آیا سفر و پرواز بعد از عمل بینی خطرناک است؟

دکتر آرش نجف بیگی

آیا سفر و پرواز بعد از عمل بینی خطرناک است؟

سفر در حال حاضر بخشی از زندگی روزمره بسیاری از افراد است. بنابراین افزایش تمایل به سفر چالش‌های جدیدی را برای پزشکی خصوصا بعد از جراحی به همراه دارد. ممکن است برای عمل بینی به شهر دیگری سفر کنید و قصد داشته باشید بعد از عمل با هواپیما به شهر خود برگردید. اما باید بدانید که پرواز بعد از عمل بینی شرایط خاصی دارد و در صورت عدم رعایت آن ممکن است نتایج عمل شما تحت تاثیر قرار گیرد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله به طور مفصل در مورد خطرات احتمالی سفر هوایی بعد از جراحی بینی و نحوه کنترل آن صحبت کنیم.

آیا پرواز بعد از عمل بینی خطرناک است؟

در روزهای ابتدایی بعد از عمل بینی که زخم‌های شما هنوز تازه است و استخوان‌ها و غضروف‌ها هنوز شکل خود را پیدا نکرده‌اند سفر هوایی می‌تواند مشکلاتی را برای شما به وجود آورد. هوای خشک و فشار بیش از حد در کابین هواپیما می‌تواند پرواز را برای کسانی که عمل بینی انجام داده‌اند دشوار کند. هوای موجود در هواپیما باعث خشکی حلق، بینی و صورت شما می‌شود. به علاوه شرایط محیطی هواپیما می‌تواند در بعضی افراد باعث حالت تهوع یا خونریزی شود. به همین دلیل می‌توان گفت که پرواز بعد از جراحی بینی می‌تواند خطرناک باشد. با به تاخیر انداختن پرواز و همچنین رعایت نکات مراقبتی که در ادامه این مقاله ذکر می‌شود می‌تواند از ایمنی سفر بعد از جراحی بینی مطمئن شوید.

چند روز بعد از جراحی بینی می‌توان سوار هواپیما شد؟

بسیاری از بیماران سوال می‌کنند که چه زمانی امکان پرواز بعد از جراحی بینی وجود خواهد داشت. به خصوص در تابستان که تعطیلات در راه است، بسیاری از بیماران قصد دارند بعد از عمل بینی در تعطیلات خود سفر هوایی داشته باشند.

افرادی که تحت عمل جراحی بینی قرار می‌گیرند حداقل تا ۵ روز پس از عمل مجاز به پرواز نیستند. این حداقل زمان انتظار برای یک پرواز است. هر چه بیشتر بتوانید پرواز خود را به تعویق بیندازید، برای شما بهتر است.

اگر زمان کافی دارید بهتر از ۳ تا ۴ هفته بعد از عمل سوار هواپیما نشوید. پس از این مدت مشکل خاصی وجود ندارد که مانع پرواز باشد.

چند روز بعد از جراحی بینی مجاز به پرواز نیستید می‌توان سوار هواپیما شد؟

مقاله بهترین سن برای انجام عمل بینی را ازدست ندهید.

عوارض پرواز بعد از عمل بینی

پرواز بعد از جراحی بینی می‌تواند خطرناک باشد. به همین دلیل، بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی جهان قوانین خاصی دارند که پرواز را برای بیمارانی با شرایط خاص پزشکی و کسانی که اخیرا تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، ممنوع می‌کند و یا شرایط خاصی را برای آن‌ها تعیین می‌کنند. بعضی فرودگاه‌ها افرادی که با آثار جراحی مراجعه می‌کنند را ملزم می‌کنند برای اثبات این که هیچ مشکلی در پرواز ندارند گواهی پزشک ارائه کنند.

خطرات پرواز پس از هر عمل جراحی متفاوت است. اگر جراحی زیبایی بینی انجام داده‌اید و زودتر از آنچه جراح توصیه کرده پرواز کنید، ممکن است یک یا چند مورد از علائم زیر را تجربه نمایید.

تورم بینی و صورت

کاهش فشار هوای کابین می‌تواند تورم بعد از عمل بینی را در طول پرواز و بعد از آن افزایش دهد. این تورم ممکن است فقط چند ساعت طول بکشد یا چند هفته ادامه یابد. فشار هوای پایین کابین باعث ناراحتی در طول پرواز می‌شود، به خصوص اگر از قبل مشکلات سینوسی مانند آلرژی داشته باشید. تورم می‌تواند نتایج عمل را تحت تاثیر قرار دهد.

حالت تهوع

تهوع نیز یکی از عوارض جانبی احتمالی پرواز است که در اثر حرکت هواپیما ایجاد می‌شود. همچنین با توجه به اینکه مدتی بعد از عمل مسکن مصرف کرده‌اید و این داروها تهوع آور است، حرکت هواپیما باعث می‌شود حالت تهوع تشدید شود. حتی اگر تا به حال این مشکل را در زندگی خود تجربه نکرده‌اید، اگر بعد از جراحی بینی برای پرواز بعد از عمل بینی عجله کنید، احتمالا دچار آن خواهید شد. برای مطالعه بیشتر درباره حالت تهوع بعد از عمل بینی به مقاله علت و درمان حالت تهوع بعد از عمل بینی مراجعه فرمایید.

برای دریافت مشاوره رایگان و آگاهی از شرایط عمل جراحی بینی، با مشاوران ما در کلینیک دکتر آرش نجف‌بیگی تماس بگیرید.

کلینیک جردن : ۰۲۱۸۶۰۸۱۸۷۵کلینیک سعادت : ۰۲۱۲۶۷۴۰۰۶۴

خونریزی بینی

در چند روز اول پس از جراحی بینی شما حساس است و احتمال خونریزی جزئی از بینی وجود دارد. از آنجایی که هوای خشک عامل اصلی خونریزی بینی است، این خطر با قرار گرفتن در معرض هوای خشک و در حال چرخش داخل کابین هواپیما افزایش می‌یابد. شاید تعجب کنید که بدانید رطوبت کابین حدود ۱۲ درصد است که حتی کمتر از رطوبت هوای بیابان است. خشکی هوای داخل هواپیما به این دلیل است که هواپیما در ارتفاعی پرواز می‌کند که در آن بخار آب کمی وجود دارد. بنابراین در کابین، فقط به یک هوای بسته در گردش و بسیار خشک دسترسی دارید. این شرایط می‌تواند باعث خونریزی بینی، گرفتگی یا سوزش در بیماران شود.

عفونت

علاوه بر این، میکروب‌های زیادی در هوای کابین هواپیما شناور هستند که خطر عفونت را برای افرادی که اخیرا تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند، افزایش می‌دهد. همانطور که گفته شد هوای داخل کابین با بیرون تبادل ندارد و مرتبا در گردش است. این می‌تواند باعث انتقال سریع‌تر عفونت‌ها شود. عفونت بعد از عمل بینی می‌تواند برای افراد دردسرساز شود.

علاوه بر عوارض جانبی بالقوه ذکر شده در بالا، شرایط پرواز مانند جابجایی چمدان، عجله از یک مکان به مکان دیگر در فرودگاه‌ها، خستگی و اختلال خواب می‌تواند بهبودی بینی را دشوار کند. بدن شما برای بهبودی سریع پس از عمل به استراحت زیادی نیاز دارد و باید حداقل تا دو هفته پس از جراحی از انجام فعالیت‌های شدید خودداری کنید. پرواز پس از جراحی بینی شما را تحت فشارهای جسمی و روحی زیادی قرار می‌دهد که زمان بهبودی را طولانی‌تر می‌کند.

آیا پرواز باعث کم آبی بدن می‌شود؟

یکی از بزرگترین مشکلات بدن در طول پرواز کم آب شدن است. حتی در ارتفاع کم، غلظت خون فرد افزایش می‌یابد و بنابراین، بدن نسبت به حالت معمولی به مایعات بیشتری نیاز دارد. در حالتی که شما با زخم‌های ناشی از جراحی روبرو هستید پرواز بعد از عمل بینی می‌تواند این مشکلات را جدی‌تر کند. بنابراین، نوشیدن ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر مایع در هر ساعت ضروری است. بهتر است آب آشامیدنی معمولی یا آب معدنی بدون گاز مصرف شود. آب میوه‌ها را نیز می‌توان مصرف کرد، اما بهتر است از قهوه و چای پررنگ خودداری کنید.

استفاده از نوشیدنی‌های الکلی در طول پرواز بسیار نامطلوب است، زیرا آن‌ها به افزایش غلظت خون کمک می‌کنند.

با نحوه صحیح استحمام بعد از عمل بینی بیشتر آشنا شوید.

چگونه مشکلات پرواز بعد از جراحی بینی را کاهش دهیم؟

اگر چنانچه تصمیم گرفتید بعد از چند روز سفر هوایی داشته باشید، استفاده از روش‌های زیر می‌تواند به کاهش عوارض کمک کند.

۱- ژل ضد گرفتگی یا اسپری بینی

به طور استثنایی از ژل ضد گرفتگی بینی یا اسپری بینی (حاوی ماده فعال زایلومتازولین) می‌توان مدت کوتاهی پس از اصلاح بینی هنگام سوار شدن به هواپیما و قبل از فرود استفاده کرد. بین گوش میانی و بینی ارتباطی وجود دارد که از طریق آن تعادل فشار انجام می‌شود. این باعث ایجاد تعادل فشار هوا هنگام فرود می‌شود و از ایجاد آسیب به بینی و گوش شما جلوگیری می‌کند.

۲- جویدن آدامس

در حین جویدن آدامس ، ماهیچه‌های کام نرم دریچه‌های بین حلق و گوش و بینی را می‌کشند و باز می‌کنند و اجازه می‌دهند فشار هوا یکسان شود. بنابراین خمیازه کشیدن، بلعیدن و جویدن آدامس نیز به یکسان شدن فشار هوا هنگام پرواز بعد از عمل بینی کمک می‌کند. یکسان سازی فشار دستی (یعنی فشار دادن بینی با انگشتان و دمیدن هوا به داخل بینی) نباید بلافاصله پس از عمل بینی انجام شود، زیرا فشار روی بینی بسیار زیاد است و ممکن است آسیب ببیند.

۳- محلول آب نمک رقیق

توصیه می‌شود برای مرطوب نگه داشتن غشاهای مخاطی همیشه در چمدان دستی خود یک اسپری آب نمک رقیق داشته باشید.  این همچنین تورم را در دراز مدت کاهش می‌دهد و تضمین می‌کند که غشای مخاطی خشک نمی‌شود و به خوبی کار می‌کند.

روشهای کاهش مشکلات پرواز بعد از جراحی بینی

روش‌های درمان سردرد بعد از جراحی بینی و علت آن + راههای پیشگیری در این مقاله بخوانید.

۴- گوش گیر مخصوص پرواز

فروشگاه‌های تخصصی دارای گوش گیرهای مخصوص سفرهای هوایی هستند که دارای فیلتر مخصوص یکپارچه هستند. این ایرپلاگ‌های پروازی برای ایجاد یکسان‌سازی مداوم فشار بین کابین هواپیما و گوش میانی در نظر گرفته شده‌اند. گوش‌گیرها با فیلتر مخصوص را می‌توان در هنگام بلند شدن استفاده کرد و پس از حدود ۳۰ دقیقه (پس از رسیدن به ارتفاع حداکثر) دوباره آن را جدا کرد. گوش گیرها به موقع قبل از فرود (تقریبا ۴۵ دقیقه قبل) در گوش قرار می‌گیرند. برای پروازهای کوتاه، بهتر است آن را در طول پرواز آن را بپوشید.

۵- هنگام مسافرت در زیر نور خورشید محافظ آفتاب را فراموش نکنید

این امر از تغییر رنگ دائمی ناخوشایند پوست جلوگیری می‌کند، در غیر این صورت اگر بینی و صورت خیلی زود پس از عمل بینی در معرض نور خورشید قرار گیرند، ممکن است تغییر رنگ رخ دهد. می‌توانید از یک کلاه آفتابگیر استفاده کنید تا از تابش مستقیم نور خورشید به بینی خود جلوگیری کنید.

حرف آخر

بینی شما پس از عمل جراحی در وضعیت ناپایداری قرار دارد و برای اینکه بتواند خود را تا حدودی ترمیم کند به زمان نیاز دارد. انجام سفر هوایی پس از عمل جراحی بینی به دلیل شرایط خاصی که از لحاظ جسمی و روانی برای فرد ایجاد می‌کند می‌تواند با عوارضی همراه باشد. این عوارض می‌تواند شامل افزایش تورم، حالت تهوع، خونریزی و عفونت باشد. در پنج روز اول پس از عمل به هیچ وجه سوار هواپیما نشوید. پس از آن در صورتی که چاره‌ای ندارید با رعایت نکات مراقبتی می‌توانید پرواز داشته باشید. حالت ایده‌آل این است که حداقل ۳ الی ۴ هفته از عمل شما گذشته باشد.

برای کنترل عوارض پرواز بعد از عمل بینی می‌تواند از اسپری‌های مرطوب‌کننده، جویدن آدامس و گوش‌گیر مخصوص استفاده کنید. چنانچه به اطلاعات بیشتری در مورد عمل زیبایی بینی نیاز دارید می‌توانید سایر مقالات سایت ما را مطالعه کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

کلینیک دکتر نجف بیگی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، یکی از فعال‌ترین جراحان پلاستیک حال حاضر شهر تهران هستند. دوره پزشکی عمومی و تخصص خود را در دانگاه تهران و بیمارستان شهدای تجریش گذرانده‌اند و مقطع فوق

پست های محبوب

تماس با ما

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر

برای مشاوره رایگان کلیک کنید
شماره تماس شعبه جردن: 02191009402 شماره تماس شعبه سعادت آباد: 02126740054 شماره تماس شعبه الهیه: 09128434116