افزایش سن، عوامل ژنتیکی، بارداری، بیماری و سایر علل ممکن است باعث شود که ظاهر سینه زنان مطلوب آنها نباشد. در چنین شرایطی میتوان به کمک پروتز سینه پستانها را بزرگتر و سفتتر کرد. با این حال پروتزها در مواردی نیاز به ترمیم یا تعویض پیدا میکنند. به همین دلیل ممکن است به عمل جراحی مجدد نیاز پیدا کنید. در این مقاله به بررسی کامل عواملی که باعث میشوند ترمیم پروتز سینه ضروری شود میپردازیم.
چه زمانی باید پروتز سینه را تعویض یا ترمیم کرد؟
هیچ قانون مشخصی برای تعیین زمان تعویض یا ترمیم پروتز سینه وجود ندارد. اگر تشخیص پارگی پروتز سینه، که با معاینه رادیولوژیکی انجام میشود تایید شود به این معنا است که باید عمل جراحی صورت گیرد. بهتر است برای ارزیابی وضعیت، هر چند سال یک معاینه توسط متخصص زنان یا جراح پلاستیک خود داشته باشید.
اگر لمس سینهها طبیعی باشد، دردی به وجود نیامده باشد، ظاهر سینه نامتقارن نشده باشد و در ارزیابی رادیولوژیکی که پس از ده سال توصیه میشود، پارگی مشاهده نشود، دلیلی برای ترمیم پروتز وجود ندارد. به طور متوسط پروتزهای سینه سیلیکونی، میتوانند عمری حدود ده ساله یا بیشتر داشته باشند.
در ادامه به معرفی کاملتر عوامل آسیب به پروتز میپردازیم.
جابهجایی پروتز سینه
پروتزهای سیلیکونی میتوانند به سمت بالا، پایین، داخل یا خارج جابجا شوند. جابجایی پروتز از موقعیت خود نه تنها ظاهر کلی سینه را خراب میکند، بلکه جهت نوک پستان را نیز تغییر میدهد. نوک پستان در خلاف جهتی که ایمپلنت در آن میلغزد میچرخد و ظاهری بسیار آزاردهنده از نظر زیبایی ایجاد میشود.
ابتدا با بررسی دقیق علل لغزش پروتز سیلیکونی مشخص میشود. ساختار قفسه سینه، شل بودن بافت سینه، وضعیت کپسول اطراف ایمپلنت، ابعاد ایمپلنت و وضعیت پاکت آماده شده ارزیابی میشود. معمولا بیش از یک علت شناسایی میشود و برای اصلاح آن به جراحی مجدد نیاز است.
مقاله عمل لیفت و پروتز سینه همزمان را پیشنهاد می کنیم.
تغییر ساختار بدن
بدن انسان در اثر گذشت زمان و افزایش سن تغییر میکند. این میتواند به معنای تغییر در میزان بافت چربی بدن یا سینهها باشد. عواملی مثل بارداری یا بیماری نیز بر ظاهر بدن تاثیر میگذارد. اما پروتز در اثر گذشت زمان تغییر نمیکند. این میتواند در گذشت زمان باعث ایجاد ناهماهنگی و ظاهر نامتناسب شود. این مسئله یکی از مواردی است که تعویض یا ترمیم پروتز سینه را ضروری کند. توصیه میشود که در همان ابتدا در انتخاب پروتز دقت کنید تا تغییرات جزئی بدن باعث ایجاد ظاهر نامتناسب نشود.
برداشتن پروتزها
شما و پزشکتان ممکن است به دلیل یک عارضه یا بهبود نتیجه زیبایی، تصمیم به برداشتن ایمپلنت بگیرید. همچنین باید بدانید که پروتز سینه طول عمر محدودی دارد. هرچه بیشتر آنها را نگه دارید، احتمال اینکه به هر دلیلی نیاز به حذف داشته باشند، بیشتر میشود.
پارگی پروتز
پروتزها زمانی پاره شده در نظر گرفته میشوند که پوسته آنها پاره یا سوراخ شود. ایمپلنتهای سینه شما ممکن است به دلایل مختلفی پاره یا نشت کنند که میتواند شال آسیب ناشی از ابزار جراحی در زمان انجام عمل، فشار روی ایمپلنت در طول عمل (که آن را ضعیف میکند)، فشار بیش از حد روی قفسه سینه، ضربه، فشردهسازی در طول یک عمل جراحی، ماموگرافی یا استفاده عادی در طول زمان باشد.
پروتزها در هر زمانی پس از جراحی ایمپلنت ممکن است پاره شوند، اما هر چه بیشتر در جای خود باقی بمانند، خطر پارگی یا نشت ژل یا محلول نمکی بیشتر میشود. برای مطالعه بیشتر به مقاله علائم پارگی پروتز سینه و روشهای درمان آن مراجعه فرمایید.
توصیه میشود زنان وضعیت سینهها را سه سال پس از کاشت پروتز و پس از آن هر دو سال یکبار با MRI از نظر پارگی غربالگری کنند. این روش امکان تشخیص زودهنگام و برداشتن سریع پروتز پاره شده در بیماران بدون علامت را فراهم میکند.
ترمیم پروتز سینه به دلیل انقباض کپسولی
پس از قرار دادن پروتز سینه، سینههای شما شروع به ترمیم کرده و با پروتزها سازگار میشوند. به عنوان بخشی از این فرآیند، بافت سینه معمولا یک اسکار داخلی بلافاصله در اطراف پروتز ایجاد میکند. در بسیاری از موارد، این بافت کپسولی را تشکیل میدهد که به نگه داشتن ایمپلنت در جای خود کمک میکند. با این حال، در برخی از زنان، بافت اسکار اطراف ایمپلنت سفت شده و به ایمپلنت فشار وارد میکند.
هنگامی که بافت اسکار ایمپلنت را فشرده میکند، به آن انقباض کپسولی میگویند. چهار درجه انقباض کپسولی وجود دارد که بسته به شدت فشار درجهبندی میشود. انقباض کپسولی باعث میشود که سینه به طور غیر طبیعی سفت شود و میتواند باعث درد شود. شانس داشتن انقباض به طور کلی با طول عمر ایمپلنت شما افزایش مییابد. انقباض کپسولی یک عامل خطر برای پارگی پروتز است و یکی از شایعترین دلایل جراحی مجدد است.
برای دریافت مشاوره و پرسیدن سوالات بیشتر، با کلینیک دکتر نجف بیگی تماس حاصل فرمایید.
کلینیک جردن : ۰۲۱۸۶۰۸۱۸۷۵کلینیک سعادت : ۰۲۱۲۶۷۴۰۰۶۴
موجدار شدن یا ظاهر چیندار
این عارضه در بیماران لاغری که از پروتز سینه استفاده کرد و حجم زیادی در سینه خود ایجاد میکنند، بیشتر دیده میشود. اصلاح این مشکل نیاز به ترمیم پروتز سینه دارد. البته باید گفت در ایجاد این مشکل پزشک سینه نیز نقش دارد. یک پزشک بامهارت محدوده مجاز اندازه پروتز را با توجه به ساختار فیزیکی بدن فرد تشخیص میدهد و چنین مشکلی رخ نمیدهد.
ایجاد عفونت
این عارضه بسیار نادر است، زیرا قوانین شرایط جراحی و مراقبتهای بعد از عمل پروتز سینه بسیار سختگیرانه است. بروز عفونت نیاز به درمان مناسب با آنتی بیوتیک یا حتی مداخله جراحی جدید برای شستشو دارد، در صورت عفونت شدید برداشتن پروتز ضروری خواهد بود.
قبل از کاشت یک پروتز جدید، لازم است چندین هفته صبر کنید تا عفونت کاملا بهبود یابد.
جمعبندی
نصب پروتز سینه برای بزرگ کردن پستانها و رفع افتادگی یک روش بسیار مناسب است. برای کاشت پروتز لازم است که به یک پزشک باتجربه مراجعه کنید تا عوارض به حداقل برسد. با این حال پروتز عمر محدودی دارد و احتمالا روزی مجبور به تعویض یا ترمیم پروتز سینه خواهید شد. عللی که باعث نیاز به عمل مجدد خواهد شد میتواند شامل پارگی پروتز، جابهجایی، عفونت و موجدار شدن سینه باشد. در این مقاله به معرفی و بررسی این عوامل پرداختیم. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر و دریافت مشاوره میتوانید با ما تماس بگیرید.
منبع: drlilyvrtik
سلام وقتتون بخیر
من اصفهان هستم مشاوره برای بازسازی می خواستم
سلام وقت بخیر
لطفا برای کسب اطلاعات کامل با شماره های کلینیک تماس بگیرید
سعادت آباد ۰۲۱۲۶۷۴۰۰۵۴- جردن ۰۲۱۸۶۰۸۴۳۲۶