عوارض زیاد چسب زدن بینی

دکتر آرش نجف بیگی

عوارض زیاد چسب زدن بینی

یکی از مراقبت‌های مهم پس از رینوپلاستی، به نحوه چسب زدن بینی و مدت زمان آن مربوط می‌شود. اما باید بدانید، هرچقدر که چسب زدن می‌تواند به حفظ فرم بینی و به‌حداقل رساندن تورم پس از عمل کمک کند، درصورت استفاده طولانی مدت از چسب بینی، می‌تواند همانقدر عوارض هم داشته باشد! اگر می‌خواهید به‌طور دقیق درمورد مدت زمان چسب زدن بینی و عوارض زیاد چسب زدن بینی بدانید، این مطلب را تا آخر مطالعه کنید.

عوارض زیاد چسب زدن بینی

آیا چسب زدن بینی پس از رینوپلاستی ضروری است؟

چسب بینی بعد از رینوپلاستی یک اقدام رایج است که اثربخشی آن می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. هنگام استفاده از چسب بینی، باید عواملی مانند نوع بینی و ضخامت پوست بیمار را در نظر گرفت. برای مثال، پوست ضخیم‌تر به زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارد، بنابراین، استفاده از چسب می‌تواند به لیفت و جلوگیری از انحراف یا عدم تقارن بینی کمک کند.

اکثر جراحان بینی معتقدند که این کار جزو اقدامات ضروری در مراقبت‌های بعد از عمل محسوب می‌شود. در حالی که برای سایر جراحان، نوع بینی بیمار و ضخامت پوست مهم برای تجویز به چسب زدن بینی مهم است. بنابراین، این که آیا چسب زدن بینی ضروری است یا خیر به جراح شما بستگی دارد تا باتوجه به عوامل مختلف، نیاز به چسب زدن را تشخیص دهد. تنها کاری که باید انجام دهید، آن است که دستورالعمل‌های جراح را برای چسب زدن یا نزدن و مدت زمان استفاده از چسب بینی جدی بگیرید.

چرا باید چسب بینی بزنیم؟

جراحانی که با چسب زدن بینی موافق هستند، معمولا اعتقاد دارند که این کار می‌تواند به پوست متورم کمک کند تا به سرعت روی استخوان زیرین قرار بگیرد. علاوه بر آن، یک مطالعه نشان می‌دهد که چسب زدن بعد از جراحی بینی می‌تواند به‌عنوان یک پل روانی برای شما عمل کند! به این صورت که به‌تدریج با ظاهر جدید خود آشنا می‌شوید.

به‌طورکلی، برخی از مهم‌ترین مزایای چسب زدن بینی پس از عمل شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تثبیت استخوان‌های بینی که مکان‌ آنها در حین جراحی تغییر پیدا کرده است.
  • با اعمال فشرده‌سازی ملایم به بافت‌ها میزان تورم را کاهش می‌دهد، این کار می‌تواند منجربه بهبودی سریع‌تر و ایجاد نتایجی دقیق‌تر شود.
  • از تجمع مایع یا خون احتمالی در زیر پوست جلوگیری می‌شود.
  • نگه‌داشتن بافت‌ها در محل می‌تواند باعث بهبودی سریع‌تر شده و خطر عوارض را کاهش دهد.
  • با به حداقل رساندن تنش در محل برش، به روند بهبود اسکار سرعت می‌بخشد. همچنین، می‌تواند جای زخم‌ها را صاف و نرم کند و نتیجه زیباتری به همراه داشته باشد.
  • با ایجاد یک لایه محافظ در محل جراحی، از ضربه‌های تصادفی جلوگیری می‌کند.
  • در مرحله اولیه بهبودی ایجاد احساس راحتی و امنیت ایجاد می‌کند.

باوجود این مزایا، چسب زدن بینی تنها برای یک مدت محدود موثر است، درصورت استفاده از چسب در طولانی مدت ممکن است با عوارض زیاد چسب زدن بینی مواجه شوید.

عوارض زیاد چسب زدن بینی

چه مدت باید از چسب بینی استفاده کنیم؟

بسته به توصیه جراح و روند بهبودی هر بیمار، مدت زمان استفاده از چسب بینی بعد از جراحی می‌تواند متفاوت باشد. معمولا، به بیماران توصیه می‌شود حدود 1 تا 2 هفته پس از جراحی، به چسب زدن بینی خود در هر ساعت از شبانه روز ادامه دهند. با این حال، توصیه می‌شود که دستورالعمل‌های خاص جراح خود را دنبال کنید، زیرا ممکن است جراح بر اساس ویژگی‌های منحصر به‌فرد هر بیمار، توصیه‌های متفاوتی داشته باشد.

به‌طور کلی، شما نمی‌توانید زودتر از حدود 1 تا 3 ماه با چسب بینی خداحافظی کنید. اگر برای چسب زدن مشکلی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که این کار را تا 3 ماه ادامه دهید. البته، بهتر است که حدود 5 تا 6 ساعت در طی روز، چسب‌ها را بردارید. همچنین، برخی از جراحان پیشنهاد می‌کنند که پس از گذشت یک ماه از جراحی، تنها در طی شب و هنگام خواب از چسب استفاده شود.

اصول استفاده از چسب بینی بعد عمل  

آشنایی با اصول استفاده از چسب بینی بعد از عمل به شما کمک می‌کند تا علاوه‌بر کاهش احتمال مواجه با عوارض زیاد چسب زدن بینی، بهترین نتایج را از عمل زیبایی به‌دست بیاورید. برخی از مهم‌ترین اصولی که برای چسب زدن بینی باید درنظر داشته باشید شامل موارد زیر می‌شوند:

  • چسب مناسب انتخاب کنید و مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید.
  • صورت خود را با آب و صابون تمیز نگه دارید.
  • پیش از چسب زدن بینی، پوست آن را با استفاده از پنبه آغشته به الکل تمیز کنید.
  • صورت خود را با حوله نرم خشک کنید.
  • 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا پوست خشک شود.
  • باتوجه به اندازه بینی خود، مقداری از چسب (حدود 10 تا 12 سانتی‌متر) را جدا کنید. این نوار را به‌صورت حرف U در زیر بینی خود قرار دهید.
  • سپس، تیکه‌های نوار به طول کوچکتر (3 تا 5 سانتی‌متر) را به شکل عرضی برروی بینی خود بچسبانید.
  • لایه‌ها را به‌آرامی برروی پوست بینی بمالید تا محکم برروی آن قرار بگیرند.
  • قسمت‌های بیرون زده چسب را با نوک قیچی جدا کنید تا آزاردهنده نباشد.

توجه داشته باشید که حین اعمال نوارهای چسب، سفتی یا شلی آنها را طبق بینی خود تنظیم کنید تا تاثیرگذار باشد.

عوارض نزدن چسب بینی بعد از عمل

اگر بینی خود را بعد از جراحی چسب نزنید، ممکن است روند بهبودی تحت تاثیر قرار بگیرد و منجربه بروز عوارض شود. چسب زدن به بینی بعد از جراحی زیبایی به لیفت بینی و ثبات ساختارهای تازه ایجاد شده کمک می‌کند. بدون چسب، ممکن است بافت‌های بینی مستعد حرکت و جابجایی باشند. این موضوع می‌تواند نتایج نهایی را خراب کند.

نوار چسب همچنین با فشرده کردن بافت‌های بینی به کاهش تورم و کبودی بعد از جراحی کمک می‌کند. علاوه بر آن، عدم چسب زدن بینی می‌تواند خطر خونریزی و عفونت بعد از عمل را افزایش دهد، چراکه چسب زدن به محافظت از بر‌ش‌ها و تمیز نگه داشتن آنها کمک کرده و احتمال عفونت را کاهش می‌دهد. همچنین، چسب زدن با اعمال فشار ملایم به محل جراحی، خونریزی را کنترل می‌کند.

عوارض غیراصولی چسب زدن بینی

چسب زدن غیراصولی بینی بعد از جراحی می‌تواند بر نتایج عمل تاثیر بگذارد. برای این کار، درک تفاوت بین انواع چسب و نحوه اصولی چسب زدن بینی ضروری است. برخی از رایج‌ترین اشتباهاتی که در چسب زدن بینی دیده می‌شود شامل شل یا سفت چسب زدن بینی می‌شود. علاوه‌بر عوارض زیاد چسب زدن بینی، برای چسب بینی شل و سفت هم عوارضی وجود دارد که درادامه آنها را بررسی می‌کنیم:

عوارض شل زدن چسب بینی

چسب شل بینی با چسب نزدن آن هیچ تفاوتی ندارد! در این شرایط، هیچ تاثیری برروی کاهش تورم بینی ایجاد نمی‌شود. فشار ناکافی برروی بینی، اثربخشی آن را تاحد زیادی کاهش می‌دهد. آموزش صحیح توسط پزشک می‌تواند از شل چسب زدن بینی جلوگیری کند. توجه داشته باشید که چسب بینی باید تاحدی فشار برروی آن ایجاد کند، وگرنه هیچ تاثیری ایجاد نمی‌کند. اگر درمورد نحوه چسب زدن بینی خود نگرانی دارید می‌توانید آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

عوارض سفت زدن چسب بینی

برخی از بیماران تصور می‌کنند که هرچه سفت‌تر بینی خود را چسب بزنند نتایج بهتری دریافت می‌کنند. درواقع این یک باور غلط است. سفت زدن بیش از حد چسب بینی می‌تواند منجر به چین و چروک‌های قابل مشاهده و عدم تناسب در بینی شود. در این صورت، پس از باز کردن چسب بینی، برروی پره‌های آن چروک‌های واضحی مشاهده خواهید کرد. همچنین، استفاده نامتقارن از چسب بینی می‌تواند منجربه تورم یک طرفه یا عدم تقارن بینی شود.

بنابراین، اگر چسب بینی خود را خیلی سفت بزنید، پس از برداشتن آن ممکن است با ظاهری کاملا نامتناسب در بینی مواجه شوید. البته جای نگرانی نیست، درصورت چسب زدن به‌طرز صحیح، به مرور زمان می‌توانید عوارض ناشی از سفت چسب زدن بینی را از بین ببرید. درآخر، باید بر این نکته تاکید کنیم که مانند شل زدن چسب بینی، سفت زدن آن هیچ تاثیری برروی روند بهبود نخواهد داشت. همانطور که گفتیم، هدف از چسب زدن بینی تغییر شکل آن نیست، بلکه کاهش تورم است که چسب زدن نادرست می‌تواند مانع آن شود.

عوارض زیاد چسب زدن بینی

عوارض زیاد چسب زدن بینی

در حالی که بسیاری از پزشکان و جراحان استفاده از چسب بینی را برای تقریبا 3 ماه توصیه می‌کنند، برخی از بیماران این تصور غلط را دارند که استفاده از آن برای مدت طولانی‌تر، مانند 6 ماه یا حتی یک سال، منجر به کوچکتر شدن بینی و جلوگیری از تورم می‌شود. علاوه بر آن، برخی افراد از چسب بینی صرفا برای پنهان کردن بینی متورم خود و جلوگیری از ضربه مستقیم با آن استفاده می‌کنند.

اما باید بدانید که استفاده از چسب بینی تنها برای 3 تا 4 ماه تجویز می‌شود، درصورت استفاده بیشتر از این حد، باید مراقب عوارض زیاد چسب زدن بینی باشید. استفاده از این چسب‌ها در مدت زمان طولانی تاثیری بر نتیجه جراحی یا شکل نهایی بینی نخواهد داشت. علاوه بر آن، این کار می‌تواند منجربه عوارض پوستی شود. برای جلوگیری از چنین عوارضی، توصیه می‌شود که مدت زمان توصیه شده استفاده از چسب بینی را طبق تجویز پزشک خود رعایت کنید.

یکی از اثرات منفی استفاده طولانی مدت از چسب بینی، تحریک یا حساسیت پوست است. چسب استفاده شده می‌تواند باعث قرمزی، خارش یا حتی بثورات پوستی شود. این کار از حرکت طبیعی و انعطاف‌پذیری بافت‌های بینی جلوگیری می‌کند. بینی باید بتواند حرکت کند و با حالات صورت و سایر حرکات، سازگار شود. چسب زدن در طولانی مدت این حرکات را محدود می‌کند، این موضوع می‌تواند بر نتیجه نهایی جراحی تاثیر بگذارد.

چسب زدن بینی در هنگام خواب

استفاده از چسب بینی در طول شب یکی از جنبه‌های مهم مراقبت بعد از رینوپلاستی است که با هدف جلوگیری از تورم و کنترل اندازه بینی انجام می‌شود. از آنجایی که کل صورت در طول خواب پف کرده و متورم می‌شود، با استفاده از چسب بینی در طول شب، می‌توان به‌طور موثر از تورم و ضربه به آن جلوگیری کرد. استفاده از چسب بینی در هنگام خواب نقش حیاتی در حفظ شکل جدید بینی و بهبود نتایج کلی عمل جراحی بینی دارد.

آیا چسب زدن بینی را کوچکتر می‌کند؟

چسب زدن به بینی بعد از جراحی زیبایی باعث تغییر سایز بینی نمی‌شود. بعد از جراحی بینی، چسب زدن یک تکنیک موقتی برای کمک به شکل دهی و لیفت بینی است. این تکنیک معمولا برای کمک به کاهش تورم و حفظ شکل دلخواه بینی در طول فرآیند بهبود استفاده می‌شود. اندازه واقعی بینی توسط ساختار زیرین و آناتومی آن تعیین شده که در طول عمل جراحی تعیین می‌شود.

آیا می‌توان با چسب بینی به حمام رفت؟

حداقل تا یک هفته پس از جراحی توصیه می‌شود که صورت خود را درمعرض دوش آب قرار ندهید. در صورت لزوم برای دوش گرفتن، می‌توانید موها و بدن خود را بدون اینکه آب روی صورتتان جاری شود، بشویید. در این مدت می‌توانید برای تمیز نگه داشتن صورت خود، از یک دستمال مرطوب تمیز استفاده کنید. پس از برداشتن آتل بینی، باید از چسب بینی استفاده کنید که اولین چسب بینی باید 4 تا 5 روز در جای خود باقی بماند. بعد از این مدت، می‌توانید هنگام دوش گرفتن، چسب‌های بینی را داشته باشید. چراکه این چسب‌ها درمعرض رطوبت خیس شده و شل می‌شوند، بنابراین دوش گرفتن بهترین راه برای درآوردن این آنها بدون دردسر است.

سخن پایانی

چسب زدن به بینی پس از عمل می‌تواند مزایای متعددی داشته باشد، این کار برای بهبود تورم و جلوگیری از ضربه به بینی، بسیار مفید است. اما استفاده طولانی مدت از چسب باعث می‌شود تا با عوارض زیاد چسب زدن بینی مواجه شوید. همانطور که در این مطلب بررسی کردیم، یک پزشک حرفه‌ای مانند دکتر نجف بیگی، با بررسی ویژگی‌های پوست و بینی بیمار، مدت زمان مورد نیاز برای چسب زدن بینی را تجویز خواهد کرد. پیشنهاد می‌شود که به تجویز پزشک خود عمل کرده و بیشتر یا کمتر از زمان گفته شده به چسب زدن بینی خود نپردازید. برای رزرو وقت یا دریافت مشاوره رینوپلاستی، حتما با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

راهکار حساسیت پوست به چسب بینی چیست؟

درصورت حساسیت به چسب بینی، نباید از این چسب‌ها استفاده کنید، همچنین، می‌توانید از چسب‌های مخصوص و ضد حساسیت استفاده کنید.

آیا تنها پزشک می تواند چسب بینی را بزند؟

در روزهای اول بعد از جراحی، چسب بینی باید حتما توسط پزشک زده شود، ولی بعد از گذشت مدتی این کار می‌تواند توسط فرد دیگری که آموزش دیده انجام گردد.

آیا می توانم فقط شبا چسب بینی بزنم؟

تا حداقل دو تا سه ماه باید چسب بینی به‌صورت دائمی زده شود، البته، این موضوع به نظر جراح شما بستگی دارد.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

کلینیک دکتر نجف بیگی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، یکی از فعال‌ترین جراحان پلاستیک حال حاضر شهر تهران هستند. دوره پزشکی عمومی و تخصص خود را در دانگاه تهران و بیمارستان شهدای تجریش گذرانده‌اند و مقطع فوق

پست های محبوب

تماس با ما

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

برای مشاوره رایگان کلیک کنید
شماره تماس شعبه جردن: 02191009402 شماره تماس شعبه سعادت آباد: 02126740054 شماره تماس شعبه الهیه: 09128434116