آمار قابل توجهی از آقایان و بانوان به ریزش مو دچار هستند. برخی ریزش مو جزئی داشته و برخی دیگر با ریزش شدید و طاسی در سطوح مختلف مواجه شدهاند. این افراد همواره به دنبال شیوههایی بودهاند تا بتوانند با کنترل ریزش موی خود و نیز بازیابی موهای از دست رفته، زیبایی مجدد به خود ببخشند. پزشکان و متخصصان علم زیبایی در طی سالیان گذشته بر روی پیشرفتهترین روشهای کنترل ریزش مو و احیای موهای ریخته شده کار کردهاند. حاصل این تلاش و کوشش روشهای متعدد درمان و پیشگیری از ریزش مو بوده است.
بسته به جنس موی زیباجویان، شدت ریزش و ناحیه طاسی، متخصصان زیبایی روشهای مختلف درمانی را تجویز میکنند. برای آن دسته از بیماران که با ریزش جزئی و کمپشتی مو مواجه هستند، معمولا استفاده از مکملهای خوراکی به همراه محلولهای محرک رشد مو میتواند کمککننده باشد.
استفاده از روشهایی همچون مزوتراپی و PRP نیز میتواند نقش بسزایی در کنترل ریزش مو و احیای موهای ریخته شده داشته باشد. این روشها اگرچه مزیتهای فراوانی دارند، ولی به دلایلی ممکن است مورد قبول زیباجویان نباشد. اصلیترین دلیل عدم محبوبیت این روشها زمانبر بودن نتیجه گرفتن است؛ چرا که برای رسیدن به نتیجه دلخواه باید به صورت مداوم و حداقل در یک بازه یک ساله تحت نظر پزشک بود. به همین دلیل، روشی تقریبا جدید به نام کاشت مو با قدمتی 50 ساله از طرف متخصصان زیبایی به زیباجویان معرفی شد.
کاشت مو به سرعت به یکی از محبوبترین روشهای درمانی افرادی که به ریزش مو مبتلا هستند، بدل شد؛ چرا که با کاشت یک مرحلهای و مراقبتهای لازم دوران نقاهت، به راحتی میتوان به نتیجه دلخواه دست پیدا کرد. البته حصول نتیجه عالی در کاشت مو به تخصص و تجربه پزشک و امکانات حرفهای و بهروز کلینیک محل کاشت مو نیز ارتباط دارد.
برخی از زیباجویان شرایط خاصی را دارند که گاها کاشت مو را دچار چالش میکند. برای نمونه گاها بانک موی زیباجو کفاف پوشش کامل نواحی طاسی را نمیدهد. از این رو، به ناچار تیم پزشکی از بانک مو زیر ریش زیباجو برداشت فولیکولی انجام میدهد. همچنین، ممکن است زیباجو توصیههای پزشکی را در رابطه با عدم استفاده از داروهای خانواده آسپرین و داروهای مشابه ضد انعقاد خون رعایت نکرده و در زمان کاشت، خصوصا کاشت به روش FUT، دچار خونریزی شود. تقریبا به تعداد زیباجویان چالشهای مختلف برای تیم کاشت مو وجود دارد. از این رو، هر چه تعداد کاشت مو موفق انجام شده توسط پزشکی بیشتر باشد، بدون شک تجربه بیشتری خواهد داشت.
ممکن است برخی از افراد که دچار ریزش مو هستند، به بیماریهایی همچون ایدز یا هپاتیت مبتلا باشند. از این رو، نسبت به شرایط کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی کنجکاو بوده و مایلند بدانند که آیا کاشت مو برای این دسته از بیماران امکانپذیر است. در ادامه این مطلب را به طور کامل بررسی کردهایم.
در این مقاله با مطالب زیر آشنا میشوید:
هپاتیت چیست و چه کسانی در معرض آن قرار دارند؟
پیش از بررسی کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی بهتر است نگاهی گذرا به این دو بیماری داشته باشیم. هپاتیت یک بیماری التهابی است که کبد بیماران مبتلا را هدف قرار میدهد. معمولا این بیماری به علت عفونت ویروسی ایجاد میشود. البته ممکن است عوارض ثانویه برخی داروها، استفاده از مشروبات الکلی و… نیز سبب ابتلا به هپاتیت شود.
هپاتیت دستههای مختلفی دارد که از این بین هپاتیتهای A،B و C شناختهشدهتر هستند. در بیماران مبتلا به هپاتیت A معمولا درمان خاصی صورت نمیگیرد؛ چرا که بیماری حاد و زودگذر بوده و پس از چندی درمان میشود.
هپاتیت نوع A و B معمولا با واکسیناسیون قابل پیشگیری هستند.
ایدز چیست و چه کسانی در معرض آن قرار دارند؟
ایدز نیز یکی دیگر از بیماریهایی است که ممکن است داوطلب کاشت مو به آن دچار باشد. بیماری ایدز یا HIV یک بیماری مزمن ویروسی است که سیستم ایمنی بدن بیمار را مورد حمله قرار داده و به آرامی از بین میبرد. در نتیجه، بدن، دیگر مقاومتی در برابر ویروسها، بیماریها و آلودگیها نخواهد داشت.
ایدز میتواند از طریق رابطه جنسی، خون و از مادر به جنین منتقل شود. علاوه بر این، سرنگهای آلوده نیز میتوانند سبب انتقال این بیماری باشند. اگرچه دانشمندان زیادی برای یافتن درمان HIV در حال تلاشند و پیشرفتهای خوبی نیز داشتهاند، اما با اینحال، تاکنون هیچ روش درمانی برای بیماری HIV کشف نشده است. در حال حاضر، این بیماری توسط داروهایی صرفا کنترل میشود.
مقاله بهترین سن برای کاشت مو چه سنی است؟ را از دست ندهید.
آیا هپاتیت و ایدز میتواند باعث ریزش مو شود؟
سوال نخست کسانی که داوطلب کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی هستند، این است که آیا ایدز و هپاتیت میتوانند سبب ریزش مو شوند. این یک واقعیت است که ایدز سیستم ایمنی بدن را مورد حمله قرار میدهد و ممکن است در دوران بیماری، سطح هورمونهای بیمار دچار تغییر شده و همین امر سبب ریزش مو شود.
هپاتیت نیز کبد را مورد حمله قرار میدهد. کبد مسئول جذب ویتامینها، سمزدایی و تنظیم قند خون است که همگی بر کیفیت فولیکول مو اثر میگذارد. علاوه بر این، ابتلا به ایدز و هپاتیت سبب بروز استرس در بیماران مبتلا شده که میتواند ریزش مو را در پی داشته باشد. بنابراین، میتوان گفت ایدز و هپاتیت به صورت مستقیم تاثیری بر ریزش مو ندارند، اما پیشروی بیماری ممکن است بر کیفیت موها تاثیر گذاشته و با تضعیف فولیکولها، سبب ریزش مو شود.
مزایای کاشت مو برای بیماران هپاتیتی چیست؟
کاشت مو برای این دسته از بیماران حساسیت بسیار بالایی دارد و احتمال موفقیتآمیز بودن عمل کاشت تا حد بسیار زیادی به مراقبتهای پس از جراحی بستگی دارد. به صورت کلی، میتوان گفت پس از کاشت مو، با توجه به استفاده از داروهای مکمل، ریزش مو ارثی تا حد بسیار زیادی کنترل میشود. همچنین، زیباجو میتواند زیبایی چهره خود را مجدد به دست بیاورد.
علاوه بر این، عمل کاشت مو پس از گذشت چند هفته نتایج اولیه خود را نشان داده و با گذشت یکسال و رسیدن به نتیجه نهایی، تغییری جدی و مثبتی در ظاهر زیباجو ایجاد میکند.
برای آشنایی بیشتر با نحوه صحیح خوابیدن بعد از کاشت مو این مقاله را مطالعه نمایید.
عوارض و خطرات کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی چیست؟
اگرچه کاشت مو به خودیخود، خطری برای بیماران هپاتیتی و ایدزی ندارد، با اینحال، ممکن است در دوران نقاهت، مشکلاتی را برای آنها به همراه داشته باشد. توجه داشته باشید که کاشت مو نیز یک جراحی زیبایی محسوب شده و عوارض مخصوص به خود را دارد.
همانطور که گفتیم، بیماران مبتلا به ایدز، سیستم ایمنی بسیار ضعیفی دارند که آنها را در برابر عفونتها، ویروسها و… به شدت آسیبپذیر میکند. یکی از خطرات محتمل برای زیباجویان مبتلا به ایدز، عفونتهای پس از کاشت مو است. در صورتیکه به درستی از محل برداشت فولیکولها و کاشت گرافتها نگهداری نشود، احتمال بروز عفونت وجود دارد. اگرچه پزشکان برای کنترل عفونت از آنتیبیوتیک استفاده میکنند، با اینحال خطر بروز عفونت در بیماران مبتلا به ایدز وجود دارد.
بیماران مبتلا به هپاتیت نیز کبد ملتهبی دارند که وظیفه خود را به درستی انجام نمیدهد. پس از کاشت مو برای زیباجویان، داروهایی تجویز میشود که عمدتا شامل تسکیندهندههای درد، آنتیبیوتیکها جهت جلوگیری از عفونت و داروهای تقویتی است.
تمامی این داروها از طریق دستگاه گوارش جذب بدن میشوند. پیش از آنکه این داروها وارد جریان خون شوند، باید از کبد عبور کنند. ممکن است کبد تغییراتی روی ساختار دارو ایجاد کند. در بیماران هپاتیتی که کبد حساس و ملتهبی دارند، ممکن است مصرف این داروها آسیبزا باشد. بنابراین، پزشکان باید به دنبال داروهایی باشند که از راهی جز کبد جذب شوند.
برای ارتباط با مشاوران کلینیک دکتر نجف بیگی ویک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
کاشت مو پس از درمان هپاتیت میسر است؟
خوشبختانه، در سالهای گذشته داروهای موثری در درمان و کنترل هپاتیت عرضه شده است که قابلیت محافظت از افراد در برابر آسیبهای کبدی را دارند. بسته به نوع بیماری هپاتیت، ممکن است درمان موثر بوده و بیماری به طور کامل رفع یا صرفا کنترل گردد؛ در هر صورت، پزشک متخصص زیبایی با بررسی نتایج آزمایش خون شما نتیجه نهایی را اعلام میکند.
در صورتیکه بیماری کنترل شده باشد، همچون دیگر زیباجویان هیچگونه محدودیتی برای کاشت مو وجود نداشته و فرد میتواند به راحتی و با روش مناسب تحت عمل جراحی کاشت مو قرار گیرد. در صورتیکه بیماری همچنان وجود داشته باشد و یا قابل درمان نباشد، حساسیتهای کاشت برای بیمار مبتلا به هپاتیت همچنان وجود خواهد داشت.
مقاله همه چیز درباره ترمیم مو HRP را از دست ندهید.
بهترین روش کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی چیست؟
بیماران مبتلا به ایدز به دلیل سیستم ایمنی بسیار ضعیف، بهتر است به دنبال روشهایی باشند که کمترین برش و زخم را به همراه دارد. روش FIT ایدهآل این دسته از بیماران است. اگرچه، در صورت عدم مراقبت صحیح در همین روش نیز احتمال بروز عفونت وجود دارد.
در صورتیکه کاشت مو برای بیماران هپاتیتی قابل انجام باشد، محدودیتی در روش کاشت مو وجود ندارد، بلکه تمامی روشهای کاشت مو قابل انجام است.
مراقبتهای بعد از عمل برای بیماران مبتلا به هپاتیت
مراقبتهای بعد از عمل کاشت مو برای بیماران هپاتیتی با دیگر زیباجویان تفاوت چندانی ندارد. تنها تفاوت استفاده از داروهایی است که از طریق دستگاه گوارش جذب نشوند؛ چرا که کبد بیماران هپاتیتی توان دریافت این داروها را نداشته و ممکن است زیباجو را با مشکل مواجه کند. دیگر مراقبتها عبارتند از:
- عدم استفاده از داروهای ضد انعقاد خون حداقل 10 روز پیش از عمل
- عدم استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی 2 تا 3 هفته پیش و پس از کاشت مو
- عدم انجام فعالیتهای ورزشی سنگین تا 40 روز پس از کاشت مو
- شستوشوی آرام و بدون چنگ زدن پس از کاشت
مقاله آیا نتایج کاشت مو دائمی است؟ را از دست ندهید.
آیا کاشت مو برای کادر درمان خطر دارد؟
همانطور که گفتیم، بیماریهای هپاتیت و ایدز از طریق خون قابل انتقال هستند. یکی از اصلیترین دلایلی که کلینیکهای کاشت مو از کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی خودداری میکنند، احتمال ابتلای کادر پزشکی کاشت مو به این بیماریهاست؛ چرا که در طول جراحی کاشت مو، پزشکان مدام با خون بیمار در تماس هستند. در صورتیکه خون به هر طریقی وارد بدن تیم کاشت مو شود، آنها را به ایدز و یا هپاتیت مبتلا خواهد کرد.
یکی از محتملترین حالات آلودگی تیم پزشکی زمانی است که از اسپریهای مخصوص استفاده میشود. این اسپریها سبب میشود تا قطرات خون در هوا معلق شده و به راحتی از طریق چشم یا دهان وارد دهان افراد حاضر در اتاق عمل شود. توجه داشته باشید حتی یک قطره کوچک از خون فرد آلوده نیز میتواند فرد سالم را مبتلا کند.
مورد دیگر که کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی را خطرناک میکند، استفاده از ابزار پانج، انبرکها و سوزنهای مخصوص در زمان کاشت مو است؛ چرا که ممکن است این ابزار که با بدن فرد بیمار در تماس بوده و آغشته به خون او هستند، به صورت اتفاقی وارد بدن یکی از اعضای تیم پزشکی شده و او را آلوده کند.
بنا به دلایل گفته شده، کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است. نیاز است تا برای کاشت مو این دسته از بیماران از ابزار استریل و یکبار مصرف استفاده کرد تا بعد از عمل کاشت، به طور ایمن از بین بروند. با توجه به حساسیتهای مشروح در این مقاله، بسیاری از کلینیکها عمل کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی را انجام نمیدهند.
مقاله تکنیک اسکالپ موی سر چیست و تا چه مدت ماندگاری دارد؟ را از دست ندهید.
کاشت مو برای این بیماران به خودی خود مشکلی ندارد. ولی مراقبتهای پس از جراحی کاشت موی آنها حساسیت بیشتری دارد. احتمال بروز عفونت در بیماران مبتلا به ایدز و بروز التهاب مضاعف در کبد بیماران مبتلا به هپاتیت شایعترین عوارض احتمالی است که برای این بیماران وجود دارد.
کاشت مو برای بیماران مبتلا به هپاتیت و ایدز حساسیتهای بسیار زیادی دارد. ممکن است بر اثر استفاده از اسپریهای مخصوص در زمان کاشت مو، قطرات حاوی خون بیمار وارد بدن کادر پزشکی شده و یا در زمان پانج کردن گرافتها و استفاده از سوزنهای مخصوص، دست تیم پزشکی بریده شود که منجر به انتقال بیماری به کادر پزشکی خواهد شد. برخی کلینیکها با امکانات خاص و ویژه، کاشت مو برای این دسته از بیماران را انجام میدهند.
تائید عدم ابتلا بیمار به هپاتیت و یا ایدز بر عهده تیم پزشکی کاشت مو است. به راحتی و با آزمایش خون میتوان ابتلا و یا عدم ابتلا به هپاتیت و ایدز را تشخیص داد. در صورتیکه بیمار مشکل خاصی نداشته باشد، عمل کاشت به راحتی انجام میگیرد.