آيا پروتز سينه بايد تعويض شود؟ زمان تعويض پروتز سينه به چه عواملی بستگی دارد؟ چگونه پروتز سینه را تعویض می کنند؟
طول عمر پروتز سینه چقدر است؟ چند سال پس از جراحی زیبایی سینه باید پروتز را تعویض کرد؟
ماندگاری ایمپلنت های سینه به چه عواملی بستگی دارد؟ عوارض پرتز سینه چیست و چه مراقبت هایی باید رعایت شود تا طول عمر آن افزایش یابد؟
در این مقاله به پاسخ این سوالات و همه نکاتی که باید درباره عمل طول عمر پروتز های سینه بدانید، پرداختهایم.
در صورتی که به پاسخ مدنظر خود نرسیدید در انتهای همین مقاله سوال خود را درج کنید تا دکتر آرش نجف بیگی به آن پاسخ دهند.
همین طور میتوانید از پرسش و پاسخ دیگر افراد در قسمت نظرات کاربران اطلاعات خوبی کسب کنید.

اطلاع از این موضوع که پروتز سینه همیشگی نیست و پس از چند سال، نیاز به تعویض پروتز سینه وجود دارد، یکی از نکات اصلی است که در مشاوره کاشت پروتز مطرح میشود.
در این مقاله با ارائه سرفصلهای زیر سعی می کنیم اطلاعات کاملی را درباره عوض کردن پروتز سینه در اختیار شما قرار دهیم.
چنانچه فرصت مطالعه کل محتوای مقاله را ندارید، با کلیک روی خلاصه مقاله و مطالعه آن، به اطلاعات مختصر و مفیدی دست پیدا کنید.
پروتز سینه نوعی جراحی زیبایی است که به علت فرسودگی، تغییر فرم و سایز سینه با نظر پزشک انجام میشود. پروتزها با توجه به نوع برندی که پزشک برای فرد استفاده میکند، عمر محدودی دارند و بعد از مدتی، به علت تغییرات پستان، باید تعویض یا از سینه خارج شود. پروتزها معمولا از جنس سیلیکون و سالین ساخته میشوند و پروتزهای سیلیکونی طرفداران بیشتری دارد؛ زیرا فرم قابل قبولتری به سینه میدهد و کمخطرتر هستند.
در صورت بروز عوامل زیر حتما اقدام به تعویض پروتز کنید:
– بروز درد در ناحیهی سینه
– فرسودگی پروتز و تغییر در فرم سینهها
– پارگی پروتز سینه
– احساس برجستگی در سینه و وجود برآمدگیهای غیرطبیعی
– افزایش و کاهش وزن شدید بعد از انجام جراحی پروتز
در صورت وجود شرایط لازم مانند عدم رضایت فرد از فرم سینهها پس از جراحی، عدم مصرف دخانیات و مشروبات الکی، تأئید سلامت جسمانی و عدم مصرف قرصهای رقیق کننده، پزشک متخصص تحت بیهوشی و با ایجاد یک برش در زیر سینه، اقدام به تعویض پروتز مینماید.
مزایای پروتز سینه عبارتند از:
- رفع نامتقارن بودن سینهها
- رفع کوچکی سایز سینه
- رفع شلی و افتادگی سینه
- ایجاد فرم مطلوب و افزایش اعتماد به نفس فرد
قبل از انجام جراحی پروتز سینه، فرد باید در ارتباط با پزشک کاملا تحقیق کند تا بتواند بهترین انتخاب را انجام دهد؛ همچنین، در مشاورهی قبل از جراحی، پزشک باید به صورت واقعبینانه فرد را از نتیجهی جراحی مطلع کند و از عوارض احتمالی آگاه نماید تا بتواند تصمیم مطلوبی را بگیرد.
بعد از تعویض پروتز :
– حداقل به مدت یک هفته استراحت کنید.
– تا چند هفته کار سنگین انجام ندهید.
– برای شروع فعالیت روزانه و ورزش با پزشک مشورت کنید.
– تا چند هفته از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
آیا می دانید پروتز سینه همیشگی نیست و دوام آن متفاوت است؟
چیزی که باید قبل از انجام جراحی بزرگ کردن سینه و یا عمل زیبایی سینه بدانید، این است که پروتز پستان همیشگی نیست. برخی افراد تصور میکنند تنها با انجام یک بار عمل زیبایی سینه، در تمام عمر از شکل و فرم آن لذت خواهند برد؛ اما چنین نیست.
پروتزهای سینه، مانند هر شی خارجی دیگر که در بدن قرار میگیرد، دچار فرسودگی میشود. معمولاً طول عمر پروتزهای سینه، چیزی حدود 8 الی 15 سال است.
این بازه زمانی معمولاً در افراد مختلف، با شرایط بدنی مختلف و سبک زندگی متفاوت، کم و زیاد میشود.
هر پروتز سینه، بر اساس کیفیت ساخت و شرکت سازندهی آن، طول عمری حدودی برای پروتز اعلام مینماید که پزشک متخصص زیبایی شما موظف است، شما را در بازههای زمانی مختلف چکاپ نماید، تا زمانیکه متوجه فرسودگی پروتز پستان شود، پس از آن، شما را از نیاز به تعویض پروتز سینه مطلع نماید.
چیزی که باید قبل از انجام جراحی بزرگ کردن سینه و یا عمل زیبایی سینه بدانید، این است که پروتز پستان همیشگی نیست.
در این شرایط حتماً برای تعویض پروتز سینه اقدام کنید:
احساس درد در ناحیه سینه
تغییر بافت سینه و ایجاد کپسول فشارنده یا انقباض کپسول پروتز سینه
فرسودگی پروتز، تغییر فرم آن و پارگی پروتز سینه
احساس برجستگی و نسوج غیرطبیعی در ناحیه پستان
افزایش و کاهش وزن شدید فردی که قبلاً پروتز سینه انجام دادهاست
بافت سینه ممکن است پس از چند سال دچار تغییرات شود و این تغییرات موجب حرکت پروتز پستان و تغییر شکل و فرم آن شود؛ در این شرایط نیز پزشک تشخیص به انجام تعویض پروتز سینه میدهد.
ضرورت انجام تعویض پروتز سینه چیست؟
همانطور که گفته شد، دلایل مختلفی موجب تصمیم به تعویض پروتز سینه میشود.
از جمله رایجترین این علل، فرسودگی پروتز سینه قبلی است؛ در این شرایط پروتز پستان با گذشت 8 الی 15 سال دچار فرسودگی و تغییر شکل و فرم میشود، هر چند گاهی این تغییر شکل و فرم نیز وجود ندارد و پزشک با معاینات و سونوگرافی تشخیص تعویض پروتز سینه میدهد.
دلیل دیگری که تعویض پروتز سینه را میطلبد، تمایل به تغییر سایز و فرم پروتز سینه است.
برخی خانمها پس از گذر زمان، از نتیجه جراحی بزرگ کردن سینه، ناراضی میشوند و تمایل دارند سایز پروتز را کوچک یا بزرگ نمایند.
تغییر در بافت سینه، از علل دیگر انجام تعویض پروتز پستان طی گذر زمان است.
بافت سینه ممکن است پس از چند سال دچار تغییرات شود و این تغییرات موجب حرکت پروتز پستان و تغییر شکل و فرم آن شود؛ در این شرایط نیز پزشک تشخیص به انجام تعویض پروتز سینه میدهد.
حتی ممکن است با عفونت بعد از پروتز سینه، تعویض پروتز راه حل نباشد و مجبور باشید با خارج کردن پروتز، برای تزریق چربی اقدام نمایید.
برای مطالعه بیشتر مقاله افتادگی سینه بعد ار پروتز و روش درمان و پیشگیری از آن را پیشنهاد میکنیم.
چگونه پروتز سینه را تعویض می کنند؟
از رایجترین سوالاتی که توسط کاندیداهای جراحی بزرگ کردن سینه، پرسیده میشود این است که، “آیا امکان تعویض پروتز سینه وجود دارد؟ چگونه پروتز سینه را تعویض میکنند؟” در پاسخ به این سوالات باید گفت: بله، امکان تعویض پروتز سینه وجود دارد و تعویض پروتز سینه، طی یک جراحی ساده انجام میشود.
کافی است مراجعه کننده، تحت بیهوشی عمومی قرار گیرد، و پزشک با ایجاد برش در قسمتی از زیر سینه، اقدام به خارج نمودن پروتز قبلی، و جایگزینی آن با پروتز جدید نماید. این جراحی معمولاً حدود یک الی دو ساعت زمان نیاز دارد و دوران نقاهت آن نیز مانند دوران نقاهت بعد از پروتز سینه (جراحی بزرگ کردن سینه) است.

مطالعه مقاله انواع سایز پروتز سینه را از دست ندهید.
چند سال پس از جراحی زیبایی سینه باید پروتز را تعویض کرد؟
در واقع هیچ محاسبه دقیقی برای مشخص کردن این مدت وجود ندارد. برندهای مختلف پروتز سینه و تکنولوژیهای بهکاررفته در نسلهای مختلف پروتزها، موجب طولانیتر شدن این مدت زمان شدهاست. در آخرین نسل پروتزهای سینه که به پروتز دائمی سینه نیز شهرت یافتهاند، حدود 15 سال میتوان، بدون تغییر شکل و فرم خودِ پروتز، آنرا در بدن نگهداری نمود.
این نوع پروتزها در صورت پارگی و فشردگی، از لایه سیلیکونی اولیه به لایه دیگری منتقل میشوند و معمولاً تغییر فرم ندارند. پروتزهای سیلیکونی، بهدلیل فشردگی بیشتر، سفتتر بوده و برای قراردادن آن در محل مورد نظر، نیاز به ایجاد بریدگی بیشتری است.

مقاله انواع عمل سینه و تزريق ژل به سينه را پیشنهاد میکنیم.
شرایط لازم قبل از عمل تعویض پروتز سینه
- عدم رضایت از شرایط فعلی پروتز سینه
- تائید سلامت جسمانی و تائید عدم وجود منع از بیهوشی
- عدم مصرف قرصهای رقیق کننده خون، مانــند آسپرین
- حداقل مدت یک ماه قبل از انجام جراحی،عدم مصرف دخانیات
- عدم مصرف نوشیدنیهای الکلی حداقل به مدت یک ماه قبل از انجام جراحی

برای شروع فعالیتهای روزمره و انجام ورزش بعد از پروتز سینه، حتماً لازم است با پزشک خود مشورت نمایید.
مراقبت های پس از جراحی تعویض پروتز سینه
بعد از انجام جراحی تعویض پروتز سینه، لازم است مراقبتهای پس از انجام جراحی را انجام دهید؛ تا نتیجه این عمل در مطلوبترین حالت خود باشد. بهتر است قبل از انجام جراحی تعویض پروتز سینه، برای یک هفته از محلکار خود مرخصی بگیرید، تا بتوانید در منزل استراحت کافی داشتهباشید.
سعی کنید تا چند هفته کارهای روزمره خود را سبک نمایید و از بلند نمودن اجسام سنگین، و بغل نمودن کودک بپرهیزید.
برای شروع فعالیتهای روزمره و انجام ورزش بعد از پروتز سینه، حتماً لازم است با پزشک خود مشورت نمایید، پزشک در زمان معاینه، باتوجه به سیر بهبودی شما، فعالیتهای مجاز را توصیه میکند.
حتماً درصورت نیاز، نسبت به انجام سونوگرافی و MRI که توسط پزشک تجویز میگردد، اقدام کنید و با پیگیری درست، مانع از ایجاد مشکلات پس از جراحی تعویض پروتز سینه شوید.

برای آگاهی بیشتر درباره پروتز سینه خواندن مقاله عوارض پروتز سینه را پیشنهاد می دهیم.
پروتز سینه چیست؟
عمل پروتز سینه، یکی از جراحیهای زیبایی رایج در بین بانوان است. معمولاً دلایل مختلفی برای انجام عمل زیبایی سینه وجود دارد؛ کوچک بودن سینهها، تغییر فرم سینه پس از شیردهی، تخلیه سینه، عدم تقارن سینهها، تغییر فرم سینه بهدلیل کاهش وزن یا افزایش وزن شدید، همگی از علل انجام عمل زیبایی سینه است.
در کل، عدم رضایت از ظاهر پستانها، از اصلیترین انگیزهی مراجعه به پزشک متخصص، جهت انجام جراحی بزرگ کردن سینه و یا استفاده از انواع پروتز سینه است. معمولاً افراد با هدف بهبود ظاهر سینه، کاندیدای انجام عمل زیبایی سینه میشوند.
در این شرایط، وظیفه پزشک متخصص، ارائه مشاوره درخصوص انتظارات واقعبینانه از نتیجه عمل جراحی پروتز پستان، برای فرد متقاضی و همسر او است؛ چرا که بعضاً به دلیل عدم آگاهی از نتیجه جراحی و تحت تاثیر تبلیغات کذب، با هیجان وارد این پروسه میشوند و طبق تجربه، در نهایت از نتیجه عمل زیبایی سینه راضی نخواهند بود. پس مشاورهی پیش از عمل جراحی بزرگ کردن سینه، موجب تصمیمگیری مطلوبتری برای کاندید این جراحی است.
پروتز پستان یا ایمپلنت سینه (Breast prosthesis) بهمنظور انجام تغییرات و اصلاح فرم سینه، در بانوان استفاده میشود. پروتزهای سینه، معمولاً از جنس سیلیکون و سالین (آبنمک) هستند. نسل پروتزهای سینه آبنمکی، تقریباً این روزها کم طرفدار شدهاست؛ چراکه علیرغم کمریسکتر بودن، ظاهری غیرطبیعی در سینه ایجاد میکند که موردنظر فرد متقاضی این جراحی زیبایی نیست.
پروتز سینه سالین، در صورت فرسودگی و پارگی فوراً جذب بدن میشود، چرا که بدن دارای آبنمک بوده و هیچ واکنش غیرطبیعی به این پدیده نشان نخواهد داد. پروتزهای سیلیکونی با حالت ژلهای مانند، شکل و فرم قابل قبولتری برای افراد علاقمند به انجام جراحی زیبایی سینه ایجاد میکنند. هر کدام از این پروتزها، مزایا و معایب مختلفی دارند و معمولاً خانمها با تحقیق در خصوص هر یک از انواع پروتز، نسبت به انتخاب یکی از آنها اقدام نموده و در نهایت با پزشک خود مشورت میکنند.
پروتزهای سینه معمولاً از نظر شکل، فرم، تراکم سیلیکون و اندازه با یکدیگر متفاوت هستند. جراحی بزرگ کردن سینه معمولاً طرفداران بسیاری در بین بانوان دارد. نکته مهمی که لازم است در خصوص پروتزهای سینه بدانید، این است که برخلاف تصور عموم مردم، پروتز سینه دائمی نیست و پس از چندین سال، دچار فرسودگی میشود. در این شرایط معمولاً پزشک تشخیص به تعویض پروتز پستان میدهد. در ادامه، به بررسی دوام پروتز سینه خواهیم پرداخت.
مقاله لیفت سینه و تفاوت محل قرارگیری پروتز سینه روی عضله و زیر عضله را از دست ندهید.
کاربرد پروتز سینه چیست؟
برخلاف تصور عده زیادی که فکر میکنند کاربرد پروتز سینه، تنها در جراحی بزرگ کردن سینه بانوان است، باید گفت پروتز پستان، معمولاً بهمنظور بهبود شکل و فرم سینه در بانوان استفاده میشود.
بهوسیله پروتز پستان میتوان مشکلاتی همچون نامتقارن بودن سینهها، مشکل کوچک بودن سینهها، اصلاح فرم سینه، شلی سینه بر اثر شیردهی، فرم دهی به سینههایی که بر اثر سرطان تخلیه شدهاست را اصلاح نمود و برای کاندیداهای عمل زیبایی سینه، حس مطلوبی از بدنشان ایجاد نمود.
به همان میزان که عمل زیبایی سینه، جراحی زیبایی محسوب میشود، تاثیر روانی بسیار زیادی بر اعتمادبهنفس و حس خوب یک خانم از بدن خود دارد.

مقاله روش های بازسازی سینه بعد از سرطان و بارداری و شیردهی بعد از کاشت پروتز را ازدست ندهید.
چه کسانی کاندیدای استفاده از پروتز سینه هستند؟
- افراد دارای سینههای نامتقارن
- افراد دارای سینههای کوچک
- افرادی که پس از شیردهی فرم سینه مطلوبی ندارند
- افرادی که با کاهش وزن بسیار زیاد فرم سینه مطلوبی ندارند
- افرادی که بهدلیل ابتلا به سرطان، عمل تخلیه سینه انجام دادهاند
برای مطالعه بیشتر مقاله ورم سینه بعد از پروتز را پیشنهاد میکنیم.
علل نارضایتی پس از جراحی زیبایی سینه اولیه چیست؟
بانوان بسیاری را دیدهایم که بهدنبال انجام جراحی زیبایی ترمیمی سینه هستند؛ چون از نتیجه اولین جراحی زیبایی سینه خود رضایت ندارند. این نارضایتی معمولاً در صورتیکه نتیجه عمل، از دید پزشک متخصص بیعیبونقص باشد، زمانی ایجاد میشود که فرد انتظارات غیرواقعی از نتیجه جراحی بزرگ کردن سینه و یا اصلاح فرم سینه داشتهاست و با دیدی غیرواقعی تصمیم به انجام عمل زیبایی سینه گرفتهاست.
بهدلیل همین تصورات غلط در خصوص نتیجه عمل زیبایی سینه یا عمل بزرگ کردن پستان، لازم است اطلاعات واقعی و دقیقی توسط پزشک، به فرد متقاضی ارائه شود. جلسات مشاوره با فرد متقاضی و همسر او، جزو ضروریات جراحی بزرگ کردن سینه محسوب میشود؛ چرا که موجب میشود، فرد با دید واقعبینانهتری نسبت به پیگیری این موضوع اقدام کند و در نهایت با علم به آن نتیجه، تصمیم به انجام جراحی زیبایی سینه و یا عدم انجام آن بگیرد. اطلاع از تمام عواقب، عوارض و مزایای عمل زیبایی سینه، دید مطلوبی برای تصمیمگیری نهایی به فرد متقاضی انجام جراحی سینه میدهد.
منبع معتبر لاتین: hopkinsmedicine
شرکتهای تولید کننده پروتزهای سینه، اطلاعاتی را بر روی بسته بندی آن چاپ میکنند و یا دفترچهای مخصوص همراه پروتز ارائه میکنند که طول عمر تقریبی پروتز بر روی آن درج شده است. معمولا این طول عمر بسته به بدن فرد، دچار تغییراتی میشود. به همین دلیل، طول عمر پروتز سینه تقریبا نامشخص است و در هر فرد میتواند متغیر باشد. شما باید با چکاپهای مداوم و بررسی دقیق، زمان مناسب جهت تعویض پروتز سینه را پیدا کنید.
بسیاری از افرادی که کاندید انجام پروتز سینه هستند، تمایل زیادی به اطلاع از زمان تعویض پروتز سینه دارند؛ اما بهتر است بدانید که هیچ پزشک متخصصی نمیتواند زمان تعویض پروتز سینه را به شما اعلام کند. تعویض پروتز زمانی انجام میشود که پزشک متخصص با معاینات یا چکاپهای دورهای تشخیص دهد که بافت پروتز دچار آسیب شده است و یا تغییر شکل پروتز خبر از نیاز به تعویض آن میدهد. چنین رویدادهایی گاهی در سالهای اول انجام پروتز سینه اتفاق میافتد و گاهی نیز در سالهای پایانی طول عمر پروتز پدیدار میشود.
خیر! بافت سینه نیز مانند تمامی قسمتهای بدن انسان، با گذر زمان دچار تغییراتی میشود. اطلاع از این نکته که احتمال بروز عفونت یا تغییر فرم در بافت بدن وجود دارد، موجب میشود تا آمادگی ذهنی برای خارج کردن پروتز را داشته باشید. در صورتیکه پروتز دچار عفونت در بافت پستان شود، پزشک ناچار به خارج کردن پروتز سینه است و بعد از آن معمولا استفاده از پروتز مجدد در پستان توصیه نمیشود. در چنین شرایطی معمولا پزشک با استفاده از تزریق چربی شکل و فرم سینه را به حالتی رضایتبخش میرساند.
معمولا طول عمر پروتزهای سینه در ابتدا حدود 6 الی 7 سال تخمین زده میشد. اما نسل جدید پروتزهای سیلیکونی با قابلیتهای بسیار مطلوبی عرضه میشوند و حدود 15 سال میتوان از آن ها در بدن نگهداری کرد. هرچند این مدت زمان بسته به نوع نگهداری افراد و همچنین چالشهای احتمالی متفاوت است.
یکی از رایجترین علتهایی که افراد علاقهمند به تعویض پروتز سینه هستند، نارضایتی از نتیجه پروتز سینه است. بسیاری از افراد در زمان انتخاب سایز پروتز واقع بینانه عمل نمیکنند و تصمیم میگیرند تا پروتزی بزرگ برای سینه انتخاب کنند.
در چنین شرایطی معمولا بعد از مدت کوتاهی به مشکلات و کشش زیاد سینههای بزرگ پی میبرند و برای تعویض پروتز سینه اقدام میکنند. در موارد نادری که پزشک متخصص بدون توجه به عدم قرینه بودن سینهها، پروتز سینه با سایز یکسان انتخاب کرده باشد نیز، فرد به دلیل عدم قرینگی سینه علاقهمند به انجام عمل تعویض پروتز سینه میشود.
معمولا تمامی عملهای جراحی تهاجمی که نیازمند به ایجاد برش در سطح پوست هستند، عارضه بیحسی در سطح پوست را ایجاد میکنند. به همین دلیل باید حتما در این خصوص اطلاعات داشته باشید. پزشکان متخصص و باتجربه بدون ایجاد آسیب در ناحیه سینه جراحی پروتز سینه را انجام میدهند و بعد از گذشت دوران نقاهت و حدود 6 ماه از عمل، حس سینه باز میگردد. اما درصورتیکه پزشک غیرمتخصص و بیتجربه برای انجام تعویض پروتز سینه یا قرار دادن پروتز اولیه سینه اقدام کرده باشد و در حین جراحی، آسیب جدی به عصبهای سینه وارد کرده باشد؛ پس از گذشت 6 ماه از عمل نیز، هیچ حسی در سینه وجود ندارد. درواقع، بیحس شدن سینه و نداشتن حس جنسی از عوارض عمل توسط پزشکان غیرمتخصص و بیتجربه است.
حال که درباره تعویض پروتز سینه و نکاتی که باید درباره آن بدانید اطلاعات درستی کسب کرده اید می توانید از مقالاتی که در پایین هستند اطلاعات تکمیل تری دریافت کنید یا برای خواندن تجربیات دیگران در این زمینه، نظرات کاربران را در انتهای مقاله بخوانید.