامل، بسیار زیاد خواهد بود.

هنگامی که پزشک به شما اجازه بدهد وزنه بزنید، با کوچکترین وزن ممکن شروع کنید و سپس به تمرینات شدیدتر بپردازید تا توانایی های خود را ارتقا دهید. به عنوان مثال، ممکن است قبل از حرکت به لیفت قفسه سینه یا سایر کارهای معمول، چند لیفت جانبی ساده انجام دهید. این تمرینات قدرت عضلانی شما را افزایش می‌دهد و به بدن شما در بهبودی کمک می‌کند.

ورزش بعد از لیفت سینه

در حالی که برای بیماران بازگشت به ورزش و شیوه زندگی فعال پس از جراحی لیفت سینه بسیار مهم است، این نیز برای بدن بسیار مهم است که به آن زمان لازم برای ترمیم داده شود. جراحان پلاستیک در کار با ورزشکاران پس از عمل جراحی، تجربه‌های بسیاری دارند و با بیماران برای ارائه دستور العمل‌های خاص که متناسب با نیازهای آنها باشد، همکاری خواهند کرد. برخی از دستور العمل‌های کلی ورزش کردن بعد از لیفت سینه، عبارت است از:

  • بعد از لیفت سینه، ورزش در قسمت پایین بدن توصیه می‌شود که البته بسیار برای بدن مفید خواهد بود.
  • حرکت اسکوات با وزن بدن و لانج و پرس پا مجاز است.
  • تمرینات قلبی سبک با استفاده از دوچرخه ثابت یا بیضوی بدون اتصال به بازو، در کنار پیاده روی سبک، انتخاب‌های خوبی در هفته‌های بعد از عمل است.
  • تا هر چهار هفته بعد از عمل، از هر نوع حرکتی که شامل حرکات پرشی، سریع و یا ایجاد جنبش در ناحیه بالایی بدن باشد، اجتناب شود.
  • در این مدت، جراح وضعیت سینه‌ها را ارزیابی می‌کند و مناسب‌ترین برنامه ورزشی را تعیین می‌نماید.

برای مطالعه بیشتر مقاله علت افتادگی سینه بعد از پروتز و روش درمان و پیشگیری از آن و کپسول در پروتز سینه چیست؟ را پیشنهاد می کنیم.

ورزش بعد از ماموپلاستی

به دنبال عمل کاهش سایز سینه، بسیاری از بیماران مشتاق ورزش هستند. زیرا ممکن است به دلیل اندازه سینه قبلی خود، محدودیت‌هایی در ورزش کردن داشتند که الان برطرف شده باشد. در حالی که پزشکان توجه به آمادگی جسمانی را تشویق می‌کنند، اما بسیار مهم است که بدن پس از عمل کاهش سایز سینه، لیفت سینه و یا پروتز سینه، به میزان کافی بهبود یابد.

معمولا جراحان برای هر بیماری به صورت جداگانه مشخص می‌کنند که ظرفیت ورزش آنها پس از جراحی کاهش سینه چقدر است. با این حال برخی از دستورالعمل‌های کلی برای ورزش بعد از ماموپلاستی، وجود دارد:

  • ورزش‌های پایین تنه در هفته‌های پس از جراحی کاهش سایز سینه، پیشنهاد می‌شود.
  • در حالی که نباید از وزنه‌ها استفاده کرد، حرکت بدن و حرکت اسکات کاملا مناسب است.
  • تمرینات قلبی با فشار کم تشویق می‌شود و پیاده‌روی، دوچرخه سواری ثابت با فشار کم و استفاده از دستگاه بیضوی بدون اتصال به بازو، همه گزینه‌های خوبی هستند.
  • تا زمانی که جراح تشخیص ندهد، باید از هر نوع حرکتی که قسمت بالای بدن را درگیر می‌کند اجتناب شود.
  • در چهار هفته ویزیت مداوم بعد از عمل، جراح پیشرفت درمان را ارزیابی می‌کند و تعیین می‌نماید که آیا بیمار آمادگی شروع ورزش را دارد تا قسمت بالای بدن او درگیر شود یا خیر.

برای مطالعه بیشتر مقاله ورم سینه بعد از پروتز  و مراقبت های پس از جراحی را پیشنهاد می کنیم.

ورزش بعد از پروتز سینه

پس از یک هفته درد کاهش می‌یابد تا حدی که در برخی از بیماران که تحت جراحی پروتز سینه قرار گرفته‌اند، نیازی به داروی مسکن دیگر نیست. معمولا با مشورتی که از پزشک می‌گیرید، می‌توانید فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرید. البته عجول نباشید، هنوز برای ورزش بعد از عمل سینه خیلی زود است!

بهتر است بیمار تا دو هفته ابتدایی پس از عمل، از انجام هر گونه ورزش بعد از پروتز سینه که باعث بالا رفتن گردش خون می‌شود، خودداری کند. بهتر است در صورت داشتن هرگونه درد غیرعادی سریعا پزشک خود را مطلع کنید. در این بازه زمانی، می‌تواند پیاده‌روی سبک را شروع کنید.

به طور معمول تا یک ماه پس از جراحی سینه، درد به طور کامل از بین خواهد رفت. تا این زمان بخیه‌ها را هم کشیده‌اید. اگر شاغل هستید و شغلتان به فعالیت جسمی نیاز دارد، بهتر است حداقل 3 هفته مرخصی بگیرید. در صورت صلاحدید پزشک می‌توانید به محل کار خود برگردید. هر چند توصیه می‌شود از بلند کردن اجسام سنگین به شدت بپرهیزید.

بر اساس نظر بهترین جراح سینه، در این بازه زمانی می‌توانید فعالیت بدنی عادی خود را داشته باشید. اما توصیه می‌کنیم از فعالیت‌های شدید مرتبط با ورزش بعد از پروتز سینه بپرهیزید. خصوصا در قسمت بالا تنه شامل شکم، بازوها، عضلات کمر و پهلوها؛ چرا که این موضوع ممکن است سبب خونریزی و درد شود.

دقت داشته باشید برای ورزش بعد از پروتز سینه همواره زمان هست. بهتر است چند وقتی را به استراحت و بهبودی خود اختصاص دهید سپس می توان با تمرینات بسیار ساده ورزش را شروع کرد. اما عجله نکنید.

به طور معمول، پس از دو ماه از جراحی پروتز سینه، فرد به بهبودی کامل می‌رسد. اگرچه ممکن است بیمارانی باشند که به زمان بیشتری برای بهبودی نیاز داشته باشند. یکی از مهم‌ترین نکات ورزش بعد از پروتز سینه، مدت زمان لازم برای بازگشت به ورزش‌های پرتنش است. اگر ورزش‌هایی همچون فوتبال و بدنسازی انجام می‌دهید، بهتر است پس از گذشت دو ماه از عمل جراحی، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. در صورت تایید پزشک جراح، ورزش بعد از پروتز سینه برای شما منعی نخواهد داشت.

مقاله انواع جراحی زیبایی سینه چیست؟ را از دست ندهید.

توجه داشته باشید، در صورت بروز هر گونه درد غیر طبیعی و یا تورم و التهاب، سریعا انجام هرگونه فعالیت مرتبط با ورزش بعد از پروتز سینه را متوقف کنید؛ چرا که دوران نقاهت شما کامل نشده و به مدت زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارید.

به طور کلی، پیشنهاد می‌کنیم چند ماه ابتدایی پس از کاشت پروتز سینه را محتاطانه عمل کنید. بدین شکل که سعی کنید فعالیت‌های مرتبط با بالاتنه، خصوصا عضلات سینه و شانه را بسیار نرم و به آرامی تمرین دهید. نیاز نیست از وزنه‌های سنگین استفاده کنید، در واقع اصلا نیاز نیست از وزنه استفاده کنید. شما می‌توانید به راحتی با تکان دادن دست‌های خود بدون وزنه‌، حرکات سرشانه و سینه را انجام دهید. همین موضوع سبب می‌شود تا عضلات شما کم کم به شرایط جدید عادت کنند.

در صورتی که مشکلی برایتان پیش نیامد می‌توانید کم کم تمرینات خود را سخت‌تر کنید. برای نمونه ابتدا به صورت ایستاده و رو به دیوار سعی کنید حرکت شنای روی دست را انجام دهید. همچنین، به جای وزنه می‌توانید از بطری آب و یا کش‌های بدنسازی مخصوص بانوان استفاده کنید. دقت داشته باشید که این کش‌ها براساس نیاز مشتری، درجه سختی دارند، بهتر است نرم‌ترین کش را انتخاب کنید.

در صورتیکه از این مرحله نیز گذر کردید، به آرامی تمرینات با وزنه خود را شروع کنید. هیچوقت به یکباره به سراغ وزنه‌های سنگین و یا تعداد دفعات تکرار زیاد حرکات نروید. انجام حرکات ورزشی به صورت صحیح و به آرامی نه تنها آسیبی به بافت سینه و پروتز شما نمی‌زند، بلکه باعث می‌شود تا فرم و حالت خود را حفظ کنند و به علت تقویت عضلات، امکان حرکت پروتز و جابه‌جایی در زیر پوست به صفر برسد.

به آرامی تمرینات ورزشی خود را پیش ببرید و شرایط سینه و پروتز کاشته شده را تحت نظر داشته باشید. بهتر است در زمان ورزش بعد از پروتز سینه، از سینه‌بندهای مناسب ورزشی استفاده کنید تا فشار و بار اضافی به عضلات سینه شما و همچنین، پروتز کار گذاشته شده وارد نشود. در صورتیکه هیچگونه مشکلی پیش نیامد، تبریک، دوران نقاهت شما تمام شده است! از ظاهر جدید خود لذت ببرید!

  • شنا کردن پس از پروتز سینه

اگر به ورزش شنا علاقه‌مندید و یا به صورت حرفه‌ای آن را دنبال می‌کنید باید خاطر نشان کرد که در روزهای ابتدایی به شما اجازه داده خواهد شد تا تنها به تدریج تمرینات خشکی را در عرض سه تا شش هفته از سر بگیرند. اما برای اینکه بتوانید وارد استخر بشوید و در آب غوطه‌ور شوید باید حداقل یک ماه صبر کنید. زیرا در شنا بالاتنه بیمار کاملا درگیر شده و نیازمند قدرت و وارد کردن فشار به قفسه سینه خواهد بود.

از طرفی نیز دلیل عمده منع شنا در روز‌های نخستین پس از جراحی، این است که: آب موجود در استخر‌ها حاوی کلر هستند. عموما در استخر‌های عمومی و آب دریا تعداد زیادی میکروب وجود دارد که معمولاً جایی برای نگرانی نیست، اما برای افرادی که به تازگی جراحی انجام داده‌اند خطر عفونت را افزایش داده و زمان برای بهبود برش‌ها را افزایش می‌دهد. البته کماکان هنوز هم می‌توانید از نشستن کنار آب لذت ببرید و انگشتان پای خود را برای خنک شدن در آن فرو کنید فقط مراقب باشید که محل جراحی‌ را زیر آب نبرید.

عامل دیگری که باعث می‌شود توصیه کنیم شنا کردن را به تعویق بی‌اندازید، پوشیدن لباس شنا خواهد بود. بیماران بزرگ کننده سینه باید از سوتین‌های نرم و مخصوص ریکاوری مانند سوتین ورزشی به مدت حدودی 6 تا 8 هفته پس از پروتز سینه استفاده کنند. اینگونه از بهبود مطلوب نتایج اطمینان حاصل خواهد شد. پوشیدن مایو‌های تنگ و جذب بدن خیلی زود بعد از پروتز می‌تواند برش‌های ورود ایمپلنت را تحریک کند و به آن فشار وارد کند. اینگونه فرم سینه تغییر کرده و از حالت نرمال خارج شده و به آن فشار وارد می‌شود.

  • پیاده روی و تمرینات هوازی

همانطور که اشاره شد انجام برخی فعالیت‌های بدنی ملایم مانند پیاده‌روی و تمرینات هوازی ایده خوبی است. این ورزش‌های تقویتی در واقع به قدرت تحلیل رفته عضلات قفسه سینه کمک می‌کنند و روحیه شما پس از جراحی بالا خواهند برد. پیاده‌روی موجب حفظ تناسب اندام شما شده و از جمع‌شدگی مایع زیر پوست و سفت شدن زیر بغل و سینه جلوگیری کند.

پس از بازگشت به خانه و گذراندن روز اول ریکاوری در بیمارستان و یا کلینیک تخصصی پوست و زیبایی، ممکن است به شما پیشنهاد شود که چند روز در خانه یا حیاط خانه قدم بزنید. با انجام این کار می‌توانید میزان گردش خون در رگ‌ها را بهبود بخشید و همچنین از لخته شدن خون جلوگیری کنید.

به طور کلی، پس از یک یا دو هفته استراحت، می توانید تمرینات سبک مانند پیاده‌روی در سربالایی یا تردمیل و تمرینات هوازی را از سر بگیرید.

به خاطر بسپارید تا یک ماه اول پس از بزرگ کردن پستان، هیچ جسم سنگینی در حین نرمش بلند نکنید و بازوی خود را در بالای شانه نکشید و نگاه ندارید.

  • تمرینات قدرتی

اگر در رشته ورزشی فعالیت می‌کنید و ورزش‌های سنگین انجام می‌دهید، لازم است پس از عمل برجسته‌گی سینه تا زمان بهبودی از وارد کردن فشار به قفسه سینه خود خودداری کنید. حتما در مورد زمان شروع مجدد این تمرینات ورزشی با جراح فوق تخصص پوست و زیبایی خود مشورت کنید. همیشه به صدای به بدن خود گوش دهید. اگر احساس خستگی و درد می‌کنید، اگر پس از ورزش احساس خوبی ندارید، این یعنی باید سرعت خود را در ورزش کردن کم کنید تا مجددا بدنتان در حالت نرمال خود قرار گیرد.

پس از گذشت چهار هفته از قرار دادن ایمپلنت در سینه، معمولاً می‌توانید ورزش خود را با وزنه‌های سبک مجددا شروع کنید. البته بهتر است حداقل تا زمان مقرر شده توسط پزشکتان، منتظر بمانید. اینگونه به موقع می‌توانید با وزنه‌های سنگین‌تری ورزش کنید، تمرینات قفسه سینه انجام دهید یا فعالیت‌های ورزشی شدید و قدرتی را از سر بگیرید.

در مورد ورزش‌هایی مانند یوگا، پیلاتس و هر چیز دیگری که نیاز به قدرت در ناحیه بالاتنه دارد، باید با احتیاط قدم بردارید. اگرچه ورزش‌هایی به ظاهر ملایم به نظر می‌آیند اما در واقع نیازمند قدرت زیادی هستند. بنابراین برای اینجام این ورزش‌ها لازم است بعد از انجام سایر تمرینات تقویتی که توسط پزشکتان پیشنهاد شده است، دوباره از سر گرفته شود.

برای دریافت مشاوره و پرسیدن سوالات بیشتر، با کلینیک دکتر نجف بیگی تماس حاصل فرمایید.

.

عوارض ورزش بعد از پروتز

ورزش کردن برای گردش خون به ویژه پس از جراحی ضروری است. این موضوع می‌تواند روند بهبودی را تسریع بخشد و همچنین از تشکیل لخته خون جلوگیری کند. فعالیت بدنی به خون این اجازه را می‌دهد تا با مواد مغذی و سلول‌های ایمنی ناحیه تحت درمان را التیام بخشد. اطمینان حاصل کنید در هنگام فعالیت ضربان قلب خود را به میزان قابل توجهی افزایش ندهید. از سوی دیگر‌، ورزش زیاد و سنگین بعد از عمل عوارضی با خود به همراه دارد.

اگر بلافاصله پس از جراحی و در هفته‌های اول بهبودی توصیه‌های پزشک متخصص خود را رعایت نکنید و به ورزش‌های روزانه و سنگین خود بازگردید ممکن است به عوارض زیر دچار شوید:

  • احساس درد طولانی مدت پس از وارد شدن فشار به سینه
  • تعریق یا فشار زیاد روی خطوط برش شما می تواند منجر به عفونت و باز شدن مجدد زخم شود.
  • تورم و قرمزی و کبودی
  • خونریزی طولانی مدت
  • تجمع مایع در محل برش و اطراف ایمپلنت
  • بی‌حسی
  • باز شدن بخیه
  • نیاز به جراحی مجدد برای برداشت تعویض پروتز با پروتزی جدید و یا ترمیم پروتز اولیه
  • جمع شدگی پروتز در زیر پوست که منجر به پوسیده شدن پروتز در بدن می‌شود.
  • استفاده زیاد از ماهیچه‌ها ممکن است منجر به تغییر ایمپلنت شود. تغییر موقعیت قرارگیری پروتز در بدن و در نتیجه تغییر فرم سینه
  • ایجاد اسکار ناخواسته

جراحی پروتز سینه چیست؟

سینه بانوان بسته به ژنتیک، چاقی، لاغری و عواملی از این دست ممکن است سایز و فرم متفاوتی داشته باشند. آن دسته از بانوانی که از شکل و اندازه سینه خود راضی نیستند، معمولا از روش تزریق چربی و یا کاشت پروتز سینه برای ترمیم شکل ظاهری سینه خود استفاده می‌کنند.

در جراحی کاشت پروتز در سینه بانوان، پزشک، پروتزی را که پیش از جراحی به تایید بیمار رسیده است را طی فرآیند جراحی در سینه بیمار کار می‌گذارد. معمولا پروتزهایی که استفاده می‌شوند از جنس سیلیکون هستند. بیمار سریعا پس از جراحی متوجه تغییر در سایز سینه‌‌های خود، نیز تغییرات فرم و شکل آن‌ها می‌شود.

داشتن درک صحیح از نحوه این جراحی و نتایج جراحی پروتز، به شما کمک می‌کند تا نتیجه بهتری را از عمل کاشت پروتز خود به دست بیاورید. پزشک شما ممکن است سایز خاصی از پروتز را برای شما منع کند یا در انتخاب بهترین سایز پروتز سینه پیشنهاداتی را ارائه دهد. این به علت آسیبی است که پروتزهای بزرگ به بافت سینه وارد می‌کنند. همچنین، اگر پوست بیمار کشش خوبی نداشته باشد، پزشک استفاده از پروتزهای بزرگ را توصیه نمی‌کند.

به طور کل، در جراحی پروتز سینه بهتر است واقع‌بین باشید؛ چرا که با افزایش سن، مدل‌های عروسکی یا فانتزی دیگر چندان مورد پسندتان نخواهد بود. بهتر است با مشورت پزشک پروتز سایز مناسب خود را انتخاب کنید.

پروتز سینه از چه چیزی ساخته شده است؟

لایه‌ خارجی پروتزی که برای جراحی کاشت سینه استفاده می‌شود، جنسی سیلیکونی دارد. درون این پروتزهای سیلیکونی از جنس ژل سیلیکون و یا سالین است. پروتزهای سیلیکونی به طور معمول فرم و شکل طبیعی‌تری به سینه می‌دهند و در این زمینه از پروتزهای حاوی سالین بهتر هستند. لازم به ذکر است احتمال پارگی پروتز سینه‌ی سیلیکونی کمتر از پروتزهای سالینی است.

پروتزهای سیلیکونی و سالینی سینه به دو شکل گرد کروی و اشکی شکل تقسیم‌بندی می‌شوند. خوب است بدانید پروتزهای به شکل اشک، معمولا شکل طبیعی‌تری به سینه می‌دهند. از این رو، برای کسانی که می‌خواهند ظاهر سینه‌شان طبیعی باشد، استفاده از این نوع پروتز پیشنهاد می‌شود. برای مطالعه بیشتر درباره پروتز های سینه مطالعه مقاله انواع مدل پروتز سینه را توصیه می کنیم.

انواع پروتز سینه

محل قرارگیری پروتز سینه کجاست؟

یکی از نکات مهم که درباره فعالیت‌های مرتبط با ورزش بعد از عمل سینه باید بدانید، محل قرارگیری پروتزهاست؛ چرا که دانستن این موضوع به شما کمک می‌کند در صورت انجام فعالیت مرتبط با ورزش بعد از عمل سینه، بدانید چه حرکت‌هایی را باید با احتیاط بیشتری انجام دهید تا آسیبی به بافت پروتز کار گذاشته شده در سینه وارد نشود.

عوامل متعددی باعث می‌شود که پزشک جراح برای محل قرارگیری پروتز سینه تصمیم بگیرد. معمولا جراحان، پروتز را روی عضله و یا زیر عضله سینه قرار می‌دهند. سن بیمارانی که برای این جراحی اقدام کرده‌اند، وضعیت پوست بیمار از لحاظ میزان کشسان بودن، تصمیم به باردار شدن در آینده و عوامل دیگری که در جلسه مشاوره ابتدایی با پزشکتان مطرح می‌شود، همگی بر محل قرارگیری پروتز تاثیر دارند.

نکته‌ای که باید به آن دقت کنید این است که محل قرار گرفتن پروتز (زیر عضله و یا روی عضله) موضوعی کاملا تخصصی است که توسط جراح براساس معاینات انتخاب می‌شود.

برای نمونه، بانوانی که لاغر هستند، گزینه مناسبی برای این‌که پروتز روی عضله قرار بگیرد، نیستند. چرا که این قرارگیری پروتز در زیر عضله است که در این دسته از بانوان، می‌تواند فرم نهایی بهتری را به ازمغان بیاورد.

فرآیند پیش از جراحی پروتز سینه

در جلسه پیش از جراحی، پزشک معالج، صحبت‌های شما را می‌شنود و خواسته‌هایتان از نتیجه عمل را به دقت بررسی می‌کند. همچنین، نوع و سایز پروتزی که برایتان قرار است استفاده شود نیز تعیین می‌شود. همچنین، پزشک نکاتی را درباره نحوه جراحی و مراقبت‌های پس از جراحی به شما می‌دهد. بهتر است به نکات، خصوصا موارد مرتبط با فعالیت‌های بدنی و ورزش بعد از عمل سینه دقت کرده و این موارد را یادداشت کنید.

همچنین، ممکن است نیاز به تصویربرداری از سینه‌ها باشد که این کار نیز انجام خواهد شد. به طور معمول، پزشکان توصیه می‌کنند بانوانی که قصد بارداری دارند و یا اضافه وزن بسیار زیادی دارند، عمل جراحی قرار دادن پروتز را به تعویق بیندازند.

انتخاب بهترین پروتز سینه

مراقبت‌های پس از جراحی پروتز سینه

در ابتدا باید به شما بگوییم که هیچ جدول زمان‌بندی نمی‌توان برای این موضوع رسم کرد؛ چرا که تفاوت‌ بدن افراد با یکدیگر باعث می‌شود که طول دوران نقاهت و بهبود افراد با یکدیگر تفاوت داشته باشد، آن‌چه که در این‌جا بیان می‌شود، برآیند بررسی بیماران مختلف است. بنابراین، ممکن است بیماری مدت زمان بیشتر و یا کمتر از میزانی که در این‌جا آورده شده است برای بهبود نیاز داشته باشد.

دوران نقاهت به طور معمول 6 هفته است. این بدان معناست که در این دوران بهتر است قید ورزش بعد از عمل سینه را بزنید! در طی این مدت باید به صورت دقیق نکته های جراح را اجرا کنید تا احتمال ابتلا به عوارض پروتز سینه را به حداقل برسانید.

جراحی پروتز سینه، با بیهوشی عمومی انجام می‌گیرد. پس از جراحی، شما را به اتاق ریکاوری منتقل می‌کنند تا تحت نظر باشید. پس از به هوش آمدن کمی احساس گیجی خواهید داشت. همچنین، اگر پروتز زیر عضله قرار گرفته باشد، ممکن است احساس گرفتگی و یا درد در قسمت عضله سینه خود داشته باشید. این درد معمولا با کشش عضله کاهش می‌یابد.

3 تا 5 روز ابتدایی پس از جراحی پروتز سینه احساس درد خواهید داشت. برای کاهش درد پزشک برای شما مسکن تجویز خواهد کرد. همچنین، استفاده از گن طبی برای شما ضروری است. گن از سینه‌های شما حمایت می‌کند.

آینده‌نگر باشید!

انتخاب پروتزهای سایز بزرگ، نه تنها ورزش بعد از پروتز سینه را برای شما سخت می‌کند، بلکه در بسیاری از فعالیت‌ها نیز به مشکل برمی‌خورید. اگر روحیه ورزشکاری دارید، پیشنهاد می‌کنیم محافظه‌کارانه‌تر و دقیق‌تر سایز پروتز سینه خود را انتخاب کنید.

حتی پس از گذشت چندین سال از جراحی سینه، ممکن است پروتز سینه دچار مشکل شود. مشکلاتی همچون جابه‌جایی، انقباض کپسولی و … . در صورتیکه ورزشکار باشید، انتخاب پروتزهای بزرگ قطعا نحوه ورزش بعد از پروتز سینه شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد؛ چرا که در هنگام دویدن، شنا کردن و انجام حرکت‌های سنگین، پروتزهای بزرگ‌تر دست‌وپاگیر خواهند بود. در نهایت برای مطالعه بیشتر درباره ورزش بعد از پروتز سینه این منبع معتبر لاتین را توصیه می کنیم

آیا ورزش بعد از دو هفته از عمل پروتز سینه مشکلی ندارد؟

بسیاری از خانم‌ها بعد از عمل پروتز سینه برای ورزش کمی عجله دارند. اما بهتر است بدانید که تا زمان بهبودی کامل سینه و جای‌گیری در ناحیه موردنظر، نباید برای انجام ورزش عجله کنید. دو هفته بعد از عمل پروتز سینه اصلا زمان مناسبی برای شروع ورزش و تحرک نیست. شما باید تا بهبودی کامل صبر کنید و بعد از کسب اجازه از پزشک‌تان برای این‌کار اقدام کنید.

آیا پیاده روی بعد از عمل پروتز سینه بلامانع است؟

یکی از فعالیت‌هایی که به توصیه پزشک بعد از عمل پروتز سینه انجام می‌شود، پیاده روی آرام است. معمولا پزشک توصیه می‌کند که بعد از دو هفته از انجام عمل پروتز سینه، به آرامی در منزل قدم بزنید. در صورتی‌که دچار افت فشار خون هستید، حتما به کمک همراه قدم بزنید. حرکت دست‌ها در زمان پیاده روی را محدود کنید تا هیچ فشار و کششی به ناحیه سینه‌ها تحمیل نشود.

بهترین وقت شروع بدنسازی بعد از عمل پروتز سینه چه زمانی است؟

پس از عمل پروتز سینه باید هر گونه فشار و کشش در سطح پوست را محدود کنید. بهترین زمان برای شروع بدنسازی حدود دو ماه بعد از عمل پروتز سینه است. شما باید بعد از عمل حتما تا بهبودی کامل صبر کنید.

آیا سایز پروتز در فعالیت و ورزش تاثیری دارد؟

سایز پروتز سینه نقش مهمی در فعالیت‌های روزانه افراد ایفا می‌کند. شما باید بدانید که انتخاب سایز پروتز سینه و سنگینی آن می‌تواند فعالیت های روزانه شما را محدود کند. معمولا سایز پروتز سینه بزرگ، موجب می‌شود تا در مواقع فعالیت، ورزش و دویدن دچار مشکل و کشیدگی در ناحیه سینه شوید. برای انتخاب سایز پروتز سینه باید تمام فعالیت‌های روزانه‌تان را درنظر بگیرید و واقع بینانه عمل کنید. یادتان باشد که مدت زمان بسیار طولانی را باید با پروتز سینه بگذرانید.

آیا استفاده از سینه بند مخصوص در حین ورزش ضروری است؟

معمولا بعد از دو ماه از عمل پروتز سینه، باید حتما از سینه بند مخصوص استفاده کنید تا فشار و کشش سینه‌ را کاهش دهید. در زمان ورزش‌ و فعالیت زیاد، باید حتما از سینه بند مخصوص استفاده کنید تا هیچ‌گونه فشاری بر روی سینه‌ها وارد نشود. سینه بند استاندارد و مخصوص به شما کمک می‌کند تا در زمان ورزش از پروتز سینه و سینه‌ها محافظت کنید.

محدودیت حرکتی بعد از پروتز سینه چگونه است؟

معمولا محدودیت حرکتی چندانی برای پروتز سینه وجود ندارد. اما توصیه می‌شود برای دستیابی به بهترین نتیجه از عمل پروتز سینه، حتما بعد از عمل حرکت دست‌ها را محدود کنید تا سینه و بخیه‌ها دچار کشیدگی نشود. تا حدود 4 الی 6 هفته توصیه می‌شود که افراد از بالا بردن دست پرهیز کنند و مراقبت‌های ویژه‌ای برای محافظت از پروتز سینه انجام دهند. معمولا نتیجه چنین مراقبتی، بهبود سریع‌تر بخیه‌ها و ظرافت آن‌ها را به همراه دارد. یادتان باشد که هرچه کشیدگی در ناحیه بخیه ها بیشتر شود، ظرافت بخیه‌ها کم‌تر شده و اسکار پوستی بیشتری در ناحیه سینه باقی می‌ماند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest

12 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نفیسه هادیان
نفیسه هادیان
3 سال قبل

سلام من میخام برای پروتز سینه با دکتر صحبت کنم باید چیکار کنم؟

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  نفیسه هادیان
3 سال قبل

با سلام
شما می توانید با شماره های کلینیک تماس بگیرید و نوبت مشاوره رایگان دریافت نمایید.

سلاله
سلاله
3 سال قبل

سلام وقتتان بخیر اینکه پروتز سینه زیر عضله باشه یا روی عضله برای ورزش کردن فرقی داره؟ من33سالمه و والیبال کار می کنم کدوم روش پروتز سینه برام پیشنهاد میشه؟ مرسی

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  سلاله
3 سال قبل

با سلام
تشخیص اینکه چه نوع کارگذاری پروتز مناسب شما می باشد با پزشک متخصص می باشد.

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس
3 سال قبل

سلام کسی که پروتز داره بخاد ورزش کنه چه نوع لباسی باید بپوشه؟ سوتین مخصوصی پیشنهاد میشه؟

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  کاربران ناشناس
3 سال قبل

با سلام
بعد از گذشت سه ماه می توانید از سوتین های معمول ورزشی استفاده نمایید.

حمیرا نیاکی
حمیرا نیاکی
3 سال قبل

سلام اقای دکتر من 28سالمه و میخام وقت بگیرم برای پروتز سینه یه سوال دارم اینه که بعد پروتز تا چند وقت نباید بریم استخر؟ شنا کردن میتونه پروتز سینه رو جابجا کنه یا اسیب بزنه؟ لطفا راهنمایی کنید.

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  حمیرا نیاکی
3 سال قبل

با سلام
بهتر است تا سه ماه ورزش های سنگین مربوط به سینه را انجام ندهید.

مهتاب بهرامی
مهتاب بهرامی
3 سال قبل

سلام من پروتز سسینه انجام دادم اما هنوز ورزش نکردم ولی دوستم میگه پیاده رو.ی خیلی خوبه و باید پیاده روی برم درسته؟ مشکلی نداره؟

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  مهتاب بهرامی
3 سال قبل

با سلام
بله ، پیاده روی بهترین و کم ضرر ترین ورزش است.

یزدانی
یزدانی
3 سال قبل

سلام ورز شهایی هست که بهتر باشه بعد پروتز با اونها شروعع کنیم؟

Doctor najafbeygi
Doctor najafbeygi
پاسخ به  یزدانی
3 سال قبل

با سلام
بهترین ورزش که برای تمامی جراحی ها توصیه می شود پیاده روی است.

کلینیک دکتر نجف بیگی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، یکی از فعال‌ترین جراحان پلاستیک حال حاضر شهر تهران هستند. دوره پزشکی عمومی و تخصص خود را در دانگاه تهران و بیمارستان شهدای تجریش گذرانده‌اند و مقطع فوق

پست های محبوب

تماس با ما

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

برای مشاوره رایگان کلیک کنید
شماره تماس شعبه جردن: 02191009402 شماره تماس شعبه سعادت آباد: 09105092722 شماره تماس شعبه الهیه: 09128434116