کاشت مو به روش Micro FIT از مدرنترین و مؤثرترین ایدهها برای بازسازی فرم چهره و ایجاد موی جدید است. این روش متکی بر کاشت موی زنده بدون نیاز به تراشیدن سر صورت میگیرد. ایده کاشت مو بدون تراشیدن سر باعث شده تا این جراحیهای زیبایی اثربخشی بالایی داشته باشند. در عین حال، سرعت اجرای کاشت مو مناسب و دوره نقاهت آن کوتاه است.
از حدود ۷۰ سال پیش که برای اولین بار ایده جراحی کاشت موی زنده مطرح شده است تا به امروز روشها و متدهای متنوع برای این نوع جراحی زیبایی مطرح شده است. متخصصین این عرصه همواره تلاش میکنند تا روشهایی مؤثر و ساده با کمترین عوارض برای کاشت مو عرضه کرده باشند و حالا ایده کاشت مو به روش Micro FIT مدرنترین و البته مؤثرترین ایده مطرح شده در سطح جهانی است.
برای آشنایی با کاشت مو به روش SUT این مقاله را از دست ندهید.
کاشت مو به روش Micro FIT چیست؟
روش کاشت مو میکرو اف آی تی که مختصرا با عنوان Micro FIT میشناسیم، در واقع، ایده توسعه یافته از روش کلاسیکتر FIT است. روش کاشت مو FIT به تنهایی یکی از بهترین روشهای جراحی در این حوزه بوده است که حالا هم قابلیتهای شناخته شدهای دارد. روش FIT با تکنیک برداشت گرافتها به صورت واحدهای منفرد فولیکولی از تارهای مو صورت میگیرد.
اجرای روش FIT به علت برداشت منفرد فولیکولی از تارهای مو اندکی سخت و زمانبر بوده است. اما حالا با ارائه تکنیک Micro FIT ایده جذابتری برای برداشت منفرد فولیکولی مطرح شده است. عبارت Micro FIT در اصل به دو بخش Micro و FIT اشاره دارد. Micro به معنای کوچک و یا ظریف است. کلمه FIT نیز همان روش اجرای کاشت منفرد فولیکول موها میباشد. کاشت مو به روش Micro FIT اشاره به اجرای روشFIT با استفاده از دستگاههای دقیق و ظریف دارد.
مقاله آیا کاشت مو به روش HRT انتخاب مناسبی است؟ از دست ندهید
مراحل کاشت مو به روش Micro FIT
میکرو اف آی تی روش کاملاً مشابه با FIT متکی بر استخراج واحدهای منفرد فولیکول مو است. در واقع، مراحل اجرای کاشت مو بدون تراشیدن سر به روش Micro FIT همان مراحل طی شده در ایدههای کلاسیک مانند روشهای FIT، BHT و یا SUT است. با این تفاوت که تمام مراحل کار به وسیله دستگاههایی ظریف و با دقت زیادتری انجام میشوند. در کل، مراحل میکرو اف آی تی را میتوانیم در ۳ بخش معرفی کنیم:
- برداشت واحدهای منفرد فولیکولی مو
- آمادهسازی واحدهای فولیکولی
- کاشت گرافتها
این روشها اصول پایه در تمام ایدههای کاشت مو با تکنیک استخراج منفرد واحدهای فولیکولی است. در واقع، این ایده در تقابل با روشهای قدیمیتر توسعه پیدا کرده است.
مرحله اول؛ برداشت واحدهای فولیکولی مو
برای کاشت مو در نواحی خالی سر نیاز به بانک مو در دیگر نواحی پر از موی بدن داریم. معمولاً بخشهای پر مو از نواحی پشت سر بهترین مکان برای بانک مو هستند. اما میتوان موی مورد نیاز را از دیگر بخشهای بدن نیز استخراج کرد.
آغاز کاشت مو به روش Micro FIT با بیحس کردن موضعی ناحیه بانک مو آغاز میشود. سپس، از دستگاهی با نام ایمپلنتر مینیاتوری برای استخراج مو از ناحیه بانک مو که حالا بیحس شده استفاده میکنند. ایمپلنتر مینیاتوری مجهز به مته بسیار نازکی است که قابلیت ایجاد سوراخهای بسیار ریز در حدود 0.6 الی 0.9 میلیمتری در سطح پوست را دارد. با ایجاد این سوراخهای نازک فولیکولهای مو را از بافت پوست اطراف آنها جدا میکنند.
سوراخهای ایجاد شده آنقدر باریک هستند که کل مرحله استخراج مو بدون خونریزی انجام میشود. این مرحله بدون نیاز به حتی یک بخیه تمام خواهد شد. همین نکته ساده از بزرگترین مزایای روش کاشت میکرو اف آی تی است؛ زیرا در دیگر روشها مانند روش FUT شاهد اسکارهای قطور همراه با خونریزی هستیم که در نهایت نیاز به بخیه پیدا میکنند.
دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری که برای کاشت مو بدون تراشیدن سر به روش Micro FIT طراحی شده است، قابلیتهای ویژهای دارد. این دستگاه میتواند سوراخهایی با قطرهای متفاوت ایجاد کند که قطعا برای استخراج تار موها با قطر های گوناگون مفید است. در روشهای کلاسیک شاهد این ویژگی نیستیم. در عین حال دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری دارای پانچ متهمانند است. این دستگاه با تکنیک چرخش سوزن، سوراخ اطراف فولیکولها را ایجاد میکند که باعث آزاد شدن بهتر و مطمئنتر ریشهی مو از داخل پوست میشود. در دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری به جای انبرک از روش مکش برای جدا کردن نهایی ریشه مو استفاده شده است.
عدم نیاز به انبرک و برداشتن اتوماتیک دستگاه با روش مکش مو، سرعت عمل جراحی را بسیار زیاد کرده است.
پیشنهاد می شود مقاله کاشت مو به روش FUE را مطالعه نمایید.
مرحله دوم؛ آماده سازی و کاشت گرافت ها برای کاشت مو به روش میکرو اف آی تی
پس از اتمام استخراج مو، مراحل آمادهسازی و کاشت گرافتهای مو آغاز میشود. البته شرایط طراحی دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری و در کل، روش میکرو اف آی تی به شکلی است که میتوان مراحل استخراج تا آمادهسازی فولیکولها را همزمان انجام داد.
مرحله آمادهسازی فولیکولهای استخراج شده یک مرحله بازبینی ساده است. در این مرحله، واحد فولیکولهای استخراج شده در زیر میکروسکوپ به طور کامل مورد بررسی قرار میگیرند. این بررسی برای اطمینان از سلامت واحدهای فولیکولی است؛ چرا که باید رشته موهای کاملاً سالم را به مرحله کاشت برسانند. عمده واحدهای استخراج شده معمولا کاملا سالم هستند و بدون هیچ حاشیهای، وارد مرحله کاشت میشوند؛ اما برای واحدهای فولیکولی خراب و آسیب دیده نیز روشهای بازسازی وجود دارد.
اصل ماجرا در آخرین مرحله از روش میکرو اف آی تی نهفته است. زمانیکه لازم است رشته تار موهای استخراج شده با نهایت سلامت و کیفیت مناسب در محل مورد نظر کاشته بشوند. برای این منظور لازم است تا سوراخهای باریک در ناحیه گیرنده ایجاد شده تا محل کاشت فولیکولهای جدید باشند.
برای قرار دادن فولیکولها درون سوراخهای ایجاد شده میتوان از هر دو روش دستی و یا رباتی استفاده کرد. در ایدههای نوین کاشت مو به روش Micro FIT از ربات ARTAS برای کاشت دقیق فولیکولها استفاده میشود. در عین حال، همیشه مهارت جراح در نحوه کار با انبرک ها برای کاشت مو مورد توجه قرار میگیرد. به هر صورت استفاده از هر دو ابزار انبرک و یا هولدر در روش دستی و یا حضور رباتیک متداول است که کاملاً بسته به نظر و مهارت پزشک جراح تعیین خواهد شد.
آیا میدانید بهترین داروهای تقویتی بعد از کاشت مو چیست؟
مزایای کاشت مو به روش Micro FIT چیست؟
کاشت مو جراحی چالشبرانگیزی است. هر چند این جراحی با هدف هر چه زیباتر کردن چهره افراد انجام میشود؛ اما با ماهیت تهاجمی برای حذف مو در بخشهایی از بدن تا کاشت آنها در بخشهایی دیگر طراحی شده است. به این ترتیب، مؤثر بودن در کنار عوارض کم و دوره نقاهت کوتاه از قابلیتهای مورد انتظار هر دو روش جراحی کاشت مو است. حالا بیایید ببینیم که روش میکرو اف آی تی چگونه میتواند انتظارات ما را از کاشت مویی موثر و امن تامین نماید.
- میکرو اف آی تی روش بدون جراحی است که در آن خونریزی اتفاق نمیافتد: کاشت مو بدون تراشیدن سر به روش Micro FIT در حال حاضر، کم تهاجمترین روش جراحی در این زمینه است. اگر چه این روش، در دسته ایدههای جراحی زیبایی قرار دارد؛ اما عملا بدون انجام جراحی صورت میگیرد. اگر معیار ما از جراحی، ایجاد اسکار و یا جای زخم و خونریزی باشد، به هیچ حالت نمیتوانیم از میکرو اف آی تی در اینباره صحبت کنیم. MFIT در حال حاضر کمخطرترین، کم عارضه ترین و غیرتهاجمی ترین روش کاشت مو در دنیا است.
- عوارض جانبی روش MFIT بسیار کمتر از دیگر روشهای سنتی است:
- این روش بدون نیاز به استفاده از چاقوی جراحی و یا ایجاد خونریزی و بخیه انجام میشود.
- درد موضعی در حین جراحی و یا پس از اتمام کاشت مو بسیار کم است که با مصرف مسکنهایی ساده مدیریت میشود.
- هیچ جای زخم و یا اسکاری وجود ندارد.
- ترمیم نواحی بانک مو و نواحی گیرنده به سرعت انجام میشود.
- خطر ایجاد عفونت در جراحی MFIT ناچیز است.
- دوره نقاهت جراحی میکرو اف آی تی کوتاه است: در کاشت مو به روش Micro FIT تقریباً اتفاقی نیفتاده که نیاز به دوره نقاهت قابلتوجهی داشته باشد. کل جراحی، بدون زخم و بخیه در مدت زمانی کوتاه تمام میشود. این پروسه دوره نقاهتی کوتاه دارد. بیماران پس از جراحی خیلی زود میتوانند مسیر زندگی عادی خود را از سر بگیرند. حتی عموم بیماران بدون مراجعههای بعدی به پزشک معالج دوره کوتاه نقاهت را سپری میکنند.
- MFIT روشی با قابلیت استفاده برای انواع کاشت مو است: دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری انعطاف بالایی برای برداشتن مو از نواحی متنوع بدن مانند ریش، سینه و یا پشت کمر دارد. در عین حال، میتواند هر نوع موی نازک و یا کلفت را به طور کاملاً سالم استخراج کند. از طرفی با استفاده از تکنیک کاشت مو به روش Micro FIT میتوانیم علاوهبر نواحی بالای سر برای کاشت ریش و یا ابرو نیز اقدام کنیم. این تکنیک توانایی بالایی در کاشت مو برای نواحی کوچک مانند تاسی های موضعی دارد.
- سرعت اجرای کاشت مو به روش Micro FIT زیاد است: روشهای استخراج انفرادی فولیکولهای مو بدون نیاز به برش پوست، سطح اثربخشی خوبی دارند؛ اما مراحل اجرای آنها بسیار کند است. لکن با مطرح شدن ایده MFIT متکی بر دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری سرعت اجرای جراحی کاشت مو بسیار زیاد است. این دستگاه میتواند در هر جلسه به مدت زمان ۲ الی ۴ ساعت مقدار ۱۵۰۰ الی 2000 تار مو را از هر ناحیه بانک موی بدن استخراج کند.
- گرافتهای استخراج شده سطح کیفی بسیار خوبی دارند: با استفاده از تکنیک میکرو اف آی تی بهتر میتوانیم فولیکولهای دائمی و مقاوم را استخراج کنیم. لازم است بدانید که فولیکولهای روی پوست به دو گونه موقتی و دائمی هستند. گونهها با ریشههای ضعیف بر روی پوست ماندگار نیستند و پس از مدتی ریزش میکنند. اما فولیکولهای دائمی برای همیشه باقی میمانند. در استخراج مو مهم است که فولیکولهای دائمی را شناسایی کرده و آنها را برداریم.
معایب کاشت مو به روش MFIT چیست؟
رسیدن به گرافتهای باکیفیتتر هدف اصلی در اجرای روش Micro FIT است. این روش نوع بهبود یافته از ایده استخراج مو با تکنیک FIT است که سعی داشته تا فولیکولها را با ریشههای سالمتر و قویتری استخراج کند. با این وجود، کیفیت گرافتها در روش MFIT به نسبت روش FUT کمتر است.
از سوی دیگر، با اینکه سرعت میکرو اف آی تی در مقایسه با خود FIT بسیار زیاد است؛ اما هنوز در مقایسه با سرعت 1000 تار مو به ازای هر ساعت در روش FUT مقدار کمتری است. به هر صورت وقتی سرعت کار کم است، مدت زمان خارج بودن گرافتها بیرون از فضای بدن زیاد است که قطعا تاثیر منفی در سلامت آنها میگذارد.
برای آگاهی بیشتر در ارتباط با کاشت گونه، با مشاوران ما در کلینیک دکتر آرش نجف بیگی تماس بگیرید. ما مشتاقانه شما را راهنمایی خواهیم کرد. همچنین میتوانید یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر نجف بیگی داشته باشید.
.
توصیهها و آزمایشها قبل از کاشت Micro FIT کدام است؟
برخی از مراقبتهای ضروری قبل از آغاز کاشت مو به روش Micro FIT به قرار زیر هستند:
- لازم است تا لیست کامل داروهایی که مصرف میکنید را به پزشک معالج اطلاع بدهید. شاید لازم باشد تا پزشک مصرف برخی از داروها را موقتاً متوقف سازد و یا جایگزین مطمئنتری معرفی کند.
- لازم است تا مصرف هرگونه مکمل دارویی و غذایی اعم از مصرف هر نوع مولتیویتامین را با پزشک معالج در میان بگذارید.
- توصیه میشود تا ۱۰ روز قبل از آغاز جراحی از مصرف داروهای کاهش غلظت خون مانند وارفارین و یا آسپرین جلوگیری کنید.
- اگر نسبت به داروها مانند آنتیبیوتیک حساسیت دارید حتما موضوع را با پزشک معالج درمیان بگذارید.
برای مراقبتهای بعد از جراحی نیز لازم است تا توصیههای زیر را جدی بگیرید:
- تا چند شب پس از پایان جراحی با موقعیت سربالا و با قرار دادن ۲ بالش در زیر سر بخوابید.
- از دست زدن و یا هر گونه تغییر در ناحیه کاشت و حتی ناحیه اهدای بدن جداً خودداری کنید.
- جلسات معاینه بعد از کاشت مو را جدی گرفته و مرتب طبق خواست دکتر مراجعه کنید؛ زیرا لازم است تا معاینات مبنی بر سلامت فولیکولها صورت بگیرد.
- پزشک مقدار داروی مسکن، آنتیبیوتیک و… را تجویز خواهد کرد. لازم است دقیقاً طبق تجویز پزشک معالج این داروها را مصرف کنید.
- تا ۳ روز پس از کاشت مو از شستن سر خودداری کنید.
- برای مدتی که معمولاً کمتر از ۱ ماه است، از قرار گرفتن در مقابل تابش مستقیم نور خورشید پرهیز کنید.
- انجام فعالیتهای سنگین و یا ورزش کردن بعد کاشت مو را به مدت ۲ هفته متوقف کنید.
عوارض و خطرات احتمالی MFIT چیست؟
عوارض و خطرات احتمالی میتواند مربوط به هر دو ناحیه کشت و یا اهداکننده بدن اتفاق بیافتد. احتمال برخی عوارض مانند حساسیت به داروهای بیحسی و یا عفونت ناشی از انتقال مو کم است. اما به هر حال ممکن است افراد تحت درمان نسبت به روشهای استخراج تا کاشت مو حساس باشند.
وجود اسکارهای نقطهای با دوره درمان طولانی و یا پیدا شدن کیستهای زیر پوستی از عوارض نادر در روش MFIT است؛ اما به هر حال، حجم مو در ناحیه بانک مو که محل استخراج فولیکولها است، کاهش پیدا میکند. از طرفی وجود ریزش مو به شکل ناگهانی نیز گزارش شده است. اما چندان مورد متداولی نیست.
دفن شدن فولیکولها از جمله شایعترین مشکلات روش MFIT است. در این عارضه اگرچه فولیکولها کاشته میشوند، اما نمیتوانند به زندگی جدید ادامه بدهند. کندی روش Micro FIT و عدم مهارت جراح در دفن شدن فولیکولها تأثیرگذار است. این مشکل غالبا در مسیر کاشتهای پرحجم آنهم به شکل محدود اتفاق میافتد.
برای آگاهی بیشتر از ویژگیهای بهترین کلینیک و پزشک کاشت مو این مقاله را بخوانید.
عمل کاشت مو Micro FIT مناسب چه افرادی است؟
کاشت مو به روش Micro FIT محدودیت خاصی ندارد و هر کسی که به طور قطع از اتمام دوره ریزش در هر ناحیه از بدن خودش اطمینان دارد، میتواند از این روش استفاده کند. به این ترتیب، افراد جوانی که با ریزش مو مواجه هستند، بهتر است روشهای دیگر را تجربه کنند؛ زیرا به طور قطعی دوره ریزش این افراد تمام نشده و این ماجرا همچنان ادامه دارد. در این صورت، کاهش مو در موضعی که همچنان فرآیند ریزش را تجربه میکند، بیفایده است. در کل، کاشت مو به روش MicroFIT مناسب کسانی است که الگوی ریزش آنها تمام شده است و احتمال موفقیت فولیکولهای کاشته شده زیاد است.
کاشت مو به روش Micro FIT مناسب کسانی است که نمیتوانند از روشهای برداشت نواری مانند FUT استفاده کنند. FUT با حذف نواری از پوست پر از مو در ناحیه بانک مو بدن و استخراج فولیکولها از این نوار انجام میشود. اگرچه این روش کاملاً تهاجمی است و عوارض قابل توجهی دارد، اما هنوز هم از سریعترین روشهای کاشت مو میباشد که نتایج بسیار خوبی دارد. خیلیها از این روش استفاده میکنند و خیلیها هم نمیتوانند با تکنیک FUT به موهای جدیدی برسند. میکرو اف آیتی روش مناسبی برای این افراد است.
هزینه Micro FIT چه مقدار است؟
هزینه جراحی کاشت مو به عوامل متعددی بستگی دارد. فاکتورها مانند مهارت جراح و تیم پزشکی، محل کلینیک، روش کاشت، مقدار فولیکولهای استخراج شده، مدت زمان اجرای کاشت و… از جمله عوامل تاثیرگذار در مقدار هزینه کاشت مو به روش Micro FIT است. در حال حاضر، روش FUT به مراتب ایده ارزانتری از انواع روشهای FIT میباشد. قطعا هزینه اجرای روش FIT بالاترین گونه جراحی استاندارد کاشت مو است. از طرفی، Micro FIT روش بهینه شدهای از خود FIT است. لذا قطعا هزینه اجرای آن بالاتر از مدلهای پایه و کلاسیک برداشت انفرادی فولیکولهای مو میباشد. با این تفاصیل، کاشت مو به روش Micro FIT از ارزانترینها نیست؛ اما قطعا از بهترین و مؤثرترین روشهای کاشت مو است.
مقاله کاشت مو به روش DHI، اتفاق بزرگ بعدی در کلینیک های کاشت مو از دست ندهید
زمان مورد نیاز برای نقاهت بعد از عمل Micro FIT چه مقدار است؟
مدت دوره نقاهت تعریفی فراگیر است. این نقاهت میتواند شامل مراحل مختلفی باشد. قطعا تا ۳ روز پس از اتمام جراحی کاشت مو باید از شستن سر جلوگیری کنید. در عین حال، باید هنگام خواب سر را بالاتر از سطح تراز بدن نگه دارید. برای مدت طولانی نمیتوانیم فعالیتهای سنگین ورزشی انجام بدهیم. اما با تمام این محدودیتها دوره نقاهت Micro FIT کوتاه است. در کل، دوره نقاهت کاشت مو به روش Micro FIT خیلی کوتاهتر از دیگر روشها در حد چند روز الی یک هفته پس از پایان جراحی است.
سلام ، میخواستم بپرسم بعد از کاشت چه مدت طول میکشد که موها رشد کند
سلام وقت بخیر برای رشد کامل مو حدود شش ماه تا یک سال زمان نیاز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با شماره های کلینیک تماس بگیرید . سعادت اباد 02126740064- جردن 02186084326