امروزه، بسیاری از افراد برای رسیدن به اندام دلخواه خود از انواع روشهای پیکرتراشی استفاده میکنند. دستگاه های پیکر تراشی این قابلیت را دارند که در بخشهای مختلف بدن، بهخصوص در بخشهایی که با ورزش و رژیم غذایی لاغر نمیشود، به از بین بردن چربیها بپردازند. باتوجه به نحوه عملکرد هر دستگاه، این روشها میتوانند کم تهاجمی و غیرتهاجمی باشند. همچنین، ماندگاری نتایج هر کدام با دیگری متفاوت خواهد بود. ویژگیهای متفاوتی وجود دارند که برای انتخاب بهترین دستگاه پیکرتراشی باید درنظر گرفته شوند. در این مطلب، انواع این دستگاهها و مزایا و معایب آنها را بررسی میکنیم.
دستگاه پال
دستگاه لاغری پال، یکی از جدیدترین دستگاه های پیکر تراشی برای از بین بردن چربیهای موضعی است که شامل یک کانول برای شکستن و حذف چربیها میشود. این کانول، به یک ابزار پزشکی با قدرت چرخش و نوسان بالا، که به آن هندپیس میگویند، متصل شده و به جراح اجازه میدهد تا با دقت و کنترل بیشتری چربیها را شکسته و استخراج کند.
دستگاه پال به بیماران کمک میکند تا در زمان کوتاهتری به نتایج دلخواه خود برسند. در این روش از برشهای کوچک در نواحی مورد نظر استفاده میشود، بنابراین میتوان آن را کم تهاجمی درنظر گرفت. ارتعاشات منتقل شده از این دستگاه، باعث شکسته شدن چربیها میشود. اما با استفاده از آن جراح مجبور نیست که دستگاه را بهصورت سنتی به عقب و جلو حرکت دهد، بلکه بهطور خودکار به جلو و عقب نوسان میکند تا چربیها با کمترین ضربه از بین بروند.
مزایا و معایب دستگاه پال
دستگاه پال به جراح اجازه میدهد تا نسبت به دستگاههای سنتی و سایر دستگاههای مدرن، حذف چربی را با دقت بیشتری انجام دهد. تاحدودی میتوان این روش را مشابه با لیپوساکشن درنظر گرفت، با این تفاوت که کارایی بهتری دارد. همچنین، بهبودی پس از آن سریعتر وآسانتر اتفاق میافتد. از این دستگاه میتوان برای از بین بردن چربیها در نواحی مختلف شامل شکم، باسن، رانها، بازوها و گردن استفاده کرد. در آخر، باید به این نکته اشاره کنیم که حذف چربی در این دستگاه تا 30 درصد بیشتر از لیپوساکشن است.
دستگاه واترجت
یکی از دستگاه های پیکر تراشی که به کاهش وزن و لاغری سریع کمک میکند، دستگاه واترجت نام دارد. لاغری موضعی با این دستگاه با عنوان پیکرتراشی با اب یا لیپوساکشن با آب هم شناخته میشود. این دستگاه درواقع نسخه پیشرفته دستگاه لیپوساکشن است که طبق جدیدترین فناوری روز عمل میکند.
واترجت با استفاده از فشار آب، چربیهای اضافی بدن را از بین میبرد. به این صورت که در آن، از محلول اسپری نمکی برای حذف آسانتر چربیها استفاده میشود. این اسپری باعث شلتر شدن بافتهای چربی شده و درنتیجه، آسیب کمتری برای حذف آنها ایجاد میکند. از این دستگاه میتوان برای لاغری در تمامی نواحی بدن از جمله، شکم، ران، بازو، غبغب، باسن و… استفاده کرد.
مزایا و معایب دستگاه واترجت
بیماران برای استفاده از واترجت به بیهوشی عمومی نیازی ندارند. در این روش، پس از اعمال بیحسی موضعی، سلولهای چربی تحت فشار قرار میگیرند. نسبت به سایر روشهای پیکرتراشی که نتایج سریعی ایجاد میکنند، این روش ملایمتر و دقیقتر است. همچنین، بهبودی پس از آن بسیار سریعتر اتفاق میافتد. نتایج کلی این روش را میتوان 6 تا 12 ماه پس از عمل مشاهده کرد، چراکه در این مدت بدن دچار تورم خفیفی خواهد بود.
کول اسکالپتینگ ((CoolSculpting
کول اسکالپتینگ یکی از درمانهای موثر و غیر تهاجمی برای آب کردن چربیهای موضعی بدن است. متخصصان در این روش از دمای بسیار سرد برای از بین بردن سلولهای چربی بدون آسیب رساندن به بافتهای پوست استفاده میکنند.
هنگامی که بدن با دمای سرد تماس پیدا میکند، سلولهای چربی را از طریق کبد آزاد کرده و بهتدریج موجب لاغری فرد میشود. این تکنیک پیکرتراشی، قسمتهای خاصی از پوست را با استفاده از تجهیزات مخصوص مورد مکش قرار میدهد. سپس، اجازه میدهد که سلولهای چربی منجمد شده و چربیهای اضافی از بین بروند.
اگر میخواهید چربیهای چانه، بازو، رانها یا شکم را از بین ببرید، این درمان بسیار موثر خواهد بود. یک جلسه Coolsculpting ممکن است تا 26 درصد از سلولهای چربی را در ناحیه مورد نظر کاهش دهد. این جلسه حدود 35 تا 60 دقیقه، باتوجه به ناحیه مورد نظر، طول خواهد کشید.
مزایا و معایب CoolSculpting
کول اسکالپتینک یک روش کمتهاجی است که برای انجام آن به برنامهریزی نیازی ندارید. این روش زیبایی عوارض جانبی بسیار کمی دارد، از عوارض آن میتوان به درد خفیف یا متوسط اشاره کرد. همچنین، برای استفاده از این دستگاه نیازی به بریدگی، بیهوشی و استفاده از دارو نیست. درنتیجه، خطر آلرژی کاهش پیدا میکند. این روش پیکرتراشی برای افرادی که تحمل سرما را ندارند توصیه نمیشود. توجه داشته باشید که این روش، یک راه برای کاهش چربیهای موضعی بوده و برای کاهش وزن کاربرد ندارد.
دستگاه کرایو لیپولیز
دستگاه کرایو لیپولیز (cryolipolysis)، یک روش غیرتهاجی است که با فریز کردن چربیها و بدون نیاز به جراحی، آنها را از بین میبرد. در این روش، هیچ نیازی به ایجاد برش نیست، بنابراین، بیماران میتوانند بهصورت سرپایی به کلینیک پزشکی یا پزشک معتمد خود مراجعه کرده و بخشهای مورد دلخواه از بدن خود را پیکرتراشی کنند.
احتمالا با دستگاه لیپولیز آشنایی دارید، این دستگاه لاغری با استفاده از گرما به تخریب چربیها میپردازد. اما در کاریو لیپولیز از سرما برای لاغری موضعی استفاده میشود. بنابراین، برخلاف تصور افراد که این دو را با یکدیگر اشتباه میگیرند، تفاوتهای زیادی بین این دو دستگاه وجود دارد.
مزایا و معایب کرایولیپولیز
استفاده از این دستگاه هیچگونه دوره نقاهتی ندارد. مهمتر از آن، برای لاغری از این دستگاه نیاز به هیچگونه برش و بیهوشی نیست. این روش کاملا غیرتهاجمی میتواند بدون توجه به محدوده سنی بیماران، بهعنوان یک روش سرپایی برای لاغری استفاده شود. برخلاف لیپولیز که یک روش جراحی محسوب میشود، احتمال بروز عفونت و آثار زخم بعد از کاریولیپولیز بسیار کمتر خواهد بود. همچنین، ماندگاری نتایج این دستگاه بیشتر بوده و نسبت به لیپولیز نتایج دائمیتری ایجاد میکند.
لیوپوساکشن (Liposuction)
یکی دیگر از انواع دستگاه های پیکر تراشی به روش لیپوساکشن انجام میشود که دستگاههای متعددی برای آن وجود دارد. بهطور کلی، این روش با استفاده از تومسنت، لیزر یا اولتراسونیک انجام میشود. لیپوساکشن ویزر، یکی از جدیدترین دستگاههای از بین بردن چربی بهصورت موضعی است. استفاده از این دستگاه همراه با بهترین دکتر پیکر تراشی میتواند بهترین نتایج را برای فرمدهی بدن ایجاد کند.
نتیجه حاصل شده از این روش، به عوامل مختلف مانند فرم بدن بیمار، سیستم بدنی فرد و مهارت جراح بستگی دارد. از این روش پیکرتراشی میتوان برای از بین بردن چربیهای اضافی در شکم، باسن، ران، بازو، غبغب، شانه، گردن، سینه، زانو و ساق پا استفاده کرد. برخلاف پیکرتراشی کول اسکالپتینگ، این روش از گرما برای شل شدن و جداسازی چربیهای اضافی استفاده میکند. این چربیها سپس از طریق مکش به بیرون از بدن کشیده میشوند.
مزایا و معایب لیپوساکشن
استفاده از دستگاههای لیپوساکشن نیازمند بیهوشی عمومی است. جراح پس از اجرای بیهوشی، به مدت یک تا 4 ساعت برای از بین بردن چربیها تلاش میکند. درصورت بالا بودن حجم چربی، ممکن است که به دو جلسه نیاز پیدا کنید. از طرف دیگر، این دستگاه رسیدن به بدن دلخواه شما را در کوتاهترین زمان میسر میکند. اما افراد برای انجام فعالیتهای روزمره خود پس از انجام این عمل باید مدتی صبر کنند تا بهبودی حاصل شود.
لیپولیز (Lipolysis)
دستگاه لیزر لیپولیز، با استفاده از انرژی لیزر فرم بدن را تغییر داده و چربیهای اضافی موضعی را از بین میبرد. در این فرآیند، سلولهای چربی شکسته شده و حجم بافت چربی کاهش مییابد. درنتیجه، پوست سفتتر میشود.
در فرآیند لیپولیز، چربیها از طریق آنزیمها، آب یا هیدرولیز در بدن تجزیه میشوند. این روش شامل دو نوع تهاجمی و غیرتهاجمی میشود. درصورت استفاده از دستگاه لیزر لیپولیز، میتوانید چربیها را از یک روش غیرتهاجمی تخلیه کنید. اما یک روش دیگر هم برای استفاده از این دستگاه وجود دارد که بهصورت جراحی جزئی انجام میشود. در این روش، یک برش در پوست ایجاد شده و برای ارسال انرژی لیزر از یک وسیله استفاده میشود تا چربی را تخریب کند.
مزایا و معایب لیزر لیپولیز
در دستگاه لیپولیز، برخلاف سایر روشهای لیزری، خطر سوزاندن پوست وجود ندارد. همچنین، احتمال بروز عفونت و باقی ماندن جای زخمها در این روش پیکرتراشی بسیار کم است. دوره نقاهت این دستگاه، بسیار کم است، به این صورت که بیماران پس از انجام آن میتوانند به فعالیتهای روزمره خود برسند. بهطور کلی، درصورت استفاده از این دستگاه یک روش کم تهاجمی یا غیرتهاجمی را برای محکم شدن پوست و از بین بردن چربیها انتخاب کردهاید.
دستگاه شاک ویو (Shock Wave)
یکی از بهروزترین دستگاههایی که برای پیکرتراشی استفاده میشود، شاک ویو نام دارد. این دستگاه شامل تمامی استانداردهای لازم برای از بین بردن چربیهای موضعی است. شاک ویو، با ایجاد ارتعاشات و لرزش در ناحیه مورد نظر، بافت بدن را نرم کرده و سلولیت را از بین میبرد. همچنین، این دستگاه برای افزایش جریان لنفاوی و دفع مواد زائد و سموم هم کاربرد دارد.
در شاک ویو، از امواج صوتی با انرژی بالا استفاده میشود تا با افزایش متابولیسم و گردش خون، روند لاغری موضعی انجام شود. درصورت استفاده از این دستگاه، بیماران شاک ویوتراپی خواهند شد. البته، لاغری موضعی تنها کاربرد این دستگاه نیست، به علت گرم کردن عمیق عضلات، از این روش در برخی مواقع برای آمادهسازی جهت ورزشهای سنگین هم استفاده میشود.
مزایا و معایب دستگاه شاک ویو
مهمترین مزیت استفاده از شاک ویو آن است که کاربردهای آن به لاغری موضعی ختم نمیشود. بیماران میتوانند از طریق این دستگاه، علاوهبر از بین بردن چربیها، هرگونه ناهمواری و سلولیت را در نواحی مورد نظر از بین ببرند. حتی استفاده از این روش برای برخی دردهای عضلانی و استخوانی هم توصیه میشود. از آنجایی که حین استفاده از آن، جریان خون افزایش مییابد، بیماران در حین جلسه هیچگونه دردی احساس نخواهند کرد. هر جلسه از این روش تنها 30 دقیقه طول میکشد و هیچگوننه عوارض جدی در پی ندارد.
دستگاه LPG
یک درمان محبوب برای از بین چربیهای موضعی، استفاده از دستگاه LPG است. این دستگاه برای شکل دادن به بدن، از بین بردن سلولیت، از بین بردن شلی پوست و برای صاف کردن پوست بسیار مفید عمل میکند. این دستگاه با صاف کردن پوست، اثر پوست پرتقالی را از بین میبرد.
در بین انواع دستگاه های پیکر تراشی، این دستگاه در دسته غیرتهاجمی قرار میگیرد. در این روش، با استفاده از یک موتور مخصوص، مکش و فرکانس بهگونهای تنظیم میشود که پوست کشیده شود. با ایجاد فشار و حرکت کردن پوست، سلولیت و چربی از بین خواهد رفت. این روش درواقع یک سسیستم ماساژ تایید شده توسط FDA است که در سراسر جهان برای درمان چاقی و سلولیت کاربرد دارد.
مزایا و معایب LPG
روش پیکرتراشی LPG، بهدلیل ایجاد خاصیت کشسانی در پوست، به لیفت پوست و از بین بردن سلولیت در آن کمک میکند. این روش هیچگونه دوران نقاهتی ندارد، بنابراین برای استفاده از آن نیازی نیست که زمان خاصی اختصاص دهید. افرادی که خواستار لاغری موضعی هستند میتوانند از این دستگاه استفاده کنند. اما برای افرادی که بیماریها تنفسی، عفونی و قلبی دارند منع استفاده وجود دارد.
سخن پایانی
همانطور که در این مطلب بررسی کردیم، دستگاه های پیکرتراشی متعددی وجود دارند که هرکدام عملکرد متفاوتی برای لاغری موضعی ارائه میدهند. این دستگاهها، شامل مزایا و معایبی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز میکند. شما میتوانید با مراجعه به یک دکتر حرفهای و کاربلد مانند دکتر نجف بیگی، مشاورههای لازم درمورد انتخاب روش لاغری مناسب را دریافت کنید. یک پزشک حرفهای با بررسی نیازها و شرایط بدنی شما، بهترین روش را برای لاغری موضعی پیشنهاد خواهد کرد. اگر برای پیکرتراشی با انواع دستگاههای مدرن تمایل دارید، حتما با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
پیکرتراشی اصطلاحی است که به خارج کردن چربیهای زائد و اضافی از نواحی مختلف بدن اشاره دارد. این روش منجر به لاغری موضعی میشود.
بهطور کلی، پیکرتراشی خطر زیادی ندارد اما در برخی مواقع احتمال بروز عوارضی مانند عدم تقارن قسمتهایی از بدن، خونریزی یا لخته شدن خون، حالت تهوع، استفراغ یا مشکلات خواب وجود دارد.
دستگاه های پیکرتراشی برای از بین بردن چربیهای موضعی در نواحی مختلف بدن مانند رانها، بازوها، باسن و شکم استفاده میشوند.